Dodaj do ulubionych

Zeromski XL L.O.

16.06.02, 11:39
O wszystkich liceach tutaj piszą, tylko o tym nie.Ja skończyłam je w 78r,(ale
dawno).Chodziłam do biol-chem.i miło wspominam te lata.
Może jest ktoś ,kto chce coś napisać o naszej szkole?
Obserwuj wątek
    • Gość: zet Re: Zeromski XL L.O. IP: 195.187.84.* 17.06.02, 10:43
      Chodziłam do tej szkoły, skończyłam w 92 r. Byłam na biol-chemie, podobnie jak
      ty. Niestety nie mam zbyt miłych wspomnień, zwłaszcza, jeśli chodzi o matmę
      (koszmarna nauczycielka, omal przez nią nie wyleciałam)
      • Gość: ryba Re: Zeromski XL L.O. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.07.02, 15:58
        Najlepsza ze wszystkich , moja wychowawcyni p.Krasnopolska i świetna, ale
        b.ostra polonistkap.Kalbarczyk,zwariowana chemiczka-Nowak
        pozdrowienia
        • Gość: jolly Re: Zeromski XL L.O. IP: 217.153.117.* 25.07.03, 12:59
          Ja skończyłam to liceum w 89 roku.
          Wymagająca Pani Szwedowicz- polonistka,
          Pani Ostatek- historyczka bardzo jej nie lubiłam, wymagająca
          Uwielbiałam Pana Bracisiewicza - historyk
          • Gość: baba Re: Zeromski XL L.O. IP: *.acn.waw.pl 02.09.03, 17:49
            Pani Ostatek - wspaniała!! Dzieki niej dostałam się na studia.
            Najgorszym nauczycielem był Pytliński (matematyk). Nie umiał przekazywać
            wiedzy, tylko chodził po kiblach, bramach i dworcach i ścigał palących.
    • Gość: TorWar Re: Zeromski XL L.O. IP: *.tor.primus.ca 10.12.03, 02:38
      Przyjemnie spotkac absolwentow tej szkoly! Skonczylem ja w 1981 r. i nawet
      pamietam p. Szwedowicz, od jezyka polskiego. Czy szkola nadal jeszcze
      istnieje w tym samym miejscu-kiedys slyszalem, ze sie przeniosla.
      • Gość: ya Re: Zeromski XL L.O. IP: *.acn.pl 12.12.03, 15:46
        Skonczyłam xl lo w 2000r, buhehehehe Pytliński!!! Poezja, zwłaszcza w klasie
        humanistycznej:P A największą zmorą tej szkoły jest p. Kalbarczyk, przez która
        sporo osób zaczęło uczęszczać na psychoterapię, leczęć bardziej lub mniej
        głęboką depresję :// czy ona jeszcze uczy? Wrosła tam korzeniami i siedziała od
        1954 roku.. uh :/// :< A szkoła jest na Platynowej. Kolor ścian zmienia co
        sezon. Ale dobrze że już jej z dworca ochota nie widać, tym bardziej z placu
        zawiszy. Całe szczeście ukryta została za nowymi budynkami :>
        • Gość: TorWar Re: Zeromski XL L.O. IP: *.tor.primus.ca 12.12.03, 17:38
          Fajnie,ze szkola nadal tam jest. Jej lokacja byla rzeczywiscie troche dziwna,
          czesto trzeba bylo zamykac okna, jak jechal pociag, bo nic nie bylo slychac...
          a nieraz po pilke lecialo sie na tory! Niestety, ale nie pamietam Kalbarczyk--
          na pewno mnie nie uczyla (od jakiego przedmiotu?), czy rzeczywiscie byla tam
          od 1954 roku? Pytlinskiego tez nie bylo jeszcze... ale za to byly inni
          nauczyciele-zmory, ktorzy nigdy nie powinni parac sie tym zawodem, bo sie
          kompletnie do niego nie nadawali, zreszta nieraz sami to sarkastycznie
          mowili. Niestety, ale niektorzy tez sie musieli leczyc...
          Pozdrawiam!!!
          • Gość: gośka Re: Zeromski XL L.O. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 22:17
            P.Kalbarczyk była od J. polskiego.Myślę, ze i dziś pracuje, bo widzę ją ,
            jadącą rano autobusem w stronę szkoły.Ona nas naprawdę bardzo dużo nauczyła.
            A może ktoś pamięta panią Krasnopolską?- była super.
    • Gość: Inteligent Żeromski jest dla motłochu!Bednarska- dla elity!!! IP: 212.160.235.* 10.01.04, 12:45
      I TAK MA BYĆ!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka