sojuz1 23.04.07, 09:39 Jako łącznik, pośrednik między Bogiem, a ludźmi musi być kimś więcej niż zwykły człowiek. Co prawda jest śmiertelny i ciało ma ludzkie, ale natura tego ciała ( w odróżnieniu od substancji) jest nadprzyrodzona. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: minstrelb Re: Czy ksiądz jest istotą nadprzyrodzoną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 09:42 Tak, to istota nadprzyrodzona. Widziałem, jak jeden lewitował, drugi pojawiał się w kilku miejscach jednoczesnie. Ale najbardziej nadprzyrodzony jest jeden Ojciec z Torunia - on potrafi wyciagać pieniądze z ZUSu!!!!!! Przy pomocy wiernych radiosłuchaczy, oczywiście. Czy to nie cud??? Odpowiedz Link Zgłoś
twoj_aniol_stroz Re: Czy ksiądz jest istotą nadprzyrodzoną? 23.04.07, 09:44 Nie jest, nigdy nie był i nie będzie. Jest takim samym człowiekiem jak każdy z nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Czy ksiądz jest istotą nadprzyrodzoną? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 09:45 Jezus powiedzial : Ja jestem droga i prawda, i żywot, nikt nie przychodzi do Ojca, tylko przeze mnie (Jan 14:6). 1Tm 2:5 Bw "Albowiem jeden jest Bóg, jeden też pośrednik między Bogiem a ludźmi, człowiek Chrystus Jezus," Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brum Posłuchaj nessie sojuza IP: *.chello.pl 23.04.07, 10:13 I juz sie więcej księży nie czepiaj, ani nie podrywaj :))) Nie uchodzi tak postepować z istotami nadprzyrodzonymi :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Czy ksiądz jest istotą nadprzyrodzoną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 10:25 Dobre zdanie gdzieś wyczytałam - że ksieża to zwykle niespełnieni aktorzy, ludzie sceny pragnący sławy, świateł spotów i oklasków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jszhc Re: Czy ksiądz jest istotą nadprzyrodzoną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 10:27 Jak dla mnie jest to bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
lolek94 Re: Czy ksiądz jest istotą nadprzyrodzoną? 23.04.07, 10:37 Jak dla mnie mozna zobaczyc kim sa ksieza w tej ksiazce : "Daleko od Rzymu" - świadectwa 58 nowo narodzonych księży (1,18MB - 233 strony) www.alberto.pl/download/daleko_od_rzymu.pdf "Od tradycji do prawdy" - świadectwo byłego księdza Ryszarda Piotra Benneta (0,08MB - 2 strony) www.alberto.pl/download/od_tradycji_do_prawdy.pdf Pozdrowki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brum lolek IP: *.chello.pl 23.04.07, 11:04 Ty też jesteś swego rodzaju kaznodzieją. Nauczasz, prostujesz ścieżki wiary... przynajmniej tu na forum. Też czujesz się wyjatkowy? A może, zdaniem sojuza, jesteś zjawiskiem nadprzyrodzonym? Przyznaj się :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek94 Re: lolek 24.04.07, 08:19 Brum jestem najzwyklejszym czlowiekiem ktorego interesuja te tematy i ktory czyta biblie :) Wyjatkowy? tak jestem wyjatkowy, tak jak kazdy czlowiek :D :) Odpowiedz Link Zgłoś
sojuz1 Re: Czy ksiądz jest istotą nadprzyrodzoną? 23.04.07, 13:24 Po długoletnich rozmyślaniach doszedłem do wniosku, że kapłan katolicki podczas Mszy Św. staje się medium, którego ustami przemawia sam Chrystus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brum Re: Czy ksiądz jest istotą nadprzyrodzoną? IP: *.chello.pl 23.04.07, 13:28 sojuz1 napisał: > Po długoletnich rozmyślaniach doszedłem do wniosku,... Tyle lat zmarnowanych...:) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Czy ksiądz jest istotą nadprzyrodzoną? 23.04.07, 16:54 Byłby, gdyby był boskim pośrednikiem. A że jest zaledwie pośrednikiem między kieszenią wiernego a skarbcem stolicy 'apostolskiej', to już inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
mysl2 Re: Czy ksiądz jest istotą nadprzyrodzoną? 23.04.07, 17:06 Napewno jest ,zwłaszcza w akcie pedofilskiej zabawy ,ze swoimi nie dojrzałymi owieczkami.Nadrzyrodzone wypaczenie natury ludzkiej ,w swojej posudze osiągnął np.Arcybiskup Pec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: left Re: Czy ksiądz jest istotą nadprzyrodzoną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 09:09 mysl2 napisał: > Napewno jest ,zwłaszcza w akcie pedofilskiej zabawy ,ze swoimi nie dojrzałymi > owieczkami.Nadrzyrodzone wypaczenie natury ludzkiej ,w swojej posudze osiągnął > np.Arcybiskup Pec. Nadprzyrodzona to jest twoja ortografia. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Czy ksiądz jest istotą nadprzyrodzoną? 24.04.07, 10:15 Gość portalu: left napisał(a): > Nadprzyrodzona to jest twoja ortografia. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regulamin.konta ksiądz jest istotą zaprzyrodzoną ponieważ.. IP: *.116.233.78.wegrow233.tnp.pl 23.04.07, 18:44 znajduje się za przyrodzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Re: Czy ksiądz jest istotą nadprzyrodzoną? 23.04.07, 23:58 W przyrodzie taki stwor jak ksiadz nie istnieje,dla mnie jest to osoba majaca mniejsza wartosc anizeli obornik bo ten sluzy dla zycia a ksiadz do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: left Re: Czy ksiądz jest istotą nadprzyrodzoną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 09:10 renebenay napisał: > W przyrodzie taki stwor jak ksiadz nie istnieje,dla mnie jest to osoba majaca > mniejsza wartosc anizeli obornik bo ten sluzy dla zycia a ksiadz do niczego. Ty właściwie też mi do niczego nie służysz... Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Czy ksiądz jest istotą nadprzyrodzoną? 24.04.07, 13:17 renebenay napisał: > W przyrodzie taki stwor jak ksiadz nie istnieje,dla mnie jest to osoba majaca > mniejsza wartosc anizeli obornik bo ten sluzy dla zycia a ksiadz do niczego. Obornik służy dla życia? Renebenay - żuczek gnojarek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Niee... ma takie samo IP: *.dip.t-dialin.net 24.04.07, 02:33 przyrodzenie jak kazdy inny facet. Dlatego celibat dawno powinien zostac zniesiony: Jest przeciw naturze. Owszem, w sredniowieczu, kiedy go wprowadzono, miał sens (zeby nie powstawały dynastie duchownych) - ale teraz to dawno przezytek. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: A każda jego matka dziewicą :)) 24.04.07, 08:59 E tam. Najbardziej świętym jest brat Roman w ktorym "zbuntowane" siostry betanki widzą Jezusa.Zwyczajny człowiek nie dałby sobie rady z "oczyszczaniem" sióstr, które chodzą do niego nawet kilkanaście razy w ciągu dnia.Nie miał kto powiedzieć biednym siostrom co to jest kopulacja.W internecie szukają tylko kontaktu z Bogiem.Św brat Roman je oczyszcza i oczyszcza a one wciąż czują się "brudne "i tak na okrągło. Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: A każda jego matka dziewicą :)) 24.04.07, 13:19 To ile on tych matek ma? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Czy ksiądz jest istotą nadprzyrodzoną? 24.04.07, 13:29 Z pewnością nie jest chociaż wielu ludzi chyba tak uważa,a nawet tak księży traktuje. images3.fotosik.pl/10/yxl66zbhtsc368cr.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Ksiądz = Szaman. Medium. 24.04.07, 15:32 Ksiądz = Szaman. Medium. Każdy Szaman. Każde Medium to Świątynia Ducha Świętego. Odpowiedz Link Zgłoś