Dodaj do ulubionych

Lepszy niż Jackowski

14.07.15, 20:17
PO wygra wybory – i to ona na następną kadencję powoła rząd, w najgorszym przypadku w koalicji z PSL/Naszym Ruchem/Polską Nowoczesną; w innej wersji, jeżeli lewica zdobędzie 10%, a może – w lewicowo-centrowej kohabitacji, co przerabiane już było wielokrotnie w zachodniej Europie. W każdym z tych układów, Ewa Kopacz, będzie dalej premierem, jak dotąd najskuteczniejszym w postkomunistycznej Polsce. Szydło dożyje starości jako opozycyjna wiedźma, co tez świadczy o wzrastającej roli kobiet.

Wyimek z felietonu p. Mari8ana Marzyńskiego na SO. Spodobał mi się bardzo więc udostępniam.
Obserwuj wątek
    • iryska2604 Re: Lepszy niż Jackowski 14.07.15, 20:19
      Oby... Może nie z miłosci do PO ale pomyślcie o rządzie z Szydło na czele...
      • jaga_22 Re: Lepszy niż Jackowski 14.07.15, 20:42
        Ech to tylko taki zakład,oby wygrał.Ja z kolei jestem pełna nadziei.

www.liiil.pl/1436882987,Marian-Marzynski-My-sa-tylko-kobiety.htm
        • czuk1 Re: Lepszy niż Jackowski 14.07.15, 21:12
          Ja z kolei jestem za PO a logika nakazuje mi prognozować wygraną PiS..
      • trollik.morski Re: Lepszy niż Jackowski 16.07.15, 08:43
        Czyli wybierasz mniejsze zło ... uncertain
        To nie przygana ale przy braku rozsądnej alternatywy ...
        • estella50 Re: Lepszy niż Jackowski 16.07.15, 10:16
          trollik.morski napisał:

> Czyli wybierasz mniejsze zło ... uncertain
          > To nie przygana ale przy braku rozsądnej alternatywy ...

Pytanie, co znaczy dla Ciebie rozsądna alternatywa. Kukiz, Petru, a może Miller?
          Nie ma na wyborczej półce partii, która odpowiadałaby mi idealnie w ofercie gospodarczej, społecznej i światopoglądowej. Ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma! A mam
          całkiem dobrą ofertę PO z coraz lepiej sobie radzącą panią premier. Petru (z Balcerowiczem za plecami) nieco się obawiam z powodu zbytniej wg mnie koncentracji na liberalnej gospodarce. Kukiz i Miller są spoza mojej bajki. A o PiS w dobrym towarzystwie nie wypada się wypowiadać wink
          Tak więc, jak poprzednio, PO może na mój głos liczyć.
          • czuk1 Re: Lepszy niż Jackowski 16.07.15, 10:36
            Mam podobną ocenę sceny partii politycznych. Jeśli sondaże pokażą , że któraś z nowych partii, któryś z nowych komitetów wyborczych ( Lewica lub Nowoczesna.pl) uzyskuje przed wyborami powyżej 10 % -owe poparcie..... zagłosuję na jej kandydata. Moja PO .... to nie ta z przed 8 lat.
            Utraciła impet a po wygranej będzie jeszcze gorzej, ma silnego hamulcowego ... w osobie Prezydenta.
          • trollik.morski Re: Lepszy niż Jackowski 16.07.15, 15:05
            "Pytanie, co znaczy dla Ciebie rozsądna alternatywa. Kukiz, Petru, a może Miller?"

Żaden z ww. wymienionych! uncertain
            Piszę o braku, czyli (ja też) wybieram najmniejsze zło [PO].
            To, że mnie "walną w rogi", uważam za pewnik. Geny KLD szybko nie zanikną...
            Ja się tak dawno urodziłem, że już zbytnio nie próbuję naprawiać III RP uncertain Z tego wniosek, że polityka nie jest moim hobby.
            PS
            Przy dzisiejszej pogodzie przepedałowałem prawie 40km. Było wspaniale ....
            • estella50 Re: Lepszy niż Jackowski 16.07.15, 15:25
              trollik.morski napisał:

> "Pytanie, co znaczy dla Ciebie rozsądna alternatywa. Kukiz, Petru, a może Mille
              > r?"
              >
              > Żaden z ww. wymienionych! uncertain
              > Piszę o braku, czyli (ja też) wybieram najmniejsze zło [PO].
              > To, że mnie "walną w rogi", uważam za pewnik. Geny KLD szybko nie zanikną...
              > Ja się tak dawno urodziłem, że już zbytnio nie próbuję naprawiać III RP uncertain Z te
              > go wniosek, że polityka nie jest moim hobby.
              > PS
              > Przy dzisiejszej pogodzie przepedałowałem prawie 40km. Było wspaniale ....

No to PO nasze głosy ma już zaklepane, motywację mamy zbieżną.
              Faktyczny problem, co zasygnalizował czuk, będzie przy ewent. rządach Platformy z prezydentem z PiS.
              PS. 40 km to ja robiłam dziennie pieszo (!) jeszcze 5 lat temu. I to bezdrożami leśnymi. Ale gratuluję, bo niewielu emerytom się chce (albo już nie mogą)
              • trollik.morski Re: Lepszy niż Jackowski 16.07.15, 15:40
                estella50 napisała:
                > PS. 40 km to ja robiłam dziennie pieszo (!) jeszcze 5 lat temu. I to bezdrożami leśnymi.
                Aleś mi dowaliła sad Ty byłaś komandoską?
                Mój największy "przemarsz" dzienny to 32km, w upale! To było ponad 10 lat temu i się ne wrati.
                Rowerem [już się tu chwaliłem] to 72km na 70-ciolecie (6 lat temu). Teraz nie przekraczam 60km/dobę uncertain
                Wczoraj np. przepedałowałem 38km i "parę maluśkich"
                • estella50 Re: Lepszy niż Jackowski 16.07.15, 16:16
                  Zaraz dowaliła! Nie widzisz, że się chwalę 😄
                  Chciałabym mieć twój zapał i kondycję na swoje 70-lecie!
                  A co powiesz na prawdopodobieństwo: wasz prezydent, nasz premier (od października) ?
                  • trollik.morski Re: Lepszy niż Jackowski 16.07.15, 18:41
                    estella50 napisała:
                    >...A co powiesz na prawdopodobieństwo: wasz prezydent, nasz premier (od października) ?

Jest to możliwe ..... ale Kopaczowa nie jest moją wymarzoną premierką ... uncertain
                    Prymusik Budyń, podpuszczany przez Jarozbawa, każdemu POwskiemu premierowi utrudni żywotsad Bez względu na płećuncertain
                    Pewnikiem do żadnego samolotu nie wsiądzie ...

I na tym trollik zakończył rozważania polityczne - z obawy aby mu się koszmary nie śniły smile
                    Jutro ładna pogoda, to sobie popedałuję - zobaczymy, czy 50kę(km) uzyskam surprised
                    • trollik.morski Re: Lepszy niż Jackowski 17.07.15, 15:11
                      > Jutro ładna pogoda, to sobie popedałuję - zobaczymy, czy 50kę(km) uzyskam surprised

No i nie uzyskałem, przez ... "lenistwo ubraniowe".
                      W tak upalny dzień nie chciało mi się założyć profesjonalnych majtek kolarskich (z "pampersem") i po 29 kilometrach obtarte "podogonie" powiedziało: "dosyć". Usłuchałemuncertain
                      Kilka lat temu nie usłuchałem i przepedałowałem zaplanowaną trasę, a "podogonie" moje zwykłe majtki zafarbowało na czerwono ... Rzadka rozkoszsad Chodziłem szeroko, niczym marynarz po powrocie z długiego rejsu surprised
                      • iryska2604 Re: Lepszy niż Jackowski 17.07.15, 18:11
                        No - współczuję ci...
              • czuk1 Re: Lepszy niż Jackowski 16.07.15, 23:25
                Zazdroszczę Wam. Te parametry chodzenia czy jazdy.... są już poza moimi możliwościami.
                • estella50 Re: Lepszy niż Jackowski 17.07.15, 09:06
                  czuk1 napisał:

> Zazdroszczę Wam. Te parametry chodzenia czy jazdy.... są już poza moimi możliwo
                  > ściami.

Napisałam w czasie przeszłym sad .Samopoczucie mam jak Zajbel, czy Iryska, ale moja fizyczność skutecznie hamuje zapał. Pozostają wspomnienia i uprawianie chwalipięctwa.

• czuk1 Re: Lepszy niż Jackowski 17.07.15, 09:21
                    Zajbel i Iryska mają rowery na co dzień.
                    • iryska2604 Re: Lepszy niż Jackowski 17.07.15, 10:42
                      Niestety, ja nie jeżdżę. Coś mam tak z kręgosłupem ze mi rower nie służy, nawet w sanatorium p. doktor nie kazała mi pedałować na stacjonarnym. A teraz juz całkiem sie prawie nie poruszam po tym upadku,jeszcze mi noga nie wydobrzała. I nie wiem w jaki sposób ,więcej siedząc - schudłam 3 kg. Chyba z nerwów...
                      • dorka556 Re: Lepszy niż Jackowski 17.07.15, 10:48
                        Iryska, najwięcej chudnie się ze stresu, nic dziwnego, że straciłaś na wadze.
                        Myślę, że powinnaś poszukać dobrego osteopatę, który holistycznie podejdzie do Twoich problemów.
                    • estella50 Re: Lepszy niż Jackowski 17.07.15, 12:33
                      czuk1 napisał:

> Zajbel i Iryska mają rowery na co dzień.

To ja też mam na co dzień. + kijki. Ale moje wyczyny sięgają już tylko 10 km, a nie 30-40. I to w tempie umiarkowanym, niestety.
                      • czuk1 Re: Lepszy niż Jackowski 17.07.15, 14:03
                        Ja nie jeżdżę w ogóle. Rowery stoją bo Moja już mało jeździ. smile
    • estella50 Re: Lepszy niż Jackowski 14.07.15, 21:22
      zajbel napisała:

> PO wygra wybory – i to ona na następną kadencję powoła rząd, w najgorszy
      > m przypadku w koalicji z PSL/Naszym Ruchem/Polską Nowoczesną; w innej wersji, j
      > eżeli lewica zdobędzie 10%, a może – w lewicowo-centrowej kohabitacji, co
      > przerabiane już było wielokrotnie w zachodniej Europie. W każdym z tych układó
      > w, Ewa Kopacz, będzie dalej premierem, jak dotąd najskuteczniejszym w postkomun
      > istycznej Polsce. Szydło dożyje starości jako opozycyjna wiedźma, co tez świadc
      > zy o wzrastającej roli kobiet.
      >
      > Wyimek z felietonu p. Mari8ana Marzyńskiego na SO. Spodobał mi się bardzo więc
      > udostępniam.

Bardzo proszę o takie wpisy każdego dnia smile Bardzo mi to pasuje!
      • dwa-filary Re: Lepszy niż Jackowski 16.07.15, 16:18
        Ja też bardzo bardzo bym chciała, aby sie sprawdziło. Trzymam kciuki
        • jaga_22 Re: Lepszy niż Jackowski 16.07.15, 16:27
          Wasz prezydent to już jest,tylko żeby nasz był premierem,
          bardzo tego chcę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka