pia.ed 15.12.09, 13:44 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7365870.html Widzialam kiedys demonstracje gornikow w Warszawie, z puszkami piwa w rekach ... niektorzy wyraznie pijani. No coz, kazda okazja by popic jest dobra Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polnaro Do prawdy trzeba się dokopać 15.12.09, 15:34 Nie są to takie problemy oczywiste jak je z prasy poznajemy. Brak determinacji rządu w tworzeniu, a chociażby obronie zakładów pracy, budzi złość, a zaraz po niej jest agresja. Nie każdy sam sobie może stworzyć warsztat pracy, no chyba, że zacznie kraść, a najłatwiej okradać starsze panie. Która już to ma zaliczone? Odpowiedz Link
pia.ed Re: Do prawdy trzeba się dokopać 15.12.09, 19:50 Ta wypowiedz mi sie podoba. Autor: lexgm " A kto martwił się o kilkaset tysięcy (a może nawet kilka milionów) pracowników byłych PGRów, kiedy jednym pociągnięciem długopisu zlikwidowano relikty PRLu, jakim PGRy były ? Gdzie wówczas byli stoczniowcy ? Stoczniowcy i górnicy, uprzywilejowane klasy PRLu, wynoszone na piedestał, noszone na rękach, z licznymi przywilejami - teraz zresztą też, może w nieco innym zakresie. Trochę pokory panowie. Nie wstyd wam. A o waszych przywódcach zwiazkowych, nic nie powiem, bo nie chcę sobie psuć humoru. forum.gazeta.pl/forum/w,902,104390848,104391587,Re_Warszawa_Manifestacja_Solidarnosci_.html Odpowiedz Link
eurytka Re: Do prawdy trzeba się dokopać 16.12.09, 00:35 Przyjdzie i pora na polityków i in. koryciarzy! Oni też kiedyś pójdą z torbami, los bywa okrutny dla wszystkich po kolei. Odpowiedz Link
dede43 Re: Do prawdy trzeba się dokopać 16.12.09, 06:46 polnaro napisała: > Brak determinacji rządu w tworzeniu, a chociażby obronie zakładów pracy, budzi złość, a zaraz po niej jest agresja. Teraz po prawie 30 latach "wściekłego" kapitalizmu bez ludzkiej twarzy to już nie ma miejsca na determinacje rządu. Zakłady są prywatne i rząd może nadmuchać właścicielom, a nie zmusić ich do zatrudniania ludzi na godziwych warunkach. Może ich tylko zmusić do przestrzegania Kodeksu Pracy, a to nie to samo.. Odpowiedz Link
polnaro Re: Do prawdy trzeba się dokopać 16.12.09, 10:38 Były jeszcze szanse /i są nadal/ na mądrą interwencję rządu - także w UE, ale nie tylko/, masz rację, że sprzedane zostało za grosze, co atrakcyjnego mieliśmy, najgorzej, że obcym, których interes polega na unicestwieniu konkurencji, więc część zniszczono, ale to temat rzeka. Przed świętami dajmy spokój, szkoda nerwów. Wiem jak działają obce banki, kiedy firma polska wpada w kłopoty, doświadczyłam osobiście i nikomu nie życzę. A to był bank naszych "przyjaciół" Amerykanów. Odpowiedz Link
chochlik5 Re: Do prawdy trzeba się dokopać 16.12.09, 11:18 My to wiemy, bo nasze pokolenie było świadkiem tworzenia majatku narodowego, a później zniszczenia. Ci, co nie budowali w szerokim tego słowa znaczeniu niszczą bez bólu bo uważają ze to jest ich spadek, przekazany na własność i że bezkarnie mogą nim rozporzadzać i jak sie nie uda wygrać to przegrywać z "honorem" jak w pokera. Odpowiedz Link
dede43 Re: Do prawdy trzeba się dokopać 16.12.09, 12:14 Najśmieszniejsze jest to, że ubywa pracy, a przybywa..... kombatantów, którzy walczyki z komuną. Odpowiedz Link
polnaro Re: Do prawdy trzeba się dokopać 16.12.09, 12:19 A czas płynie i ciekawe gdzie i kto na te emerytury /kombatanckie?/ zapracuje, chociaż ...zabezpieczeni ci "kombatanci" raczej są. Odpowiedz Link
irsila Re: Do prawdy trzeba się dokopać 16.12.09, 14:14 Bardzo źle rządzony jest nasz kraj, i to od wieków, patataj, patataj. Kiedyś komuna miała się dobrze, tak tu sobie mówię panie bobrze. Dziś dobrze ma się kler, oj nie fair,oj nie fair! Drażni mnie chamstwo wyższych sfer. Jak nie czerwone, to znów czarne poczciwy człek , życie ma marne. Jedynie jakiś Bóg, wiele by tu mógł, ale swą głupota ten naród by go zwalił z nóg. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Do prawdy trzeba się dokopać 16.12.09, 21:59 Irsila, sama wymyslasz te wierszyki? Sa naprawde fajne irsila napisała: > Jedynie jakiś Bóg, wiele by tu mógł, > ale swą głupota ten naród by go zwalił z nóg. Odpowiedz Link
irsila Re: Do prawdy trzeba się dokopać 17.12.09, 02:31 Samo mi się pisze aktualnie tu sobie też piszę pod kilkoma nickami: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=66578555&a=66578555&wv.x=2 W tej grafomańskiej materii dochodzę już do około 3000 sztuk. taka ze mnie poetka jak... ale cóż, ponoć dobrze mieć jakieś hobby. Odpowiedz Link
chochlik5 Re: Do prawdy trzeba się dokopać 17.12.09, 11:16 Dobrze by było żeby redaktor Miecugow przeczytał nasz wątek. Tylko nie wiem jak mu to podpowiedzieć. Odpowiedz Link