Gość: przypadkowy gość Re: Czy niewierzący powinni mieć wolne w święta ? IP: *.polgeol.pl 18.12.07, 14:52 Pamiętam, ze na studiach większość moich znajomych była wyznania prawosławnego (taki kierunek mi sie trafił). Oni oczywiscie nie przychodzili na zajecia w "nasze" Boże Narodzenie. Ale kiedy oni obchodzili "swoje" my musielismy pokazać sie na zajeciach (czyli nie byliśmy uprzywilejowani). Także nie widzę tu specjalnego traktowania katolikow, a wrecz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Jacy atesisci????? 19.12.07, 11:32 Po tym jak nawet Fidel sie nawrocil uwazam ateistow za mit.Wiekszosci ateizm przechodzi razem z okresem dojrzewania i faza buntu. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Najpierw znajdź kilku prawdziwych ateistów, 19.12.07, 11:40 dowiedz się jaką drogą doszli do ateizmu i nie rozpowszechniaj katolickich mitów na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnus Jakich mitow?Takie sa fakty, ze ci wszyscy IP: *.dip.t-dialin.net 19.12.07, 15:20 zadeklarowani ateisci w ciezkich momentach zycia szybciutko wracaja do wiary i Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyryl Re: Jakich mitow?Takie sa fakty, ze ci wszyscy IP: *.e-wro.net.pl 19.12.07, 15:55 Dlatego właśnie ludzkość wymyśliła różne religie. Człowiek jest słaby psychicznie, boi się. Kiedy nie daje sobie rady z życiem zaczyna się modlić i liczy na to, że jakaś siła wyższa mu wszystko poukłada. "Jak trwoga to do Boga" prawda? Gdyby nie strach religia nie byłaby wam potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyryl Re: Jakich mitow?Takie sa fakty, ze ci wszyscy IP: *.e-wro.net.pl 19.12.07, 15:59 To nie są żadne fakty tylko Twoja opinia. Wpisz sobie np. "famous atheists" na google'u a znajdziesz znanych ludzi którzy żyli i umarli jako ateiści. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Jacy atesisci????? 19.12.07, 11:46 magnusg napisał: > Wiekszosci ateizm przechodzi razem > z okresem dojrzewania i faza buntu. A u mnie akurat odwrotnie było. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek blablabla 19.12.07, 12:54 Odkad ludzie pokazali, ze maja w nosie nauki JPII uwazam wiare (a w naszym kraju katolicyzm) za mit. Wiekszosci wiara (a w naszym kraju katolicyzm) przychodzi wraz z okresem dojrzewania jako efekt natretnej propagandy. Po prostu dales sobie wmowic glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: blablabla 19.12.07, 16:43 Albo dał sobie wmówić (mniej prawdopodobne), albo sam je rozpowszechnia (prawdopodobne bardziej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSD Zawsze wiedzialem ze jestem wyjatkowy IP: 144.92.199.* 19.12.07, 16:22 > Wiekszosci ateizm przechodzi razem z okresem dojrzewania i faza > buntu. U mnie bylo akurat odwrotnie... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Zawsze wiedzialem ze jestem wyjatkowy 19.12.07, 16:39 magnusg napisał też, że w wiekszości, a nie u wszystkich, a większość u katolików zaczyna się mniej więcej od dwóch na sto (jeżeli tak im akurat pasuje). Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Niewierzący powinni robić na wierzących a potem 19.12.07, 16:08 grzecznie iść sobie do piekła, tak Wam się śni drodzy wierzący w coś tam? Ale tych marzeń nawet Wasz święty Mikołaj nie będzie w stanie spełnić. Skończy się na tym, że Wasi gurus Was wydoją i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyryl Re: Niewierzący powinni robić na wierzących a pot IP: *.e-wro.net.pl 19.12.07, 16:18 Ateiści szydzący z wierzących postępują niemądrze. Po cholerę tworzyć nowe waśnie i konflikty? Każdy ma prawo wierzyć w co zechce. Mi się nie podoba jedynie fakt, że wierzący bywają bezkrytyczni i bezmyślnie idą za chorym rasistą takim jak Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
j-kk NIE...! 19.12.07, 16:16 powinni w Swieta pracowac (gdyz wierzacy czynia to w swieta niechetnie) a w ramach rownosci i sprawiedliwosci dostac za te dni wolne kiedy indziej. to chyba jasne, co? Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi masz rację! 20.12.07, 14:17 Co więcej jak najbardziej popieram pomysł kategorycznego zakazu pracy w piątki/soboty/niedziele i święta religijne wyznawcom tych religii... I oczywiście mogę iść do pracy w te święta jeśli tylko ... znajdzie się taki chętny pracodawca i oczywiście .... będzie za to odpowiednio płacił... ]:P Odpowiedz Link Zgłoś