dede43 03.06.10, 14:31 Proszę popraw tytuł czerwcowego dzień dobry. To co napisałam woła o pomstę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maria73 Re: Mario 10.06.10, 00:42 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Tak - miało być 2 tygodnie.... a mogło mnie już nie by ć. Tym razem los mnie dopadł na zakręcie wink) Dzisiaj właśnie wyszłam ze szpitala. Trwało to ..oj trwało. Leżałam tydzień w Bodrum i 3,5 tygodnia we Wrocławiu. Doleciałam na ostatni moment. To długa historia która niestaty mogła się dla mnie skończyć w sposób jednozn aczny i nieodwracalny. Ale jak powiedzieli lekarz- udało się. Jestem dzisiaj pierwszą noc w domu i nie mogę zasnąc. A powinnam spać bo ja teraz to nie ja. Ale nic to.Dobrze b ędzie !!!! Musio być !!! Powiem wam tylko jedno : nie lekceważcie biegunek i róbcie sobie co jakiś czas kolonoskopie. Czasami choroba przebiega bezobjawowo a koniec bywa tragiczny. Mnie się udało. Udało mi się trafić - prosto z samolotu na właściwy oddział i fantastyczni=ych profesjonalistów!!! Zawdzięczam im życie i nigdy tego nie zapomnę. I niech mi nikt nie mówi że nasza służba zdrowia jest be, że wszystko za łapówki...... Cieszę się że żyję chociaż długa jeszcze droga przede mną.Ale już wiem że dam radę. wink) Serdeczności. Odpowiedz Link
eurytka Re: Mario 10.06.10, 07:26 To cieszę się, że się udało. Nikt nie zna dnia , ani godziny, co może się zdarzyć. Kolonoskopie kiedyś robiłam, nie jest to przyjemne badanie, podobnie jak gastroskopia. Powolutku dojdziesz do zdrowia, czego życzę z całego serca. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Mario 10.06.10, 10:33 nie lekceważcie biegunek i róbcie sobie co jakiś czas kolonoskopie. Czasami choroba przebiega bezobjawowo a koniec bywa tragiczny. Mnie się udało. Udało mi się trafić - prosto z samolotu ... Ta biegunka to bylo zatrucie pokarmowe podczas wycieczki? Odpowiedz Link
maria73 Re: Mario 10.06.10, 15:50 Absolutnie nie.to była bakteria wchodząca w skład flory bakteryjnej jelita która w sprzyjających warunkach - mowiąc ludzkim językiem-rozpanoszyła się i zrobiła co zrobiła. Podobno nosiłam w sobie bombę ktora czekała na odpalenie. Lekarze nie są do końca pewni co było u zródła kolonoskopia 6-go lipca postawi kropkę nad i. Sama jestem ciekawa. Co by to nie było - żyję !!!!! ) Odpowiedz Link
pia.ed Re: Mario 10.06.10, 20:10 CytatPowiem wam tylko jedno : nie lekceważcie biegunek i róbcie sobie co jakiś czas kolonoskopie. Czasami choroba przebiega bezobjawowo a koniec bywa tragiczny. Czy to oznacza, ze czujac sie bardzo dobrze i nie mjac problemow z zoladkiem, mamy prosic lekarza aby wyslal nas na kolonoskopie? Odpowiedz Link
maria73 Re: Mario 11.06.10, 06:26 Czy to oznacza, ze czujac sie bardzo dobrze i nie mjac problemow z zoladkiem, mamy prosic lekarza aby wyslal nas na kolonoskopie? Myślę że tak !!! Mnie też nic nie bolało. Z żołądkiem nawet teraz nie mam problemów. Byłam tylko jakaś taka nie ja. Słabsza ,osowiała,nie mająca ochoty na nic.... No i OB miałam 30. Myślę że w naszym wieku trzeba być dobrym dla siebie. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Mario 11.06.10, 12:38 Cytat > Byłam tylko jakaś taka nie ja. > Słabsza ,osowiała,nie mająca ochoty na nic.... > OB miałam 30. Czy to wlasnie OB 30 zadecydowalo? Odpowiedz Link
maria73 Re: Mario 11.06.10, 13:02 wszystko będzie wiadomo 6.07.2010 !!! Powiem jak się dowiem bo teraz to sytuacja do końca jest wątpliwa. Dziewczyny bądżcie dobre dla siebie. Badajcie się.Domagajcie skierowań na nie.Macie do tego prawo. Czasem przychodzi poniewczasie płacić wysoką cenę. Odpowiedz Link
maria73 Re: Mario 11.06.10, 06:27 Czy to oznacza, ze czujac sie bardzo dobrze i nie mjac problemow z zoladkiem, mamy prosic lekarza aby wyslal nas na kolonoskopie? Myślę że tak !!! Mnie też nic nie bolało. Z żołądkiem nawet teraz nie mam problemów. Byłam tylko jakaś taka nie ja. Słabsza ,osowiała,nie mająca ochoty na nic.... No i OB miałam 30. Myślę że w naszym wieku trzeba być dobrym dla siebie. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Mario 11.06.10, 11:24 Zajrzałam własciwie przez przypadek i to co przeczytałam dosłownie mnie zmroziło.Cieszę sie wraz z Toba ze wyszłas z tego,wracaj do zdrowia jak najszybciej.Powodzenia! Odpowiedz Link
anoagata Re: Mario 11.06.10, 15:02 Co za historia!! Mario musi być dobrze i koniec kropka.Co do tych badań to nawet nie wiem na czym to polega,moje OB kilka miesięcy temu wynosiło 26 ,czyli trochę podwyższone.Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
pragata Re: Mario 11.06.10, 17:42 ...witaj w domu z nami, no, nie myślałam,że aż tak Cię dopadło jakieś choróbsko; myślałam,że w jakimś rajskim miejscu oddajesz się nic nie robieniu, no,popatrz piszę co sama chcę i robię jak tylko mogę.Staram się ... dla Ciebie Mario z życzeniami powrotu do pełnego zdrowia piorunem i wzięcie się za nas bo czasami bardzo potrzebujemy Gospodyni... Odpowiedz Link
maria73 Re: Mario 11.06.10, 21:42 Dziękuję za życzenia i dobre słowa. Pragato w sumie to nic nie robiłam tylko leżałam..... teraz też nic nie robię tylko leżę i pachnę !!! Odpowiedz Link
pragata Re: Mario 11.06.10, 22:00 ...leż,leż i pachnij sobie czym chcesz,a może różą? i tak od czasu do czasu zajrzyj i stuknij w klawiaturę,że np.zmieniłaś zapach i teraz pachniesz......no, czym?.... Odpowiedz Link
pragata Re: Mario 12.06.10, 19:23 ...no to pachnij dalej i zdrowiej nam i sobie szybciuteńko... Odpowiedz Link
maria73 Re: Mario 13.06.10, 09:04 a jak ja się cieszę !!! Tak jak wtedy kiedy ordynator pozwolił mi ssać landrynkę ) To była radość - nie wyobrażacie sobie!!! Odpowiedz Link
eurytka Re: Mario 24.06.10, 04:23 Rzeczywiście ten/ta deendamaadick kpiny tu sobie z nas robi. Proponuje ciąć, ciąć ,ciąć, ignorować i tyle. Dlatego nie odpowiem już na żadnego z jego/jej postów. Odpowiedz Link
pragata Re: Mario 24.06.10, 11:00 ...eurytko, witaj po jasnej stronie mocy. Jeśli nikt mu nie odpowie, pójdzie szarpać inne forum... Odpowiedz Link