Dodaj do ulubionych

Dziś filmy o Smoleńsku w TVP

08.04.13, 18:10
"Anatomia upadku" i "Samolot prezydenta" - dwa filmy o katastrofie smoleńskiej wyemituje dziś telewizja publiczna. Pierwszy o godz. 20.25, drugi o 21.30. Po prezentacji filmów Piotr Kraśko poprowadzi na antenie TVP1 dyskusję na ich temat. Nie wiadomo, kto weźmie w niej udział. Plany telewizji oburzyły komentatorów. Ci sprzeciwiają się zwłaszcza emisji filmu Gargas. - Czy każda głupota ma być prezentowana w TVP w imię pluralizmu? - ironizuje prof. Wiesław Władyka. Pomysłu TVP1 bronił w TOK FM Piotr Kraśko. - Ludzie będą w stanie wyciągnąć wnioski - stwierdził.
www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,13700031,Dzis_filmy_o_Smolensku_i_debata_w_TVP___Tylko_podgrzeje.html

Kto będzie oglądał?
Obserwuj wątek
    • jaga_22 Re: Dziś filmy o Smoleńsku w TVP 08.04.13, 19:40
      O! potąd mam o Smoleńsku. https://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/szyja.gif
      • ewa9717 Re: Dziś filmy o Smoleńsku w TVP 08.04.13, 22:44
        A ja nawet po wyżej wink
        • aga-kosa Re: Dziś filmy o Smoleńsku w TVP 09.04.13, 10:17
          Nie oglądałam. Znalazłam sobie na Ale kino "Raimena" z Robertem de Niro. Mogłam patrzeć jak budzą się uczucia w cynicznym lekkoduchu. aga
          • jaga_22 Re: Dziś filmy o Smoleńsku w TVP 09.04.13, 11:04
            Raz weszłam z ciekawości i natychmiast uciekłam.Podobno było gorąco
            u Kraśki.
            • anoagata Re: Dziś filmy o Smoleńsku w TVP 09.04.13, 11:25
              Jeden juz oglądałam wcześniej na National Geog...
              Drugiego nie oglądałam w ogóle.
              Poniżające jest stwierdzenie,że Prezydent pragnął wylądować na kartoflisku w imię kampanii wyborczej.
              • jaga_22 Re: Dziś filmy o Smoleńsku w TVP 09.04.13, 11:47
                anoagata napisała:

> Jeden juz oglądałam wcześniej na National Geog...
                > Drugiego nie oglądałam w ogóle.
                > Poniżające jest stwierdzenie,że Prezydent pragnął wylądować na kartoflisku w im
                > ię kampanii wyborczej.

Ale to prawda Anoagatko.To lądowisko było już dawno nieużywane.
                to nasi się uparli.
                Prezydent Lech Kaczyński tylko raz był w Katyniu - 17 września 2007 r
                a więc wiadomo,że to już była walka o reelekcję prezydentury.
              • ewa9717 Re: Dziś filmy o Smoleńsku w TVP 09.04.13, 11:54
                anoagata napisała:

> Poniżające jest stwierdzenie,że Prezydent pragnął wylądować na kartoflisku w im
                > ię kampanii wyborczej.
                Poniżające? Dla kogo? Przecież podporządkowany bratu prezydent własnie do tego dązył.
                Szkoda tylko, ze wielu naprawdę fajnych ludzi 'przy okazji' życiem za te durne ambicyjki obu kaczorów zapłaciło...
                • iryska2604 Re: Dziś filmy o Smoleńsku w TVP 09.04.13, 12:20
                  Przykre jest to w jaki sposób ci jedynie słuszni patrioci zdobywaja sobie sympatię ludzi,którym nawet nie przychodzi do głowy ,że sa manipulowani. Film Doroty Gargas jest dla ludzi nie wgłębiajacych sie w szczególy świetnym materiałem do skłonienia sie w strone teorii zamachu.Stawia wiele pytań jednocześnie wskazując sprawcę.Nie mówi tego wprost. Nie pamietam który z dyskutantów powiedział ze u nas pokutuje od wieków taki jakby schemat patriotyzmu.Patriota to taki co nienawidzi ruskich.Nie jest to bezpodstawne - te wszystkie rozbiory,powstania, kibitki na Syberię a potem bat'ka Stalin - to wszystko nie pozostało bez echa.Ale mamy XXI wiek i takie żerowanie na bogoojczyżnianych i pseudopatriotycznych nutkach nie powinno miec miejsca. Komuś na tym zależy. i stawiać w jednym szerego Katyń i katastrofę smoleńską to grube przegięcie. Wiadomo - moze nie wszyscy chcą to przyznać - ze ta wizyta miała być początkiem kampanii wyborczej. A dzielenie społeczeństwa to juz karygodne.
                  • iryska2604 Re: ot i cała prawda 09.04.13, 15:32
                    Po co następne debaty, komisje...Kto mysli racjonalnie, dojdzie do tego samego wniosku.
                    Jarosław Kaczyński nie miał wyjścia: musiał i chciał postawić na zamach pod Smoleńskiem. Każda inna wersja byłaby zbyt ryzykowna i mogłaby podważyć mit Lecha Kaczyńskiego jako męża stanu.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75968,13701435,To_nie_szkodzi__ze_zamachu_nie_bylo.html#Cuk#ixzz2PyMyFIGl
                • anoagata Re: Dziś filmy o Smoleńsku w TVP 09.04.13, 18:39
                  ewa9717 napisała:

> anoagata napisała:
                  >
                  > > Poniżające jest stwierdzenie,że Prezydent pragnął wylądować na kartoflisk
                  > u w im
                  > > ię kampanii wyborczej.
                  > Poniżające? Dla kogo? Przecież podporządkowany bratu prezydent własnie do tego
                  > dązył.
                  > Szkoda tylko, ze wielu naprawdę fajnych ludzi 'przy okazji' życiem za te durne
                  > ambicyjki obu kaczorów zapłaciło...
                  Bożeszszszsz tyy móój,no wszystko prawda.Poniżające jest dla nas Polaków,że mieliśmy takiego właśnie prezydenta.
            • iryska2604 Re: Dziś filmy o Smoleńsku w TVP 09.04.13, 11:40
              Ja mimo niechęci do tematu- obejrzałam. Nie oglądałam tego wcześniej a chciałam ten osławiony dokument obejrzeć. Od samego początku był zrobiony tendencyjnie. Dobrze zapytał prof. Krzemiński w dyskusji -jesli zamach to w jakim celu?. Na to nikt nie potrafil ani nawet nie próbował odpowiedzieć. Zero argumentów, konkretnych dowodów. Wszyscy wiemy ze i z naszej i ze strony rosyjskiej było mnóstwo błędów.Nasza prokuratura zamiast rozsądnie i rzeczowo informować społeczeństwo bawiła sie w podchody.Klich najpierw mówił co innego teraz mówi co innego. Z ruskimi wiadomo jak jest, powiedzą nie lzia i co im zrobisz? Jestes na terenie obcego państwa.Teraz lament ze wrak spychaczem pakowany jest do szopy.Dla nich to nie relikwia a ze złomiarze kradna co sie da - u nas by nie kradli? Cała ich głupota polega na tym ze od razu nie dali tego wraku. A co Putin by zyskał na zamachu? I czy cos zyskał?Rzucili Polskę na kolana i ona dalej jest na kolanach - slowa jednego z profesorów. Jak on taki patriota to dlaczego z daleka? Dlaczego siedzi w Stanach?
              Mówimy o przybijaniu kisielu do ściany. O dzieleniu ludzi przez polityków. Materiał Anity Gargas pokazuje świetnie, jak to wszystko jest manipulowane - zakończył swoje zdecydowane wystąpienie. Dość niespodziewanie zgodził się z nim prowadzący program Piotr Kraśko, który wypalił: - Nie wierzę, że to był zamach.

Rząd zamienił się w biuro pogrzebowe

Do tonu Wrońskiego dostroił się prof. Krzemiński, który ostro zaatakował Karnowskiego. - Pan Karnowski opowiada bzdury na temat katastrofy. Komu miałby służyć ten zamach? - pytał. Bronił też rządu: - Zamienił się na trzy miesiące w wielkie biuro pogrzebowe. I nie można mieć do tego żadnych zastrzeżeń - przypomniał. Atakował film Gargas: - Jej film jest takim cudownym przykładem, jak konstruuje się złą prawdę. Jego zdaniem "mamy tutaj do czynienia z próbą destabilizacji sytuacji. Z walką polityczną".

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13701786,Puszka__dokumenty_kupione_w_Rosji_i_przygodni_faceci.html#MT
              I to jest szczera prawda wg mnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka