Dodaj do ulubionych

Akcja Demokracja

16.12.15, 19:19
wykupiła (ze składek sympatyków) miejsca na słupach ogłoszeniowych i przystankach autobusowych w wielu miastach na protest przeciwko ułaskawieniu Mariusza Kamińskiego przez PADa.
Na spotkaniu z ministrem Kancelarii PADa W.Kolarskim przekazano ponad 31 tysięcy podpisów z protestem wobec tego ułaskawienia (w tym mój).
W czwartek ukaże się w bezpłatnym ogólnopolskim dzienniku (nakład 491 180) całostronicowa reklama Akcji. Pismo będzie rozdawane w wielu miastach. Komu nie uda się zdobyć wydania papierowego, to e-wydanie dostępne pod linkiem
www.akcjademokracja.pl/wp-content/plugins/civicrm/civicrm/extern/url.php?u=559&qid=318628.
Obserwuj wątek
    • dorka556 Re: Akcja Demokracja 16.12.15, 20:04
      Klikam, ale nie otwiera się.
      • estella50 Re: Akcja Demokracja 16.12.15, 20:10
        dorka556 napisała:

> Klikam, ale nie otwiera się.
        >
        Myślę, że trzeba poczekać do jutra, bo od jutra będzie kolportaż.
        Będę pytać, jakby co.
    • estella50 Re: Akcja Demokracja 16.12.15, 20:17
      Link już się otwiera (edycja poznańska z wczoraj), ale reklama będzie jutro.
    • estella50 Re: Akcja Demokracja 16.12.15, 20:20
      www.akcjademokracja.pl/wp-content/plugins/civicrm/civicrm/extern/url.php?u=559&qid=318628
    • estella50 Re: Akcja Demokracja 17.12.15, 11:13
      www.facebook.com/AkcjaDemokracja/?fref=nf
      To link do FB Akcji Demokracja z tą reklamową stroną i innymi informacjami.
    • estella50 Re: Akcja Demokracja 17.12.15, 11:16
      I na Twitterze twitter.com/AkcjaDemokracja
      • iryska2604 Re: Akcja Demokracja 17.12.15, 15:51
        Oprócz polskich miast pikiety mają odbyć się także w Brukseli pod biurem Stałego Przedstawicielstwa RP oraz w Berlinie pod Ambasadą RP. "Jest to symboliczna i spontanicznie zorganizowana pikieta wyrażająca solidarność dla manifestacji i pikiet organizowanych przez Komitet Obrony Demokracji w tym samym dniu i czasie w Warszawie i innych miastach Polski. Sobotnie manifestacje mają wyrazić nasze oburzenie wobec ataku na niezawisłość Trybunału Konstytucyjnego" - piszą berlińscy organizatorzy.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,19359280,kod-w-sobote-znow-wychodzi-na-ulice-tym-razem-takze-mniejsze.html#ixzz3uadMFgLx
        • estella50 Re: Akcja Demokracja 17.12.15, 16:58
          Zawiadomiłam zagraniczną rodzinę, może uda im się dojechać pod ambasadę i nas wesprzeć.
          • wikul Re: Akcja Demokracja 17.12.15, 19:17
            Pisowska agentura nie próżnuje i robi wszystko by zablokować informacje. Ja skopiowałem wczoraj z Fejsbuka.

Witaj,
            nasza akcja, w której głośno wyraziliśmy sprzeciw wobec ułaskawienia przez Prezydenta Andrzeja Dudę Mariusza Kamińskiego, wiceprezesa PiS i ministra-koordynatora służb specjalnych, zmierza do finału. Wykupiliśmy słupy ogłoszeniowe i miejsca na wiatach przystanków autobusowych w kilku miastach, na które zrzuciły się osoby, które podpisały apel. Spotkaliśmy się z ministrem w Kancelarii Prezydenta, Wojciechem Kolarskim, któremu przekazaliśmy ponad 31 tysięcy podpisów. Cały czas czekamy na odpowiedź Prezydenta. Już jutro, w całej Polsce będzie rozdawana gazeta z naszym apelem. Zdobądź swój egzemplarz!
            Dzięki setkom wpłat wykupiliśmy całostronnicową, kolorową reklamę w ogólnopolskim dzienniku bezpłatnym Nasze Miasto. Wybraliśmy czwartkowe wydanie, które ukazuje się w nakładzie 491 180 egzemplarzy. W tym dniu gazeta ma również największy zasięg. Numer będzie rozdawany w miastach aglomeracji śląskiej, Krakowie, Łodzi, Poznaniu, Trójmieście, Warszawie, Wrocławiu, Białymstoku, Gorzowie Wielkopolskim, Kielcach, Koszalinie, Lublinie, Opolu, Rzeszowie, Słupsku, Szczecinie, Toruniu i Zielonej Górze. Już jutro kolporterów znajdziecie w głównych punktach miasta. Ci z Was, którym nie uda się otrzymać papierowej wersji, mogą pobrać e-wydanie na stronie naszemiasto.pl/wydarzenia/e-wydanie/.
            Jeśli uda Ci się otrzymać gazetę, zachęcamy Cię do zrobienia sobie zdjęcia i udostępnienie go na facebooku lub twitterze. Wyślij nam link lub fotografię na adres kontakt@akcjademokracja.pl. Użyjemy jej do zrobienia kolażu na którym wspólnie pokażemy, że nie ma naszej zgody na psucie państwa i robienie sobie żartów z sądownictwa.
            Z energią do dalszego działania,
            Bogumił Kolmasiak z Akcji Demokracji
            PS. Zachęcam do śledzenia strony Akcji Demokracji na facebooku (facebook.com/AkcjaDemokracja) i twitterze (twitter.com/AkcjaDemokracja)
            Akcja Demokracja buduje ruch ludzi zaangażowanych w ważne dla nich sprawy. Wykorzystując nowe technologie, dajemy możliwość działania na rzecz lepszego, bardziej sprawiedliwego polskiego społeczeństwa.
            • iryska2604 Re: Akcja Demokracja 17.12.15, 21:03
              Dzięki. Zarejestruj sie to będziesz takie informacje dostawał mejlem.
              • estella50 Re: Akcja Demokracja 17.12.15, 21:23
                iryska2604 napisała:

> Dzięki. Zarejestruj sie to będziesz takie informacje dostawał mejlem.

Też jestem zarejestrowana. Tylko że reklama dalej nie ukazuje się w tym piśmie. Z czymś jakieś kłopoty są. Informacje dostaję na bieżąco.
                Już nas inwigilują ;-0 (chyba że dobry informatyk potrzebny od zaraz!)
                • iryska2604 Re: Akcja Demokracja 17.12.15, 21:33
                  Ja weszłam na podaną stronę i mi sie wyswietliło w formacie PDF.
                  • estella50 Re: Akcja Demokracja 17.12.15, 22:49
                    U siebie na mailu mam, na FB widzę, a w e-gazecie Nowe Miasto dalej reklamy nie mam.
                    Ale ja się nie znam i nie aspiruję do internetowego znawstwa. Ważne, żebyście wy widzieli smile
                    I kto może niech pospiesza na wskazane miejscowości i godziny manifestacji dla naszego wspólnego dobra. smile
            • estella50 Re: Akcja Demokracja 17.12.15, 21:16
              Dobrze, że dałeś kompletną informację Akcji. Taką też dostałam na maila. W czwartkowym internetowym wydaniu Naszego Miasta u mnie nadal nie ma tej reklamy. Dobrze, że jest na FB (większy zasięg). Widziałam też dużą reklamę na słupie ogłoszeniowym.
              Widać, że w tej chwili walka trwa na nowoczesne formy komunikacji.
              • wikul Uwaga na fałszywki od proputinowskich ... 18.12.15, 22:59
                ... i propisowskich trolli.

wyborcza.pl/1,75478,19369931,trolle-z-proputinowskiej-partii-mateusza-piskorskiego-podszywaja.html#BoxGWImg
                • wikul Boją się nas, jak w PRL-u... 18.12.15, 23:02
                  Liczyć frekwencje będzie nowy komendant policji z nowym komendantem BOR.
                  Ale doczekaliśmy czasów.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19370014,nie-bedzie-nagran-z-dronow-na-marszu-kod-powod-zakaz-bor.html#Czolka3Img
                  • estella50 Re: Boją się nas, jak w PRL-u... 19.12.15, 09:39
                    Jakby było niezbyt wielu uczestników marszu przed tygodniem (a tak twierdzą PiS-owcy), to nie mieliby powodu zakazywać filmowania z dronów dzisiejszego marszu!.
                    A ciekawe, czy "błękitny" z tvn 24 może latać? Helikopterom chyba nie zakazali?
                    • iryska2604 Re: Boją się nas, jak w PRL-u... 19.12.15, 16:49
                      Chciałabym widzieć miny -nie będę wymieniać ,kogo...
                      • alfredka1 Re: Boją się nas, jak w PRL-u... 19.12.15, 18:07
                        bi.gazeta.pl/im/06/79/12/z19371014Q,-Zamiast-oplatka-lamiecie-konstytucje---Manifestac.jp
                        Gazeta , kliknijcie na Szczecin ..
                        • jaga_22 Re: Boją się nas, jak w PRL-u... 19.12.15, 18:44
                          Alfredzia poprawiam Twój link.Kilka osób na jesieni miało taki sam problem
                          co Ty,ale już wchodzą. Można wejść przez główne Forum,potem
                          Towarzyskie ...więcej i w kategoriach Ukryte

bi.gazeta.pl/im/06/79/12/z19371014Q,-Zamiast-oplatka-lamiecie-konstytucje---Manifestac.jpg
                          • alfredka1 Re: Boją się nas, jak w PRL-u... 20.12.15, 13:07
                            .. a m.in. mamy takie komentarze :

-

beobachter11
                            wczoraj

Oceniono 93 razy-65

Łoj ! POtomkowie komuchów wraz z byłymi czynnymi jeszcze i ich rodzinkami "dali czadu" smile))
                            Wszyscy się boją smile))
                            Sięgając do historii to sami przesiedleńcy zza wschodniej granicy i ich dzieci , jak od koryta odrywają świniaka , też POdobnie kwiczy ...smile))
                            ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                            trzeba nam było siedzieć na Syberii a nie mącić tutaj ...

• wikul Re: Boją się nas, jak w PRL-u... 20.12.15, 13:52
                              alfredka1 napisała:

> .. a m.in. mamy takie komentarze : ...

To im się w głowie nie mieści. Przez 8 lat wmawiali sobie te brednie aż w nie uwierzyli.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19374861,ludzie-wychodza-na-ulice-bronic-demokracji-a-szydlo-za-rzadow.html#Czolka3Img
                              • jaga_22 Re: Boją się nas, jak w PRL-u... 20.12.15, 15:33
                                To samo powiedziała dziś u Rymanowskiego,co za babsztyl.

Protesty organizują ci, którzy utracili władzę, przywileje i wpływy -
                                • iryska2604 Re: Boją się nas, jak w PRL-u... 20.12.15, 16:08
                                  O ni juz sa chorzy,najgorzej ze zarażają szarych ludzi tym wirusem.
                                • wikul Re: Boją się nas, jak w PRL-u... 20.12.15, 16:52
                                  jaga_22 napisała:

> To samo powiedziała dziś u Rymanowskiego,co za babsztyl.
                                  >
                                  > Protesty organizują ci, którzy utracili władzę, przywileje i wpływy -

To ostatni przekaz partyjny jak określać to zjawisko w mediach.
                                  • estella50 Re: Boją się nas, jak w PRL-u... 20.12.15, 19:08
                                    No tak, chociaż widać w tv zwykłych ludzi, z rodzinami, dziećmi, to przekaz pisowski nakazuje widzieć w nich decydentów, którzy utracili władzę.
                                    Na taką perfidię stać tylko posła JK i jego przybocznych.
                                    Czytam też, że każdy obecny na manifestacji dostał za to 400 zł. Czytałam gdzieś, że to z kasy Sorosa, chociaż inne żródła podają, że ofiarodawcą jest Petru (ja z rachunków jestem kiepska, ale ok. 50 tysięcy luda w samej W-wie razy 400 polskich złotych, to jest chyba jakieś 20 000 000 mln, dobrze liczę!?)
                                    Gdyby to nie było śmieszne, to jest obrażliwe wobec tych, którzy dla obrony demokracji zdecydowali się być razem z podobnie myślącymi.
    • wikul Re: Akcja Demokracja 19.12.15, 22:02
      wyborcza.pl/paypath/lp/trybunal/index.htm#BoxGWImg
      • estella50 Re: Akcja Demokracja 19.12.15, 22:45
        Wysłałam moje poparcie dla Prezesa Trybunału Konstytucyjnego. Chociaż tyle mogę zrobić.
        • wikul Re: Akcja Demokracja 20.12.15, 21:20
          Za granicą

wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Demonstracje-KOD-w-Berlinie-Brukseli-i-Londynie,wid,18056730,wiadomosc.ht
          • wikul Re: Akcja Demokracja 20.12.15, 21:21
            wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Demonstracje-KOD-w-Berlinie-Brukseli-i-Londynie,wid,18056730,wiadomosc.html?ticaid=116276
          • estella50 Re: Akcja Demokracja 20.12.15, 22:25
            Na załączonym filmie rozpoznałam moją demonstrującą za granicą rodzinę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka