Dodaj do ulubionych

Miałem gorzej niż internowani

12.12.12, 17:56
- Wieczorem mnie wypuścili i było to dla mnie bardzo niemiłym zaskoczeniem. Nie ukrywam, że nieprzyjemnym, bo przecież działałem cały czas. Uważałem zresztą, że jestem w sytuacji dużo gorszej niż internowani - stwierdza Jarosław Kaczyński, który "Gazecie Polskiej" opowiedział o początkach stanu wojennego.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13034661,Kaczynski__To__ze_mnie_nie_internowali__bylo_dla_mnie.html#BoxSlotII3img?lokale=wroclaw
No, no...
Obserwuj wątek
    • trollik.morski Re: Miałem gorzej niż internowani 12.12.12, 18:11
      Taka wypowiedź z pewnością zwiększy mu ilość zwolenników. Przy ich większej ilości będzie mu łatwiej Polskę zbawić.
      Amen
      • 111111l Re: Miałem gorzej niż internowani 13.12.12, 08:47
        trollik.morski napisał:

> > Amen
        Amen znaczy - niech tak bedzie lub niech sie tak stanie i co???
        • trollik.morski Re: Miałem gorzej niż internowani 13.12.12, 09:28
          111111l napisał:
          > .... niech sie tak stanie i co???
          Dowiesz się 21.12.2012tongue_outuncertain
          • jaga_22 Re: Miałem gorzej niż internowani 13.12.12, 09:47
            Władysław Frasyniuk w rozmowie z Radiem ZET przedstawił swoją teorię.

Powiedzmy sobie uczciwie: nie ma takiej możliwości, żeby komuna w tamtych czasach zatrzymała kogoś i wypuściła. No nie ma! Skoro go wypuszczono, to Kaczyński musiałby się zabić własną pięścią, bo to znaczy że był skończonym niedojdą. To jest tak, że musiał podpisać deklarację lojalności - uważa Frasyniuk.

Dodał jednocześnie, że nie ma za złe Kaczyńskiemu, iż ten podpisał deklarację współpracy.

Ludzie podziemia zawsze uznawali rację tych, którzy emigrowali lub podpisali lojalkę. Przecież nie o to chodzi, żeby siedzieć w więzieniach, więc ludzie uciekali do wolności i normalności - powiedział Frasyniuk, który ma jednak pretensje o to, co Kaczyński robił później.

wiadomosci.dziennik.pl/opinie/artykuly/413512,frasyniuk-kaczynski-musial-podpisac-lojalke.html
    • amityr Re: Miałem gorzej niż internowani 12.12.12, 19:19
      13 grudnia roku pamiętnego
      o Mróz był okrutny i śniegiem wiało,
      Mama mu niosła ciepłe kakao,
      On w szafie siedział, bibułę czytał,
      Na generała zębami zgrzytał.

Jechały "suki", jechały tanki,
      Mama mu z kawą nosiła dzbanki,
      On się do walki wielkiej szykował,
      Więc pistolecik swój przygotował.

Strategię tworzył i kreślił plany,
      Wiedział, że wielkie nadchodzą zmiany,
      Czytał i pisał, pisał i czytał,
      Czasami mamę o coś zapytał.

W zarysach tworzył grupy oporu,
      Pochodnie ściągał aż z Ekwadoru,
      Tworzył nocami i tworzył dniami,
      Mama chodziła z naleśnikami,

Niosła banany i czekoladę,
      I z rodzynkami pyszną roladę.
      Niosła mu szynkę, niosła kiełbasę
      I lukrowaną przepyszną masę.
      Mama mówiła : - Nie wierz nikomu
      Więc on ulotki rozrzucał w domu
      Okna zasłonił, zamek zasunął
      I na tapczanie walczył z komuną

Jarka nie wzięli do internatu
      Całą więc sławę zawdzięcza bratu
      A że podobni do siebie byli
      Wielu do dzisiaj ich z sobą myli

