Dodaj do ulubionych

wystająca studzienka

IP: *.acn.waw.pl 12.06.09, 15:50
Witam!
Szukam wystających studzienek (lub innych garbów) na drodze publicznej w
Warszawie! Takich, które stwarzają zagrożenie dla podwozia naszego samochodu.
Sam na taką wpadłem...zerwałem miskę olejową...

Podawajcie ulice i przybliżone lokalizacje!

Dzięki,
Łukasz
Obserwuj wątek
    • Gość: Bemovvi@k Re: wystająca studzienka IP: *.acn.waw.pl 12.06.09, 18:03
      Jeśli chodzi Ci o rejony wolsko-bemowskie, to na dzień dobry polecam Trasę Prymasa pomiędzy tunelem a wiaduktami nad Kasprzaka.
      Kolejne zapadnięte studzienki tuż i na wiadukcie nad torami kolejowymi na przejściu Obozowej w Dywizjonu 303. Jadąc od strony Koła, mija się pętlę tramwajową, zwężenie do jednej jezdni, poczym na podjeździe pod wiadukt i samym wiadukcie są pozapadane studzienki.
      Jak mnie pamięć nie myli, zapadnięta studzienka jest na Wrocławskiej pomiędzy Radiową z ZUSem. Przynajmniej CZTERY zapadnięte są na Kasprzaka, jadąc od Wolskiej, zaraz za rozjazdem Kasprzaka<->Wolska. Mija się biurowiec Citibanku i chyba na wysokości Cefarmu są minimum cztery studzienki na prawym pasie w kierunku centrum.
      Tyle z szybkiej pamięci, choć miejsc takich jest więcej i na Bemowie i na Woli.
      • Gość: Łukasz Re: wystająca studzienka IP: *.acn.waw.pl 12.06.09, 20:39
        dzięki, znam te rejony bo niedaleko mieszkam ale chodzi mi o wystające
        studzienki - przynajmniej kilka cm w górę - ostatnio o taką naderwałem miskę
        olejową.
        Nie muszą być na głównych trasach - może być jakaś na mniejszej drodze, nie
        muszą być na Woli / Bemowie.

Z góry dzięki za pomoc.
        Łukasz
        • Gość: Paw Re: wystająca studzienka IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.09, 23:04
          Czyżbyś chciał ZDM pozwać o zwrot kasy za uszkodzoną miskę, na
          wskazanej na niniejszym forum studzience? Wiesz na wyłudzenie kasy w
          ten sposób jest paradraf. Może lepiej w AC zainwestuj :)
          • Gość: alugastrin Re: wystająca studzienka IP: *.acn.waw.pl 16.06.09, 12:14
            Za dziury w jezdni odpowiada gmina, kto za studzienki nie wiem, moze wprd albo
            cholera wie. W kazdym badz razie odszkodowanie sie nalezy, podstawa to zdjecia i
            wezwanie policji - spisanie protokolu, przydaje sie tez wlasny rzeczoznawca.
            Potem podanie do gminy i czekania pol roku :) A jak nie to do sadu, ja tak kase
            odzyskalem za urwanie zawieszenia i destrukcje calego kola, a ze troche calosc
            kosztowalo to nie odpuscilem.
      • aurita Re: wystająca studzienka 14.06.09, 13:54
        > Jak mnie pamięć nie myli, zapadnięta studzienka jest na Wrocławskiej pomiędzy
        Radiową z ZUSem.

Ciebie nie myli, ja natomiast notorycznie o niej zapominam .....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka