Dodaj do ulubionych

Eksmisja na Żelaznej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 01:31
To skandal, że miasto czekało z eksmisją aż parę lat. Jak to możliwe, że ta
rodzina mogła mieszkać przez tak długo w centrum Warszawy, w 93 metrowym
mieszkaniu na koszt podatników. W Warszawie jest 6% bezrobocie, co znaczy, że
znalezienie pracy nie jest problemem. A jak ktoś nie chce pracować i nie chce
ponosić odpowiedzialności za swoją rodzinę, to jest sam sobie winien.
Współczuję tym dzieciom, że mają takich rodziców.
Obserwuj wątek
    • Gość: LOL Re: Eksmisja na Żelaznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 02:19
      93 metry? bezrobotny? :0

to jakis wyjatek czy tak zyje wiekszosc 'pokrzywdzonych'?
      • Gość: polska gospodarka biedak w 100 metrach w centrum to standard IP: *.chello.pl 25.09.04, 08:33
        miasto powinno być rozliczone że działa na niekorzyść gminy, takie mieszkania
        powinny być sprzedawane, a za nie można kupić 2 lub 3 skromniejsze np. na
        bródnie i przeznaczyć na lokale dla uboższych, których teraz pełno w
        noclegowniach
    • niunia_251 Re: Eksmisja na Żelaznej 25.09.04, 10:48
      wiecie jak czytam taki wypowiedzi to mi sie niedobrze robi.Ciekawa jestem czy
      ty musisz tez utrzymac rodzine zaolacic rachunki i jeszcze zyc przez caly
      miesiac z czegos.Ja jestem samotna matkom,nigdy nie korzystakam z niczyjej
      pomocy do niedawna tez nie pracowala i tez mam zadluzone mieszlanie ,ale nie
      robie dlatego ze chce zeby kto to robil za mnie tylko dlatego ze nie mam za
      co.Zarabiam 800 po oplaceniu przedszkola corki,pradu,zostaje mi 300 zl.Czynsz
      wynosi 350 ,i co jak czlowiek ma zyc?????wiec nie pieprzcie glupot!
      • Gość: Podatnik Re: Eksmisja na Żelaznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 15:16
        Ciekwe, gdzi podziewa się tatuś córki tej samotnej matki. Zgodnie z polskim
        prawem, to na nim, jego rodzicach i krewnych spoczywa obowiązek utrzymania tego
        dziecka, a nie na podatnikach. Jeśli kogoś nie stać na utrzymanie dziecka, to
        nie powinien się na nie decydować. Trochę rozwagi i odpowiedzialności!!!
        • Gość: głupek Re: Eksmisja na Żelaznej IP: *.chello.pl 26.09.04, 14:07
          może mi się wydaje, ale "niunia" żadnych zasiłków nie dostaje - tyra sama i
          sama za siebie płaci... Więc nie za bardzo rozumiem, do kogo ta mowa?
      • Gość: ciekawski niunia a na internet cię stać, co? ciekawa bieda IP: *.chello.pl 25.09.04, 15:45
      • Gość: jola Re: Eksmisja na Żelaznej IP: *.client.comcast.net 26.09.04, 06:55
        113 tysiecy dlugu!!! Zeby zadluzyc sie do tej kwoty trzeba bylo nie placic
        czynszu przeszlo 9 lat. Jezeli kogos nie stac na mieszkanie za 1000 powinien
        dawno zamienic na mniejsze i tansze. Na co oni liczyli i czekali?
        Kilka lat temu rowniez bylam samotna matka i jakos nikogo to nie obchodzilo ze
        nie mam gdzie mieszkac. Zeby wynajac mieszkanie musialam harowac na dwoch
        etatach albo czasami szukac pokoju przy rodzinie (mieszkac z dzieckiem w takich
        warunkach to srednia przyjemnosc). W ciagu roku zdarzalo sie ze musialam sie
        przeprowadzac kilka razy. Po tych doswiadczeniach jakos trudno mi wspolczuc
        komus kto mieszka w komunalnym mieszkaniu i narzeka. Trzeba cos zrobic z swoim
        zyciem a nie tylko narzekac i czekac zeby ktos zalatwil bo mi sie nalezy.
        • Gość: głupek Re: Eksmisja na Żelaznej IP: *.chello.pl 26.09.04, 14:12
          Na dwóch etatach? Ciekawe... 16 godzin dziennie? Plus spanie, żarcier i dojazdy.
          Wynika z tego, że na co najmniej jednym, z tych etatów pani jola nie pracowała
          uczciwie - okradając pracodawcę... Bo przecież pensyjka leciała za pełen wymiar
          czasu, nieprawdaż?
          Inna rzecz - jak napisał Czytelnik, w Warszawie jest 6% bezrobocie - znaczy się,
          że w tej mieścinie nie ma pracy blisko 100 tysięcy osób... Znaczy się, że
          jeżeli jola pracowała na dwóch etatach, to ktoś tym samym nie mógł pracować...
          Bo już jego potencjalne miejsce pracy było przez jolę zajęte...
          Ale oczywiście ogólnie fajnie jest i mamy dobre samopoczucie... Póki jesteśmy
          piękni i młodzi...
      • Gość: magda Re: Eksmisja na Żelaznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 14:24
        ej dostajesz dofinansowanie do przedszkola i do czynszu mozesz takze starac sie
        o pomoc z opieki przy tak niskich dochodach zapłaca prąd więć ty nie pieprz
        tylko zabieraj sie i walcz o swoje
    • Gość: m biedak na 100metrach...dobrze sie stało IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.09.04, 17:01
      najwyzsza pora
      • Gość: esmeralda_pl Re: biedak na 100metrach...dobrze sie stało IP: *.future-net.pl 25.09.04, 17:37
        Jak kogoś nie stać na 100 metrowe mieszkanie, to powinien na mniejsze
        zamienić... Poza tym gdyby temu fecetowi zależało na załatwieniu sprawy, to
        poszedłby następnego dnia po pierwszej wizycie w urzędzie, a nie kilku
        dniach... a poza tym na gębę to nic nie ma - są pieniądze na koncie - nie ma
        eksmisji...
        A co do samotnych matek - chyba wiedziały z kim dzieci płodzą... A jak nie, to
        już ich problem... ze swojej pensji w ramach budżetówki nie będę utrzymywać
        jakiś bab co mają piątkę dzieci i każde z innym ojcem
        • Gość: normal Re: biedak na 100metrach...dobrze sie stało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 00:59
          > A co do samotnych matek - chyba wiedziały z kim dzieci płodzą... A jak nie,
          to
          > już ich problem... ze swojej pensji w ramach budżetówki nie będę utrzymywać
          > jakiś bab co mają piątkę dzieci i każde z innym ojcem
          Niestety utrzymujemy takie mamusie i nie ma na to rady. Każdy z polityków kto
          próbuje to zmienić zostaje ogłoszony przez media świnią i krwiopijcą. W ten
          sposób samotne matki z dziećmi /nieznanych ojców/ dostają więcej kasy z
          zasiłków niż byłyby w stanie same zarobić.
          A co do tej eksmisji to tylko można ręce załamać. Wyrzucili notorycznie
          niepłacącego faceta /113 tys. zł. długu/ ze 100 metrowego mieszkania /mieszkały
          raptem 4 osoby!/ i od razu gazeta robi sensacje. Pewnie pismaki z Wybiórczej
          wolałyby żeby nikt nie płacił za mieszkanie i miał wszystko w nosie tak jak ten
          gościu /obudził się że ma eksmisje na parę dni przed wykonaniem/ A gdzie ten
          dupek był jak dostał wyrok eksmisyjny parę lat temu. Nie wpadło mu do łba żeby
          się zamienić na mniejszy albo zacząć płacić. Tak wcześniej jak i teraz dla
          pismaka z GieWu wszystkiemu są pewnie winni urzędnicy.
          • Gość: głupek Re: biedak na 100metrach...dobrze sie stało IP: *.chello.pl 26.09.04, 14:23
            > A co do tej eksmisji to tylko można ręce załamać. Wyrzucili notorycznie
            > niepłacącego faceta /113 tys. zł. długu/ ze 100 metrowego mieszkania /mieszkały
            >
            > raptem 4 osoby!/ i od razu gazeta robi sensacje. Pewnie pismaki z Wybiórczej
            > wolałyby żeby nikt nie płacił za mieszkanie i miał wszystko w nosie tak jak ten
            >
            > gościu /obudził się że ma eksmisje na parę dni przed wykonaniem/ A gdzie ten
            > dupek był jak dostał wyrok eksmisyjny parę lat temu. Nie wpadło mu do łba żeby
            > się zamienić na mniejszy albo zacząć płacić. Tak wcześniej jak i teraz dla
            > pismaka z GieWu wszystkiemu są pewnie winni urzędnicy.

Cóż, skoro nie płacił już od wielu lat - ktoś z urzędasów powinien się wcześniej
            obudzić i gdy np. dług urósł do 10 tys. - zainteresować się sytuacją. Byuć może
            dałoby się to załatwić normalnie i po ludzku - zdaje się, że jeszcze wtedy
            pracował - byłoby przynajmniej z czego ściągnąć. Zamienić mieszkanie na
            mniejsze. Czy co innego. Zaś teraz te 120 tysięcy jest nie do ściągnięcia...
            A że gość liczył na nie wiadomo co - to inna sprawa. I tu nie ma żadnych
            wątpliwości, że po prostu sprawę przes...ł.
            Tak na marginesie: wyrok został wydany dwa lata temu. Dwa lata pan Zygmunt
            stracił pracę (tak wynika z artykułu). Czy przypadkiem w tak drastycznie
            zmienionej sytuacji gość nie mógł złożyć odwołania, postarać się o jakąś ugodę
            czy coś? Tyle, ze to niestety on sam powinien uskutecznić.
            I jeszcze jedno - zamienić komunalne w ramach gminnych zasobów mieszkaniowych
            (ładnie brzmi, nieprawdaż?) - nie tak łatwo.

Pozdrawiam
    • Gość: krewny Re: Eksmisja na Żelaznej IP: 212.160.172.* 26.09.04, 08:47
      Jestem krewnym tej rodziny z Żelaznej. Jak chcesz to mogę Cie umówić na
      spotkanie z tym człowiekiem. Ciekawe jak wtedy będziesz gadał i czy powiesz mu
      dokładnie to co tu napisałeś. Wy Neostradowcy to jesteście mocni ale tylko
      przez internet. Głupie, zakompleksione gnojki ze słomą w butach dorwali się do
      sieci i syf robią... Wbrew pozorom nie jesteś człowieku anonimowy i lepiej
      uświadom to sobie zanim będzie za późno.
      • Gość: kaj Re: Eksmisja na Żelaznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 18:11
        Przesada drogi Panie KREWNY. Dług 113 tyś zł jest astronomiczny dla większości
        z nas. Jeżeli widzieliście, że w rodzinie macie osoby ograniczone umysłowo lub
        nie umiejące liczyć do stu, trzeba było interweniować wcześniej.
      • joly.roger Re: Eksmisja na Żelaznej 27.09.04, 19:00
        Gość portalu: krewny napisał(a):

> Wbrew pozorom nie jesteś człowieku anonimowy i lepiej
        > uświadom to sobie zanim będzie za późno.

BO CO JASIU?
        Jestem bardzo ciekaw...
      • Gość: Płacący rachunki Re: Eksmisja na Żelaznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 06:19
        Gość portalu: krewny napisał(a):
        > Jestem krewnym tej rodziny z Żelaznej. Jak chcesz to mogę Cie umówić na
        > spotkanie z tym człowiekiem. Ciekawe jak wtedy będziesz gadał i czy powiesz
        mu
        > dokładnie to co tu napisałeś.

Bardzo chętnie. Jeszcze dziadowi naplujemy w ten brudny ryj.
    • Gość: pol Re: Eksmisja na Żelaznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 23:54
      gratuluje 6% bezrobocia ,doskonała wiedza to jest to .Kto wymyślił ten
      współczynnik i w niego wierzy.Niech sie zastanowi co pisze ??
      FANTAZJA TO DOBRA ...? SPRAWA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka