Dodaj do ulubionych

Apel do bemowiaków

09.02.05, 21:34
Wyczytałem gdzieś, że jesteście skłonni do współpracy z Panią Cesarską i Stowarzyszeniem Ekologiczny Ursynów.

Więc oświadczam Wam i podpisuję się pod tym z imienia i nazwiska, że nic nie wygracie.

SEU, a Pani Cesarskiej zwłaszcza, chodzi tylko o to, by zdobyć popularność.
Zaraz Wam to wszystko udowodnię.

1. Pani Cesarska jest za wariantem 2 przebiegu trasy S-7
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23704&w=19280258&a=20222164
Jako Komagane pisuje Barbara Szulc ze Stowarzyszenia Sąsiedzkiego Załuski Stasin, bliska współpracowniczka Pani Cesarskiej

2. Oficjalnie Pani Cesarska jednak tego nie powie, bo się boi
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24332&w=20261444
Oficjalnie wskazuje wariant, który został odrzucony.
Czemu Cesarska boi się przedstawić swoje prawdziwe stanowisko?
Bo musiałaby zweryfikować swoje "argumenty" przeciwko POW przez Ursynów.
Ja zadałem takie pytanie Pani Cesarskiej forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24332&w=20305968
Jak myślicie, czemu brak odpowiedzi?

3. SEU i Pani Cesarska współtworzą koalicję EKOSTRADA. Cesarska jest przewodniczącą EKOSTRADY. Na projekcie EKOSTRADY przedłużenieTrasy AK do Konotop przebiega dokładnie w tym samym miejscu, co trasa proponowana przez GDDKiA
www.ekostrada.republika.pl/img/mapa2.png
Radze wam przed wejściem w koalicję z Cesarską zadać pytanie co oznacza czarna kreska na tej mapie idąca przez Bemowo (też pod Waszymi oknami).
SISKOM nie uzyskał odpowiedzi na to pytanie, ani od Cesarskiej, ani od Szulc, ani od nikogo innego - tzw. ekolodzy pytani o ten projekt od miesiecy zawsze nabierają wody w usta.

4. Z dobrze poinformowanego źródła wiemy, że Pani Cesarska startuje obecnie w wyborach kobiety roku na Ursynowie (mimo, ze mieszka w Wilanowie). Informacja jeszcze nie potwierdzona oficjalnie.
Jej chodzi tylko o zdobycie popularności.

5. Trasa AK w proponowanym przebiegu jest już zaopiniowana, od lat jest zarezerwowany pod nią pas. By cokolwiek wygrać musielibyście przedstawić gotowy projekt koncepcyjny innego usytuowania trasy wraz z analizą i dowodami, ze wasza propozycja jest lepsza. Na taki projekt i analizy was nie stać, tym bardziej, że wszelkie analizy zostały już wykonane i na ich podstawie wybrano taki właśnie przebieg.
Tak wygląda procedura. Nie macie prawa do protestu na zasadzie "anulowanie" projektu. Musicie przedstawić inny, lepszy wraz z pełnym uzasadnieniem.
W Polsce nie znajdziecie nikogo, zadnego biura, które stwierdziłoby co innego. Poza granicami też.
Cesarska też doskonale o tym wie. Jej protesty mają wiec jedynie charakter populistyczny, bo doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że nic nie jest w stanie uzyskać.
Co do tej pory uzyskało SEU i Pani Cesarska? NIC, kompletnie NIC.
Co robi teraz Cesarska? - rwie włosy z głowy i myśli, co zrobić, by wykazać że jej pseudoekologiczny projekt jest lepszy. A zna się na projektowaniu tras jak na ekologii, czyli jak kura na pieprzu.

6. Jedyne co możecie zrobić, to zgłosić koncepcję, że lepszym rozwiązaniem jest zbudowanie tunelu (przykrycie wykopu). Wtedy i tylko wtedy możecie cos wygrać.

Ja piszę prawdę i dobrze Wam życzę (jak i cały SISKOM). Jednak nie uprawiam populizmu, a mówię Wam, jaka jest prawda. Nawet jeśli prawda jest dla was niepomyślna, to nie wiesza się posłańca złej wiadomości.
Za kilka lat przypomnę wam ten mój tekst i się przekonacie - jak wejdziecie w układ z Cesarską, to nic, zupełnie nic nie wygracie.

Z poważaniem
Robert Chwiałkowski.

PS. Mam mieszkanie w okolicach Wola Park - 300 m od Trasy NS i około 600 m od przedłużonej Trasy AK.
Obserwuj wątek
    • umfana Re: Apel do bemowiaków 10.02.05, 22:10
      Robert zapraszam Cię do dyskusji także na forum Bemowa:
      www.bemowa.pl/forum/
    • Gość: Joanna Re: Apel do bemowiaków!!!! PRZECZYTAJCIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 13:20
      WARTO
      Joanna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka