Dodaj do ulubionych

Bezpieczeństwo na Nowolipkach

IP: *.aster.pl 13.06.07, 11:05
Witam,planuję wynająć mieszkanie na osiedlu Nowolipki.Zastanawiam się jak
wygląda sprawa z bezpieczeństwem w tej okolicy.Zauważyłe że jest tam sporo
barów,sexschopów,a na murkach przesiaduje wytatuowana recydywa-tego nie ma w
dzielnicy,w której obecnie mieszkam (Stara Ochota).Bardzo zależy mi na
bezpieczeństwie-moja dziewczyna późno kończy pracę.
Chodzi mi głównie o oklice ul.Smoczej,Nowolipie,Nowolipki.

Ps. Czy w pobliżu jest jakiś bazarek z warzywami?

Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • Gość: abc Re: Bezpieczeństwo na Nowolipkach IP: *.ms.gov.pl 13.06.07, 11:37
      Nie ma w Warszawie osiedla Nowolipki. Nie wynajmuj tam mieszkania. Bardzo nie
      lubią tam przyjezdnych.
      • Gość: mario Re: Bezpieczeństwo na Nowolipkach IP: *.aster.pl 13.06.07, 14:25
        Nie pytam się czy wynajmować czy nie - o tym sam zadecyduję. Prosiłem natomiast
        o opinię na temat bezpieczesta. To,że nie lubią tam przyjezdnych to akurat nie
        szkodzi. Z bliskimi sąsiadami mam zawsze doskonałe stosunki,a nie zamierzam
        nosić koszulki z napisem: "urodziłem się i wychowałem na Ochocie",więc raczej
        lwia część Nowolipki nie dowie się jaki to ze mnie "przyjezdny".

W każdym bądź razie dziękuję za dobre chęci i czekam na bardziej konkretne
        wypowiedzi.
        • Gość: Marian Paździoch Re: Bezpieczeństwo na Nowolipkach IP: *.opek.com.pl 13.06.07, 14:36
          Jeśli chodzi o konkrety, to chętnie pomogę. Otóż brat cioteczny, sąsiada mojego
          kolegi mówił, że jego ciocia raz była na Nowolipkach i nic jej się nie stało.
          Jak chcesz, to zdobędę do niej numer, to sobie pogadacie.
          • Gość: Marian Paździoch Re: Bezpieczeństwo na Nowolipkach IP: *.opek.com.pl 13.06.07, 14:40
            a warzywka i inne granaty dostaniesz pod halą mirowską ok. 500 m
    • koszatek Re: Bezpieczeństwo na Nowolipkach 13.06.07, 14:44
      Mieszkam kawałek dalej (Anielewicza, rejon Smoczej) i zdarza mi się łazić po tej okolicy o różnych porach dnia i nocy i nigdy nic niepokojącego nie zauważyłem. Może pomijając bezpośrednie sąsiedztwo nocnych sklepów na JPII na odcinku Solidarności - Dzielna, choć tam też nie biegają bandyci z nożami, tylko po prostu kręci się więcej osób i odsetek pijanych, mogących potencjalnie zaczepiać, wydaje się być wyższy. Bazarku moim zdaniem nie ma nigdzie w tej okolicy.
      • koszatek Re: Bezpieczeństwo na Nowolipkach 13.06.07, 14:45
        > Bazarku moim zdaniem nie ma nigdzie w tej okolicy.
        No tak, nie wziąłem pod uwagę sąsiedniego osiedla i Hali Mirowskiej.
        • Gość: mario Re: Bezpieczeństwo na Nowolipkach IP: *.aster.pl 13.06.07, 23:34
          Dzięki za odpowiedź:)

Przy okazji zapytam czy w pobliżu rogu Anielewicza-Smoczej znajdę ujęcie wody
          oligoceńskiej?

Pozdrawiam
    • siedem_z_dziewieciu Re: Bezpieczeństwo na Nowolipkach 14.06.07, 21:57
      Część mojej rodziny tam mieszka i nigdy nie narzekali na brak bezpieczeństwa. Okolica całkiem fajna, do centrum niedaleko, myślę że będzie się tam całkiem sympatycznie mieszkać.
    • Gość: kasia1234 Re: Bezpieczeństwo na Nowolipkach IP: *.chello.pl 14.06.07, 23:39
      Witam serdecznie, w tym rejonie- po miedzy dzielna a nowolipkami, smocza a jpII
      mieszkam od roku. mąż natomiast mieszkał przecznice dalej- przez okres 5 lat.
      jest bezpiecznie- zazwyczaj sporo ludzi wieczorami kręci się po ulicach-
      zasługa- sporej ilości nocnych sklepików z alkoholem, i nocnego sklepu spolem.
      jakie są zalety- masz blisko co centrum, a jednoczesnie jest względna cisza i
      spokój. jest zielono- park przy dzielnej. Na esperanto czy tez pawiej masz
      basen. dobre pieczywo w sklepiku przy nowolipkach i miła obsługa. Ceny
      natomiast nieco gorsze;)
      natomiast jesli chodzi o bazarek z warzywami- polecam spacer pod halę mirowska-
      duzy wybór- nawet możesz dostać czereśnie w styczniu- to nie jest zart:)(cena
      120 pln/kg)
      sexshopy- pomimo sporej ilości- raczej mało uciążliwe. wytatuowane towarzystwo?
      nie zauwazyłam. czesto chodzimy z mężem późnym wieczorem na spacery- do ogrodu
      saskiego, dalej rózne trasy. na 100% jest spokojnie.
      co do wody oligoceńskiej- nie udzielę Ci informacji, ale ta woda która leci z
      kranów- nie jest zła. nie smierdzi chlorem. spokojnie mozna w niej gotowac i
      pic.
      co jeszcze z zalet- rewelacyjny Kebab róg JPII i nowolipia.
      serdecznie polecam ta czesc warszawy.
      pozdrawiam
      • Gość: Łania Re: Bezpieczeństwo na Nowolipkach IP: *.agora.pl 15.06.07, 08:11
        Moja babcia mieszka na Dzielnej, więc mniej więcej znam okolicę. Niebezpiecznie
        to tam nie jest bardziej niż na Jelonkach, na których ja mieszkam. Poza tym mam
        nieodparte wrażenie, że mieszka tu dużo starszych ludzi. Przynajmniej na
        podwórku mojej babci tak jest.
        Kiedyś mi się tam nie podobało, bo klatki schodowe były starsznie zapyziałe,
        ale teraz uważam, że Muranów jest bardzo przyzwoitą dzielnicą.
        • Gość: Łania Re: Bezpieczeństwo na Nowolipkach IP: *.agora.pl 15.06.07, 08:14
          Bardziej powinno zainteresować Cię to forum:
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25199
          • Gość: mario Re: Bezpieczeństwo na Nowolipkach IP: *.aster.pl 15.06.07, 13:49
            dziękuję za link Łania

pozdrawiam wszyskich
            • mokrasa Re: Bezpieczeństwo na Nowolipkach 16.06.07, 23:03
              Ujęcie wody oligoceńskiej jest chyba w okolicy gimnazjum przy Smoczej bo widze
              tam regularne wycieczki ludzi z butelkami i baniakami,ale nie wiem dokładnie
              gdzie bo jakos nigdy nie korzystałąm
              • Gość: mario Re: Bezpieczeństwo na Nowolipkach IP: *.aster.pl 17.06.07, 20:25
                Już znalazłem to źródełko: Smocza 19 (od ul. Paszyna)

• aurita Re: Bezpieczeństwo na Nowolipkach 20.06.07, 10:56
                  no wlasnie:0 zapomnialam ulicy:Paszyna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka