Dodaj do ulubionych

Nepotyzm PiS-ości

13.01.16, 17:11
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,19448837,wujek-prezydenta-andrzeja-dudy-bedzie-rzadzil-radomskiem-wskazala.html
Obserwuj wątek
    • estella50 Re: Nepotyzm PiS-ości 13.01.16, 17:33
      Coraz niżej upada prezydent mojego kraju, coraz niżej!
      Niechby nareszcie zrobił coś, co pozwoli mi ten urząd przynajmniej szanować! Gdzież jemu do poprzedników!
      • iryska2604 Re: Nepotyzm PiS-ości 13.01.16, 20:42
        Kochani, to juz było,nikt nie zajrzał
        forum.gazeta.pl/forum/w,29055,160067177,160067177,Krewny_krolika.html
        • estella50 Re: Nepotyzm PiS-ości 13.01.16, 20:57
          irysko, ja to czytałam (może nie tu?) I co tu można dodać, skomentować?
          Niezłomny, do cna uczciwy prezydent... Nie śmiem użyć słowa nepotyzm wobec, jakby nie było, Głowy Państwa!
          Używają wielkich słów: patriotyzm, Polska i Polacy, a postępują jak szubrawcy, złodzieje państwowych funkcji i pieniędzy.
          • aga-kosa Re: Nepotyzm PiS-ości 14.01.16, 09:26
            W czym są lepsi od PSL - zamienił stryjek siekierkę na kijek.
            Wydawałoby się, że przynajmniej na poziomie gminy mogłoby być uczciwie - zgodnie z umiejętnościami ..... Niestety..
            Jak w mądrości ludowej: Urodziło się cielę bez głowy, nóg ale weterynarze powiedzieli, że będzie żyło bo ma plecy. smile aga
        • czuk1 Re: Nepotyzm PiS-ości 14.01.16, 13:38
          Przepraszam Irysko , nie zauważyłem tego wcześniejszego Twojego wątku, z jednym tylko wpisem:

Krewny królika iryska2604 09.01.16, 16:27
          1. Wiesław Kamiński zastąpi dotychczasową prezydent Radomska
          2. Polityk jest bliskim krewnym Andrzeja Dudy
          3. Na to stanowisko wskazała go premier Beata Szydło

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19448837,wujek-prezydenta-andrzeja-dudy-bedzie-rzadzil-radomskiem-wskazala.html#MTstream
          Ponoć takiego nepotyzmu jak za PO nie było nigdy i nie będzie - a co rusz sie natykamy na takie kwiatki.I jak to nazwać?
          • iryska2604 Re: Nepotyzm PiS-ości 14.01.16, 14:16
            aga napisała
            aga-kosa 14.01.16, 09:26
            W czym są lepsi od PSL - zamienił stryjek siekierkę na kijek.

ale oni nie mienili sie być [b]prawymi i sprawiedliwymi[b] i nie wytykali tego tak jawnie innym. To ich nie usprawiedliwia ale jednak różnica jest. I prezydenta w to tak nie mieszali. Przepraszam, było tam coś za Wałęsy...
            • estella50 Re: Nepotyzm PiS-ości 14.01.16, 14:28
              A jak skończy się lista krewnych, to sięgną po znajomych, bo zapotrzebowanie jest olbrzymie!
              Po zwolnieniach w administracji i mediach (będą sprawy sądowe z powodu takich drobiazgów jak kontrakt, czy umowa), służbach - teraz sięgnie się do samorządów i służb cywilnych w terenie. Już słychać o podziale woj. mazowieckiego na bogatą Warszawę i biedną resztę. I tu wcale nie chodzi o pomoc dla tych biedniejszych (instrumentów do tego jest wiele), tylko o stworzenie powodu dla nowych wyborów samorządowych, nowych miejsc na listach i stanowiska. A Warszawa ma dostać za swoje za sprzyjanie różnym KODom i liberałom.
              Była tez mowa o dwóch innych jeszcze województwach. To da pretekst do nowych podziałów okręgów wyborczych tak, żeby zwiększyć szansę PiS tam, gdzie ma swój elektorat.

• krakkrakusek1au Re: Nepotyzm PiS-ości 15.01.16, 07:39
        Jesteście przesiąknięci obłędem i wściekłą nienawiścią do polskiego rządu i Prezydenta RP.

Fakty: Wiesław Kaminski mianowany był na komisarza przez Premier Beatę Szydło a nie Prezydenta. Przed nominacją był i ciągle jest dyrektorem największej spółki miejskiej Radomska, czyli osobą najbardziej kwalifikowaną na funkcję czasowego komisarza.

Kogo pani Premier powinna mianować, szofera- jak Wałęsa Wachowskiego?
        Czy fakt, że Andrzej Duda jest Prezydentem RP oznacza, że wszyscy jego dalsi krewni muszą być bezrobotni?

Wstydźcie się kłamczuchy i insynuatorzy!
        • czuk1 Nepotyzm PiS-ości 15.01.16, 09:31
          Kolejny - zmieniany login kraka - krakkrakusek1au .... kracze:
          "Jesteście przesiąknięci obłędem i wściekłą nienawiścią do polskiego rządu i Prezydenta RP.."

Człowieku . Cała czołówka polityczna PiS (tysiące ludzi partyjnych), w tym wierni ale mierni, wchodzi teraz na stanowiska kierownicze, w urzędach, mediach, instytucjach, spółkach państwowych a wyrzucani są dotychczasowi. Takiej skali czystek kadrowych nie widziało się dotąd. To musi niepokoić. Ty tego nie widzisz ? Czy uważasz to za korzystne dla państwa, kiedy w większości doświadczeni państwowi menadżerowie zostają wyrzucani a idą do firm zagranicznych by zasilić konkurencję; kiedy na ich miejsce przychodzą przypadkowi ludzie, mniej doświadczeni, nieprofesjonalni, w trzeciej kolejności do awansu? Przychodzą w nagrodę (za przyjęcie programu PiS) a więc tylko dlatego, że wiedzieli jak się ustawić ?
          I gdzie tu jest interes państwa ?
          Protesty obywatelskie nie są obłędne - owszem są mocne - ale spowodowane są bezprawnymi działaniami rządu i Prezydenta. I nie insynuuj forumowiczom .... obłędu i wściekłości. Każda tu wpisana uwaga jest udokumentowana, nie gołosłowna i wynika z naszej troski o los Polski i Polaków. Ślepota polityczna światłym Polakom nie przystoi.
          • krakkrakusek1au Re: Nepotyzm PiS-ości 15.01.16, 22:09
            Nie potraficie myśleć niekonwencjonalnie czyli innowacyjnie.
            Przykłady, że można bez pieniędzy:
            1. PRL była bankrutem. W 1989 roku zmieniła się w kraj kapitalistyczny. Stworzono zasiłki dla bezrobotnych, przedwczesne emerytury. Skąd wzięto capital?
            2. Wczoraj,w Australii, podano informację, że Chińska Republika Ludowa zaproponowała wybudowanie tynelu pod zatoką sydnejska i bardzo szybkiej kolei z Sydney do Newcastle za darmo. Koszt tej inwestycji oceniono na $25 miliardów dolarów czyli ok 75000 000 000PLN. Jak proponują to zrobić? Ano oferują, że chcą tylko aby Australia wprowadziła 10% podatek od wartości sprzedanych domów w rejonie, który osiągnie korzyści z tej inwestycji. Podatek byłby stosowany tylko w chwili sprzedaży nieruchomości.
            To się nazywa myślenie innowacyjne.

@czuk1
            Czy uważasz to za korzystne dla państwa, kiedy w większości doświadczeni państwowi menadżerowie zostają wyrzucani a idą do firm zagranicznych by zasilić konkurencję; kiedy na ich miejsce przychodzą przypadkowi ludzie, mniej doświadczeni, nieprofesjonalni, w trzeciej kolejności do awansu? Przychodzą w nagrodę (za przyjęcie programu PiS) a więc tylko dlatego, że wiedzieli jak się ustawić ? ?I gdzie tu jest interes państwa ?

PIS dostało mandat do rządzenia. W opinii większości to oni są najbardziej kwalifikowani. PIS chce rządzić inaczej. Wszyscy, którzy brali udział w rządzeniu metodą PO posiadają złe doświadczenie, z którym nie można nic zmienić. Przecież nie zatrudniłbyś na stanowisko lekarza osoby, która posiada duże doświadczenie na bezrobociu. To dobrze, że nieudacznicy zasilą konkurencję swoimi talentami w robieniu niczego.
            Pierwszym i podstawowym kryterium przy naborze kadry kierowniczej w obecnej Polsce musi być wiara w program PIS. Drugim, niezłomna wiara, że da się zrobić.

Krakkrakusek kracze, ze nie zmienial nigdy login do Gazety Wyborczej.
            • iryska2604 Re: Nepotyzm PiS-ości 15.01.16, 22:29
              krakkrakusek1au 15.01.16, 07:39
              Jesteście przesiąknięci obłędem i wściekłą nienawiścią do polskiego rządu i Prezydenta RP.