Jarek domowe przyjął zadanie
      Czołgi rozstawił se na tapczanie
      Sam stanął z prawej, z lewej - wiadomo
      Naprzeciw Jarka stanęło ZOMO

Rozpoczął starcie wznosząc okrzyki
      Mama zabrała mu żołnierzyki
      Ale spokojnie, jest na to rada
      Kiedyś tę walkę IPN zbada.
      • aga-kosa Re: Miałem gorzej niż internowani 12.12.12, 19:27
        Przed kilku laty - wpis jakiegoś internauty: starał się zobaczyć przez okno ale parapet mu zawadzał.
        Rozśmieszyło to mojego męża do łez i pewnie dlatego pamiętam. aga
        • zajbel Re: Miałem gorzej niż internowani 12.12.12, 19:39
          To że został zatrzymany to tylko jego słowa, żadnych dowodów nie ma. A fakt zniesmaczenia brakiem internatu to też teraz wymyślił. Nie wiem ale ja bardzo sie cieszyłam że mnie nie internowano, uratowała mnie ciąża, zaraz po wprowadzeniu stanu wojennego wyladowałam z krwotokiem w szpitalu i po wyjściu musiałam sie tylko stawiać na wezwanie. Zresztą z każdą ciążą tak miałam więc to ani wina stanu wojennego ani braku internowania. Ukrywali się opozycjoniści z krajówki i inni bo chcieli coś w podziemiu robić, chcieli działać. Dziś każdy może sobie snuć opowieści i dodawać ważności ale zapewniam, że znałam nazwiska wszystkich co ważniejszych w "Solidarności"i Kaczyńskich wśród nich nie było, ani w dokumentach ze zjazdów ani w biuletynach krajówki. Coś tam o Lechu Kaczyńskim jako o prawniku było ale to potem. Możemy jednak nadrobic niedopatrzenie władz i stworzyć "internat" dla Jarosława, może tak na stałe bez możliwości wyjścia? Będzie najdłużej internowanym opozycjonistą i to poprawi mu samoocenę.
        • m4-6 Re: Miałem gorzej niż internowani 12.12.12, 19:39
          Fakt, na Żoliborzu są bardzo głębokie parapety w starych kamienicach, to miał problem J.K, wiem co mówię (syn jakiś czas tam mieszkał). Może jakiś film powstanie "Parapet a stan wojenny".big_grin
          • iryska2604 Re: Miałem gorzej niż internowani 12.12.12, 19:46
            Politycy PO i SLD nie zostawiają suchej nitki na wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego, który w wywiadzie dla "Gazety Polskiej" narzekał, że 13 grudnia nie został internowany. "Może rząd pana Tuska nadrobiłby tę zaległość i internował pana Kaczyńskiego, chociaż na kilka dni" - pisze na Twitterze Leszek Miller. A Radosław Sikorski kieruje do Kaczyńskiego "wyrazy współczucia".

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13038464,Politycy_kpia_z_Kaczynskiego___Moze_nadrobic_i_internowac.html#BoxSlotII3img
            No powiedzcie czy to nie wspaniały pomysł?
            • stedo Re: Miałem gorzej niż internowani 12.12.12, 21:23
              Też uważam że doskonały. I zadowoliłby wszystkich, jeśli faktycznie Jarek czuje się niedoceniony tym brakiem internowania. Tak robił "wbrew" władzy komunistycznej, a ta nic.. olała go.To teraz niech go obecna władza "doceni" za to co teraz zrobi"wbrew" i go odizoluje od społeczeństwa, na co sobie zasłużył po stokroć. Ooo, jaki spokój by wreszcie nastał.
              • stedo Otrzymałam wsparcie mojej tezy;)) 13.12.12, 22:52
                wyborcza.pl/1,75968,13046224,Internowac_Kaczynskiego_honoris_causa.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#Cuk
                • jaga_22 Re: Otrzymałam wsparcie mojej tezy;)) 14.12.12, 09:40
                  I co począć?,a PiS-owi idzie w górę. http://s8.rimg.info/68d8f119ab8b43377b85a7a3ded24294.gif

Gdyby wybory do sejmu odbyły się w najbliższą niedzielę, najwięcej głosów - 34 proc. - uzyskałaby PO; na drugim miejscu uplasowałoby się PiS z 26-procentowym poparciem - wynika z grudniowego sondażu TNS Polska. Do sejmu weszłyby też: SLD, PSL i RP. Notowania PO pozostały bez zmian; o 3 pkt. proc. wzrosło natomiast poparcie dla PiS.
          • jaga_22 Re: Miałem gorzej niż internowani 12.12.12, 19:47
            Bojownik

Wyrywał kraty i kruszył mury,
            Aż mu się w zębach zrobiły dziury,
            Walczył on z ZOMO, z "Obywatelską",
            Nie było łatwo, nie było sielsko.

Zgrzytały czołgi, gwizdały kule,
            Tym nie przejmował się on w ogóle,
            Pierś swą nadstawiał, do boju wzywał,
            Wznosił sztandary i pokrzykiwał.

Zdobywał twierdze i komitety,
            O tym nie mówi się dziś niestety,
            Pisał odezwy i proklamacje
            I się nie godził na pertraktacje.

Dla sprawy życie rzucił na stos,
            Bo taki wybrał dla siebie los:
            Walka, "konspira", tułacze życie.
            Nikt zaś nie walczył tak znakomicie.

Żadne kochanki, żadne dziewczyny,
            Nie ruszał go też dźwięk mandoliny,
            Bo walczył dniami, walczył nocami,
            Chyłkiem przemykał między domami.

To był wojownik. Prawdziwy taki.
            Za swe wyczyny trafiał do "paki",
            Ale z uśmiechem zawsze wychodził
            I WRON-ie wrednej nigdy nie słodził.

Takich już nie ma dziś bohaterów,
            Inni dziś ludzie u władzy steru,
            Więc smutny w Polsce los bojownika,
            Bo nigdzie nawet nie ma pomnika!
            • anoagata Re: Miałem gorzej niż internowani 13.12.12, 11:28
              Zrobił z siebie większego błazna niż jest.
              • jaga_22 Re: Miałem gorzej niż internowani 13.12.12, 19:51
                Internauta napisał:

"~serjicalme2012-12-13 19:35

A ja z innej beczki, choć "niedointernowany" też mi się baaaardzo podoba ")))).
                Tacy "patRYJoci", a nie wiedzą, że według polskiego prawa, umieszczanie jakichkolwiek napisów na fladze jest prawnie zabronione i może być spokojnie uznane za bezczeszczenie symboli narodowych? Co na to pan "prawnik" Świrosław Niedointernowany ???"

https://7.s.dziennik.pl/pliki/4401000/4401476-marsz-pis-w-warszawie-300-227.jpg
                • amityr Re: Miałem gorzej niż internowani 13.12.12, 20:03
                  jaga_22 napisała:

> Internauta napisał:
                  >
                  > "~serjicalme2012-12-13 19:35
                  >
                  > A ja z innej beczki, choć "niedointernowany" też mi się baaaardzo podoba ")))).
                  > Tacy "patRYJoci", a nie wiedzą, że według polskiego prawa, umieszczanie jakichk
                  > olwiek napisów na fladze jest prawnie zabronione i może być spokojnie uznane za
                  > bezczeszczenie symboli narodowych? Co na to pan "prawnik" Świrosław Niedointer
                  > nowany ???"
                  >
                  >
                  > https://7.s.dziennik.pl/pliki/4401000/4401476-marsz-pis-w-warszawie-300-227
> .jpg

Bo to jest Amber Gold a nie Polska.
                  • alfredka1 Re: Miałem gorzej niż internowani 13.12.12, 20:43

Wodnik został wraz z całą załogą zapędzony do mesy i tak, pod lufami karabinów niemieckich żołnierzy stali godzinami. Tego nie mogli przewidzieć w najczarniejszych snach.
                    Rzecz działa sie oczywiście w porcie niemieckim /NRD/
    • amityr Re: Miałem gorzej niż internowani 13.12.12, 21:07
      Kiedyś Kreml pokaże prawdę .Teraz pokazują to co im wygodne.Tak jest z Katyniem ,Smoleńskiem, Czeczenią. Tylko idiota przyznałby się do czegoś takiego jak chęć interwencji. Na Węgrzech i w Czechach też przecież nie chcieli. Moi drodzy lepiej cieszcie się ,że jest tak jak jest.
      • jaga_22 Re: Miałem gorzej niż internowani 14.12.12, 12:26
        Tomasz Lis mocno atakuje Jarosława Kaczyńskiego za jego słowa na marszu PiS. Jego zdaniem to był "tragikomiczny teatr" człowieka, który stał się "żoliborską wersją Orbana".

Lis skomentował też wywiad dla "Gazety Polskiej" w którym Kaczyński mówił, że był w gorszej sytuacji, niż internowani. Zdaniem dziennikarza te słowa, to "PR-owskie seppuku". Uważa, że Kaczyński jż nie rozumie, że jego słowa mogą stać się przedmiotem kpin. To znaczy, że coś już nie styka. Świadomość kontekstu gdzieś uleciała. Przypisałbym to nie jakiemuś okrążeniu Kaczyńskiego z prawej strony. Następuje trwała i zupełna utrata kontaktu z rzeczywistością - stwierdził.

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/413668,tomasz-lis-naczelny-newsweeka-ocenia-marsz-niepodleglosci-pis.html
    • stedo Sprostowanie 14.12.12, 12:30
      www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,13048290,Opozycjonista_pisze_do_Kaczynskiego__Dlaczego_robisz.html#Cuk
      Wzywam kol.Dorna do zabrania głosu.
      • jaga_22 Re: Sprostowanie 14.12.12, 13:05
        Właśnie tego szukałam i nie znalazłam.Rano widziałam na TVN24
        Cieszę się,że wreszcie zabierają głos w sprawie Kaczyńskiego.
        • 1zorro-bis Re: Sprostowanie 14.12.12, 13:55
          przeciez Jarek to kretyn. Kazde dziecko to widzi.....big_grin
          • stedo Re: Sprostowanie 14.12.12, 14:27
            Dzieci może i widzą, ale ci którym mózg uległ atrofii, nie.
            • iryska2604 Re: Sprostowanie 14.12.12, 14:39
              To dowodzi jaka jest wiedza w społeczeństwie na wiele tematów. Jakie są skutki jak tą wiedzę czerpie się tylko z SE, ambony i z tego co sfrustrowany sąsiad powiedział. A jeżeli coś obejrzą w TV to na pewno nie program publicystyczny.O tym na pewno niewielu wie i nic ich to nie obchodzi.Prezes obiecuje, gra na bogoojczyżnianą nutę i to wystarczy.

W 2008 r. został odznaczony Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski. Odmówił jednak przyjęcia odznaczenia. W swoim oświadczeniu napisał, że po formalnym zdelegalizowaniu "Solidarności" w 1982 r. i wyjściu na wolność w 1983 r. zaprzestał on działalności podziemnej. "Wiem, że moja postawa jest - być może - godna potępienia, ale nie zamierzam dzisiaj po latach - wzorem niestety wielu znanych mi ludzi - jej zakłamywać" - czytamy w oświadczeniu.

Piętak odmówił przyjęcia orderu także ze względu na osobę Lecha Kaczyńskiego. "Po zwycięskich wyborach na jesieni 2005 r. na wiecu prezydent elekt wypowiedział następujące słowa pod adresem swego brata bliźniaka Jarosława Kaczyńskiego: 'melduję, Panie Prezesie, zadanie zostało wykonane'. To były - dla wielu ludzi - słowa wstrząsające, bo kim tak naprawdę jest prezydent L. Kaczyński? Podwładnym swego brata bliźniaka?" - napisał w oświadczeniu. Zdaniem byłego wiceministra w rządzie PiS te słowa całkowicie zaprzeczały programowi PiS. "Jak można było traktować poważnie ten program, jeżeli prezydent elekt nad procedury państwowe przekłada więzi rodzinno-emocjonalne?" - napisał Piętak.

I umiłowanie władzy. Ponad wszystko.
      • stedo Re: Sprostowanie 15.12.12, 17:35
        No i "mówisz i masz" Dorna. W "piaskiem po oczach"wink) Zagadnięty przez K.Piaseckiego o Jarka w stanie wojennym, stwierdził, że coś tam robił, ale nie było to coś tak istotnego, by się tym tak chełpić. Napisał 1 czy 2 artykuły do "Głosu" pod pseudonimem, a poza tym był łącznikiem między robotniczymi, inteligenckimi i kościelnymi strukturami podziemnej Solidarności. P.Piętak mógł o tym nie wiedzieć, bo obowiązywała konspiracja i nie rozmawiało się o tym.
    • stedo Podsumowanie 14.12.12, 14:44
      fakty.tvn24.pl/gry-wojenne,294388.html
      • stedo Re: Podsumowanie 14.12.12, 14:56
        fakty.tvn24.pl/lekcja-historii,294387.html
        • aga-kosa Re: Podsumowanie 14.12.12, 17:30
          Irysko, gwoli ścisłości; Piętak czy pętak odmówił przyjęcia odznaczenia? wink) aga
        • amityr Re: Podsumowanie 14.12.12, 17:39
          Jak byłem młody to stale słyszałem ,że ten i ten ,to tyle a tyle siedzieli ,takie a takie zasługi ponieśli. Teraz powtórka z historii. Coś mi się wydaje ,że ci ostatni więcej kradną .Dzisiaj w Bydgoszczy oficjalnie rozwalono Zakłady Chemiczne. 600 ludzi na bruk a docelowo z kooperantami 2000. Niemcy na bazie maszyn,dotychczasowych kontraktów handlowych, myśli technicznej itd., budują taki sam zakład pod Wrocławiem. Dlaczego? Załoga ma podobnież dostać po 8 tys zł. Prezesi odpowiedzialni za upadłość dostali po około 800tys zł. Przeszli na nowe stanowiska prezesów . Po kolei rozwala się cały przemysł chemiczny i przejmują go firmy niemieckie. Metoda jak przy stoczniach. Myślę ,że jak tak dalej pójdzie to Tuska na taczkach wywiozą i naprawdę Kaczyński przejmie władzę i to dość szybko. Wszystko się wali. Jeden drugiemu nie chce ustąpić a ludzie podzieleni . Zobaczycie ,że w 2013 roku braknie na emerytury. To co zrobił Pawlak z nowym rozliczaniem się z WAT-u to woła o pomstę do nieba. Trzeba płacić podatki wirtualne. Spuść Panie Boże nogę z nieba i kopnij w ten AG.
          Amen
          • iryska2604 Re: Podsumowanie 14.12.12, 19:43
            Omatko a czy znów Tusk ma za wszystko odpowiadać? Za ten 23 - letni bajzel i poprzednie ekipy tez?
          • amityr Re: Podsumowanie 14.12.12, 20:21
            Mnie tam jest obojętnie kogo ukamienują. Pchał się jeden z drugim ,to niech matoł odpowiada. Po jaką cholerę tam lazł. Chciał rządzić,władzuni mu się chciało?Przecież mógł w szkole historii o Solidarności uczyć. Wiem coś nie co jak jeden historyk w seminarce wykładał i z kim w rurę dawał. Sami nauczyciele i urodzenie w niedzielę. Hahaha
            Zapomniałem dodać ,że zaczyna się głośno mówić ,że "emerytury" czytaj zasiłki będą po równo ,po 1tys zł.Mówiłem ,ze wraca wschód . Wszystkim po równo.Z wyjątkiem tych co już wzięli i fiut.
            • anoagata Re: Podsumowanie 14.12.12, 21:04
              Amityr,posiadasz duży zasób wiedzy,proponuję wystartować podczas najbliższych wyborach i stworzyć Rząd np -socjotechniczny- i będzie OKEJ !!
              • amityr Re: Podsumowanie 15.12.12, 10:30
                A ja ci to niedługo przypomnę. Bez urazy
                http://i42.tinypic.com/1qk1n4.jpg http://emoty.blox.pl/resource/blowup.gif
                • anoagata Re: Podsumowanie 15.12.12, 11:57
                  No bez urazy ale chyba długo poczekam !!!

https://www.e-gify.pl/gify/milosc/milosc42.gif
                  • amityr Re: Podsumowanie 15.12.12, 14:48
                    Czekaj babka latka ,zima już jest
                    • polnaro Re: Podsumowanie 15.12.12, 18:00
                      Właściwie niewiele już zostało do unicestwienia, Amityr dołóż do tych aktualności jeszcze Tychy, no i co tam, że wszystko pada, byle tematów do kłótni wystarcza. Jakie to polskie, historia się powtarza. Braknie na emerytury? Rząd nie winien będzie? A kto? My oczywiście, bo mózgi nam wyprano z szarego.
                      • aga-kosa Re: Podsumowanie 15.12.12, 18:24
                        Polnaro, a kto emeryturę pobiera? Rząd? My! To kto jest winien? Ja ! wink) aga
                        • iryska2604 Re: Podsumowanie 15.12.12, 18:40
                          Pytanie za 100 pkt. Kto i kiedy wymyślił obecny system emerytalny?. Sądzę ze wszyscy juz to wiedzą. A kto jest taki mądry i wymysli sensowny, taki co by i wilk syty i owca cała....?
                          • polnaro Re: Podsumowanie 15.12.12, 18:53
                            Szczerze powiem, że teraz, to mam tę wiedzę gdzieś, wściekła jestem na siebie, że nie nagrabiłam jak ci na górze i teraz zastanawiam się: wypłacą co mi winni? nie wypłacą?
                            Kto wymyślił, że mądry zawsze ubezpieczony? big_grin No.
                            Licz na siebie. Pókiś młody rób zasoby - politycy to wiedzą i czynią, a hałasują dla nas, żeby nam w myśleniu przeszkadzać.
                            • amityr Re: Podsumowanie 15.12.12, 21:01
                              W tym temacie powiem jeszcze tak jak Agata myśli. Ludzie mówią ,że jakoś tam będzie. No i jakoś tam jest.
                              • aga-kosa Re: Podsumowanie 15.12.12, 21:14
                                Otto von Bismarck.
                                Kiedy patrzę w lustro wiem, że to ja. smile aga
                                • amityr Re: Podsumowanie 15.12.12, 21:39
                                  Ale ale , a co ty tak mało dostałaś Aga? To chyba renta?
                                  • iryska2604 Re: Podsumowanie 15.12.12, 22:01
                                    No i co , teraz mamy pretensję to tego rządu co to cholerstwo odziedziczył jeszcze po Bismarcku? I komuna to powielała. Tez kiedyś miałam nadzieję ze moje składki będą dla mnie a niestety, trzeba było i dziadków i rodziców potem utrzymać. Więc kto nakradł? Teraz jakby to wszystko chcieli nagle odkręcic to nawet na suchą bułkę by nam nie zostało.
                            • stedo Re: Podsumowanie 15.12.12, 22:00
                              Z tym robieniem zasobów w młodości też można nie wyjść na swoje. W naszym przypadku oszczędności młodości w złotych zjadła inflacja przełomu lat 80/90. Zasoby trzymane w przysłowiowych zielonych też poszły się "paść". Złoto jest dużo tańsze w stosunku do zarobków niż kiedyś. Jeszcze tylko ziemia w odpowiednim miejscu pozwala odzyskać "zasoby". Ale kto kiedyś inwestował zasoby w ziemię??
                              • aga-kosa Re: Podsumowanie 16.12.12, 11:42
                                Amityr, może i mało ale ja byłam "Matka Polka".
                                Założyłam sobie kiedyś, że będę miała dużą rodzinę, dużo małych dzieci i t d
                                Bozia pomyliła zamówienie dała mało dużych dzieci. Miałam schorzenie zwane " nadopiekuńczość rodzicielska" i to wychowanie naszej dwójki było mi ważniejsze od awansów. Pracowałam ale to nie był cel awansów...
                                Dzieci wracając do domu miały zawsze mnie do dyspozycji.
                                Dla mnie dom to; ciepły dotyk, radość, że jesteśmy razem, to ciepły piec i garnek z ciepłą zupą, to światło w oknie,radość z małych rzeczy, dążenie do marzeń, uśmiech i zdanie: dobrze, że jesteś, że ciebie mam.
                                A pieniądze na konieczne wydatki - nigdy na kupce.
                                • 1zorro-bis Re: Podsumowanie 16.12.12, 11:48
                                  naprawde, szkoda na tego palanta Jarka czasu.....smirk
                                • amityr Re: Podsumowanie 16.12.12, 12:10
                                  aga-kosa napisała:

> Amityr, może i mało ale ja byłam "Matka Polka".
                                  > Założyłam sobie kiedyś, że będę miała dużą rodzinę, dużo małych dzieci i t d
                                  > Bozia pomyliła zamówienie dała mało dużych dzieci. Miałam schorzenie zwane " na
                                  > dopiekuńczość rodzicielska" i to wychowanie naszej dwójki było mi ważniejsze od
                                  > awansów. Pracowałam ale to nie był cel awansów...
                                  > Dzieci wracając do domu miały zawsze mnie do dyspozycji.
                                  > Dla mnie dom to; ciepły dotyk, radość, że jesteśmy razem, to ciepły piec i garn
                                  > ek z ciepłą zupą, to światło w oknie,radość z małych rzeczy, dążenie do marzeń,
                                  > uśmiech i zdanie: dobrze, że jesteś, że ciebie mam.
                                  > A pieniądze na konieczne wydatki - nigdy na kupce.

Myślę ,że jesteś naprawdę dobrą kobietą.Ale w życiu bywa przeważnie tak ,że jak ktoś ma dobre serce to musi mieć twardą głowę.
                                  • polnaro Re: Podsumowanie 16.12.12, 13:03
                                    Irysko, nie usprawiedliwia aktualnych błędów historia, gdyby młodzi zapewnioną mieli pracę w kraju, tutaj rodziłyby się polskie dzieci i o emeryturę głowa nie bolałaby ani Ciebie, ani mnie, a nawet Amityra.
                                    Zostawmy stare 'błędy i wypaczenia', przecież lubimy patrzeć w przyszłość, szkoda, że nasi aktualni wybrańcy cierpią na kurzą ślepotę /oby to było to, a nie własne interesy/, bo co wydarzenie, to wpadka.
                            • anoagata Re: Podsumowanie 16.12.12, 13:04
                              polnaro napisała:

> Szczerze powiem, że teraz, to mam tę wiedzę gdzieś, wściekła jestem na s
                              > iebie, że nie nagrabiłam jak ci na górze i teraz zastanawiam się: wypłacą co mi
                              > winni? nie wypłacą?
                              > Kto wymyślił, że mądry zawsze ubezpieczony? big_grin No.
                              > Licz na siebie. Pókiś młody rób zasoby - politycy to wiedzą i czynią, a hałasu
                              > ją dla nas, żeby nam w myśleniu przeszkadzać.
                              Jestem pewna,ze Ci wypłacą.
                              • amityr Re: Podsumowanie 16.12.12, 13:09
                                Cholera, gadu, gadu a tu złotu znowu poleciało!
                                • 1zorro-bis Re: Podsumowanie 16.12.12, 13:11
                                  jak ten.......Amber Gold?big_grinbig_grinsmirk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka