Dodaj do ulubionych

WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ

10.02.17, 19:58
W Oświęcimiu doszło do wypadku kolumny rządowej
• Funkcjonariusz BOR jest ranny, premier ma potłuczenia
• W limuzynę Beaty Szydło uderzył inny samochód

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,21359298,rmf-fm-wypadek-limuzyny-beaty-szydlo-premier-ma-potluczenia.html#MT
Kolumna rządowa jechała przez Oświęcim, gdy w samochód z Beatą Szydło wjechał Fiat Seicento. W wyniku wypadku premier doznała obrażeń ciała. Funkcjonariusz BOR doznał poważniejszych obrażeń nóg, prawdopodobnie złamania. - Karetka pogotowia zabrała panią premier. Nawet gdyby obrażenia nie były widoczne, zawsze zgodnie z procedurą tak ważna osoba musi być zabrana na badania - poinformowała policja. Rzecznik rządu potwierdził, że Szydło jest w szpitalu, gdzie przechodzi rutynowe badania. - Na szczęście nic poważnego pani premier się nie stało - podał.
Obserwuj wątek
    • aga-kosa Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 10.02.17, 20:09
      Kolejna limuzyna do kasacji... Ten fiat to na wstecznym celował w limuzynę? crying aga
      • alfredka1 Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 10.02.17, 20:35
        Bardzo mądrze i rzeczowo mówił pan generał Polko.
        • iryska2604 Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 10.02.17, 20:37
          Cały tył roztrzaskany o drzewo ? Tak pokazali. To jak ktoś walnął?
        • czuk1 Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 11.02.17, 08:08
          alfredko. Również Dziewulski szef ochrony prezydenta Kwaśniewskiego na Polsacie szczerze objaśniał. Ma informacje od wewnątrz BOR. Zrobiono czystkę w BOR, również w grupie kierowców. Mamy tego efekty. Z tego co opisał - analizując tę konkretną sytuację drogową - widać wielki nieprofesjonalizm kierowcy i całej grupy BOR wiozącej p. Premier.
    • suender Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 10.02.17, 20:52
      iryska2604 10.02.17, 19:58

> W limuzynę Beaty Szydło uderzył inny samochód

Tej sprawy nie można tak sobie zostawić. To już kolejny wypadek limuzyn Grupy Trzymającej.
      W grę potencjalnie bowiem wchodzą:

a) zamach
      b) utajone siły ze wschodu, zachodu, północy, południa.
      c) wina Tuska

Bez spec komisji się nie obejdzie, bo mógł w tym brać też udział jakiś
      terrorysta o oliwkowej cerze w Seicento.

Pozdr.
      • aga-kosa Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 10.02.17, 21:17
        https://i.wpimg.pl/625x400/i.wp.pl/a/f/jpeg/37398/wypadek625.jpeg
        Irysko, to audi to przodem przygrzało w drzewo , tak centralnie w środek maski. aga
        • zajbel Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 10.02.17, 22:13
          Jeżdżę samochodem codziennie i wiem jak wygląda audi a jak seicento. Czyli obrażenia spowodowane są jednak głównie uderzeniem w drzewo, ponadto refleks borowca z tylnej limuzyny całkowicie zaspał, szybkośc nie taka jak na jazdę po mieście. A tak w ogólności to tupolewizm i tyle.
          • wikul Seicento to mały samochodzik 10.02.17, 22:23
            On nie mógł narobić takiego spustoszenia. Trzeba dobierać kierowców spośród starych wypróbowanych towarzyszy. Tak jak robi to Macierewicz.

wyborcza.pl/7,75398,21299337,tajemnice-pana-kazimierza-kierowca-antoniego-macierewicza-jest.html
            • zajbel Re: Seicento to mały samochodzik 10.02.17, 22:31
              Dziwi mnie określenie przez lekarza stanu Szydło jako stabilny. Taki komunikat podaje się przy ciężkich uszkodzeniach ciała a nie przy lekkiej stłuczce
              • wikul Re: Seicento to mały samochodzik 10.02.17, 22:58
                zajbel napisała:

> Dziwi mnie określenie przez lekarza stanu Szydło jako stabilny. Taki komunikat
                > podaje się przy ciężkich uszkodzeniach ciała a nie przy lekkiej stłuczce

To takie lekarskie slogany w przypadku kiedy lekarz nie wie co powiedzieć albo się boi ujawnić jakieś szczegóły.
                • czuk1 Re: Seicento to mały samochodzik 11.02.17, 08:10
                  wikul napisał:
                  To takie lekarskie slogany w przypadku kiedy lekarz nie wie co powiedzieć albo
                  > się boi ujawnić jakieś szczegóły.

Raczej to drugie.
                  • aga-kosa Re: Seicento to mały samochodzik 11.02.17, 09:55
                    Wiśnia, wiśnia jestem nie obywatelka wink Słucham konferencji prasowej rzecznika i absolutnie nie wiem dlaczego przypomniał mi się stary dowcip:
                    Turysta w Zakopanem spadł z jakiegoś zbocza, poturbował się i nie przeżył. Koledzy turysty wiedzieli, ze w domu została żona chora na serce i musieli ją delikatnie o małżonku powiadomić. Dzwoni jedna z koleżanek i mówi: - Zosiu, Franek miał niegroźny wypadek, zsunął się ze skały, stan jest stabilny, pogrzeb zrobimy na miejscu we wtorek.
                    aga
                    • iryska2604 Re: Seicento to mały samochodzik 11.02.17, 16:41
                      - Jeżdżą jak wariaci. Uważają, że im wszystko wolno. Kiedyś dojdzie do wielkiej tragedii - opowiadają mieszkańcy Oświęcimia o rządowych samochodach regularnie przejeżdżają przez miasto. Od soboty rano zbierają się nieopodal miejsca, w którym doszło do wypadku premier Beaty Szydło.

krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,21361199,mieszkancy-oswiecimia-o-przejazdach-rzadowych-kolumn-scinaja.html#Prze
                      No i na efekty nie trzeba czekać .Przeczytajcie całość.
                      • estella50 Re: Seicento to mały samochodzik 11.02.17, 17:54
                        Wysłuchałam całej konferencji Błaszczaka i jego zastępcy, z wielkim trudem, ale zależało mi na informacji z tamtej strony. Oczywiście była wina PO (ciągle jeszcze!) ale powiedział też, że młody kierowca przyznał się do winy, że kolumna jechała z sygnałami świetlnymi i dżwiękowymi i z prędkością około 50 km.
                        Tymczasem posłowie Budka (PO) i Sowa (Nowoczesna), po spotkaniu z rodziną młodego kierowcy twierdzą, że chłopak nie przyznał się do winy, że nie słuchał muzyki, a przede wszystkim: był przesłuchiwany i zarzuty postawiono jemu bez udziału adwokata! A więc Błaszczak (co nie nowina) posługuje się kłamstwem i zezwala na omijanie procedur!

Obaj opozycyjni posłowie wystąpili wspólnie przed dziennikarzami, wspólnie zadeklarowali pomoc prawną wszystkim pozostającym w konflikcie z obecnym rządem i wspólnie będą też tą sprawę śledzić i wspierać młodego kierowcę.
                        I to jest wspaniała wiadomość przy tej całej katastrofie!
                        • iryska2604 Re: Seicento to mały samochodzik 11.02.17, 18:10
                          Słyszałam tylko urywek i nie byłam w stanie wiecej wysłuchać. Oczywiście że że wszyscy w koło są winni, wrogie siły działają - jak sie go słucha to człowiek nie wie czy słucha normalnego człowieka czy kandydata na leczenie zamknięte.Tu kto chce - moze przeczytać
                          krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,21361681,opozycja-kierowca-zaprzecza-by-przyznal-sie-do-winy-dowiedzial.html#MT
                          • wikul Dlaczego drzewa chcą zamordować PiS 12.02.17, 21:40
                            www.facebook.com/RacjonalnaPL/photos/a.706258126170514.1073741828.706201352842858/1110849249044731/?type=1&theater
                            • estella50 Re: Dlaczego drzewa chcą zamordować PiS 12.02.17, 22:53
                              No tak! Drzewa postanowiły wziąć sprawy we własne gałęzie i stanąć na drodze kolumnom, limuzynom i premierkom. Nie bacząc na dobro własnej kory i łyka bohatersko nie ustąpiły z drogi i dały odpór pancernemu audi. I wytrwały! Ciężko ranione - nie złamały się! Stoją dalej gotowe dawać świadectwo prawdzie i w swej drzewnej odwiecznej potrzebie stania przy drodze.
                              Chwała naszym drzewom!
                              • wikul Re: Dlaczego drzewa chcą zamordować PiS 13.02.17, 12:58
                                estella50 napisała:

> No tak! Drzewa postanowiły wziąć sprawy we własne gałęzie i stanąć na drodze ko
                                > lumnom, limuzynom i premierkom. ...

Pierwsza była słynna już smoleńska brzoza zwana przez wyznawców religii smoleńskiej "pancerną". Wyznawcy powinni jakoś nazwać tą topolę (?) stojącą na drodze Szydły do domu.
                                • wikul Karawana dobrej zmiany 13.02.17, 13:26
                                  Pędzą przez Polskę karawany
                                  Bo spieszno im do „dobrej zmiany”
                                  Tu kogoś stukną, tam kogoś pukną
                                  A wszędzie wzniosłą przemowę utną
                                  Marsowy uśmiech nie znika z twarzy
                                  Bez względu na to, co się wydarzy
                                  Wciąż wszystko wiedzą, wszystko potrafią
                                  I wciąż coś psują, lecz się nie trapią
                                  Bo dobrą znają prezesa radę
                                  Gdy nie dasz rady, zwal to na zdradę.

Zrobiłem wierszyk z rymowanki Żakowskiego. Muszę przyznać że całkiem zgrabna i udana.
                                  A cały felieton polecam. Też bardzo udany.

wyborcza.pl/7,75968,21365538,karawany-dobrej-zmiany.html#BoxGWImg
                                  • estella50 Re: Karawana dobrej zmiany 13.02.17, 14:00
                                    Wklejam jeden z komentarzy spod artykułu:

"piss to jakaś przedziwna emanacja wszystkich wad Polaków do n-tej potęgi przy jednoczesnym braku cech pozytywnych. Jakaś groteskowa karykatura w umyśle polonofoba i polakożercy. "

I jeszcze dwie informacje:
                                    21-latek uczestniczący w tym wypadku nie został zbadany przez lekarza! Wystarczyło jego stwierdzenie, że dobrze się czuje. Chociaż wiadomo, że to obowiązek ekip ratunkowych. Mało tego, od razu został przesłuchany!
                                    Służby drogowe Oświęcimia przemalowały pasy na miejscu wypadku: z linii podwójnej ciągłej zrobiono przerywaną!
                                    • aga-kosa Re: Karawana dobrej zmiany 13.02.17, 15:45
                                      Skandal nad skandale. Kurski jest przekonany :"Ciemny naród to kupi"
                                      A druga sprawa to informacja o stanie zdrowia. Aktor ma wypadek i wiadomo co sobie połamał a o pani premier już fantastyczne opowieści krążą; mostek ma zgnieciony, kość strzałkowa.... Gdyby uczciwie powiedzieli jak przy wypadku Millera nie byłoby domysłów.
                                      Teraz premier leży w stanie stabilnym i ludzie z rządu ją odwiedzają - jednak JK chyba nie był.
                                      Poleżałam sobie kilka razy w szpitalu - jako zwykły pacjent - i najbardziej męczące w całej kuracji były wizyty bliskich i znajomych. Przychodzą wszyscy jak na ostatnie widzenie się z chorym. Każdemu opowiadaj co ci zrobili, czego nie dali.....
                                      Rzecznik rządu p[owinie się dowiedzieć od lekarza, przekazać i wstęp do pacjenta zakazany. sad aga
                                      • estella50 Re: Karawana dobrej zmiany 13.02.17, 17:04
                                        W tvn24 pokazali film z monitoringu, na którym nagrała się kolumna. Pierwszy (oświetlony) samochód jechał przynajmniej 30 m od kolejnego (Dziewulski twierdzi, że przynajmniej 70 m). Młody spokojnie mógł pomyśleć, że to tylko jeden samochód uprzywilejowany i skręcić. Z kolei mec. Jakub Wenda (specjalizujący się w wypadkach drogowych) twierdzi, że takie uderzenie w drzewo jest skutkiem znacznie większej prędkości niż 50km.
                                      • wikul Re: Karawana dobrej zmiany 13.02.17, 20:38
                                        Takie tam ględzenie pełne sprzeczności. Jak się dobrze czuje to po co leży w szpitalu? No i ile i co trzeba badać gdy pacjent jest w dobrym stanie. Gdy kolejny raz leżałem w szpitalu i chcieli mnie wypisać chociaż nie czułem się najlepiej lekarka straszyła żonę: niech pani męża zabiera bo nie ma nic gorszego niż szpitalne zapalenie płuc. Jesteśmy na tym forum towarzystwem zaprawionym w bojach o zdrowie i nie z nami takie numery ... Blaszczaki czy inne Kępy.
                                        Tak więc stan jest poważny co przypadkowo chyba przyznał Kaczyński.
                                        • estella50 Re: Karawana dobrej zmiany 13.02.17, 20:54
                                          www.polsatnews.pl/wiadomosc/2017-02-13/premier-odwiedzila-oficera-bor-rannego-w-wypadku/
                                          Wklejam aktualne zdjęcie BSz ze szpitala. Zwróćcie uwagę na jej prawą rękę.
                                          • alfredka1 Re: Karawana dobrej zmiany 13.02.17, 21:47
                                            ..i zasiniona szyja z lewej strony.
                                            podawanie wiadomości o stanie zdrowia jest obowiązkiem
                                            przecież to nie ZSRR , gdzie o chorobie przywodcow nie mówiło się wcale , a odejściu sporo dni po .
                                            • aga-kosa Re: Karawana dobrej zmiany 14.02.17, 08:56
                                              Zasinienie pozwala stwierdzić, że siedziała za kierowcą i pas zrobił swoje.
                                              Wczoraj słuchałam, że prokurator przesłuchuje jedenastu (11) borowców. Skąd ich tylu w trzech samochodach ? aga
                                              • aga-kosa Re: Karawana dobrej zmiany 14.02.17, 09:05
                                                I z ostatniej chwili: w radio w wiadomościach, ze za godzinę prokurator z Krakowa przesłuch kierowcę, który wjechał w kolumnę rządową... Moim zdaniem przesłucha kierowcę, który ZOSTAŁ POTRĄCONY przez kolumnę rządową na skrzyżowaniu. aga
                                                • czuk1 Re: Karawana dobrej zmiany 14.02.17, 09:59
                                                  Tak uznany został jako podejrzany za spowodowanie wypadku samochodowego , zderzenia z samochodem kolumny uprzywilejowanej.
                                                  A więc wyrok możemy przewidzieć. 2 lata w zawieszeniu . A to "w zawieszeniu" tylko dzięki presji opozycji i społecznej na sąd. A dwa lata to "dzięki" presji PiS (min. ZZ) na sąd. Taką mamy Polskę przełomu 2016/2017 roku. smile
                                                  • wikul Re: Karawana dobrej zmiany 14.02.17, 15:01
                                                    Na szczęście sądy jeszcze nie są opanowane prze kaczystów i zarzuty nie muszą być potwierdzone przed sądem.
                                                  • iryska2604 Re: Karawana dobrej zmiany 14.02.17, 16:37
                                                    Nie chce mi się nawet o tym pisać. Przecież wiadomo było od początku że wrobią chłopaka.
                                                  • iryska2604 Re: Karawana dobrej zmiany 14.02.17, 17:10
                                                    • Prokuratura uzyskała opinię biegłych lekarzy ws. obrażeń Beaty Szydło
                                                    • Niesprawność po wypadku w Oświęcimiu potrwa powyżej 7 dni
                                                    • To oznacza, że sprawcy wypadku będzie grozić kara do 3 lat więzienia

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,21373426,jest-opinia-bieglych-na-temat-zdrowia-szydlo-powazne-uszczerbki.html#MT
                                                    No i zmarnuja chłopaka.
                                                  • iryska2604 Re: Karawana dobrej zmiany 14.02.17, 17:13
                                                    Prokuratura postawiła zarzuty 21-letniemy kierowcy fiata seicento, który w piątek uczestniczył w wypadku z udziałem premier Beaty Szydło. Matka mężczyzny w rozmowie z portalem "Fakty Oświęcim" opowiadała o wypadku z jego perspektywy. Mówiła, że chłopak czuje się bezsilny w starciu z niesprawiedliwym systemem. - Strasznie dużo dzieje się wokół niego. Jeszcze jak ogląda informacje na różnych kanałach informacyjnych i słyszy nieprawdziwe informacje, to jak się ma czuć? Czuje niemoc w starciu z systemem. Czuje się jak pionek. Tyle dobrze, że jemu się nic nie stało – mówi kobieta. O sytuacji, w jakiej znalazł się jej syn, dowiedziała się dzięki jego dziewczynie, która sama otrzymała tylko SMS o treści "Wypadek".

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21372051,matka-kierowcy-fiata-od-wypadku-z-szydlo-dostalam-sms-od-jego.html#MT2
                                                  • estella50 Re: Karawana dobrej zmiany 14.02.17, 17:20
                                                    Jedyna nadzieja w tym dobrym adwokacie. No i w dziennikarzach! Nie patrzyłam, ale słuchałam, jak mądrze atakowali prokuratora na konferencji prasowej! A świadków, którzy na pewno nie słyszeli sygnałów dżwiękowych prokuratorzy przenicowali tak, że ci już niczego nie byli pewni. I jedynymi świadkami są teraz borowcy, którzy przecież są osobiście zainteresowani, żeby to nie oni, a chłopak był winny.
                                                  • estella50 Re: Karawana dobrej zmiany 14.02.17, 17:33
                                                    bluff3 godziny temuOceniono 31 razy27
                                                    spoter wczoraj Oceniono 5 razy 5
                                                    Można się ciupnąć, że auto z szydłem było schowane za stojącymi samochodami i chłopak nawet go nie zobaczył. Gdyby auto z szydłem jechało 10 metrów za pierwszym samochodem do wypadku by nie doszło. 2 samochody stały i czekały na skręcającego fiata.
                                                    Obserwując pierwszy samochód drugi byłby automatycznie w polu widzenia. A jeśli twierdzą, że jechali 50 to jeszcze gorzej dla nich. Przy takiej prędkości 30 metrów to więcej niż 2 sekundy. Wystarczająco dużo by spojrzeć, niczego nie dostrzec, podjąć decyzję o wykonaniu manewru, włączenie biegu i rozpoczęcie jazdy. Nikt nie będzie skręcał patrząc do tyłu. Patrzy się w kierunku jazdy!
                                                    Ukryj odpowiedzi (1) Odpowiedz
                                                    bluff 5 godzin temu 0
                                                    @spoter
                                                    No, nareszcie czytam cos o czym nikt do tej pory nie wspomnial nawet.Juz od dawna bylo podane,ze za mlodym STALY DWA SAMOCHODY wiec konkluzja jest prosta. Znajac juz fakty ODDALENIA pierwszego pojazdu od samochodu Sz. bez bomby, ktory w tym czasie jeszcze jechal po prawej stronie ulicy to mlody nawet go nie mogl widziec! wiec spokojnie zaczal skrecac,a ten z BORu nagle sie pojawil juz wyprzedzajac bez wyobrazni po lewej stronie . Ciekaw jestem co sobie myslal ten Borowik zabierajac sie do wyprzedzenia tych trzech STOJACYCH samochodow, ze tak sobie lubia stac, czy co?czy to moze postoj taksowek? Sprawa prosta,Borowiki przerypali i tym razem chyba sie powala, mlody ma dobrego adwokata, powodzenia.

Wydaje mi się, że to co skopiowałam brzmi logicznie i nie da się faktów przeinaczyć.
                                              • czuk1 Re: Karawana dobrej zmiany 14.02.17, 10:04
                                                aga-kosa napisała: Zasinienie pozwala stwierdzić, że siedziała za kierowcą i pas zrobił swoje.
                                                > Wczoraj słuchałam, że prokurator przesłuchuje jedenastu (11) borowców. Skąd ich
                                                > tylu w trzech samochodach ? aga
                                                No nie. Za kierownicą nie siedziała. Siedziała na tylnym siedzeniu i miała przypięte/y pasy albo jeden pas. Był ułożony za wysoko(na szyi) stąd to zsiniaczenie.
                                                A tak na marginesie - nie zwracam/y uwagi na ułożenie pasów na tułowiu.A powinny być one ułożone na tułowiu , nie na szyi.
                                                • estella50 Re: Karawana dobrej zmiany 14.02.17, 10:37
                                                  Młody kierowca ma zarzut niedostatecznego kontrolowania sytuacji na drodze i nieumyślnego spowodowania wypadku. Jakoś cisza jest o rzekomym słuchaniu przez niego muzyki (taki wymyślony przekaz ogłosił Błaszczak), skoro radio jest zamknięte w schowku, a telefon rozładowany.
                                                  Na szczęście chroni go i broni wybitny prawnik mec. Wł. Pociej. Pro bono! Gdyby nie to, to młody już mógłby pakować się do aresztu i przeżywać medialne ataki narodowych mediów.

Tak mnie zastanawia: na filmiku rządowym BSz bardzo sprawnie przemieszcza się w szpitalu i oprócz zasinienia na szyi i dziwnego układania ręki nic nie świadczy o kontuzjach. A jednak nie wychodzi ze szpitala! Czy chodzi o to, żeby podnieść kategorię wypadku?
                                                  • anoagata Re: Karawana dobrej zmiany 14.02.17, 10:51
                                                    No i wyszło szydło z worka !!!!
                                                    Szczekał PiS że p.Tusk lata samolotem do Gdańska i generuje koszty a teraz lata Szydłowa do Krakowa następnie jedzie konwojem ,ścina drzewa itd itd.
                                                  • estella50 Re: Karawana dobrej zmiany 14.02.17, 13:27
                                                    plus.google.com/100122035991438685638/posts/L4cZYv6baQQ

Nie umiem przesyłać obrazka, a pod tym linkiem jest zdjęcie bardzo adekwatne do zdarzeń/zderzeń
    • suender Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 15.02.17, 09:29
      iryska2604 10.02.17, 19:58

> Rzecznik rządu potwierdził, że Szydło jest w szpitalu,

To też, ale wydaje się, że Grupa Trzymającą miała już kilka różnych wariantów działań na wszelkie "powypadkowe zachowania", bo gdyby wypadek zakończył się dużo gorzej dla Szydło (nie chodzi o postradanie życia, ale wyeliminowanie z czynnego życia zawodowego), to by było im na rękę bo ją mają z różnych względów już do wymiany.
      Gdyby się zakończył jak się zakończył, to zaplanowali znaleźć kozła ofiarnego (kierowcę fiacika) i surowo go osądzić na jakieś lata więzienia. Po zapadnięci wyroku wystąpiła by Beata do Prezydenta z prośbą o ułaskawieni (bo ona ma w sobie jeszcze jakieś ślady empatii), a prezydent by go wspaniałomyślnie ułaskawił - i w oczach suwerena wszystko było by OK!
      Teraz jednak kiedy wypływają jakieś nowe filmiki z dowodami, kiedy profesjonalni obrońcy mogą wziąć się do roboty Grupa Trzymająca ma szyki pomieszane i zaczyna na prędce kombinować nowe "bezpieczne scenariusze".
      Zobaczymy co jeszcze da się wymyślić .......

Pozdr.
      • aga-kosa Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 15.02.17, 11:00
        https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/16684023_1114132065383116_6336382062541035365_n.jpg?oh=c2fba5acf5f150d47a4671beb800a6c1&oe=5930ADE7
        Znalazłam TO na Racjonalnej Polsce - czy nie ma w tym racji. aga
        • czuk1 Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 15.02.17, 11:23
          Jest pełna odpowiedź... jeśli chodzi o winę ochraniających. Tylką tę winę trzeba ustalić na podstawie innych przepisów (odpowiednich). Nie zastosowanie w śledztwie postępowania do współwinnego wypadku - kierowcy wiozącego p.Premier - dowodzi braku rozsądku ZZ i samej p.Premier. Obrona takich kierowców łamiących prawo...rozzuchwala i pogarsza stan bezpieczeństwa/ochrony VIP-ów.
          • jaga_22 Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 15.02.17, 15:51
            Prokuratura postawiła we wtorek Sebastianowi K. zarzuty naruszenia zasad ruchu drogowego i niesygnalizowania manewru skrętu. W związku z tym, że w wyniku wypadku dwie poszkodowane osoby - premier Beata Szydło i funkcjonariusz BOR - mają obrażenia ciała trwające dłużej niż siedem dni, kierowcy fiata seicento grozi do trzech lat więzienia.

W internecie pojawiają się informacje, że to nie pierwszy wypadek mężczyzny i ma on na koncie już kilka mandatów, co rzekomo wynika z jego młodego wieku i braku doświadczenia. Okazuje się, to nieprawda. - Kierowca nie ma na koncie żadnych mandatów, ani punktów karnych. W przeszłości nie brał udziału, ani nie był sprawcą żadnego wypadku - mówi Wirtualnej Polsce prokurator Włodzimierz Krzywicki z Prokuratury Regionalnej w Krakowie.

wiadomosci.wp.pl/kat,1339,title,Prokuratura-dementuje-informacje-na-temat-21-letniego-kierowcy-ws-wypadku-Beaty-Szydlo,wid,18702680,wiadomosc.html
            • estella50 Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 15.02.17, 16:08
              Rozsiewanie takich plotek to metoda typowa dla PiS.
              Zamierzają też oskarżyć posłów B.Budkę z PO i M. Sowę z .Nowoczesnej za wspieranie 21-latka!
              Co oni mają w tych mózgach? Poseł nie ma prawa wskazywać na błędy władzy, ani wspomagać prawnie obywatela?!
              • estella50 Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 15.02.17, 20:01
                Kierowca Beaty Szydło – wbrew informacjom MSWiA – nie rozpoczął pracy o 18.00 w Krakowie, ale 7.00 rano Warszawie, czyli ponad 11 godzin przed wypadkiem - twierdzi Wirtualna Polska.

Premier przyleciała do Krakowa około godz. 18.00, właśnie o tej porze - zdaniem ministra Mariusza Błaszczaka - pracę rozpoczął kierowca Beaty Szydło. Przeczą temu jednak rozmówcy portalu wp.pl, funkcjonariusze BOR. Ich zdaniem kierowca premier zaczął pracę już o 7.00 rano w Warszawie, czyli ponad 11 godzin przed wypadkiem.

www.newsweek.pl/polska/wypadek-beaty-szydlo-kierowca-z-bor,artykuly,405359,1.html?src=HP_Right_List_latest
                Dodatkowo przed wyjazdem kolumny z Krakowa okazało się, że w jednym z Audi pękła opona, a nie ma tam zapasowego koła. Na szczęście znalazło się inne auto.

• estella50 Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 15.02.17, 23:10
                  plus.google.com/100122035991438685638/posts/Gj2mwpt58cQ
                  Można się uśmiechnąć
                  • jaga_22 Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 16.02.17, 08:48
                    W sobotę Sowa i poseł PO Borys Budka spotkali się z kierowcą fiata podejrzanym o spowodowanie wypadku z udziałem kolumny rządowej i zaoferowali mu pomoc prawną. Sowa podkreślił w środę, że również politycy PiS mogliby zaoferować Sebastianowi wsparcie.
                    Jak poinformował, otrzymał SMS od ojca podejrzanego ws. wypadku z udziałem rządowej kolumny. - Jego ojciec pisze, że nikt się nie kontaktował z nim, że został chłopak osamotniony, że nie wykazała strona rządowa żadnego zainteresowania w tej kwestii - zaznaczył poseł. - Jeśli ktoś manipuluje przekazem, to manipuluje Prawo i Sprawiedliwość - podkreślił. (www.tvn24.pl)

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/wypadek-premier-szydlo-ojciec-kierowcy-pis-manipuluje,715810.html
                    Wstyd p.premier żeby pisać takie słowa do poszkodowanego młodego kierowcę.
                    Jeżeli ktoś manipuluje przekazem ws. wypadku z udziałem rządowej kolumny, to manipuluje Prawo i Sprawiedliwość

• jaga_22 Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 20.02.17, 11:48
                      Prokuratura zmienia zdanie ws. dowodu obciążającego kierowcę seicento
                      Tuż po wypadku premier Beaty Szydło prokuratura ogłosiła, że kierowca seicento słuchał muzyki. To mogło sugerować, że nie słyszał sygnałów dźwiękowych nadjeżdżającej kolumny BOR.

Teraz jednak śledczy wycofują się z tych słów. - W materiale dowodowym tego postępowanie nigdzie nie ma śladu, który pozwalałby twierdzić, że podejrzany kierowca słuchał radia tuż przed wypadkiem - mówi Wirtualnej Polsce prokurator Włodzimierz Krzywicki z Prokuratury Regionalnej w Krakowie.

Z nieoficjalnych informacji wynika, że Sebastian K. nie miał nawet zainstalowanego radia. Sprzęt leżał w schowku samochodowym. - To nie jest typowe zachowanie prokuratury, że najpierw ogłasza coś jako fakt, a później się z tego wycofuje. Mam szacunek dla prokuratora Krzywickiego, że przyznał, iż mój klient jednak radia nie słuchał - mówi mec. Pociej. Adwokat dodaje, że od samego początku zalecał ostrożność w formułowaniu oskarżeń. - Dojdzie do tego, że niektórzy będą musieli za swoje słowa przepraszać - podkreśla.
                      • estella50 Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 20.02.17, 13:02
                        Ciągle nie ma informacji, co zeznali kierowcy z "kolumny" i sama premierka! Czy były sygnały świetlne i dżwiękowe, czy i jaka była odległość między samochodami i, w końcu - z jaką jechali prędkością!
                        Nie ma też żadnej informacji o danych z rejestratorów z tych pancernych aut, a podobno audi ma je wbudowane.
                        • jaga_22 Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 20.02.17, 15:52
                          No i nikt się nie chce zgłosić jako naocznego świadka.Wcale im się nie dziwię.
                          • estella50 Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 20.02.17, 15:58
                            Ja chyba też bym się nie zgłosiła. No i jeszcze ludzie jeżdżą teraz z kamerkami w samochodach. Na pewno ktoś ma przejazd kolumny nagrany, ale się nie ujawni żeby nie mieć do czynienia z Błaszczakiem i s-ką.
                            • iryska2604 Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 20.02.17, 20:14
                              Ja sie też nie dziwię - ale właśnie z takich postaw bierze się bezkarnosć VIP-ów. Nikt nie widział i nie słyszał ,a jak nawet i widział to sie boi.
                              • iryska2604 Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 21.02.17, 22:22
                                W niedzielę poseł Platformy Obywatelskiej Jan Grabiec ujawnił krótki film pokazujący, jak rządowa limuzyna w obstawie dwóch samochodów terenowych pędziła drogą w okolicach Żywca. Całe szczęście, że pobocze było szerokie, inaczej kolumna rządowa zepchnęłaby do rowu samochód jadący z przeciwka. Dziś wiadomo już, że w limuzynie siedział wówczas prezydent Andrzej Duda.

natemat.pl/202051,juz-wiadomo-kto-pedzil-limuzyna-w-okolicy-zywca-to-andrzej-duda-gdzies-sie-bardzo-spieszyl
                                To juz reguła?
                                • aga-kosa Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 23.02.17, 09:11
                                  Od kilku dni dręczy mnie pytanie: co się działo z pierwszym samochodem z kolumny jadącej z premier przez Oświęcim. Zatrzymał się, zawrócił, pojechał dalej? Bo ten z tyłu już widział jak przyłożyli w drzewo to jest pewne, że się zatrzymał, ale TEN PIERWSZY?.
                                  aga
                                  • jaga_22 Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 23.02.17, 09:26
                                    Dziś Beata Szydło będzie zeznawała w prokuraturze.Ciekawe czy ona słyszała te sygnały,bo dwoje świadków,
                                    jeden ze stacji paliw powiedział,że nie słyszał sygnału i jeszcze jakaś kobieta.
                                    • estella50 Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 23.02.17, 10:46
                                      jaga_22 napisała:

> Dziś Beata Szydło będzie zeznawała w prokuraturze.Ciekawe czy ona słyszała te s
                                      > ygnały,bo dwoje świadków,
                                      > jeden ze stacji paliw powiedział,że nie słyszał sygnału i jeszcze jakaś kobieta
                                      > .
                                      Dziennikarze znależli jeszcze kilku świadków, trzeżwych alkoholików, którzy akurat kończyli spotkanie w klubie AA. A ten klub jest o kilkadziesiąt metrów od miejsca wypadku. Sygnałów dżwiękowych wg nich nie było.
                                      • czuk1 Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 23.02.17, 10:53
                                        Trzeba ich przekazać adw. Pociejowi . smile smile smile
                                        Prawda się obroni. smile
                                        .... ale nie przed sędzią ministra Ziobry ...(zapomniałem dodać)
                                        • estella50 Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 23.02.17, 10:59
                                          Mecenas już wie smile
                                          Minister Ziobro nad wszystkimi sędziami nie panuje, na szczęście. Jeden z nich uniewinnił lekarzy od winy za śmierć ojca Ziobry.
                                          • czuk1 Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 23.02.17, 11:25
                                            Nie ciesz się. Wcześniej czy później go dopadną. Odtąd / zaraz sprawdzą rodzinę sędziego do 10-go pokolenia i haki znajdą.
                                            Tak jest w każdym przypadku (zauważ) kiedy sędzia zawyrokuje nie po myśli PiS.
                                            To jest groźne. sad
                                            • estella50 Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 23.02.17, 11:50
                                              Chciałabym napisać, że się głęboko mylisz. Ale praktyka taka właśnie jest: kto nastąpił na odcisk Ziobry może oczekiwać prędzej czy póżniej przykrych retorsji.
                                              Sędziowie i prokuratorzy odwołują już się do instytucji unijnych za bezprawie Ziobry. Tylko co to da?
                                            • aga-kosa Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 23.02.17, 11:53
                                              Estelko, Czuk ma chyba rację. Gdyby sąd w Krakowie skazał lekarzy leczących ojca ZZ to nie byłoby teraz takiego "prania" jakie jest w krakowskim sądzie. aga
                                              • estella50 Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 23.02.17, 13:26
                                                wyborcza.pl/magazyn/7,124059,21388384,bor-pieska-sluzba-borowika.html

Wklejam link do ciekawie napisanego artykułu o BOR dawniej i dziś.
                                                • iryska2604 Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 23.02.17, 17:11
                                                  W krakowskiej prokuraturze ma odbyć się przesłuchanie premier Beaty Szydło w związku z wypadkiem, do którego doszło w Oświęcimiu. Obrońca podejrzanego o spowodowanie zderzenia Sebastiana K. oświadczył, że nie został dopuszczony do udziału w czynnościach.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21410722,premier-w-roli-swiadka-w-prokuraturze-a-przed-budynkiem-protest.html#Prze
                                                  Czy to trzeba komentować?
                                                  • jaga_22 Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 23.02.17, 17:23
                                                    Nie było rzeczywiście wiedzy o tych osobach do dzisiaj, ale dzięki działaniom dziennikarzy TVN24, ta wiedza została pozyskana - powiedział w czwartek rzecznik krakowskiej prokuratury Waldemar Krzywicki. Prokurator odniósł się w ten sposób do informacji o nowych świadkach, którzy nie zgłosili się do śledczych, a o których poinformowaliśmy w programie "Czarno na białym".

Świadek: nie słyszałem sygnałów Prokuratura do niego nie dotarła. Relacja świadka wypadku Szydło Dwa tygodnie po... czytaj dalej » W środę wieczorem w programie "Czarno na białym" w TVN24 wyemitowaliśmy rozmowę z jednym z nowych świadków wypadku z udziałem premier Szydło. Jest nim pan Waldemar, który opowiedział nam, że w czasie wypadku razem z innymi osobami stał w głębi ul. Orzeszkowej, w którą usiłował skręcić kierowca seicento. - Najpierw usłyszałem huk, potem zobaczyłem samochód rządowy, który zamykał kolumnę, który stał w poprzek drogi, zabezpieczając wypadek - relacjonuje pan Waldemar. - To był dość znaczny huk. Nie powiem, że potężny, ale dość znaczny huk łamiącej się blachy - dodaje. I podkreśla, że dopiero ten hałas zwrócił jego uwagę. - Nie słyszałem żadnych sygnałów dźwiękowych. Mówię o wszystkich samochodach

www.tvn24.pl/prokurator-dziekuje-tvn24-za-dotarcie-do-swiadka-wypadku-szydlo,717919,s.html
                                                  • estella50 Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 23.02.17, 17:35
                                                    Ciekawe, że prokuratura mająca do dyspozycji dziesiątki policjantów, służb i możliwości prawne (np rekwizycja kamer) nie zdołała dotrzeć do świadków, którzy tam po prostu stali i widzieli wypadek z bliskiej odległości. A dziennikarze, których zawodem jest pisanie i informowanie potrafili domyśleć się, że tam mogli być świadkowie i do nich dotrzeć!
                                                    Chyba że prokuraturze wystarczyli w charakterze świadków borowcy świadczący, że sygnał świetlny i dżwiękowy był!
                                  • czuk1 Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 23.02.17, 09:26
                                    Musiał wrócić. O to nie martw się. Skąd by się wzięło 10 świadków .... wyłącnzie BOR-wców?

A ta jazda Prezydenta
                                    natemat.pl/202051,juz-wiadomo-kto-pedzil-limuzyna-w-okolicy-zywca-to-andrzej-duda-gdzies-sie-bardzo-spieszyl
                                    była - owszem - niebezpiecznie prowadzona .... ale szybkości dużej tu nie było. Ok 90 /h. Wg mojej oceny, kierowcy z 1 mln km , w kartotece.
                                    • aga-kosa Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 23.02.17, 18:00
                                      Jak obstawiacie odpowiedź premier? Zakładam, że miała włączone dźwięki wink aga
                                      • estella50 Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 23.02.17, 18:14
                                        Były znaki świetlne, dżwiękowe, kolumna jechała z przepisową szybkością i w przepisowej odległości między sobą, a kierowca środkowej limuzyny nie chciał staranować seicento i dlatego tylko wjechał w drzewo.
                                        I jakie tu mogą być pytania? 5 minut trwać może to przesłuchanie włączając w to grzeczności powitalne i pożegnalne.
                                        • dociek Na jaką okoliczność? 01.03.17, 16:20
                                          Chodzi pewnie o stwierdzenie, czy faktycznie jest matką? Bo a nuż wspólniczką zamachowca...

krakow.onet.pl/sledztwo-ws-wypadku-z-udzialem-beaty-szydlo-przesluchano-matke-podejrzanego/m1rcj28

" Śledztwo ws. wypadku z udziałem Beaty Szydło: przesłuchano matkę podejrzanego

W trakcie śledztwa dotyczącego wypadku z udziałem premier Beaty Szydło w Oświęcimiu przesłuchano matkę Sebastiana K., podejrzanego o nieumyślne spowodowanie wypadku – poinformowała dziś krakowska Prokuratura Okręgowa.
                                          "
                                          • dociek Re: Na jaką okoliczność? 01.03.17, 16:29
                                            Kierowca fiacika ma zostać oskarżony o nieumyślne spowodowanie zamachu. [Joe Monster]
                                            • iryska2604 Re: Na jaką okoliczność? 01.03.17, 17:15
                                              Operacja wydobycia danych z rejestratora samochodu audi A8, którym 10 lutego jechała premier Beata Szydło, zakończyła się sukcesem. - Przebiegła sprawnie i bez zakłóceń - oświadczyła prokuratura.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,21436676,udalo-sie-wydobyc-dane-z-czarnej-skrzynki-limuzyny-szydlo.html#BoxNewsLink&a=66&c=61
                                              Coś mi sie widzi że niespodzianek nie będzie...
                                              • czuk1 Re: Na jaką okoliczność? 01.03.17, 17:20
                                                Tak. Po "uporządkowaniu" czarnej skrzynki... można było tę wiadomość podać.
                                                Bo przecież media żądac będą publicznego okazania nagrań.
                                                Prokuratura jest gotowa. Dziwne, że skrzynka nie była gotowa tyle dni ?!
                                                • aga-kosa Re: Na jaką okoliczność? 01.03.17, 17:29
                                                  Podobno jak sejfu nie da się otworzyć to przyprowadzają "kasiarza" i ten zagiętym drutem otwiera.
                                                  Podobno rozebranie na "śrubki" samochodu w "dziupli" potrzeba dwie godziny. Nie mogli zatrudnić "właściciela dziupli" szybko by znalazł wink aga
                                                  • czuk1 Re: Na jaką okoliczność? 01.03.17, 22:34
                                                    aga-kosa napisała: Nie mogli zatrudnić "właściciela dziupli" szybko by znalazł wink aga

Mogli . Może i tak zrobili. Ale podejrzane jest, że dopiero do kilku dniach poinformowano, że skrzynka została otwarta.
                                                  • dociek Re: Na jaką okoliczność? 02.03.17, 08:53
                                                    Po bezwzględnie niezbędnym dla śledztwa obciążającego sprawcę przesłuchaniu jego matki.. czekamy na kolejne oryginalne przesłuchania, np. proboszcza z rodzinnej parafii, przewodniczącego rady gminnej, położnej, która przyjmowała jego poród, katechety szkolnego, itp.
                                                    Ciekawe, czy fakt przekroczenia godzinowych norm pracy kierowcy pani pełniącej obowiązki premier, wynikł w następstwie przesłuchania matki. Bo matka jest tylko jedna!

natemat.pl/202661,kierowca-beaty-szydlo-nie-mial-prawa-prowadzic-auta-na-jaw-wychodza-nowe-okolicznosci
                                                    Wniosek nasuwa się jeden. Po takiej dawce kłamstw Błaszczaka w tej sprawie, powinno się go zwalić ze stanowiska na zbity pysk i oskarżyć o świadome utrudnianie śledztwa w sprawie "nieumyślnego zamachu". Ale w tej bandzie "ręka rękę myje", a dupa dupę kryje.
                                                  • estella50 Re: Na jaką okoliczność? 07.03.17, 19:13
                                                    "Wszystko wskazuje na to, że nigdy nie poznamy prawdy o głośnym wypadku premier Beaty Szydło. Wszystko za sprawą zaskakującej „pomyłki” funkcjonariuszy, przez którą zniknęły dane z komputerów pokładowych. "

To "donos" portalu internetowego. Chodzi o to, że BOR używał po 10 lutego samochodów uczestniczących w wypadku i przez to system "nadpisał" dane do pokładowego komputera. I niejako przykrył te istotne dla dochodzenia i przede wszystkim dla nas dane.
                                                    Czy ktoś uwierzy w przypadek, a nie w celowe działanie? Dlaczego używano aut uczestniczących w wypadku, wobec którego toczy się dochodzenie prokuratorskie? Czy nie powinny one na parkingu do dyspozycji biegłych i prokuratorów, dopóki dane nie zostaną odczytane?

• jesienna.sonata Re: Na jaką okoliczność? 07.03.17, 19:56
                                                    Popatrzcie, jacy pechowcy z tych pismatołów. Nawet technika sprzysięgła się przeciwko nim. Komputery nawalają nagminnie, monitoringi nie działają, mikrofony wysiadają. Przyjdzie zastąpić limuzyny taczkami.
                                                  • jaga_22 Re: Na jaką okoliczność? 09.03.17, 10:52
                                                    https://wgrajo.pl/img/bocianuju.gif
                                                  • aga-kosa Re: Na jaką okoliczność? 09.03.17, 11:02
                                                    No i o co chodzi. Prędkość obu obiektów poruszających się po ulicach miasta była prawidłowa !
                                                    Mój komentarz jest na takim poziomie - na jakim Błaszczak traktuje świadomość społeczeństwa.wink aga
                                          • iryska2604 Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 13.03.17, 20:31
                                            Ludzie są pomysłowi - od razu cos wykombinują.
                                            • wikul Re: WYPADEK KOLUMNY RZADOWEJ 13.03.17, 22:06
                                              Ale ładnie zrobione, wykonawczyni przesympatyczna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka