Dodaj do ulubionych

UWAGA !!!!!!TAK PISZĄ O MIESZKAŃCACH BEMOWA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 11:06
Wypowiedż z forum "bemowa.pl" jest to forum urzędników rady dzielnicy bemowo:

"Bemowo, faktycznie zawodzi notorycznie, ale to w dużej jeszcze mierze lokalne
środowisko wiejskie (Warszawa przybyła tu dopiero w końcu lat 70-tych),
chłopo-robotnicze (zasiedleńcy pozostali z okresu PRL najczęściej
budowniczowie blokowisk i niskokwalifikowani robotnicy wielkiego przemysłu ich
potomni głównie z ekonomicznych względów, bezrobocie, ewoluują w blokersów),
oraz trzecia grupa to nowobogaccy mało zakorzenieni w tradycjach stołecznej
inteligencji."
Obserwuj wątek
    • arek117 Re: UWAGA !!!!!!TAK PISZĄ O MIESZKAŃCACH BEMOWA 21.03.05, 09:43
      To już norma niestety. Dobrze ze w końcu przestali pisać że na Bemowie
      mieszkają tylko wojskowi i byli milicjanci.
    • Gość: Karol Re: UWAGA !!!!!!TAK PISZĄ O MIESZKAŃCACH BEMOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 22:32
      Ale to jest s..syństwo jak mieszkańców traktują urzędnicy, którzy myślą, że są
      "namaszczeni" i wszystkowiedzący, a szara masa ma siedzieć cicho, potakiwać i
      klaskać w podziwie dla ich poronionych pomysłów które są wyłącznie realizowane w
      kierunku interesów tych pomysłodawców!
    • Gość: Bemowiak2 Re: UWAGA !!!!!!TAK PISZĄ O MIESZKAŃCACH BEMOWA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.03.05, 22:43
      Gość portalu: Bemowiak napisał(a):
      > Wypowiedż z forum "bemowa.pl" jest to forum urzędników rady dzielnicy bemowo:

BREDZISZ JAK POTŁUCZONY. SPRAWDŹ

www.bemowo.pl

• Gość: Karol Re: UWAGA !!!!!!TAK PISZĄ O MIESZKAŃCACH BEMOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 01:31
        Sprawdziłem, ten zacytowany fragment to nic w porównaniu z tekstami ktore tam
        wypisują!
      • ania091951 Re: UWAGA !!!!!!TAK PISZĄ O MIESZKAŃCACH BEMOWA 22.07.05, 23:32

PRZECZYTALAM ZE NA BEMOWIE ZAMIESZKUJA SAMI POLICJANCJI I WOJSKOWI TO MOZE KTOS
        ZNA EDWARDA MICHALSKIEGO ON TEZ JEST WOJSKOWYM I MIESZKA NA BEMOWIE KONCZYL
        SZLOLE W ZRGRZU W LATACH 70 JEZELI KTOS GO ZNA PROSZE O WIADOMOSC MOJ NR GG
        3168624 lub na skype ania091951
    • umfana Re: UWAGA !!!!!!TAK PISZĄ O MIESZKAŃCACH BEMOWA 21.03.05, 23:16
      Prawdę piszą...
      Jedyną enklawą inteligencji jest akademickie oś. Przyjaźń.
      W blokach niestety dominują chłoporobotnicy i ich zdeklasowani potomkowie.
      • arek117 Re: UWAGA !!!!!!TAK PISZĄ O MIESZKAŃCACH BEMOWA 22.03.05, 09:39
        Ciekawe skąd jest ta inteligencja? Co robią ich rodzice?
        Zastanów się toszeczkę zanim coś napiszesz.
        • umfana Re: UWAGA !!!!!!TAK PISZĄ O MIESZKAŃCACH BEMOWA 22.03.05, 14:18
          Inteligencja mieszkająca na osiedlu Przyjaźń w większej mierze pochodzi z innych
          miast.Na państwowe uczelnie nie przyjmują dzieci kretynów.
          Oprócz studentów renomowanych uczelni mieszkają tam nauczyciele akademiccy,
          pracownicy naukowi (często warszawiacy od pokoleń).
          Bloki zaś nie bez powodu zamieniają się w slumsy, dewastowane przez
          zdeterminowaną latorośl napływowych 'warsiawiaków', którzy nie posiadają żadnej
          więzi kulturowej, emocjonalnej z Warszawą.
          • Gość: bassPL Re: UWAGA !!!!!!TAK PISZĄ O MIESZKAŃCACH BEMOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 14:38
            W pojedynczych domkach mieszkała niegdyś kadra naukowa, teraz siedzą następne
            pokolenia przez zasiedzenie i raczej niewiele mają z uczelniami do czynienia.
            W starych akademikach znaczną część lokatorów stanowią pracownicy osiedla typu
            portier, sprzątaczka, hydraulik. Są tam całe klany napływowe. Przykład:
            kierowniczka karuzeli (której nigdy nie ma bo pracuje na 2 etatach), ściągnęła
            swoją siostrę, a po rozwodzie dla małżonka "załatwiła" osobne mieszkanie.
            Wszyscy ci ludzie są tam zameldowani i żadna siła ich nie ruszy. Mieszkanie w
            Warszawie, nawet kiepskie ale za darmo to łakomy kąsek. Menelstwa tam mnóstwo,
            proponuję wybrać się na boisko przy osiedlu. Tam właśnie mieszkają napływowi
            warsiawiacy ...
            • umfana Re: UWAGA !!!!!!TAK PISZĄ O MIESZKAŃCACH BEMOWA 22.03.05, 14:53
              BassPl.
              Wierzę Ci w to co napisałeś o kumoterstwie i prymitywizmie panującym tam!
              W blokach też mieszka inteligencja. Najgorsze jest to, że zawsze dominują osoby
              bardziej agresywne, prymitywne, etc.
              Najlepiej nie popadać w skrajności.
              Pozdrawiam!
              :o)
              P.S.
              "Najlepiej jest tam, gdzie nas nie ma" ;o)
              • arek117 Re: UWAGA !!!!!!TAK PISZĄ O MIESZKAŃCACH BEMOWA 22.03.05, 15:45
                Jesteś niekonsekwentna.
                Pozdrawiam.
                • umfana Re: UWAGA !!!!!!TAK PISZĄ O MIESZKAŃCACH BEMOWA 22.03.05, 17:24
                  Ojeja... Arek czepiasz się. Tylko owca nie zmienia zdania ;o)
                  • Gość: zxcvbnm Re: UWAGA !!!!!!TAK PISZĄ O MIESZKAŃCACH BEMOWA IP: *.aster.pl 12.10.05, 15:16
                    Jak możesz obrażając mieszkańców Bemowa wstawiać odnośnik o pomocy pieniężnej
                    dla chorej osoby. Swoimi wypowiedziami nie przysłużysz się pomocy dla niej.
          • pb_7 Re: UWAGA !!!!!!TAK PISZĄ O MIESZKAŃCACH BEMOWA 23.03.05, 15:00
            Ja znam te dzielnice i musze przyznac racje i dodać ze tcy mieszkancy zatrzymuja
            rozwoj naszej dzielnicy.Trzeba jeszcze dodać o nieszcześciu jakim jest elemement
            mieszkajacy na Grotach i Bernerowie, blokujacy wszystkie nowoczesne inicjatywy
            dzielnicy w imie fałszywej troski o chlew jakim jest lasek bemowski.
            chomiczowka.org
            • arti25 Re: UWAGA !!!!!!TAK PISZĄ O MIESZKAŃCACH BEMOWA 27.07.05, 15:07
              pb_7 napisał:

> Ja znam te dzielnice i musze przyznac racje i dodać ze tcy mieszkancy
              zatrzymuj
              > a
              > rozwoj naszej dzielnicy.Trzeba jeszcze dodać o nieszcześciu jakim jest
              elememen
              > t
              > mieszkajacy na Grotach i Bernerowie, blokujacy wszystkie nowoczesne
              inicjatywy
              > dzielnicy w imie fałszywej troski o chlew jakim jest lasek bemowski.
              > chomiczowka.org

Sam jesteś elementem...
              Chciałbyś mieć autostradę koło siebie, w miejscu swojego zamieszkania?
              Nazywasz to nowoczesna inicjatywą? ciekawe...
          • Gość: Rysiek Ależ na Osiedlu Przyjaźń IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.04.05, 01:34
            nie ma już praktycznie studentów UW (uczelnia zrezygnowała) a zostali studenci
            UKSW (orły toto nie są), innych podrzędnych uczelni i szkół prywtnych typu
            Wyższa szkoła obsługi kotka za pomocą młotka. Więc jaka tam inteligencja ma
            mieszkać?
      • Gość: Bemowianka Warszaw Re: UWAGA !!!!!!TAK PISZĄ O MIESZKAŃCACH BEMOWA IP: *.wola.waw.pl 27.04.05, 11:18
        Na Bemowie mieszkają również prawdziwi warszawiacy z dziada pradziada, których
        rodzice mieszkają w Śródmieściu oraz na Woli. Także proszę nie generalizować.
        Wiadomo, że w całej Warszawie więcej jest ludzi napływowych. I to jest normalne.
      • Gość: Norman Re: UWAGA !!!!!!TAK PISZĄ O MIESZKAŃCACH BEMOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 22:32
        Tak, jasne, mnóstwo pracowników naukowych np. SGH na Jelonkach to
        chłoporobotnicy. Puknij się w łeb.
    • Gość: Ług Re: UWAGA !!!!!!TAK PISZĄ O MIESZKAŃCACH BEMOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 13:39
      A Ty, zgadzasz się z tym, czy nie?
      Jeżeli chcesz manipulować czytelnikami tego forum, to masz ich właśnie za tę
      grupę bemowian, którą scharakteryzowano na www. bemowa.pl
      Wszak sprawdzić czyje opinie są tam prezentowane może każdy.
      Twoje sugestie łatwo więc poddać weryfikacji.
      Wyrwałeś z kontekstu fragment i zagalopowałeś się, frend
      • Gość: ppp Z życia wzięte ......:-( IP: *.idea.pl 23.03.05, 22:38
        Kilka dni temu u mnie w bloku przeprowadzano ankietę pt. czy jesteś za
        planowanym przebiegiem tras szybkiego ruchu przez Bemowo ? . I co odpowiedzieli
        moi sąsiedzi ? - Cytuję : " a co mnie to obchodzi , przecież to daleko " .
        Inteligencja nie? :-) ... Urzędnicy niestety MAJĄ RACJĘ !
        • dixon89 Re: Z życia wzięte ......:-( 23.03.14, 15:16
          Tak faktycznie.Faktycznie bieda bloki
    • Gość: felka Re: UWAGA !!!!!!TAK PISZĄ O MIESZKAŃCACH BEMOWA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 19:18
      Nie wiem, jak się mam czuć po takich inwektywach rzucanych generalnie na
      wszystkich mieszkańców Bemowa, ci których to nie dotyczy poczują się urażeni
      (tak jak ja), a ci o których mowa mają to głęboko w tyle. Więc po co te
      kryptowywody urzędasów ? Czyżby znowu walczyli takimi metodami o swoje wysokie
      premie miesięczne, kwartalne, roczne i Bóg jeden wie jakie jeszcze ? Nie
      zgadzam się z tym. I tyle mogę zrobić ... popisać sobie na forum o braci
      urzędniczej w większości wywodzacej się z głębokiego zaścianka bez kindersztuby
      ale za to z wielką agresywnością i przebojowością. To są czasy adekwatne
      właśnie dla takich burych pseudourzędników w pogoni za kasą. Pozdrawiam
      inteligentnych Bemowiaków. A urzędasów podzielić na snopki i wysłać karawaną za
      mur chiński.
      • dixon89 Masakra 23.03.14, 15:23
        Masa kretynów i tyle
    • Gość: wwww Re: UWAGA !!!!!!TAK PISZĄ O MIESZKAŃCACH BEMOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 16:43
      ale to prawda więc nie widzę w czym jest problem?
      • Gość: gfdsg Re: UWAGA !!!!!!TAK PISZĄ O MIESZKAŃCACH BEMOWA IP: *.greennet.org.pl / 80.51.237.* 08.05.05, 14:38
        niezła bzdura!!!!!!!!!mieszkam prawie 30lat na bemowie i znam może 2osoby
        przyjezdne ze wsi!!reszta to prawdziwi Warszawiacy przesiedleni z innych
        dzielnic
    • mimaria Re: UWAGA !!!!!!TAK PISZĄ O MIESZKAŃCACH BEMOWA 09.05.05, 14:49
      Czytam te listy i pojąć nie mogę o co chodzi.Czym się różnią warszawiacy z
      dziada pradziada od innych, może to nadludzie.
      Już był jeden "wielki wódz"co wprowadzał taaki podział.
      Dedykuję wszystkim tzw."z dziada pradziada" taki kawał:
      Przychodzi Baba do lekarza a lekarz się pyta:
      - co Pani jest?
      - jestem z Warszawy.
      - muszę Panią zmartwić, niestety na to nie ma lekarstwa?
    • warszawiak_2 TO JUŻ BYŁO 10.05.05, 08:03
      Ten wątek był juz poruszany !!!
      • Gość: johana Re: TO JUŻ BYŁO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 11:10
        felka!!! - jak będziesz wiązała ich w te snopki, to daj znać - pomogę ci. Już
        lecę po sznurek
    • Gość: M Re: UWAGA !!!!!!TAK PISZĄ O MIESZKAŃCACH BEMOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 14:23
      Co za bzdet! Owszem jest u nas dużo ludzi z tzw. pierwszego pokolenia w
      Warszawie, ale przepraszam bardzo. Mieszkam na Bemowie od urodzenia, moi
      rodzice, dziadkowie, pradziadkowie itd. są rodowitymi Warszawiakami. A
      mieszkamy na Bemowie bo w czasach komuny były przydziały na mieszkania - nikt
      przecierz nie mógł sobie wybierać tak jak teraz gdzie chciałby zamieszkać.
      Kurde czy o tym nikt nie pomyślał pisząc ten bzdet???
      • michalfront Re: UWAGA !!!!!!TAK PISZĄ O MIESZKAŃCACH BEMOWA 26.07.05, 14:49
        dokładnie tak, 100% racji - również jestem rodowitym warszawiakiem od pokoleń,
        a mieszkam na Bemowie, w dodatku od niedawna.

wybrałem Bemowo min. dlatego że mam blisko do rodziców, którzy mieszkają na
        Chomiczówce i w latach 80-tych dostali tam mieszkanie "z przydziału", dlatego
        że mam niedaleko do pracy no i dlatego że po prostu spodobało mi się osiedle na
        którym kupiłem mieszkanie...

wcześniej mieszkałem również na Pradze i na Śródmieściu i nie mogę powiedzieć
        że Bemowo jest jakoś szczególnie buraczane, chamskie, napływowe itp. -
        dzielnica jak każda :)
        • Gość: Frantic Re: UWAGA !!!!!!TAK PISZĄ O MIESZKAŃCACH BEMOWA IP: *.waw.gratka.pl 12.10.05, 12:18
          Moim zdaniem Bemowo robi sie coraz ladniejsza dzielnica - buduje sie coraz
          ciekawsze osiedla, jest sporo zieleni (oczywiscie sa tez stare blokowiska).
          Znam juz sporo osob ktorzy wybrali Bemowo jako miejsce zamieszkania -
          rezygnujac np. z mieszkania w Srodmiesciu czy tez Mokotowie...Sam mieszkam na
          Gorcach i moim zdaniem to naprawde OK okolica...pozdr wszystkich mieszkancow
          Bemowa :)
          • dixon89 Czym sie różnią 23.03.14, 15:27
            Kurde czym sie różnią naplywowi od rodowitych
            • kasia_mm Re: Czym sie różnią 14.04.14, 15:13
              zapraszam do mojego blok - napływ - w naszym przypadku wynajmujący z województwa kieleckiego co widać po rejestracjach auta, którym jeżdzą: wystawia śmieci na noc na klatkę bo po co ma śmierdzieć w domu a iść do zsypu za daleko; napływ ma specjalne szafeczki na buty pod drzwiami ale tez są jedni, którzy bez skrępowania trzymają je koło wycieraczki; mimo usilnego proszenia i tłumaczenia co weekend kiedy zostają a nie jadą do domu jest mega impreza, że aż żyrandole i szyby w oknach drżą (po wizycie policji czy SM po pół godz dyskoteka od nowa); napływ też rzuca pety i pali na klatce, własny ogródek traktuje jak śmietnik - wymieniać dalej? :) pozostali sąsiedzi może i tez nie "rodowici" z dziada pradziada, ale przez te dwadzieścia kilka lat wspólnego mieszkania NIGDY nie było takiego "syfu" i nikt takich rzeczy nie bacząc na sąsiadów - nie robił
              ojciec mojej koleżanki pracuje jako administrator w "apartamentowcu" na Bemowie - 90% mieszkańców to "napływ" i to co ten człowiek opowiada - jak tam się żyje - włosy dęba stają....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka