Dodaj do ulubionych

XXX LO im. Śniadeckiego

IP: *.chello.pl 29.01.05, 20:30
siema co mozecie powiedziec na temat tego ogolniaka ( poziom,nauczyciele) ???
Obserwuj wątek
    • konkubinka Re: XXX LO im. Śniadeckiego 30.01.05, 17:22
      zawsze byl sredni i pewno tak zostalo:)
      • Gość: madziaaaa Re: XXX LO im. Śniadeckiego IP: *.chello.pl 01.02.05, 13:01
        wcale nie jest sredni poziom co do nauczania, szkole ta( pod wzgledem poziomu)
        mozna porownac do (przereklamowanego) Norwida i Sowińskiego
        • Gość: Ktoś Re: XXX LO im. Śniadeckiego IP: *.netia.pl 02.02.05, 09:03
          Mój znajomy jest tam nauczycielem informatyki, i znając go oraz wiedząc jaki
          poziom wiedzy przedstawia w tej dziedzinie - życzyłbym wszystkim szkołom w
          polsce takiego profesjonalisty.
          • Gość: naukowiec Re: XXX LO im. Śniadeckiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 20:45
            ten twoj znajomy to frajer!!! za stanie w kiblu zabiera do dyrektorki i gowno
            sie zna... zycze mu by go kiedys wciagneli do kibla na gorze i zrobili lamusowi
            spluczke... pzdr(L) dla kumatych i uczniow piekej XXX
            • Gość: do naukowca do naukowca IP: *.chello.pl 08.02.05, 23:00
              siema chodziles do tamtej skzoly?
              • Gość: Marta Re: do naukowca IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.02.05, 00:09
                ja tą szkołe zdecydowanie odradzam, choc chodzilam tam tylko rok i było to 7
                lat temu to wspomnienia okropne, aż mna ciarki przechodzą jak wspominam tą
                szkołe, nauczyciele jakby wszystkie rozumy pozjadali, zero krytyki a juz
                przyznac sie do błedu to chyba dla nich wyrok śmierci, jedną nauczycielkę
                wspominam nawet z sympatią ( nie wiem czy nie za duzo powiedziane) niestety nie
                pamietam nazwiska ale uczyła chemi blondynka z włosami do ramion. Nie myślcie
                sobie że jestem jedną z tych co dla nich nauka - jest beee i dlatego tak pisze.
                Obecnie jestem studentką 3 roku, dostaję stypendium naukowe a tamta szkoła
                zmarnowała mi rok życia i inaczej tego nazwac nie mogę. ODRADZAM
                jak by ktoś chciał coś jeszcze sie dowiedzieć walcie drzwiami i oknami ;-) tzn
                pytajcie chętnie odpowiem aby nikt nie popełnił mojego błedu z ta szkoła, co
                prawda sama tam nie zdawałam tylko nie dostałam sie do szkoły która sobie
                wybrałam i zostałam przeniesiona NIESTETY tam. Na szczęscie po tym jak sie
                przeniosłam trafiłam na wspaniałą szkołę i ludzi ;-)
                pozdrawiam
                • Gość: uczen Re: do naukowca IP: *.chello.pl 14.02.05, 21:33
                  ja aktualnie chodze do tej szkoly,duzo sie w niej zmienilo nauczyciele dobrze
                  tlumacza , sa wymagajacy ciesze sie ze ejstem w tej szkole i wszytskim ja
                  polecam ( szczegolnie matematyka i polski na wysokim poziomie)
                  • Gość: Marta Re: do naukowca IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.02.05, 23:11
                    duzo się zmieniło?? a skąd wiesz jak było? moze masz szczescie ze trfiles na
                    odpowiednich nauczycieli, ja mimo wszystko odradzam
                    • Gość: uczeń Re: do naukowca IP: *.chello.pl 15.02.05, 00:11
                      wiem z tego co ty opisalas, ale watpie ze kiedyskolwiek bylo tak jak ty mowisz,
                      teraz jest zupelnie inaczej, moze niezbyt dobrze ci szla nauka w tej skzole i
                      zwalasz wine na nauczycieli, no ale jak komus sie nie chce uczyc to nie
                      powinnien sie wybierac do tej szkoly..
                      • Gość: Marta Re: do naukowca IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.02.05, 16:52
                        Absolutnie nie chodzi mi o nauke ani o poziom tylko o calokształt, ale to moje
                        zdanie i nie widze powodu dla ktorego mialabym kłamac. Jezeli tobie jest tam
                        dobrze to się ciesz ale ja z czystym sumieniem nikomu tej szkoly bym nie
                        polecila i tyle.
    • marbros Re: XXX LO im. Śniadeckiego 20.02.05, 11:59
      Skończyłem tę szkołę 8 lat temu. Rzeczywiście, niektórzy nauczyciele zachowują
      się tak, jakby pozjadali wszystkie rozumy. Najbardziej się cieszyłem, że nie
      mam matematyki z kobietą noszącą to samo nazwisko, co pewien Kuba znany z
      programu IDOL. Do dzisiaj gęsiej skórki dostaje na jej wspomnienie moja
      narzeczona.
      Było tam kilku nauczycieli lubianych:
      1) p. Wojczakowski - doktor filozof i polonista. Na semestr postawił mi
      jedynkę, aby pobudzić mój "potencjał polonistyczny" - nigdy już nie dostałem
      stopnia gorszego niż 4;
      2) p. Drapała - starsza pani ucząca biologii. Bardzo wymagająca, ale
      wystarczyło umieć ją "podejść" - zapytać pieska czy inne zwierzątko, aby czas
      przeznaczony na odpytkę minął;
      3) p. Staszewski - matematyk stosujący ciekawe trendy w modzie: połączenie
      spodni dresowych i marynarki oraz nieśmiertelnych butów "kowbojek". Mimo że
      przed końcem każdego semestru stawiał 2/3 klasy zagrożenia "jedynką" był w
      porządku. Jego pasją była historia - raz jak odpowiadałem przy tablicy (nic nie
      umiałem) spytał dlaczego nie przygotowałem się do lekcji. Odp.,że uczyłem się
      do klasówki z historii. Wtedy zaczął mnie z niej maglować - dostałem "4" :).
      Byłem pierwszą osobą, która odpowiedziała na pytanie, kto był ostatnim Piastem
      na tronie polskim. I wcale nie chodziło o Kazimierza Wlk.
      4) był też Mistrzu od ZPT i informatyki. Panowie go lubili, Panie mniej - wg
      nich był szowinistyczną świnią...
      No i niezapomniana p.Plewczyńska (Zulu-Gula) - pracuje jeszcze? Była naszą
      wychowawczynią, a jej pseudo - cóż, jest w nim trochę mojego udziału...
      Nie wiem, co tam się zmieniło - na pewno szyby w oknach :) Kiedy tam chodziłem
      niemal każdy nauczyciel traktował swój przedmiot za priorytetowy. Trzeba było
      być obkutym "na blachę". Przyjmowani tam byli też ludzie przypadkowi. Jedno
      jest pewne - gdyby dyrektorem został tam ktoś z jajami to szkoła na pewno by
      zyskała. Pani Szym. była stanowczo za miękka.
      Jak ktoś ma ochotę napisać co i jak jest teraz w Śniadeku to proszę o mejla.
      Wystarczy kliknąć w login.
      Pozdrawiam
      • Gość: buch Re: XXX LO im. Śniadeckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 11:40
        Marbros!!!Dzieki za opinie!:)
        • Gość: gosieńka Szukam znajomych z XXX IP: *.acn.waw.pl 26.02.05, 20:24
          Ja uczęszczałam do tej szkoły już baaaardzo dawno. W tym roku minie 25 lat od
          czasu kiedy zdałam maturę. Niewiele nazwisk pamiętam, ale na poziom az tak
          bardzo nie mozna było narzekać. Wiele osób dostało się na studia.
          Pamiętam p. Modzelewską od matematyki - na lekcjach było strasznie, ale dobrze
          uczyła i "plemniaka" od biologii (nazwiska nie pamiętam) oraz wychowawczynię od
          niemieckiego chyba Krasuska (Krasucka?)- nic nie nauczyła i nic dla klasy nie
          robiła.
          Jeśli jest tu ktoś z mojego rocznika niech się odezwie.
          Miło byłoby powspominać.

• Gość: gosieńka Re: Szukam znajomych z XXX IP: *.acn.waw.pl 06.03.05, 15:49
            Podnoszę wątek. Może jednak ktos się znajdzie z mojego rocznika. Będę wdzieczna
            za każdą informację. Wiem, że pewnie nie mieszkacie juz na Woli, ale przecież
            gdzieś jesteście.
            pozdrawiam
            • Gość: eee Re: Szukam znajomych z XXX IP: *.chello.pl 16.03.05, 14:52
              Cześć Gosieńka, tak sie składa, że ja również kończyłąm tę szkołę, tylko 29 lat
              temu. Wtedy była to szkoła na dość wysokim poziomie, teraz podobno jest
              kiepska. Ja natomiast wiem jedno, jeżeli ktoś chce się uczyć, to będzie się
              uczył czy to w Sowińskim, czy w XXX-tce. Wiesz, jakiś czs temu był wątek o
              naszej szkole, tylko nie pamiętam na którym forum. poszukaj, może tam spotkasz
              kogoś ze swojego rocznika, o ile pamiętam, był ktoś z matury z 1978, ale byli
              też absolwenci z późniejszych lat. Pozdrawiam Ela.
              • Gość: uuu Re: Szukam znajomych z XXX IP: *.chello.pl 16.03.05, 15:04
                nie zgadzam sie , wcale ta szkola nie nalezy do kiepskich!!! a z reszta co ja
                bede pisac, dowiesz sie ajka ona jest jak bedziesz do niej chodzic.
                • Gość: eee Re: Szukam znajomych z XXX IP: *.chello.pl 16.03.05, 17:22
                  UUU jezeli piszesz to do mnie, to ja tę szkołe skończyłam w 1976r,a
                  napisałam , że "podobno jest kiepska" takie słuchy doszły mnie od dzieci moich
                  znajomych.Pozdrawiam Ela
              • Gość: gosieńka Re: Szukam znajomych z XXX IP: *.acn.waw.pl 16.03.05, 21:49
                Ela, dzięki. Spróbuję poszukać.
                Pozdrawiam
                • Gość: gosieńka Re: Szukam znajomych z XXX IP: *.acn.waw.pl 19.03.05, 19:35
                  Dalej szukam. Ludziska - odezwijcie się!
                  • Gość: eee Re: Szukam znajomych z XXX IP: *.chello.pl 20.03.05, 12:44
                    Gosieńko, chyba nikogo nie znajdziesz, w tym poprzednim wątku, tez się odezwało
                    tylko kilka osób. Sprópuj poszukać na forum "Poszukuję krewnych". Pozdrawiam
                    Ela
                    • Gość: eee Re: Szukam znajomych z XXX IP: *.chello.pl 21.03.05, 19:58
                      Gosieńko, "poszukuję krewnych" strona 5. Pozdrawiam Ela
          • witttorio Re: Szukam znajomych z XXX 20.06.05, 12:31
            ten plemnik to Wojnarowicz !
          • sbb5 Re: Szukam znajomych z XXX 24.10.05, 14:27
            Kończyłe szkołę LO XXX w 1979. Byłem własnie w klasie u Modzelewskiej.
            Dokładnie ja tak zapamiętałem ja TY :))
            sbb5
      • Gość: pmilka Re: XXX LO im. Śniadeckiego IP: 212.160.172.* 21.06.05, 13:11
        Ja skończyłam Śniadka jakieś 10 lat temu (95), szkoła fajna ale niektórzy
        faktycznie byli wymagający, dzięki pani od chemii miałam powtórkę z rozrywki
        ale wtedy 3 klasę powtarzało strasznie dużo ludzi.
        Pani o nazwisku Kuby była moją wychowawczynią, fakt była wymagająca ale ja
        akurat lubiłam matematykę
        Uczy jeszcze Biedrona od historii p. Karolak, te zajęcia były wieczną nudą a
        zarazem rozrywką w doskonaleniu metod podpowiadania przy odpowiedzi przy jej
        biurku
        Pani Drapała, też dobrze ją wspominam ale pewnie juz nie uczy, ale fakt
        babeczka była wesoła i z jajem
        P. Kobus od polskiego wielka wiedza ale nie zawsze potrafiła ją przekazać i do
        tego była z niej piła, wszystkie lektury trzeba było mieć w jednym palcu, znać
        bogów z mitologii itp. itd... ale z perspektywy czasu jestem jej za to wdzięczna
        Dla tych co się zastanawiają mogę tylko powiedzieć nigdzie nie jest idealnie a
        w Śniadku faktycznie trzeba było się uczyć
        pozdrawiam
        • irish76 Re: XXX LO im. Śniadeckiego 21.06.05, 14:41
          oo mnie tez uczyla Kobusowa. Ale tylko w pierwszej klasie. A potem byla pani
          Przymusiala ;)
          Fajne u Pani Kobus, z perspektywy czasu, ze nas ganiala po teatrach i to czesto
    • Gość: Mała dziewczynka Re: XXX LO im. Śniadeckiego //chodze tam obecnie IP: *.chello.pl 19.03.05, 20:45
      Obecnie jestem w 1-szej klasie w XXX-stce... i niestety chce zmienić szkołe..
      Poziom jest średni.. Aczkolwiek nauczyciele od polskiego i matematyki trafili
      sie genialni (jesli chodzi o naukę..TYLKO!!!)a to dla mnie wazne jesli chodzi o
      mature..jednak atmosfera jaka panuje w Śniadku..jest beznadziejna...Cześć kadry
      to stare zakompleksione babska, ktore o wszystko sie czepiają..nikt sie nie
      umie przyznac do błędu..Tolerowani są tylko uczniowie ktorzy na wszystko bez
      gadania sie zgadzaja, Ci ktorzy nie daja sobie w kasze dmuchac sa gnebieni =/
      MI pewna nauczycielka ciagle jezdzi z powodu wyglądu...Bo nie chodze w bluzkach
      za kolana,zakrywającuch kazda czesć ciała..Lubie podkreslac urode makijazem...I
      uwielbiam sie smiac i wyglupiac =P NIE ZDZIERŻE TEJ SZKOŁY DRUGI ROK!!! Buziaki
      =) Pzdr
      PS. Pan od infy jest super !!! I ekstra przystojny łaaaaaaaa !!!! =D
      • Gość: GG DO MALEJ DZIEWCZYNKI IP: *.chello.pl 19.03.05, 21:35
        SIEMA A W KTOREJ JESTES KLASIE?JAKI POFIL?:)
      • Gość: Pyku Re: XXX LO im. Śniadeckiego //chodze tam obecnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 06:19
        a kto uczy Cię polskiego i matmy?
        • Gość: gosieńka Re: XXX LO im. Śniadeckiego //chodze tam obecnie IP: *.acn.waw.pl 15.04.05, 22:47
          odezwijcie się ludziska
          • Gość: rjsw Re: XXX LO im. Śniadeckiego //chodze tam obecnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 17:20
            Powiem Wam, ze ta szkoła nie jest zła, jesli ktoś naprawde chce się uczyć to
            nie ma problemu ze zdaniem matury, dostaniem się na studia i to najróżniejsze.
            Kadra w tej szkole jak w kazdej sklada sie z nauczycieli dobrych jak i niestety
            kiepskich, ja trafilem na tych dobrych i naprawdę nie mam co narzekać. Uważam,
            ze najlepszymi nauczycielami są przede wszystkim:
            polski - vice dyr. Ret.
            matematyka - Staszewski
            filozofia - Wojtczakowski
            biologia - Pochwicki, zaś z do tych najgorszych zaliczam fizyke, ktorej uczy
            mnie Zula, ktora juz nie powinna wogole pracować, ma klopoty ze sobą, z głową,
            nie potrafi tlumaczyć, podaje tylko suche informacje do zeszytu =/
            Reasumując, jeszcze raz mowię ze nie jest to zla szkola, poziom w niej jest
            całkiem ok, jednym slowem polecam..
            Pozdrawiam
            • Gość: Darecky Re: XXX LO im. Śniadeckiego //chodze tam obecnie IP: *.u.mcnet.pl 17.05.05, 09:00
              Szkoła posiada swój osobliwy urok i napiętnowana jest ciekawą historią...
              Posiada wspaniałe grono nauczycielsko-pedagogiczne. Skończyłem ją już dość
              dawno ale do dnia dziisiejszego wspominam z łezką w oku. Spotkałem tam
              wspaniałych przyjaciół, zdobyłem dość dobre wykształcenie i przedewszystkim
              nauczyłem się życia, właśnie za to cenie swoich nuczycieli i szkołe pod
              patronatem Jana Śniadeckiego. Pozdrawiam serdecznie absolwentów XXX L.O.
    • Gość: Bemowianin Re: XXX LO im. Śniadeckiego IP: *.devs.futuro.pl 18.05.05, 13:02
      Uważam, ze to jest dużo lepsza szkoła, niż przereklamowany Sowiński.
      Jeśli ktoś będzie się w Sniadeckim uczył, to będzie miał bardzo dobre warunki,
      żeby przygotować się na studia.
      Dobry poziom trzymają nauczyciele od polskiego, matmy, geografii, biologii,
      chemii, rosyjskiego.
      Pozdrawiam Wszystkich absolwentów.
      • Gość: 100% Re: XXX LO im. Śniadeckiego IP: *.chello.pl 18.05.05, 20:25
        w 100% popieram
        • irish76 Re: XXX LO im. Śniadeckiego 20.06.05, 15:21
          wlasnie! a wiekszosc znajomych ze Sniadka poszla na studia i cos pokonczyla. to
          chyba nie jest zla szkola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka