Dodaj do ulubionych

po czym poznac polaka za granica?

19.06.07, 08:51
po lysej pale i kretynskim zachwaniu.

PS: O tych normalnych nie mowimy..ich nie widac, ale jak ktos jest lysy i
glupi to na90% bedzie to nasz rodak...
Obserwuj wątek
    • piwi77 Re: po czym poznac polaka za granica? 19.06.07, 08:53
      Zrób test, sam zobaczysz jak często będziesz w błędzie.
      • atari800xl Re: po czym poznac polaka za granica? 19.06.07, 08:56
        bylem otatnio w Hiszpanii na wakacjach... nie widzialem ANI JEDNEGO lysego
        Hiszpana. Pomojam, ze tez nieco inaczej wygladaja. Za to spotkalem sporo
        Polakow.. normalnych. Ale tez widzac kogos lysego o chamkowatej
        twarzy..czasempodazalem za nim kawalek i w 90% sie sprawdzilo..to byli Polacy.
        2 razy trawilem na Anglika i raz na Ukrainca.
        • kochanica-francuza Re: po czym poznac polaka za granica? 19.06.07, 19:13
          trawiłeś Anglika? ty kanibalu ;-)

chyba że na niego TRAFIłEś
          • Gość: croyance Re: po czym poznac polaka za granica? IP: 86.29.145.* 20.06.07, 16:12
            Nie, on trawil NA Anglika.
            To znaczy, ze co, hm?
    • nancyboy Re: po czym poznac polaka za granica? 19.06.07, 09:10
      UWAGA:
      Post zawiera treści promujące myślenie stereotypowe! Nie traktować poważnie!

Polak za granicą: Okrągła gęba i wąsy. Podpity.
      Polka za granicą: Tleniona pretensjonalna blondynka.
      • atari800xl Re: po czym poznac polaka za granica? 19.06.07, 09:23
        no jak tu nie traktowac powaznie..skoro to samo zycie:))))

• gringo68 Re: po czym poznac polaka za granica? 19.06.07, 11:03
        nancyboy napisał:

> UWAGA:
        > Post zawiera treści promujące myślenie stereotypowe! Nie traktować poważnie!
        >
        > Polak za granicą: Okrągła gęba i wąsy. Podpity.
        > Polka za granicą: Tleniona pretensjonalna blondynka.

Rozumiem, że masz okrągła gębę, wąsy i jesteś podpity, no chyba że jesteś
        Masajem...
        • nancyboy Re: po czym poznac polaka za granica? 19.06.07, 11:22
          Pudło! Jestem tlenioną blondynką! (żart)
        • Gość: ja Re: po czym poznac polaka za granica? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 12:46
          I jeszcze łysy jest!!!
    • Gość: access głupi jestes jak IP: *.chello.pl 19.06.07, 09:49
      but z lewej nogi, zacznij chodzic w kapciach.
    • Gość: jszhc Re: po czym poznac polaka za granica? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 09:56
      a wiesz po czym poznac np. niemca za granica, np. w Polsce? Po styfie jaki za
      soba zostawia i szprechaniu tubalnym glosem;p
    • mary_an Re: po czym poznac polaka za granica? 19.06.07, 09:57
      A ja sie zgadzam. Jak sobie ide spokojnie ulica to nikt nie wie, ze jestem
      Polka. Czesto ludzie mysla, ze jestem Niemka albo z Francji albo Szwecji (ale
      uwierzyliby we wszystko) w ogole wszyscy mnie traktuja jak Niemke (dopoki nie
      zauwaza, ze mam obcy akcent). Tylko moi znajomi wiedza, ze jestem Polka, nie
      mam wymalowanej flagi polskiej na czole.

Natomiast wlasni ci, co rzucaja sie w oczy to pijani nielegalni pracownicy co
      wydzieraja sie na ulicach. To jest caly problem - chociaz ide ulica i slysze,
      ze co druga osoba rozmawia spokojnie po polsku, to w oczy rzucaja sie tylko
      typy opisane przez atari800xl rzucajacy co drugie slowo wulgaryzmem, czesto pod
      wplywem alkoholu. I tam od razu wszyscy wiedza - o! Polak! Natomiast o mnie i
      calej masie innych Polakow, co zachowuja sie normalnie? Po prostu ludzie
      spacerujacy sobie ulica, nikt ich nie klasyfikuje.

I nie mowcie, ze tak nie jest. Jak jestem w Polsce i sobie ide ulica i mijam
      ludzi to tez sobie nic nie mysle, ale jak jakas banda pijanych Brytyjczykow czy
      Amerykanow idzie ulicami i sie wydziera to od razu sobie mysle "ehh tacy typowi
      brytyjscy faceci"
      • Gość: jj Re: po czym poznac polaka za granica? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 12:48
        Nie chcę cię zmartwic, ale jeśli cię biorą za Niemkę, to za ładna nie jesteś.
        Więc to raczej nie jest komplement.
    • Gość: gosc Re: po czym poznac polaka za granica? IP: 157.158.96.* 19.06.07, 09:57
      Po wąsach i brudnych, zużytych butach.
    • piwi77 Poznać po tym, że pracuje na 130% za 66% stawki. 19.06.07, 10:10
      To znak nieomylny.
    • gringo68 można cię poznać po łysej pale??? 19.06.07, 10:58

i kretyńskim zachowaniu???

ok. będę pamiątał, nie pomylę cie z żadnym tubylcem....
    • zeberdee24 Re: po czym poznac polaka za granica? 19.06.07, 11:31
      Fajne masz hobby - badanie czy przechodzień jest Polakiem czy nie:) To taka
      emigrancka wersja trainspottingu ?
    • inteligent-na Nie wiem po czym poznać Polaka, ale wiem po 19.06.07, 11:49
      czym poznać polactwo. Po tym, że za gdanicą pluje na swój kraj ile wlezie.
      • atari800xl aa.i po jeszcze jednym.... 19.06.07, 13:28
        na najmniejsza krytyke reaguja agresja...

przeciez wszyscy wiedza..Polaka nie wolno krytykowac.. toz to narod w prostej
        linii od Boga:)

• zeberdee24 Re: aa.i po jeszcze jednym.... 19.06.07, 14:30
          Istnieje pewna różnica między krytyką a agresywnym pluciem. Krytyka ma na celu
          wskazanie błędów, plucie ma na celu jedynie poniżenie rozmówcy, rozładowanie
          własnej frustracji. Człowiek krytykujący nie używa inwektyw i wulgarnego języka,
          nie atakuje też nikogo personalnie, tylko rzeczowo wykłada swoje racje. Ty
          powiedziałeś że Polacy to zwykle chamy i buraki, czyli zachowałeś się
          niekulturalnie - oplułeś ludzi, nie dziw się więc że zostało ci po chamsku
          odszczeknięte.
          • atari800xl Re: aa.i po jeszcze jednym.... 19.06.07, 16:04
            O! tak..to przytocz ten tekst.
            • zeberdee24 Re: aa.i po jeszcze jednym.... 19.06.07, 16:14
              po lysej pale i kretynskim zachwaniu.

PS: O tych normalnych nie mowimy..ich nie widac, ale jak ktos jest lysy i
              glupi to na90% bedzie to nasz rodak...

No - w tym tekście jasno widać że czyniąc pewne uogólnienie(nieważne czy słuszne
              czy nie) postanowiłeś obrzucić Polaków błotem. Nie widzę tu rzeczowości, ani
              celu poza tym żeby kogoś bezinteresownie i wulgarnie opluć.
              • atari800xl ale bredzisz... 19.06.07, 16:58
                to sie nazywa analfabetyzm wtorny, jak ktos czyta i nie kuma tekstu..
                pmoze ci to rozloze na czynnik pierwsze, wtedy zalapiesz... wiec tak: uwazaj:

a. Polacy ktorzy sa normalni i zachowuja si enormalnie nie rzucaja sie w oczy.
                po prostu sa.

teraz bedzie trudniej, uwazaj.

ale jest grupa Polakow, ktora "dba" o dobra metka dla Polski. To najczesciej
                grupa chalasliwych, agresywnych i lysych burakow, ktorzy niestety najczesciej
                sie rzucaja w oczy. Zrozumiales przeslanie tekstu? czy moze to jakos latwiej
                napisac?
                • zeberdee24 Re: ale bredzisz... 19.06.07, 17:47
                  Nie o to mi chodzi. Chodzi mi o to że piszesz w sposób niekulturalny - nie po to
                  żeby coś powiedzieć, tylko po to żeby komuś ubliżyć. Ja wiem wyobraź sobie że
                  ludzie dobrze wychowani nie rzucają się w oczy natomiast chamów zawsze dobrze
                  widać, nie wiem tylko jaki masz cel w tym żeby o tym trąbić na forum, stwierdzam
                  więc że chcesz się powyżywać. Trzeci raz ci nie powtórzę.
                  • atari800xl Re: ale bredzisz... 19.06.07, 18:03
                    > Nie o to mi chodzi. Chodzi mi o to że piszesz w sposób niekulturalny - nie po
                    t
                    > o

moze do nich trafi..ze zachowuja sie jak bydlo.
      • Gość: basetus Re: Nie wiem po czym poznać Polaka, ale wiem po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 20:32
        Hihi pluja nie tylko za granica
      • Gość: croyance Re: Nie wiem po czym poznać Polaka, ale wiem po IP: 86.29.145.* 20.06.07, 16:15
        Z badan University of Surrey o Polakach:

60% would not like to work for a Polish employer; 80% are ashamed of "Poles
        staining the reputation of the group"; 62% believe one should be careful with
        contact with Poles

• Gość: croyance Re: Nie wiem po czym poznać Polaka, ale wiem po IP: 86.29.145.* 20.06.07, 16:16
          Oczywiscie o opinie pytano Polakow ...
    • camel_3d potwierdzam... 19.06.07, 16:11
      wiadomo, ze ludzi normalnych , niezaleznie od kraju nie "rozpoznajemy".
      ale niestety buractwo tak, a poniewaz jestesm Polakami, najbardziej nas razi
      buractwo polskie. Choc np na Majorce Niemcy czy Anglicy bija rekordy chamstwa.
      • komitet_pzpr Pytanie jest w sumie trywialne 19.06.07, 18:37
        Wasy, szeroka twarz, zapytany o cokolwiek w miejscowym jezyku gdy jest trzezwy
        to kiwa gwaltownie glowa - nie, nie ......i odchodzi czym predzej, jak jest
        pijany to mowi :"a co ty tam ku..a pier...isz" i wzrusza ramionami.
        Czesto ubrany jest w szara kamizelke z mterialu, typ ktory reszta s wiata
        ubiera na wyprawy wedkarskie lub skorzana.
        Glowa lysa lub niechlujnie sterczace i nieuczesane wlosy niemyte
        conajmniej piec dni, koloru tlusty blond. Panie , tlenione z odrostami lub
        dziwny ostry odcien czerwonobordowego lub kruczoczanrego przy bladziutkiej buzi.
        Latem zdradzaja sandaly na skarpety, czesto koloru brudnobialego z niebieskim
        paskiem lub logo Adidas po zewnetrznej stronie. Niedawno jeszcze panie lubowaly
        sie w butach ze ogromnym spiczastym czubem, czesto koloru bialego.
        Panowie buty brazowe lub czarne , cuby zdarte do koloru skory naturalnej,
        pastowane raz na miesiac lub rzadziej. Obcasy sciete po stronie zewnetrznej,
        but wykoslawiony.
        Panowie eleganccy- koszula biala cienka z krotkim rekawem i do tego krawat
        (!). Podkoszulka- brak.
        Przy blizszym kontakcie odczuwalna won zlezalego potu.
    • pro.wizja [...] 19.06.07, 16:17
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • atari800xl Re: Pluje....... 19.06.07, 16:59
        ..dodaj, ze to chodzi o najbardziej "rzucajaca" sie w oczy grupe Polakow, bo
        zaraz ktos ci napisze, ze plujesz na wlasnych rodakow (wwszystkich).

• pro.wizja [...] 19.06.07, 17:03
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • jdbad Aż się dziwię, że do dyskusji nie włączyła się 19.06.07, 18:35
            jeszcze Marta50?!!!
      • Gość: DSD Re: Pluje....... IP: 144.92.199.* 20.06.07, 18:47
        > Pluje na chodnik, pod nogi albo wręcz na buty przechodniów :(

W Hiszpanii widzialem jak wlasciciel baru rzucal smieci na podloge - teraz wiem
        ze to musial byc nasz! W Madrycie na dworcu (nie jakis podrzedny a Atocha albo
        Chamartin, juz nie pamietam) facet w kasie spienil sie kiedy zapytalem go po
        angielsku (nie znam hiszpanskiego, ale intonacja i wyrazenia typu 'Rei di
        Castilia' byly az nadto wyrazne) - teraz wiem ze jego praszczur musial byc
        ulanem spod Somosierry! W Monachium widzialem jak 200% Bawarczyk (krotkie
        gacie, szelki, kapelusik z piorkiem) rozmazal na blacie stolika kompozycje z
        wszystkich skladnikow swojego posilku, pokrzykujac co chwila bez sensu - na
        pewno jego przodkowie zetkneli sie w jakichs Prusach Wschodnich z polskimi
        genami!

Dlaczego tylu wyksztalconych Polakow uwaza bycie Polakiem za takie nieszczescie
        i obciach? Pewna Amerykanka pochodzenia niemieckiego znajaca jezyk polski
        spotkala w USA polskiego naukowca na Uniwersytecie, zagadala po polsku chcac mu
        zrobic przyjemnosc. Pytala mnie potem zdziwiona dlaczego zareagowal on takim
        wybuchem wscieklosci.
    • Gość: Magnus Re: po czym poznac polaka za granica? IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.07, 18:47
      To juz wiem jak cie poznac.:)
      • jdbad Nie wiesz 19.06.07, 18:51

• iberia.pl Re: po czym poznac polaka za granica? 19.06.07, 19:16
      po przerywnikach miedzy wyrazami: "qwa-kropka, ch-przecinek".
      • pamdirac Re: po czym poznac polaka za granica? 20.06.07, 17:05
        A Amerykanina po przecinkach w stylu: fuck, shit. Niemca po przecinkach w
        stylu: Scheise, Mist. Francuza po przecinkach w stylu: merde, salope. ITD....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka