25.07.13, 16:23
Biorąc pod uwagę fakt ,że niektórzy maja kłopoty ze zrozumieniem w jaki sposób Wincenty wykopał dół w który wpadła Polska to proszę posłuchać opozycji.Nadmieniam ,że redaktorzy nie sa z mojej bajki ale co prawda to prawda i Tusk i Rydzyk też ma nie raz rację.
youtu.be/e-0-HmqZzNQ
Obserwuj wątek
    • tamaryszek44 Re: Dół 25.07.13, 16:40
      A ja myślałam że ty masz "doła" i chciałam cię pocieszyć, a ty o polityce o której ja wybitnie nie lubię dyskutować.
      • iryska2604 Re: Dół 25.07.13, 20:22
        No - i własnie przez tych redaktorów nie mam ochoty tego oglądać. Od razu wiadomo czego sie spodziewac.
        • jaga_22 Re: Dół 25.07.13, 21:39
          No to dobrze,że nie zajrzałam.
          • amityr Re: Dół 26.07.13, 03:35
            Tak myślałem. Pomimo ,że wyrzekacie się jak żaba błota,to macie wiele z Kaczora i podobnych. Nie bo nie albo białe jest czarne.
            • jaga_22 Re: Dół 26.07.13, 08:15
              Obejrzałam i wysłuchałam wczoraj Wincentego,on musi mieć rację,
              a krzykacze się nie liczą.
              • zajbel Re: Dół 26.07.13, 08:30
                Nie obejrzałam ale na temat dołu mam swoje zdanie i stwierdzam tu że dół kopali po równo wszyscy i Miller i Kaczyński i Pawlak i wszyscy pozostali premierzy a teraz to maja dla Tuska zbawienne recepty? Najgorsi byli ci co kopali dół mimo iż mieli w tym miejscu górke, mogli ja troche zniwelować ale nie, oni od razu porzadny dół wykopali. Tusk zaczął ten że dół małym szpadelkiem zasypywać ale cóż przyszły cięższe czasy i nic nie wyszło.
            • anoagata Re: Dół 26.07.13, 20:17
              amityr napisał:

> Tak myślałem. Pomimo ,że wyrzekacie się jak żaba błota,to macie wiele z Kaczora
              > i podobnych. Nie bo nie albo białe jest czarne.

Amityr,posłuchaj w tej sprawie ekonomistów,a nie jakich tam Gmyzów od teatru.
              Żałosne.
              • iryska2604 Re: Dół 26.07.13, 20:59
                Zajbel, zwsze mówię to samo. Wszystkie ekipy coś tam spieprzyły ale naprawiać musi ta ostatnia.
                A pamietacie jak Tusk zaczynał? Od powodzi i Smoleńska. Teraz najjaśniejszy Jarosław jeżdzi i mami, a to obniżeniem podatków a to jeszcze innymi bzdurami a ludzie łykaja tą kiełbasę. Jakoś nie mówi skąd na to weźmie. Potem znów powie ze on chciał a mu nie dali. I pomyśleli by czy on tak z troski o ludzi czy chce poprostu władzy. Pierwsza ekipa pod parasolem AWS-u chyba najwiecej błędów popełniła- tak sie zachłysnęli wolnym rynkiem i wolnoscią.
              • amityr Re: Dół 26.07.13, 21:12
                anoagata napisała:

> Amityr,posłuchaj w tej sprawie ekonomistów,a nie jakich tam Gmyzów od teatru.
                > Żałosne.

Tylko ,że już nie ma ekonomistów ,którzy by popierali poczynania Wincentego a właściwie to Tuska.Na dodatek w tym rządzie nie ma ministra ,który by wiedział czym się naprawdę je danie które mu pod nos podłożono.Nawet minister rolnictwa jest jak przedwojenny Rosjanin. Zamiast zegarka używa wideł.
                • anoagata Re: Dół 26.07.13, 22:07
                  Amityr,o jakich ty ministrach ekonomistach mówisz.
                  Np min rolnictwa jest od rolnictwa a nie od finansów.
                  Ja wysłuchałam Kołodki,Belki. /choć nie darzę ich sympatią/ale chyba wiedzą co mówią,lub odwrotnie.
                  • amityr Re: Dół 27.07.13, 12:20
                    Czytaj ze zrozumieniem . M.in. właśnie o Kołodko chodzi.
                    • iryska2604 Re: Dół 27.07.13, 12:52
                      Wszyscy naokoło wiedzą jak rządzić. To powiedzcie jak? Kaczyński też wie.Zapomniał ze jak rzadził ( rok 2005) gospodarka wtedy zwyżkowała, kryzys sie zaczął później - to i tak sie rozkraczył. Wszyscy po kolei próbowali a z jakim skutkiem- wiadomo. I co tu krakać...
                      • amityr Re: Dół 27.07.13, 18:51
                        I TU DZIEWCZĘ MA DUŻO RACJI !
                    • dorka556 Re: Dół 27.07.13, 20:10
                      Kołodko dla mnie nie jest żadnym autorytetem, od czasu, jak kilka lat temu, z przekonaniem wieszczył, że pod koniec roku dolar będzie kosztował 5PLN a kosztował 2,90.
                      Taki to ekonomista.
                      • amityr Re: Dół 27.07.13, 22:01
                        Ja słyszałem odwrotnie i to w programie Moniki Olejnik wręczając jej książkę.
                        • dorka556 Re: Dół 28.07.13, 07:50
                          Moja znajoma uwierzyła mu i straciła wtedy kupę forsy, więc pamiętam dokładnie, jak to było. To kawał bufona, wciskający każdemu swoje książki.
                          Mnie z kolei wrobił Belka. To był chat pod koniec jego ministrowania. Kupowałam, na kredyt mieszkanie dla syna studenta. Zapytałam, czy brać we frankach, czy w złotówkach. Wzięłam, jak radził w zł i co m-c byłam do tyłu 300PLN.
                          Na szczęście kupowałam w dołku a sprzedałam przed pęknięciem bańki, 3x drożej.
                          • amityr Re: Dół 28.07.13, 09:57
                            Nic Ci po, jak nie jesteś przed. On dobrze radził. Ale rada dotyczyła długoterminowego przewidywania. Zawsze jest lepiej brać w tedy kredyt we własnej walucie.Czasem się uda w obcej. Kto nie ryzykuje ,nie siedzi w kozie. Ja np za złocie w tym roku najpierw zarobiłem 5 kawałków a teraz straciłem 10kawałków. Pozdrówka dla cioci.
                            • iryska2604 Re: Dół 28.07.13, 13:21
                              No a my na kredycie we frankach. Całe szczęście że nie na takim znów wielkim i lada moment koniec.Ale tak to już jest, człowiek jest dorosły i ponosi sam konsekwencje swojej decyzji.
                              • dorka556 Re: Dół 28.07.13, 20:32
                                Syn wygrał, wziął kredyt we frankach, gdy był najmocniejszy i teraz raty ma dużo niższe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka