Dodaj do ulubionych

Byk się ocielił

20.12.14, 21:16
Można pomyśleć , że jak z Betlejem , to światełko będzie nadzieją dla ileś tam milionów głodujących w Polsce dzieci i nie tylko dzieci.Jest też powód do ogromnej radości jak usłyszałem dzisiaj w tv info od euruposła z PO Boniego. Wg niego im więcej potrzebujących tym lepiej, bo bogaci mają powód do zadowolenia i radości pomagania tym potrzebującym.Biedni też się cieszą bo otrzymują dary. Piękne słowa i jaką miłością natchnione do bliźniego swego. Panie Prezydencie, Pani Premier , jaki wy macie ideowo piękny program i samarytan w PO. Buhaha
Obserwuj wątek
    • tamaryszek44 Re: Byk się ocielił 20.12.14, 21:25
      Czy ja mam się zlać?big_grin
      • jaga_22 Re: Byk się ocielił 20.12.14, 21:34
        Coraz lepiej...litości. https://liubavyshka.ru/_ph/84/2/346511724.gif
        • zajbel Re: Byk się ocielił 21.12.14, 18:11
          Amityr urwał sie z choinki, ot co.
          • iryska2604 Re: Byk się ocielił 21.12.14, 18:39
            Żałuję że za wcześnie odeszłam od TV , akurat wypiłam kawę - ale jesli minister tak sie wyraził to ja bym sie trochę zastanowiła nad sensem tej wypowiedzi...
            • jaga_22 Re: Byk się ocielił 21.12.14, 19:20
              Amityr pewnie coś pokręcił,ja nie słyszałam.
              • amityr Re: Byk się ocielił 21.12.14, 19:33
                Amityr nic nie pokręcił. Jak na swoje lata ma dobry słuch . Jak jest widno to gazetę czyta bez brylów.Jak szaro używa 1-1,5 dioptrii i to od 25 lat. Alkoholu nie pije, więc nie ma zwidów. Wiem co słyszałem i co było nadawane.
              • estella50 Re: Byk się ocielił 21.12.14, 19:33
                Pewnie chodziło o to, że potrafimy coraz lepiej dotrzeć do potrzebujących. W takim sensie, że dotąd pomagaliśmy tylu, a teraz jesteśmy sprawniejsi i docieramy z pomocą do większej ilości biednych rodaków.
    • plater-2 Re: Byk się ocielił 22.12.14, 10:17
      Jak kto naprawde biedny i ciegiem musowo mu w polu i zagrodzie robic, to bez problemu odroznia krowe od byka i sie nie nabierze !!!!!!!!!!!!!!

Wie, ze zanim sie kupi byka, to sie w podogonie patrzy.
      • amityr Re: Byk się ocielił 22.12.14, 10:27
        plater-2 napisała:
        > Wie, ze zanim sie kupi byka, to sie w podogonie patrzy.

Żartujesz, a nie na rogi? Przecież zawsze w rogi się wali.
        • plater-2 Re: Byk się ocielił 31.12.14, 04:25
          Bo bycek z rogami sie rodzi, no nie ????? smile
          • aga-kosa Re: Byk się ocielił 31.12.14, 10:09
            Przysłowie mówi: Jak nie włożysz między rogi - to nie siadaj miedzy nogi.
            W naturze tak jest im więcej się krowie da - tym więcej można wydoić...
            Tu ludzie u władzy się cieszą, że możemy większej ilości biednych pomagać i przez to samopoczucie ma się nam polepszać......
            Szczęściem dla mnie by było - gdyby nie było potrzeby wspomagania biednych - bo społeczeństwo samowystarczalne było.
            Przed chwilą, ktoś wspomniał Prusa mówiącego o balach charytatywnych.
            Nie straciła wypowiedź nic a nic na aktualności. aga
            • plater-2 Re: Byk się ocielił 31.12.14, 15:55
              W dobrze rzadzonym kraju wstyd byc biednym.

W zle rzadzonym - wstyd byc bogatym.
              • jaga_22 Re: Byk się ocielił 31.12.14, 16:03
                Chciałabym zobaczyć tego bogatego co się wstydzi
                swojego dobrobytu https://liubavyshka.ru/_ph/82/2/99487385.gif
            • amityr Re: Byk się ocielił 31.12.14, 17:40
              aga-kosa napisała:

> Przed chwilą, ktoś wspomniał Prusa mówiącego o balach charytatywnych.
              > Nie straciła wypowiedź nic a nic na aktualności. aga

Nie mogę przypomnieć tytułu, bo to już kawał czasu ale w biografii Prusa czytałem jego wypowiedź, że jak już umrze i go pochowają i byłaby taka możliwość ,że Pan Bóg udostępniłby mu spojrzeć co się dzieje za ileś lat na tym świecie, to by chciał zobaczyć debatę w Sejmie ,jak się posłowie nie kłócą i coś tam , coś tam jeszcze.Miał bardzo złe zdanie o pracy przedwojennego sejmu. Tak ,że na razie nie ma po co wyglądać z tamtej strony. Nic się na lepsze nie zmieniło.Nie wygląda też na to ,że byk się szybko ocieli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka