Dodaj do ulubionych

Nowy sondaż

25.07.14, 20:10
Wedle najnowszego sondażu wyborczego GfK Polonia PiS może liczyć na poparcie 42 proc. Polaków. Na Platformę głosować chce zaś jedynie 28 proc. wyborców. Gdyby wybory odbyły się w lipcu, do Sejmu weszłyby jeszcze: SLD, PSL i Nowa Prawica.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16377107,Nowy_sondaz_GfK_Polonia__Prawo_i_Sprawiedliwosc_miazdzy.html?lokale=wroclaw#BoxWiadTxt
Mam cichą nadzieję, że ludziom jeszcze rozum złapie zasięg. Ja naprawdę nie pojmuję jak mozna wierzyć w obiecanki pisiaków.
Obserwuj wątek
    • estella50 Re: Nowy sondaż 25.07.14, 20:28
      iryska2604 napisała:

> Wedle najnowszego sondażu wyborczego GfK Polonia PiS może liczyć na poparcie
      > 42 proc. Polaków. Na Platformę głosować chce zaś jedynie 28 proc. wyborców. Gd
      > yby wybory odbyły się w lipcu, do Sejmu weszłyby jeszcze: SLD, PSL i Nowa Prawi
      > ca.

> nie tylko wierzyć, ale i nie pamiętać ich "harców" podczas 2-letnich rządów, kiedy każdy z nas mógł np trafić do aresztu wydobywczego (bo może powie coś na szefa, albo na sąsiada?)
      Doprawdy strach się bać, że będzie powtórka z rozrywki
      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16377107,Nowy_sondaz_GfK_Polonia__Prawo_i_Sprawiedliwosc_miazdzy.html?lokale=wroclaw#BoxWiadTxt
      > Mam cichą nadzieję, że ludziom jeszcze rozum złapie zasięg. Ja naprawdę nie
      > pojmuję jak mozna wierzyć w obiecanki pisiaków.
    • der-chef Re: Nowy sondaż 25.07.14, 21:14
      iryska2604 napisała:

> Wedle najnowszego sondażu wyborczego GfK Polonia PiS może liczyć na poparcie
      > 42 proc. Polaków. Na Platformę głosować chce zaś jedynie 28 proc. wyborców. Gd
      > yby wybory odbyły się w lipcu, do Sejmu weszłyby jeszcze: SLD, PSL i Nowa Prawi
      > ca.

>

> Mam cichą nadzieję, że ludziom jeszcze rozum złapie zasięg. Ja naprawdę nie
      > pojmuję jak mozna wierzyć w obiecanki pisiaków.

A w czyje obiecanki wierzysz?
      • jaga_22 Re: Nowy sondaż 25.07.14, 21:44
        Nie da się wszystko naraz,zresztą to nie tylko od rządu zależy,trzeba jeszcze przepchnąć.Pomału,ale się robi.Jarosław i jego banda zaczną wiadomo od czego.A to co obiecuje,to tylko głupi w to wierzy.
      • wikul Re: Nowy sondaż 25.07.14, 22:18
        der-chef napisała:

> A w czyje obiecanki wierzysz?

kontrazlewej.blogspot.com/2013/09/nikt-nie-przebije-obietnic-kaczynskiego.html

• wikul GfK Polonia niezawodna 25.07.14, 22:16
      Gdyby PiS grosza nie skąpiło to i 50% by znalazła.
      • zajbel Re: GfK Polonia niezawodna 25.07.14, 22:28
        A niech się cieszą, pożyjemy, zobaczymy. No a komisja ds Maciarewicza chyba im notowań nie podniesie.
        • jaga_22 Re: GfK Polonia niezawodna 08.09.14, 12:05
          https://bi.gazeta.pl/im/be/56/fd/z16602814Q,Sondaz_TNS_Polska_dla__Wiadomosci__1.jpg
          • amityr Re: GfK Polonia niezawodna 08.09.14, 18:31
            Szkoda słów jedni od drugich niczym się nie różnią.Złodziej na złodzieju . A kradną dla dobra Polski.
            • anoagata Re: GfK Polonia niezawodna 09.09.14, 08:36
              To nie takie Hop Siup.
              • amityr Re: GfK Polonia niezawodna 09.09.14, 09:11
                Ależ tak,droga agatko. Chop siup i premia 200kafli jest.Nikt z tej bandy nie pójdzie przecież siedzieć.Kruk krukowi oka nie wykruka jak mówił Laskowik.
                • anoagata Re: GfK Polonia niezawodna 09.09.14, 11:38
                  amityr napisał:

> Ależ tak,droga agatko. Chop siup i premia 200kafli jest.Nikt z tej bandy nie pó
                  > jdzie przecież siedzieć.Kruk krukowi oka nie wykruka jak mówił Laskowik.

Albo że krowa krowie mleka nie wypije.
                  Nudzi mnie wytykanie zła /choć ono jest/ Bardzo lubię widzieć dobro.
                  • amityr Re: GfK Polonia niezawodna 09.09.14, 11:49
                    anoagata napisała:

> amityr napisał:
                    >
                    > > Ależ tak,droga agatko. Chop siup i premia 200kafli jest.Nikt z tej bandy
                    > nie pó
                    > > jdzie przecież siedzieć.Kruk krukowi oka nie wykruka jak mówił Laskowik.
                    >
                    > Albo że krowa krowie mleka nie wypije.
                    > Nudzi mnie wytykanie zła /choć ono jest/ Bardzo lubię widzieć dobro.

Specjalnie dla Ciebie ,napiszę jak jest w niebie.
                    Tam jest samo dobro i miłość jednaka. Bo nie ma żadnego rodaka.
                    • anoagata Re: GfK Polonia niezawodna 09.09.14, 11:52
                      Już teraz znudziłeś mnie całkowicie.
                      • jaga_22 Re: GfK Polonia niezawodna 12.12.14, 17:08
                        Platforma Obywatelska - 43 proc. poparcia, natomiast PiS z SP i Polska Razem - jedynie 28 proc. - to zaskakujące wyniki najnowszego sondażu CBOS.
                        Gdyby wybory parlamentarne odbywały się w grudniu, wygrałaby je Platforma Obywatelska z 43 proc. poparcia - wynika z najnowszego sondażu CBOS. PiS z Solidarną Polską Zbigniewa Ziobry i Polską Razem Jarosława Gowina uzyskałoby 28 proc. poparcia.

Według sondażu poparcie dla PSL zadeklarowało 9 proc. badanych, a dla SLD - 7 proc. Nowa Prawica Janusza Korwin-Mikkego uzyskała 4 proc. poparcia. Po 1 proc. poparcia uzyskały zaś Twój Ruch i Polska Partia Pracy Sierpień '80 (bez zmian w porównaniu z listopadem).
                        • iryska2604 Re: GfK Polonia niezawodna 12.12.14, 18:14
                          No i bardzo dobrze. Chyba Jarosław nie porządzi ,oj - to będzie bieda...
                          • estella50 Re: GfK Polonia niezawodna 12.12.14, 19:12
                            Czekam, czekam z utęsknieniem, kiedy rozeźleni brakiem perspektyw i karier akolici i podwładni prezesa powiedzą jemu: żegnam ! I odejdą z partii i nastąpi rozłam i spokój polityczny i nareszcie zajmiemy się rozwojem i przyszłością naszego kraju, a nie głupotami i frustracjami niespełnionych "polityków" !!!
                        • ste.do Re: GfK Polonia niezawodna 12.12.14, 19:37
                          Jak zdążyłam zauważyć nawet sondażownie w Polsce mają swoje sympatie polityczne. Sądzę więc, że niebawem ukaże się sondaż o wręcz przeciwnym wyniku.
                          Przeprowadzono jakiś czas temu ranking sondażowni pod względem zgodności ich sondaży z wynikami wyborów. Niestety CBOS znalazł się na końcu.:
                          blogi.polskatimes.pl/poppolityka/2014/06/12/ranking-sondazowni/
                          • estella50 Re: GfK Polonia niezawodna 12.12.14, 20:29
                            Dla badań preferencji wyborczych kluczowe jest pytanie niezdecydowanych o ich wybór. Niektórzy ich głosy dzielą proporcjonalnie (dodają procentowe odpowiedniki) do deklaracji zdecydowanych. A z grona niezdecydowanych do wyborów dojdą raczej zwolennicy PiS niż PO.
                            Istotny jest dobór respondentów, ich miejsce zamieszkania, region kraju itd. Czytałam o sondażowniach opierających się na pracy studentów. A ci, dla zarobku, dopasowują respondentów do własnych poglądów, albo do rubryk ankiety. Ma być K 60 plus? 45 też ujdzie!
                            Bez sensu łazić po blokach, piętrach i mieszkaniach!
                            I potem wyniki są jakie są!
                            • wikul Prawdziwe poparcie w sondażach 12.12.14, 20:40
                              https://1.s.dziennik.pl/pliki/7110000/7110209-satyra-polityczna.jpg
                              • estella50 Re: Prawdziwe poparcie w sondażach 12.12.14, 20:43
                                Wikul, masz talent w dobieraniu obrazków 😄
                                • jagodajna Re: Prawdziwe poparcie w sondażach 12.12.14, 21:01
                                  Wiara w sondaże.....śmiechu warte wg Mleczki i ja też tak myślę smile.

http://i60.tinypic.com/e7i1pc.jpg
                                • wikul Re: Prawdziwe poparcie w sondażach 12.12.14, 22:22
                                  estella50 napisała:

> Wikul, masz talent w dobieraniu obrazków 😄

Dzięki, miło mi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka