Dodaj do ulubionych

Vektra.....

03.07.13, 10:34
......proszę o podzielenie się opiniami o tym operatorze. Chcę przejść z UPC do Vektry z internetem i tv. Problem w tym .że pakiet dla mnie korzystny wiąże się ze związaniem się z nimi na 24 miesiące i nie chciałabym żałować.
Obserwuj wątek
    • loczek62 Re: Vektra..... 03.07.13, 10:52
      Przerabiałem ten temat ostatnio i niestety pozostałem przy UPC. Vectra przy tej samej cenie ma uboższą ofertę programową. Bardzo chętnie opowiem o szczegółachsmile
    • 92ela Re: Vektra..... 03.07.13, 11:01
      Nie wiem skąd jesteś, ale ja od początku jestem ich klientem i na początku miałam tylko dekoder telewizyjny, a później wykupiliśmy dodatkowy pakiet z internetem. Mieliśmy też Cyfrowy Polsat i to był super wybór, ale po latach odstąpiliśmy od umowy, bo nie mieli internetu, a teraz mają tylko mobilny. Zostawiliśmy tylko Vectrę, bo nie mamy wyboru. Mieszkam w centrum Wrocławia i w mojej dzielnicy tylko Vectra obsługuje mieszkańców. Moja opinia jest dostateczna, szału nie ma, wkurzające są częste awarie [brak dostępu] spowodowane kradzieżami jakiś elementów ze źle zabezpieczonych [moim zdaniem] "szafek". Denerwujący jest fakt, że nie ma bezpośredniego kontaktu telefonicznego z nimi i wszystkie awarie trzeba zgłaszać do centrali w Gdyni. Mamy biuro obsługi klienta, ale kolejki i ciągły tłum ludzi zniechęca. Czasami chciałoby się mieć kontakt z ich serwisantem, ale wszystko zlikwidowali. Choć dodam, że nawet jak na początku mieli dwa numery do kontaktu, to i tak nikt tych słuchawek nie podnosił. To by było na tyle..jak masz jeszcze pytanie, to służę..
      • m4-6 Re: Vektra..... 03.07.13, 11:13
        Mam od lat, od momentu jak pojawiła sie na Ziemi Lubuskiej, w pakiecie i jestem zadowolona, awarie b. sporadyczne w mig naprawiają, mamy tel do serwisantów i zgłaszamy, reagują natychmiast.smile
    • loczek62 Re: Vektra..... 03.07.13, 11:22
      Porównanie:
      Vectra.
      Pakiet 3 w 1
      Cena 149,99, 137 kanałów w tym 24 HD, internet 40Mb/s i 100 minut telefon.
      UPC
      Pakiet
      Ceba 135 (przez pierwsze 3 miesiące opłata obniżona do 95) 148 kanałów w tym 28 HD, internet 60Mb/s i 160 minut na rozmowy...
      • tamaryszek44 Re: Vektra..... 03.07.13, 14:53
        Nie znam sie na tym operatorze, miałam opla Vectrę wink i tego bardzo sobie chwaliłam.
      • chris.w2 Re: Vektra... 03.07.13, 15:33
        loczek62 napisał:
        > ...Pakiet 3 w 1 Cena 149,99...

...ta oplata to jest za jaki okres czasu?
        • loczek62 Re: Vektra... 03.07.13, 15:44
          Miesiąc.
    • julinka601 Re: Vektra..... 03.07.13, 17:44
      Otóż nie narzekałam na UPC .............do czasu. Z chwilą jak przeszliśmy na tv cyfrową ,każdy operator daje ponad 20 kanałów w wersji najbardziej podstawowej ,tylko nie PC ,która uparcie tkwi przy 9 programach a opląta wynosi ok 11 zł / Vectra pobiera coś ok.6 zł i daje 25 programów/. W UPC twierdzą,ze praktycznie są monopolistami na rynku / tak mi odpowiedziano gdy zwracałam się do nich telefonicznie/ i mają prawo stawiać takie warunki.
      W porządku, uznaję takie prawo ale ja nie muszę być ich klientką.
      W dodatku ostatnio dostałam pismo ,ze znowu podnoszą opłatę abonamentową od 1 sierpnia.

U mnie na osiedlu tez jest Vectra ale i inni operatorzy więc zastanawiam się nad tzw,srebrnym pakietem Vectry /internet 10 Mgb i 54 kanały w tv/ za ok.50 zł. Warunkiem jest jednak podpisanie umowy na 24 miesiące.
      Mnie nie zależy na dużej ilości kanałów tv bo czytam,bywam,słucham radia ale te 22 kanały w wersji podstawowej należą mi mi się jak psu zupa. Stąd moje wkurzenie.

Elu, ja mieszkam na Gądowie a Ty? jeśli wolno zapytać , bo może jesteśmy sąsiadkami.
      • loczek62 Re: Vektra..... 03.07.13, 18:08
        VECTRA podaje: TV srebrny + 10mb/s = 61 programów w tym 7 HD 39,90zł/mc. Umowa na 24 miesiące
      • 92ela Re: Vektra..... 03.07.13, 18:33
        Witam po przerwie...Julinko ja mieszkam w Śródmieściu, do Rynku idę pieszo 8 minut...Myślę, że możesz podpisać tą umowę, bo w/g mnie jest korzystna... Ja za pakiet płacę 99 zł....platynowy dwa dekodery, jeden zwykły a dugi cyfrowy i modem Wi-Fi na komputer i dwa lapki. Telefon stacjonarny zlikwidowaliśmy, bo każdy ma komórkę, a zresztą więcej korzystamy z telefonu w komputerze PLfon i innych komunikatorów...
    • julinka601 Re: Vektra..... 03.07.13, 19:50
      Dzięki dziewczyny. Jeszcze jutro zapytam w Cyfrowym Polsacie bo co niektórzy mnie namawiają.
      Rozważałam też wersję tv z anteny własnej. Zobaczymy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka