Dodaj do ulubionych

głosowanie

10.05.15, 11:39
Ja już byłam, razem z meżem , córką i wnuczkiem który po raz pierwszy mógł zagłosować. Nie wiem kto na kogo, nie wnikałam, najważniejsze że byliśmy.
Obserwuj wątek
    • alfredka1 Re: głosowanie 10.05.15, 11:44
      My też .
      Pada, leje i okrutnie wieje sad(
    • gazeta_mi_placi Re: głosowanie 10.05.15, 11:53
      Jeszcze nie.
      • estella50 Re: głosowanie 10.05.15, 13:07
        Ja byłam przed 9,00. W lokalu było puściutko!
        Panie z komisji wpadły w lekki popłoch na mój widok, bo zajmowały się akurat ciasteczkami i kawką (nie dziwię im się).
        Mam nadzieję, że głosujących przybędzie wraz z upływem czasu.
        • dwa-filary Re: głosowanie 10.05.15, 15:58
          Byłam rano i ludzi było troszkę smile
    • gazeta_mi_placi Re: głosowanie 10.05.15, 16:00
      Byłam, dość dużo ludzi było, a jeszcze więcej zmierzało do punktu wyborczego gdy już wracałam, około 14.00.
      • jaga_22 Re: głosowanie 10.05.15, 16:44
        Byłam o 8-mej i tylko my byliśmy,ale w drodze powrotnej spotkaliśmy znajomych.
        • anoagata Re: głosowanie 10.05.15, 16:56
          Byłam po 14-tej w takim samym składzie jak Zajbel.
          Zapytałam dlaczego niema męża zaufania a pani wydająca nam karty odpowiedziała mi że to ona nim jest,zamilkłam ze zdziwienia.
          Oczywiście musiałam sprawdzić moich członków rodziny na kogo głosują tak z ciekawości.
          Ja mąż i córka byliśmy zgodni,wnuk się wyłamał.
          Koniec z końcem pomyślałam że;
          wnuk i babka nie muszą iść tą samą drogą.
          • iryska2604 Re: głosowanie 10.05.15, 17:06
            Byliśmy koło południa, obowiązek obywatelski spełniony.Ale coś frekwencja mała...
          • czuk1 Re: głosowanie 10.05.15, 17:12
            Jeśli tak było, że mąż zaufania jest członkiem komisji obwodowej to trochę nie jest w porządku .
            1. Mąż zaufania powinien obserwować i pilnować przestrzegania prawa .... jak pogodzi ( w opisanej komisji) z obowiązkami jakie ma w komisji , jako członek komisji ?
            2. "Limit" na samodzielnego męża zaufania jaki ma PiS nie byl wykorzystany, chyba ktoś w terenie dostanie naganę o szefa partii.
            • czuk1 Re: głosowanie 10.05.15, 17:16
              Choć szczerze mówiąc ludzie w terenie są myślący. Bez powoływania specjalnych śledczych doskonale sobie poradzą z pilnowaniem poprawności przeprowadzenia wyborów. Członek komisji ma uprawnienia nie zgodzić się na podpisanie protokółu i wnieść na nim swoje uwagi. Ten protokół wywieszany jest do publicznego wglądu.
              • jaga_22 Re: głosowanie 10.05.15, 21:11
                Duda- 34.8
                Komorowski.-32.2
                Kukiz- 20.3
                Korwin- 4.4
                Ogórek-2.4

Czekamy na wtorek
                • czuk1 Re: głosowanie 10.05.15, 21:24
                  PKW niewiele zmieni. Nawet gdyby wynik był odwrotny. To teraz , już trudno coś zmienić. Większość wyborców Kukiza to przeciwnicy PO. I jeśli teraz większość z nich - wyborców Kukiza, poprze Dudę .... to wygra on wybory. I c.d. ....rok bieżący będzie trudny dla PO. Dobry organizator (który wesprze Kukiza lub go w partii zastąpi) może teraz tworzyć partię konserwatywną, która jesienią wprowadzi swoich do parlamentu. Wystarczy by partia ta uzyskała 15 % ... ma szanse współrządzić z PiS (która te swoje 30 % uzyska).
                  Nie jest to - wg mnie - dobry wynik dla Polski. Ale demokracja ma swoje prawa.
                  • estella50 Re: głosowanie 10.05.15, 22:18
                    I co dały te przedwyborcze sondaże? Obu głównym pretendentom głosy zabrał Kukiz zbierając ponad 20% ! Nikt takich cyferek nie przewidział.
                    W sumie te wyniki pokazują klęskę obu głównych sił politycznych.
                    • iryska2604 Re: głosowanie 10.05.15, 22:26
                      Będzie co ma być. Kukiz osiągnął 20% - znaczy to że ludzie chcą zmian. Szkoda że rządząca partia tego nie dostrzega.
                      • iryska2604 Re: głosowanie 10.05.15, 22:40
                        Tu jest mapka - mają po równo a Polska podzielona na pół
                        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17894947,Wybory_2015__Duda_i_Komorowski_po_osiem_wojewodztw_.html#MT
                        • tavros Re: głosowanie 11.05.15, 05:59
                          Oddałem głos choć miałem 40.4 gorączki.
                          • gazeta_mi_placi Re: głosowanie 11.05.15, 09:12
                            Oddałam głos chociaż zanosiło się na deszcz.
                            • czuk1 Re: głosowanie 11.05.15, 12:06
                              Oddałem głos, choć mój kandydat nie miał szans. wink
                              • anoagata Re: głosowanie 11.05.15, 12:17
                                No i wyszły jaja... kacze ale jeszcze będą bycze i indycze.
                          • anoagata Re: głosowanie 11.05.15, 12:19
                            tavros napisał:

> Oddałem głos choć miałem 40.4 gorączki.
                            Może większość wyborców w takiej gorączce głosowała

https://www.bibliotekazpszio.republika.pl/nu.gif
                            • jaga_22 Re: głosowanie 11.05.15, 12:21
                              https://bi.gazeta.pl/im/6d/11/11/z17895789Q,fot--facebook-com-aszdziennik.jpg
                            • tavros Re: głosowanie 11.05.15, 12:53
                              Anoagato wygląda na to że większość wyborców chce zmian.
                              • jaga_22 Re: głosowanie 11.05.15, 13:20
                                Frekwencja w wyborach, według Ipsos, wyniosła 48,8 proc.; największa była w województwie mazowieckim - 54,2 proc., a najniższa w woj. świętokrzyskim - 41,4 procent.

Komorowski wygrał w dziewięciu województwach, Duda - w siedmiu. Najlepsze wyniki urzędujący prezydent uzyskał w woj. opolskim (41,8 proc.) i pomorskim (41,4 proc.). Kandydat PiS szczególnym popraciem cieszył się zaś w woj. podkarpackim (46,5 proc. głosów) i podlaskim (43,3 proc.).

Duda wygrał z Komorowskim tylko na wsi - tam na kandydata PiS głosowało 43,8 proc. wyborców, podczas gdy na urzędującego prezydenta 25,6 proc. - wynika z sondażu. W miastach - bez względu na ich wielkość - większe poparcie uzyskał Komorowski. W małych i średnich miastach, do 200 tys. mieszkańców na Komorowskiego głosowało 33,8 proc. wyborców, a na Dudę 31,1 proc.; w miastach od 201 do 500 tys. osób na Komorowskiego głosowało 37,9 proc., a na Dudę 28,3 proc. W aglomeracjach powyżej 500 tys. obecny prezydent zebrał 41,8 proc. głosów, a kandydat PiS 27 proc.

Najmłodsi Polacy najchętniej głosowali na Pawła Kukiza: 41,1 proc. jego wyborców ma 18-29 lat.

wiadomosci.onet.pl/kraj/wybory-prezydenckie-wyniki-exit-poll-z-90-proc-komisji/rkky0c
                                • czuk1 Re: głosowanie 11.05.15, 13:31
                                  A to już wiele mówi. Zagrożenie przegraniem wyborów przez Dudę jest potężne. Wystarczy, że teraz pójdą głosować w miastach ludzie którzy nie głosowali w I turze , ludzie zbulwersowani niekorzystnym dla nich wynikiem wyborów. I Duda przegra. Zakładać bowiem można, że większość wyborców Kukiza nie pójdzie głosować , bo nie mają swojego kandydata. Dla nich , zarówno PO jak i PiS ( zarówno A.D. jak i B.K.) nie są lekami na obecne "zło".
                                  • jaga_22 Re: głosowanie 11.05.15, 13:33
                                    I na to liczę,bo innej opcji teraz nie ma.
                                    • estella50 Re: głosowanie 11.05.15, 14:26
                                      Oby twoje przewidywanie okazało się rzeczywistością!
                                      Masz rację, że Kukizowa młodzież nie pójdzie głosować w II turze. Oni już wygrali i cieszą się tą wygraną, a wybór między BK a AD, to dla nich żaden wybór.
                                      Frekwencja w II turze oscylować będzie pewnie w okolicach 20-25%. I wszystko zależy od tego, kto pójdzie do urn.
                                      Niech miastowi się nie lenią i za 2 tygodnie z małżonkami, dziećmi i przyjaciółmi popędzą postawić krzyżyk we właściwej kratce smile
                                      • iryska2604 Re: głosowanie 11.05.15, 15:05
                                        To jednak nie od nich zależy, co dalej. Wynik ich pojedynku już znamy - remis ze wskazaniem. Jest mało istotne, na kogo będzie wskazanie, bo tak czy inaczej wynik będzie za słaby, żeby rządzić Polską. Nasz los nie jest więc w rękach Pani Premier i Pana Prezesa, czyli partyjnych mózgów walczących od lat kolosów. Nasz los jest w rękach niziołków - Kukiza i lewicy.

wyborcza.pl/1,143644,17895158,Wybory_prezydenckie_2015__Czas_niziolkow__ZAKOWSKI_.html#BoxGWImg
                                        Przeczytajcie co sądzi i mówi Zakowski - ja sie z nim zgadzam. Bo to ze Kukizowy elektorat nie pójdzie głosować teraz w drugiej turze - to wcale nie pewnik. Przed nami jesień i wybory parlamentarne. O to sie należy martwić, gdzie w tym przypadku skłonią się ci wyborcy. I wydaje mi sie że Polacy to jednak mocno nieuświadomiony politycznie naród. Głosuje na tego co wiecej obiecuje. Wiecie co słyszałam? To mówił górnik -trzeba głosować na Dudę bo obiecał że nie odbierze nam przywilejów. I co wy na to?
                              • anoagata Re: głosowanie 12.05.15, 10:15
                                tavros napisał:

> Anoagato wygląda na to że większość wyborców chce zmian.

Zapewne tak ! ale w tym przypadku zmiana jest na chybił trafił z naciskiem na chybił.
                                • anoagata Re: głosowanie 12.05.15, 10:18
                                  W moim powiecie wynik to ; 42% Komorowski 27% Duda i w II turze trzymajmy sie takiego wyniku na całą Polskę.
                                  • jaga_22 Re: głosowanie 12.05.15, 11:00
                                    MAZOWIECKIE:

Andrzej Duda w okręgu płockim uzyskał 40,94 proc. głosów, siedleckim - 47,53 proc., ostrołęckim - 49,83 proc., ciechanowskim 44,13 proc. W Warszawie - 27,48 proc., w Radomiu - 45,77 proc. głosów.

Czyli to nie Warszawa nawaliła https://dodatkii.net/emotki/48.gif

http://i57.tinypic.com/2iloif7.gif

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,PKW-oglosilo-oficjalne-wyniki-I-tury-wyborow-prezydenckich,wid,17529971,wiadomosc.html?ticaid=114d9a&_ticrsn=3
                                    • czuk1 Re: głosowanie 12.05.15, 15:43
                                      Warszawa głosowała za urzędującym prezydentem.

43.21% Komorowski Bronisław Maria
                                      27.48% Duda Andrzej Sebastian
                                      18.19% Kukiz Paweł Piotr
                                      3.16% Korwin-Mikke Janusz Ryszard
                                      2.40% Palikot Janusz Marian
                                      2.22% Ogórek Magdalena Agnieszka
                                      1.11% Braun Grzegorz Michał
                                      0.66% Wilk Jacek
                                      0.58% Jarubas Adam Sebastian
                                      0.51% Kowalski Marian Janusz
                                      0.48% Tanajno Paweł Jan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się