01.01.13, 21:10
www.gandalf.com.pl/b/pol-zycia-a/
Kończę własnie tę ksiązkę.I juz żałuję.Powieści tej autorki traktują o życiu, o ludzkich problemach, o wyborach. Skłaniaja do myślenia. Wkleiłam link bo jest tam takie streszczenie powieści, zorientujecie sie w temacie. I polecam kto nie czytał.
Jodi Picould "Pół życia"
Obserwuj wątek
    • julinka601 Re: Czytelnia 01.01.13, 22:13
      Ciekawe. Zainteresowałaś mnie tą książką. Ja ostatnio jestem pod wrażeniem naczelnego naszego "Czechologa" czyli M. Szczygła a przy okazji Hrabala. Też kawałek pięknej literatury godny polecenia.
      • iryska2604 Re: Czytelnia 02.01.13, 10:53
        Masz rację .Szczygieł tak pisze ze nie sposób się oderwać. Jego "Zróbmy sobie raj" to perełka.
      • aga-kosa Re: Czytelnia 02.01.13, 10:59
        Mam do oddania do biblioteki książkę Dianny Wolfer pt"dwa wybory", nie miałam zielonego pojecia co przechodzą nastoletnie matki.
        Jest powiedzenie, że głodny sytego nie zrozumie. Nasze dziewczyny miały ponad 25 lat kiedy zostawały mamami więc wiedziały czego chciały.
        W książce zachodzą w ciążę dwie szesnastolatki. Jedna w tajemnicy przed rodzicami usuwa ciążę, druga mówi o wszystkim rodzicom i nie ma zrozumienia. Decyduje się urodzić.
        Moim zdaniem powinni to przeczytać rodzice nastolatek i nastolatki.
        Teraz już dużo wiem. aga
      • julinka601 Re: Czytelnia 02.01.13, 13:37
        Ja ostatnio czytałam Szczygła "Laska nebeska" i "Kaprysik" też perełki.Polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka