Dodaj do ulubionych

Tadeusz Mazowiecki

29.06.15, 11:28
Napiszcie co ja mam myśleć jak czytam takie rzeczy. Może mnie jeśli chodzi o Mazowieckiego, czy innego Pana to już zobojętniało . Ale to przecież jest na Facebooku i idzie na cały świat.
racjapolskiejlewicy.pl/mazowiecki-tadeusz-prawdziwe-nazwisko-icek-dikman/5517
Obserwuj wątek
    • anoagata Re: Tadeusz Mazowiecki 29.06.15, 12:30
      Czasem czepi się ktoś jak żep psiego ogona w tym przypadku chyba jeszcze gorzej,czy mocniej.
      • aga-kosa Re: Tadeusz Mazowiecki 29.06.15, 14:14
        Żydzi w Europie byli wypędzani już w średniowieczu od 1012 r w Mainz, potem kilka krajów a nam zaczęło to przeszkadzać w Warszawie po raz pierwszy 1843r.
        Teraz ktoś nam w historii zapisze po raz kolejny, że nie umiemy żyć po sąsiedzku.
        Jestem ciekawa skąd autor ma TAKIE wiadomości, bo z tego co ja pamiętam to TM "Solidarność" wybrała na premiera...
        A swoją drogą po czym się odróżnia Żyda od "nieżyda" - jeśli obaj są ubrani? aga
        • jaga_22 Re: Tadeusz Mazowiecki 29.06.15, 14:48
          Więcej masz takich geniuszy?

racjapolskiejlewicy.pl/wladze
          racjapolskiejlewicy.pl/janusz-palikot-i-jan-cedzynski-komunikat/5054
        • wikul Re: Tadeusz Mazowiecki 29.06.15, 14:53
          aga-kosa napisała:

> Żydzi w Europie byli wypędzani już w średniowieczu od 1012 r w Mainz, potem kil
          > ka krajów a nam zaczęło to przeszkadzać w Warszawie po raz pierwszy 1843r.
          > Teraz ktoś nam w historii zapisze po raz kolejny, że nie umiemy żyć po sąsiedzk
          > u.
          > Jestem ciekawa skąd autor ma TAKIE wiadomości, bo z tego co ja pamiętam to TM "
          > Solidarność" wybrała na premiera...
          > A swoją drogą po czym się odróżnia Żyda od "nieżyda" - jeśli obaj są ubrani? a
          > ga

Mazowieckiemu ten absurdalny zarzut wywlekali już nie raz. Najbardziej w kampanii prezydenckiej gdy kandydował przeciwko Wałęsie, który w tej sprawie zajął haniebne niejasne stanowisko. Wstyd się zajmować czymś takim przez normalnego uczciwego człowieka.

• alfredka1 Re: Tadeusz Mazowiecki 29.06.15, 15:04
            Wstyd, że takie teksty są na naszym, ponoć tolerancyjnym, forum.
            Skasować !!!
    • amityr Re: Tadeusz Mazowiecki 29.06.15, 19:56
      Chyba się nie rozumiemy.Wszyscy raptem przyczepiliście się do ŻYDA. Nikt nie odniósł się do tego o czym tam jest napisane Albo to jest prawda albo fałsz. jeżeli fałsz to jak żyć w takim kraju. Dotarło?

Cyt...komunista, stalinowiec, agent NKWD, kolaborujący z żydo-bolszewicką władzą na terenach Polski okupowanych przez ZSRR. W latach stalinowskich jako współpracownik szefa NKWD na Polskę, generała Sierowa przy organizowaniu PAX [katolewica], antykatolickiej organizacji zmontowanej przy udziale NKWD, której był wiceprezesem. Autor grubej kreski, pojednania ze zbrodniarzami z UB, SB, WSI i nomenklatury żydo-komuny za popełnione zbrodnie na narodzie Polskim w latach 1944-1989 r.
      • alfredka1 Re: Tadeusz Mazowiecki 29.06.15, 20:42
        Rzeczywiście nie rozumiemy się...
        zapomniałeś napisać, że mordował w Katyniu i na Łubiance, topił czarownice i... był zaprzyjaźniony z alfredką, co ją eliminuje z Waszego grona !!!
        • ewa9717 Re: Tadeusz Mazowiecki 29.06.15, 20:51
          Ojojo, Alfredko, chyba obie mamy babcie murzyńskie żydówki, a dziadków Arabo-Indian wink
        • estella50 Re: Tadeusz Mazowiecki 29.06.15, 21:03
          A ja mam wśród przodków Turka, zapewne islamistę. Na pewno także Niemca i Francuza. A prawdopodobnie również Żyda (tak jak wielu Polaków katolików).
          I osobiście podał mi rękę A.Kwaśniewski !

A teraz poważnie: czy pochodzenie genetyczne, wyznawana wiara, światopogląd są (powinny być) dla uczestników tego forum jakimkolwiek i czegokolwiek wyróżnikiem?!
          Czy będziemy babrać się w genealogii, a nie w życiorysie i dokonaniach? Czy żyd jest gorszym Polakiem niż luteranin, albo prawosławny czy ateista?!
      • 111111l Re: Tadeusz Mazowiecki 30.06.15, 02:12
        Czytaj uwaznie , w tekscie jest duzo falszu i wprowadzania w blad.
        kolaborujacy z zydo - bolszewicka wladza.
        Kolaborantami byli wszyscy chodzacy w pochodach 1majowych, bylo ich miliony.
        Zydo- bolszewicka wladza - Bierut , Gomulka i miliony innych nie byli Zydami ani zydowskimi Polakami to byli Polacy a wladza Polsko - bolszewicka.
        PAX oganizowal Piasecki , polski faszysta.
        Autor grubej kreski - Mazowiecki byl wspolautorem , nie autorem. Taki zarzut mozna postawic kazdemu kto podpisywal porozumienia od Jaruzelskiego do Jaroslawa niewielkiego.
        Dodam , ze tzw. gruba kreska byla bardzo dobrym rozwiazaniem , obylo sie bez rozlewu krwi a moglo byc jej duzo. Ci , ktorzy chcieli krwi i pieknych grobow byli szkodnikami dzialajacymi na szkode Polski i Polakow.
        • czuk1 Re: Tadeusz Mazowiecki 30.06.15, 07:42
          Żyje w Polsce, mieszka, uczciwie pracuje dla Polski, a nawet współrządzi nią kolejne pokolenie Polaków . Niektórzy też pochodzenia żydowskiego. I co z tego ? Działają przeciwko Polsce ? Okradają ją ?
          Czas wreszcie przestać dzielić obywateli polskich na Polaków i Żydów, złych i dobrych, katolików i resztkę,..... Są inne podziały które mogą być pożyteczne bo pozwalają na ustalenie którzy Polacy są uczciwi , którzy szanują swoje państwo , którzy bronią jego dobrego imienia,.....

Podaję swoje zdanie, nie oczekuję polemiki, bo "idę dalej".
          Przepraszam, że często nie oglądam się do tyłu.
          • amityr Re: Tadeusz Mazowiecki 30.06.15, 09:37
            Chyba głupa palicie. Jeżeli wolno pisać takie rzeczy o każdym, to w jakim kraju my żyjemy. Gówno mniej śmierdzi. Pokazałem wam przykład a wielce mądra i doświadczona życiowo kobieta pisze ,że to ja napisałem. No nie.......
            • alfredka1 Re: Tadeusz Mazowiecki 30.06.15, 11:36
              "mądra i doświadzczona kobieta" mówi amityrowi ptrzepraszam i ZAMILKA...
    • kot404 Re: Tadeusz Mazowiecki 30.06.15, 19:42
      "Racja Słowiańska" co to kurna jest?!
      A Tobie nie napiszę co masz myśleć bo chyba masz rozum, co?, chyba, że nie!!!
      Co do tego co pojawia się na ASSBOOKu to mi to zwisa i powiewa nacią od pietruszki, kolego......

/miau

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka