Dodaj do ulubionych

Odkrywcze myśli Kempy

23.06.16, 19:06
Trzeba mieć w sobie dużo chamstwa, by po tylu miesiącach przesiadywania w gabinecie premiera powiedzieć, że komisarze / ministrowie Unii Europejskiej to ludzie ograniczeni /zapewne umysłowo albo intelektualnie upośledzeni, bo nie stać ich na wydobycie z rzeczywistości, prawdy.

aleksanderswieykowski.natemat.pl/183267,odkrywcze-mysli-kempy
Ta kobieta bije wszelkie rekordy,zadufana w sobie do granic mozliwości
I jeszcze jedno. Być może pani Kempa nie do takiej UE wstępowała. Ale czy ona tam, z perspektywy swojej niewielkiej gminy, w ogóle wiedziała co to jest Unia Europejska?
Obserwuj wątek
    • dociek Re: Odkrywcze myśli Kempy 23.06.16, 19:33
      Jest powiedzenie, że innych ocenia się według siebie. Zatem, jaką opinię w mniemaniu aroganckiej ignorantki, prostaczki-niedouka z przerostem ambicji i z wrodzonym chamstwem może uzyskać jej otoczenie, które się jej sprzeciwia albo ma inne zdanie?

Po prostu, oni w tym zakresie babsku do pięt nie dorastają.
      • estella50 Re: Odkrywcze myśli Kempy 23.06.16, 19:38
        A ja czasami chciałabym spotkać tak oko w oko tą ciekawostkę przyrodniczą pn Beata Kempa. No bo to przecież okaz w moim otoczeniu niespotykany!
        • dociek Re: Odkrywcze myśli Kempy 23.06.16, 19:43
          U mnie w pracy, tzn. na uczelni sporo takich, najczęściej na stanowiskach kierowniczych, a nawet utytuowanych bardziej niż ten magister administracji tzw. "prawnik". Niestety, taka jest Polska.
    • wikul Re: Odkrywcze myśli Kempy 23.06.16, 19:45
      Nazywam się Kempa i jestem tępa.
      • aga-kosa Re: Odkrywcze myśli Kempy 23.06.16, 20:17
        Krytykowano "socjalistyczny" system oświaty. Nikt z naszego pokolenia nie przeżywał stresów z powodu fartuszków/mundurków, nie było problemu, że za dużo obowiązkowych lektur do przeczytania. Na godzinach wychowawczych moje jeszcze przedwojenne nauczycielki mówiły nam jak się zachować, jak okazać szacunek drugiemu człowiekowi.
        Przyglądam się od lat jak jest wychowane młode pokolenie . To wyścig szczurów. Prawo dżungli. Liczy się kasa. Młody urzędnik państwowy chłopu od pługa z kulturą do pięt nie dorasta. Bo chłopu mama wyjaśniła, że ma żyć tak by nikt się na niego nie skarżył.
        Coś bardzo ważnego zostało zagubione.
        Zwróćcie uwagę, że to ludzie, którzy zdobywali wykształcenie już w wolnej Polsce.
        Pokolenie, które nie zdaje próbnych matur a wręcz mają ulgi.
        Przecież MATURA ma drugą nazwę ŚWIADECTWO DOJRZAŁOŚCI - jakie to jest przygotowanie do życia. Nie tylko urzędników np Kempa, Jaki, młodzik w MON, rzecznik prasowy.
        dodajmy do tego prywatne "uczelnie"....
        Ech, to chyba Sokrates powiedział, że młodzież coraz gorsza; starszych nie szanuje, z ich opinia się nie liczą...
        Steram się polytyków nie słuchać. Szkoda zdrowia. aga
        • iryska2604 Re: Odkrywcze myśli Kempy 23.06.16, 21:56
          Aga, masz dużo racji. I tu sie zastanawiam - dlaczego? Przecież staralismy sie wychować nasze dzieci zgodnie z tym co przekazali nam nasi rodzice.Czy to jest cena jaką płacimy za transformację ustrojową gdzie nagle przestały sie liczyć w tym zamęcie wszelkie wzorce ,ideały ,kanony? Nic już nie było takie same. Kultura jednak ginie w narodzie a my jak te dinozaury...
          • estella50 Re: Odkrywcze myśli Kempy 23.06.16, 22:44
            Kilka lat temu nastał pęd na powszechne średnie wykształcenie. Namnożyło się różnych szkół i szkółek. Naciągane stopnie, możliwość oblania jakiegoś przedmiotu. Prezentacja (!) z języka ojczystego. To samo poziom wyżej: szkoły i szkółki oferujące licencjat (ściągnięty z netu), a nawet magistra!
            Kiedy zdawałam do liceum (4 kandydatów na jedno miejsce), musiałam wykazać się autentyczną wiedzą, a nie wpłatą za pierwszy semestr. Zdałam z wyróżnieniem, bo w podstawowej Szkole Ćwiczeń miałam autentycznych nauczycieli i wychowawców.
            • dociek Re: Odkrywcze myśli Kempy 24.06.16, 06:30
              Dla mnie, w pierwszym rzędzie, takie skutki powoduje brak naturalnej selekcji już od samych narodzin. W późniejszych etapach życia również.
              Dawne odrzuty włażą coraz wyżej na drabinę i na dodatek powielają się bez ograniczeń. Przecież to zauważalne, że pomimo zdobyczy cywilizacyjnych, a może i przez nie, poziom prostactwa i głupoty ustawicznie wzrasta.
              Debile i chamy powszechnie zaludniają naszą rzeczywistość. A podobne im postawy, jako "właściwe wzorce" demonstruje im polski kler, nie odstając od standardu.

Kiedyś taki babol nadawałby się być może tylko do wypasania kaczek. Teraz, jako kaczystowski minister, z pogardą opluwa chamskim jadem wszystkich wokół.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka