Dodaj do ulubionych

Za czy przeciw

26.10.14, 09:36
Komu wierzyć. Nie chcę być posądzonym o sprzyjanie PiS-owi ale nie podoba mi się brak profesjonalizmu ze strony prowadzącego redaktora.
vod.tvp.pl/audycje/publicystyka/dzis-wieczorem/wideo/25102014/17120924
Obserwuj wątek
    • jaga_22 Re: Za czy przeciw 26.10.14, 10:43
      Najpierw pełno reklam,a potem to sad

http://i59.tinypic.com/hsw9si.gif
      • wirujacypunkt Re: Za czy przeciw 26.10.14, 10:57
        Wysłuchalam tego, co miał do powiedzenia Ziobro i manipulacja liczbami jest tyle samo warta,
        co pokazywanie w przeszłości ''gwoździa''.
        Kto chce niech wierzy manipulantowi Ziobrze.
      • amityr Re: Za czy przeciw 26.10.14, 10:59
        jaga_22 napisała:

> Najpierw pełno reklam,a potem to sad
        >
        > http://i59.tinypic.com/hsw9si.gif

Może wyłącz ABP
      • jagodajna Re: Za czy przeciw 26.10.14, 11:00
        Wszystko ok, można oglądać, nawet adblock sam się wyłącza....tylko czy Ziobro jest ekspertem od polityki klimatycznej? prawo karne to jego domena.

http://i61.tinypic.com/105pqa0.png
        • jaga_22 Re: Za czy przeciw 26.10.14, 11:18
          Teraz mi się otworzyło bez problemu,słuchałam go w TV
          drugi raz nie zdzierżę
    • wikul Re: Za czy przeciw 26.10.14, 12:55
      amityr napisał:

> Komu wierzyć. Nie chcę być posądzonym o sprzyjanie PiS-owi ale nie podoba mi s
      > ię brak profesjonalizmu ze strony prowadzącego redaktora.

De gustibus. Na tle innych prowadzących podobne programy Piotr Kraśko jawi się właśnie
      jako profesjonalista który gdy polityk wygaduje bzdury delikatnie mu te bzdury wytyka. Rozumiem że to może niektórych drażnić gdy nie słyszą tego czego by chcieli słuchać przez całą audycję.
      • amityr Re: Za czy przeciw 26.10.14, 13:05
        wikul napisał:

> amityr napisał:
        >
        > > Komu wierzyć. Nie chcę być posądzonym o sprzyjanie PiS-owi ale nie podob
        > a mi s
        > > ię brak profesjonalizmu ze strony prowadzącego redaktora.
        >
        >
        > De gustibus. Na tle innych prowadzących podobne programy Piotr Kraśko jawi się
        > właśnie
        > jako profesjonalista który gdy polityk wygaduje bzdury delikatnie mu te bzdury
        > wytyka. Rozumiem że to może niektórych drażnić gdy nie słyszą tego czego by ch
        > cieli słuchać przez całą audycję.

Tak ale tym razem Ziobro był dobrze przygotowany.Wielkiej matematyki nie trzeba.
        • iryska2604 Re: Za czy przeciw 26.10.14, 13:31
          A ja mu z reguły nie wierzę. Pamiętam afery montowane z jego udziałem. Poza tym na czymś ta opozycja musi jechac, wybory tuż tuz...Ja tam na nich nie zagłosuję choćby nie wiem co.
          • zajbel Re: Za czy przeciw 26.10.14, 14:06
            Ziobro to właśnie jeden z pseudoekspertów który "zna" sie na wszystkim. Gdyby go poprosić to udowodniłby za pomocą liczb że ziemia jest płaska. A Może faktycznie jest?
        • wikul Re: Za czy przeciw 26.10.14, 15:04
          amityr napisał:

> Tak ale tym razem Ziobro był dobrze przygotowany.Wielkiej matematyki nie trzeba.

Trzeba nie matematyki tylko logiki. Zamiast matematyki z sufitu Ziobry, który stara się być bardziej pisowski od Kaczyńskiego, wolę opinię specjalistów.

energetyka.pb.pl/3912999,23816,polska-w-brukseli-dostala-szanse-na-transformacje-energetyki
          • jaga_22 Re: Za czy przeciw 26.10.14, 15:52
            Trudno mieć pretensje do Zbigniewa Ziobry o to, że jest tym, kim jest. Można mieć za to pretensje do Moniki Olejnik, że zaprasza go do studia, aby rozmawiać o sprawach poważnych.
            To zresztą w ogóle problem z politykami. Często tak dobrze udają, że znają się na rzeczy, iż gospodarze różnych talk-show traktują ich jak ekspertów...

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75968,16867274,Z_Ziobra_nie_pogadasz__Panie_posle__najwyrazniej_babelki.html#ixzz3HGLt6Zxl

Niestety u mnie kłódka wisi.
            • amityr Re: Za czy przeciw 26.10.14, 17:29
              Proszę posłuchać co mówi Janusz Steinhoff, były wicepremier i minister gospodarki , a nie jest to głupi człowiek
              www.wprost.pl/ar/476240/Byly-wicepremier-o-pakiecie-klimatycznym-Ten-program-jest-nierealny/
              • iryska2604 Re: Za czy przeciw 26.10.14, 17:49
                Niestety, nie ma nic za darmo. A my chcielibyśmy mieć czyste powietrze bez żadnego wysiłku i wyrzeczeń ze strony ludzi. Tylko tak czasem się zastanawiam - Europa będzie sie sprężać a reszta narodów? Ile np. Chiny, Rosja puszczą w atmosferę szkodliwych gazów mając w nosie ten cały pakiet?
    • amityr Re: Za czy przeciw 27.10.14, 09:29
      Był dzisiaj w TVN Ziobro a po tym Trzaskowski. Muszę powiedzieć z całą odpowiedzialnością, że ten ostatni wg mnie zamotał się i nie obalił nawet o mm wyliczeń poprzednika.Prędzej czy później sprawa wyjdzie z pod dywanu jak trzeba będzie za nią płacić. Ale chyba nie aż tyle? Mnie się wydaje, że Kopaczową wpuszczono w maliny albo nie miała wyjścia , bo tak spieprzył sprawę w 2008r ryszawy Tusk.
      • jagodajna Re: Za czy przeciw 27.10.14, 10:11
        Myślę, że nikt nikogo nie wpuścił w maliny. Uzyskaliśmy tylko odroczenie w rozwiązywaniu problemów energetycznych o kilkanaście lat. A co dalej? "jakoś to będzie", albo damy radę coś zrobić albo okaże się, że 7,5 mld zł. jest kwotą dalece niewystarczającą na restrukturyzację i modernizację naszej energetyki.
        Niektórzy już wynajdują sposoby......www.biztok.pl/gospodarka/polska-firma-promuje-nowatorskie-farmy-wiatrowe-odksztalci-rozumienie-energetyki-odnawialnej_a18328
        • iryska2604 Re: Za czy przeciw 27.10.14, 14:44
          Masz rację. Tak czasem myślę - jak to jest, narzekamy ze za dużo nas to będzie kosztowało a jak zaczyna sie mówić o elektrowniach atomowych czy wiatrakach -to zaraz są protesty. Ato by było chyba taniej.
          • amityr Re: Za czy przeciw 27.10.14, 18:35
            iryska2604 napisała:

> Masz rację. Tak czasem myślę - jak to jest, narzekamy ze za dużo nas to będ
            > zie kosztowało a jak zaczyna sie mówić o elektrowniach atomowych czy wiatrakac
            > h -to zaraz są protesty. Ato by było chyba taniej.

Ale wymyśliła. Chyba się zapisałaś do zielonych.
            • iryska2604 Re: Za czy przeciw 27.10.14, 18:56
              Niekoniecznie. Ale jak ci za drogo to trzeba szukać innych źródeł pozyskiwania energii, nie?
              • jaga_22 Re: Za czy przeciw 27.10.14, 20:09
                Zbigniew Ziobro ostro zaatakował premier. Chce spotkać się albo z Ewą Kopacz, albo z wiceministrem Rafałem Trzaskowskim. Będzie im tłumaczył, "jak krowie na rowie", dlaczego "dali się nabić w butelkę" podczas szczytu klimatycznego.

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/473581,zbigniew-ziobro-ostro-o-ewie-kopacz-musze-jej-wytlumaczyc-jak-krowie-na-rowie.html
                • wikul Re: Za czy przeciw 27.10.14, 20:48
                  jaga_22 napisała:

> Zbigniew Ziobro ostro zaatakował premier. Chce spotkać się albo z Ewą Kopacz, a
                  > lbo z wiceministrem Rafałem Trzaskowskim. Będzie im tłumaczył, "jak krowie na r
                  > owie", dlaczego "dali się nabić w butelkę" podczas szczytu klimatycznego.

Ziobro jest głupszy niż ustawa przewiduje. Oto kolejne jego "przemyślenia".

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16866592,Ziobro__Tu_nie_chodzi_o_klimat__ale_o_pieniadze__Unia.html?lokale=wroclaw#BoxWiadTxt
                  • czuk1 Re: Za czy przeciw 28.10.14, 08:13
                    W trakcie jednego z wywiadów w TV INFO zmieszał się ogromnie, nie potrafił odpowiedzieć jakie ma konkretne uwagi do dokumentów podpisanych przez p. Kopacz na spotkaniu przywódców unijnych w sprawach energetycznych. Mówił nie na temat. Groził Trybunałem Stanu. Jest coraz bardziej "nienormalny".
                    • amityr Re: Za czy przeciw 28.10.14, 09:11
                      Nie wiem który ma rację. Wiem, że cały ten pakiet pięknie wymyślony przez lobbystów służy do nabijania sobie portfela .UE założyła sobie kaganiec na rozwój gospodarczy i to szczególnie niedawno przyjętych pastw np nas. Powoli staniemy się neokolonialnymi satelitami starych państw unijnych, skąd będziemy sprowadzać nawet przysłowiowe zapałki. Najlepiej od razu zaorać.
                      • czuk1 Re: Za czy przeciw 28.10.14, 09:16
                        Mój przyjaciel inż.energetyk , budujący i eksploatujący bioelektrownie, wyraził pogląd, że p. Premier nie rozumie tego co podpisała. Ja też. Ma mnie wyjaśnić, jak się spotkamy.
                        • amityr Re: Za czy przeciw 28.10.14, 18:53
                          czuk1 napisał:

> Mój przyjaciel inż.energetyk , budujący i eksploatujący bioelektrownie, wyraził
                          > pogląd, że p. Premier nie rozumie tego co podpisała. Ja też. Ma mnie wyjaśnić,
                          > jak się spotkamy.
                          Chętnie zapoznałbym się z wyjaśnieniami Twojego kolegi .Autorytet kolegi jest dla mnie Twoim autorytetem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka