joanna19694 11.10.07, 17:44 DZIADKOWI POPIERD..... SIE w głowie przez wojnę chyba////:( mam mdłości .....:(((((( www.youtube.com/watch?v=anW27FTdPQs&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marysia_b Dziadkiem 11.10.07, 18:06 droga joasiu, to on jest dla wlasnych wnukow (jesli je ma); dziadem koscielnym takze nie jest, bo reki nie wyciaga - daj wiec sobie luzu, bo to ty pieprzysz a Piotrem nie jestes. Co do mdlosci - moze byle co jesz (to chyba dobry trop, bo byle co gadasz). Odpowiedz Link Zgłoś
chwila.pl Re: Dziadkiem 11.10.07, 19:34 marysia_b napisała: > Dziadkiem droga joasiu, to on jest dla wlasnych wnukow (jesli je ma); Podzielam Twoje zdanie. Od pewnego czasu rozpanoszyła się taka dziwna maniera językowa, by każdego starego człowieka nazywać dziadkiem/babcią. I co dziwne, stosują ją również ludzie wydawałoby się inteligentni, a co najmniej wykształceni. Tej niefortunnej modzie ulegają zwłaszcza lekarze, personel medyczny i porządkowy w szpitalach. Zapytałam kiedyś lekarza o stan zdrowia mojej znajomej, przebywającej wówczas w szpitalu. Odpowiedź zaczął: "No wie pani, babcia ma swoje lata...". Odpowiedziałam, że mam pewność dobrej opieki medycznej nad znajomą, że dołoży wszelkich starań by pomóc jej, bo przecież łączące ich więzy krwi zobowiązują. Bardzo się skonfundował i przepraszał...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia_b Re: Dziadkiem IP: *.160-243-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 11.10.07, 22:34 chwila.pl napisała: > marysia_b napisała: > > > Dziadkiem droga joasiu, to on jest dla wlasnych wnukow (jesli je ma); > > Podzielam Twoje zdanie. Od pewnego czasu rozpanoszyła się taka dziwna maniera > językowa, by każdego starego człowieka nazywać dziadkiem/babcią. I co dziwne, > stosują ją również ludzie wydawałoby się inteligentni, a co najmniej > wykształceni. Szacunek do starych ludzi jest wyjatkowo niepoprawny politycznie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalony neuron Re: Biedny dziadek;((((( IP: 80.48.225.* 11.10.07, 18:36 joanna19694 napisała: > DZIADKOWI POPIERD..... > SIE w głowie przez wojnę chyba////:( > mam mdłości .....:(((((( > www.youtube.com/watch?v=anW27FTdPQs&mode=related&search= zgadzam się 100% Odpowiedz Link Zgłoś
jantoni.jajcorz Re: Biedny dziadek;((((( 11.10.07, 18:46 Dziadek z krzyżem i gębą pełną obraźliwych słów, wraz z resztą słuchaczy RM poprowadzi nas w jasną przyszłość, pod sztandarami PiS'u!! Wiadomo na kogo (nie)głosować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Re: Biedny dziadek;((((( 11.10.07, 19:00 „Kochaj bliźniego swego...” itd. itd... Słowa, słowa, słowa... Morze słów... Mamy przecie wolność słowa można nimi ciskać na prawo i lewo... Takie to czasy, że słowo warte tyle co splunąć. Odpowiedz Link Zgłoś