Mylisz sie i nie myslisz.Powiedz czy ty lubisz jak ci ktos narzuca swiatopogląd i sposób myslenia? I szanował byś taki rząd który kupuje elektorat za pomoca obiecanek nie do zrealizowania? Dlaczego w kampanii wyborczej nie było mowy o rozwalaniu TK, o wprowadzeniu ustawy policyjnej, o powołaniu do władz najwyższych byłego PRL-owskiego prokuratora, o ułaskawieniu Kamińskiego, o Ziobrze który zasłynął w inscenizowaniu prowokacji? Wiesz co, siedź ty w swojej Australii i nie zabieraj głosu w sprawach o których nie masz pojęcia.
              • krakkrakusek1au Re: Nepotyzm PiS-ości 15.01.16, 22:36
                @iryska2604
                O Twoim pjeciu mam taka sama opinie jak ty o moim. Z tym czego Ty nie rozumiesz ja nie mam problemu.
            • krakkrakusek1au Re: Nepotyzm PiS-ości 15.01.16, 22:30
              Do swojej poprzedniej wypowiedzi dodam, ze Chnczycy chca ten 10% podatek dla siebie, z odsetkami do chwili calkowitej splaty kredytu.
              Chca aby kapitalisci dzielili sie dochodami z komunistami.
              Bledem Gierka bylo, ze pozyczal od kapitalistow czyli komunistyczni robotnicy pracowali na kapitalistow.
            • czuk1 Re: Nepotyzm PiS-ości 15.01.16, 23:05
              krakkrakusek1au. Wierzę.... bo muszę... w Twoje nieskazitelne zachowania na forum. Za podejrzenie .... przepraszam.
              PIS dostało mandat do rządzenia....zgodnego z polskim prawem.
              W opinii większości to oni są najbardziej kwalifikowani.... jakiej większości ?! Kwalifikacje powinna sprawdzać komisja konkursowa, w trakcie otwartego konkursu kwalifikacyjnego.
              PIS chce rządzić inaczej.....inaczej to nie znaczy, że : niezgodnie z prawem, w sposób autarkiczny, bałaganiarski, nie licząc się opiniami społeczeństwa obywatelskiego (bez opinii ekspertów niezależnych , stowarzyszeń, bez instytucji referendum, z naruszeniem umów międzynarodowych,...)
              "Wszyscy, którzy brali udział w rządzeniu metodą PO posiadają złe doświadczenie, z którym nie można nic zmienić..."...... urzędnicy państwowi - w normalnym państwie prawnym - przy wykonywaniu swoich obowiązków nie stosują "metod partyjnego rządzenia" lecz stosują
              normy prawne. Nieuprawnione i nieprawdziwe jest twierdzenie, że wszyscy pracujący dziś pracownicy państwowi mają złe doświadczenia, bo rządzili "metodami PO" i nie da się naprawić ich złych doświadczeń zawodowych. Dalej piszesz o "nieudacznikach" z PO, "doświadczonych na bezrobociu"... to są insynuacje.
              I wreszcie piszesz:
              Pierwszym i podstawowym kryterium przy naborze kadry kierowniczej w obecnej Polsce musi być wiara w program PIS. Drugim, niezłomna wiara, że da się zrobić.

Taki ideologiczny , powszechny i partyjny/polityczny/subiektywny/ wybór kadry kierowniczej spośród kandydatów - kolegów/rodziny/ członków i działaczy jednej partii .... którzy wierzą w program PiS... jest najgorszą z możliwych metod polityki kadrowej. Nie wystarczy program partii i
              wiara w jego cudotwórczą rolę. Nikt wiarą z lepsze - ale tylko mądrym rządzeniem - jest w stanie coś pozytywnego wprowadzić.

• aga-kosa Re: Nepotyzm PiS-ości 15.01.16, 09:33
          Krakkrakusek, nie słucham radia z Torunia, nie czytam "Nie", nie oglądam "Republiki" bo nie podobają mi się słownictwo i poglądy.
          Wychowana byłam w PRL, miałam jednak beztroską młodość a i wpojoną przez rodziców zasadę uczciwości i możliwości spojrzenia codziennie rano w lustrze na swoją twarz. Mama zawsze mi tłumaczyła, żeby nie obrażać dyskutanta; bo on ma prawo do swoich poglądów i może go boleć moja uwaga. Staram się tego trzymać.
          No cóż, wiem, że mieszkasz daleko, pamiętasz tak jak ja z młodości wspaniałe mimo wszystko chwile i wydaje się Tobie, że my dyskutując na forum obrażamy obecną władzę o "niewiadomoco".
          Mamy prawo widzieć błędy bo one nas fizycznie dotykają.
          Zarzucanie , że chcielibyśmy by rodzina prezydenta była bezrobotna jest przegięciem. My jesteśmy emeryci, którym w ostatnich wyborach obiecano - gruszki na wierzbie - to znaczy wiele i możemy nie doczekać. Nas kiedyś skutecznie nauczono czytać "między wierszami" i już od maja widzieliśmy jak życie będzie wyglądało.
          Bonaparte na pytanie do żołnierzy; - dlaczego nie strzelają ? Odpowiedzieli: - nie mamy armat
          My odpowiadamy na pytanie dlaczego rząd nie może spełnić obietnic: - Po prostu, nie ma pieniędzy.
          Jestem zwolenniczką powiedzenia: Chociaż bieda w kamienicy jednak hopla na ulicy i dlatego się uśmiecham. smile
          A obowiązku czytania i przymusu pisania na tym forum nie ma.
          Proponuję, żebyś przynajmniej w odcinkach opisał nam swoje życie w tym dalekim kraju, który dla nas jest i chyba pozostanie egzotyczną krainą. Pozdrawiam serdecznie agasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka