bromba11 26.08.09, 12:28 Co powiedzieć o rodzinie, która mieszka w domu z ogrodem a jeździ kilkunastoletnim małym 3 drzwiowym samochodem (VW Polo). Na dom ich stać a porządnego wygodnego samochodu nie mogą sobie kupić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leftt Re: Skąpstwo ? 26.08.09, 12:40 Prowokacja w stylu gajowego, no ale dobrze... Po prostu nie każdemu zależy na mega wypasionym aucie - prawdopodobnie wolą wydawać pieniądze na co innego. Pracowałem kiedyś u gościa, który jako jeden z pierwszych zaczął zajmować się developerką (na lokalną skalę wprawdzie), jednakże obracał pieniędzmi naprawdę duzymi jak dla przeciętnego człowieka. I przez wiele lat w garażu stał polonez. (konkurenja jeździła mercedesami - dziś już jej nie ma).Jeżeli ktoś ma wymagania tylko takie, żeby autko chodziło, nie psuło się i nie żeby nie trzeba się było o nie trząść - to widocznie takie polo mu wystarczy. Poza tym - są różne domy z ogrodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal Re: Skąpstwo ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 12:49 skandal wstyd i bój sie boga, a co powiedziec o tobie? jestes taka głupia naprawde czy tylko udajesz i podpuszczasz trolu? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Skąpstwo ? 26.08.09, 13:28 Można powiedzieć że ma niewychowaną i wścibską na maksa znajomą (sąsiadkę?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Skąpstwo ? IP: *.chello.pl 26.08.09, 13:53 .gazeta_mi_placi napisał: > Można powiedzieć że ma niewychowaną i wścibską na maksa znajomą (sąsiadkę?).< Chyba nie można tego powiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Skąpstwo ? 26.08.09, 13:42 bromba11 napisała: > Co powiedzieć o rodzinie...itd...< A koniecznie trzeba coś powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a co! Re: Skąpstwo ? IP: 89.174.255.* 26.08.09, 15:24 Może nie O, ale tej rodzinie można powiedzieć, żeby postawili sobie wyższy żywopłot, coby wścibska i leniwa sąsiadka im do ogródka nie zaglądała. Odpowiedz Link Zgłoś
jol.a33 Re: Skąpstwo ? 26.08.09, 15:32 Moze czekaja aż sie rozleci i drugiego juz nie kupia?? Ja ma takiego wujka ,ktory ma obecnie 60 lat i cale zycie jezdzi motorem - mowi ,ze nigdy by nie wszedl do zadego pudelka Odpowiedz Link Zgłoś
fal.la Re: Skąpstwo ? 28.08.09, 10:02 ja też mam takich znajomych - jeżdzą seicento i oplem i powód jest banalny: dorobili się domu, pięknego, wielkiego, z ogrodem- na pierwszy rzut oka widać ze bogaci, ale spłacają kredyt i nie stać ich na lepsze auto. Odpowiedz Link Zgłoś
fredoo Re: Skąpstwo ? 29.08.09, 17:31 Ja bym wolał Fiata bo jest produkowany w Polsce. A VW to taki dresiarski wóz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Skąpstwo ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.08.09, 00:14 najlepszy jest burak w mercedesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gluś Re: Skąpstwo ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 00:20 bromba11 napisała: > Co powiedzieć o rodzinie, która mieszka w domu z ogrodem a jeździ > kilkunastoletnim małym 3 drzwiowym samochodem (VW Polo). Zanieczyszczają środowisko, buraki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gpość Re: Skąpstwo ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.08.09, 22:19 kocham Vw Polo i pozdrawiam buraków w Mercedesach i gejów w Peugeotach 306. Odpowiedz Link Zgłoś
10iwonka10 Re: Skąpstwo ? 01.09.09, 18:20 Wolalabym miec dom i stary samochod niz mieszkac z rodzicami i jezdzic najnowszym modelem BMW albo miec kredytow po czubek nosa ale szpanowac drogim samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś