moherfucker1 01.11.07, 12:43 W calej Polsce zbiera sie pieniadze na cmentarzu.... Osobiscie uwazam, ze jest to obrzydliwe. Wykorzystywac obecnosc ludzi na grobach bliskich do zapelnienia sobie kiesy... KK to juz dno. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Peter Re: Kwesta na cmentarzu IP: *.dip.t-dialin.net 01.11.07, 12:53 przesada,akcja Jerzego Waldorffa jest slabo zwiazana z KK,kradzieze na cmentarzach to jest DNO(wczorajszy material w tv)Hieny nie ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc987 Re: Kwesta na cmentarzu IP: *.pools.arcor-ip.net 01.11.07, 13:31 A u nas nikt nie kradnie na cmentarzach. Nasze cmentarze są bardzo ładne: kolorowe (kwiaty), zadbane, panuje na nich porządek który respektujemy i popieramy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Kwesta na cmentarzu IP: *.chello.pl 01.11.07, 13:36 A znicze się palą? przez cały czas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc987 Re: Kwesta na cmentarzu IP: *.pools.arcor-ip.net 01.11.07, 13:44 Gość portalu: mmm napisał(a): > A znicze się palą? przez cały czas? ******** na okrągło przez cala dobę siedem dni w tygodniu na pewno nie, ale ludzie odwiedzają często groby dbając o porządek na nich i przy okazji zapalają świeczkę. Dziś jest szczególnie tłumnie na cmentarzu. Przy okazji nadmienię, u nas nie ma podziału cmentarzy według konfesji wiernych, u nas jest jeden cmentarz komunalny, tam są pochowani wszyscy bez względu na ich wyznanie. I tak jest akurat dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Kwesta na cmentarzu IP: *.chello.pl 01.11.07, 13:34 a co to komu przeszkadza? Nie chcesz, nie dawaj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Kwesta na cmentarzu 01.11.07, 13:44 głównie dlatego,ze jest duze skupisko ludzi,wszystko jest dozwolone jak na szczytny cel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilbo Bagins Re: Kwesta na cmentarzu IP: *.brutele.be 01.11.07, 14:51 Takie kwestowanie jest zerowaniem na ludzkich uczuciach... Czysta socjomanipulacja... Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy A nieosobiście popierasz to? 01.11.07, 13:50 Ciekawy przypadek dla psychistry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc987 Re: A nieosobiście popierasz to? IP: *.pools.arcor-ip.net 01.11.07, 13:55 naprawdetrzezwy napisał: > Ciekawy przypadek dla psychistry. Jaki przypadek do psychiatry, rozumiesz wypowiedz przedmówcy ze zaraz z góry go tak oceniasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Kwesta na cmentarzu IP: *.dip.t-dialin.net 01.11.07, 18:45 To jest obrzydliwe wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4633559.html Odpowiedz Link Zgłoś
cartahena Re: Kwesta na cmentarzu 01.11.07, 21:45 Rybko, na cmentarzu kwesta jest na odnowienie cmentarza, czyli restauracje zabytkowych nagrobkow, a nie sa to pieniadze dla ksiedza. Ksieza tez zbieraja, na wypominki, ale jest to oddzielna akcja. Ja na przyklad dzisiaj dalam pare zlotych na cmentarzu Rakowickim (najwiekszy i jeden z najstarszych cmentarzy w Krakowie) panu poslowi Gowinowi oraz panu poslowi Jackowi Fedorowiczowi. Jak chodze po Rakowicach, to widze, ze jest wiele pieknych starych nagrobkow do odnowienia i skads te pieniadze trzeba wziac. Nie jestem chytra i uwazam, ze to bardzo potrzebna akcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Kwesta na cmentarzu IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.11.07, 00:12 Gdy ja byłam na pewnym cmentarzu, trwała kwesta na rzecz budowy kościoła w pewnej dzielnicy miasta. Zdziwiłam się, bo w tej dzielnicy jest już kościół. Żeby to jeszcze te kościoły były przepełnione... Odpowiedz Link Zgłoś