Dodaj do ulubionych

LUDZKI PAN

22.02.17, 18:23
- Każdy, kto usłyszał wystąpienie Jarosława Kaczyńskiego zrozumiał, jak gardzi on częścią Polaków, nazywa "gorszym sortem" - komentował w TOK FM Borys Budka. - Wstyd mi za zachowanie posła Kaczyńskiego - dodał Marek Ruciński z Nowoczesnej.
Wystąpienie Jarosława Kaczyńskiego, w czasie debaty nad odwołaniem Marka Kuchcińskiego, nie zostanie zapamiętane z powodu pochwał pod adresem marszałka. Najważniejszym fragmentem była riposta na głos z sali.

Kiedy po deklaracji Kaczyńskiego, że władza nie użyła siły wobec opozycji łamiącej prawo, któryś z posłów rzucił w stronę mównicy "ludzki pan" - prezes odpowiedział: "Tak, jesteśmy ludzkimi panami, bo jesteśmy panami w przeciwieństwie do niektórych".

www.tokfm.pl/Tokfm/7,103085,21404368,ludzki-pan-kaczynski-pokazal-prawdziwa-twarz-gardzi-innymi.html#BoxNewsImg&a=65&c=61
Nie byłam w stanie tego oglądać. I patrzeć na niego.
Obserwuj wątek
    • iryska2604 Re: LUDZKI PAN 22.02.17, 18:45
      Padające drzewa nie doprowadzą do upadku rządu. Ale tak zwana ustawa o wycince zasiała ferment nawet w elektoracie Prawa i Sprawiedliwości. Jarosław Kaczyński zarządził odwrót. Na zamkniętym spotkaniu miał ostro skrytykować ministra, choć sam w Sejmie był za ustawą. Czy prezes PiS nie zawsze wie, nad czym głosuje? Czy karcenie to element strategii wyjścia z kryzysu w miarę obronną ręką? Zobacz jak politycy błyskawicznie zmieniają zdanie.

wyborcza.pl/10,82983,21406303,numer-na-niezadowolonego-prezesa.html#BoxGWImg
      • iryska2604 Re: LUDZKI PAN - a co na to prawica? 22.02.17, 20:28
        Jak prawica tłumaczy Jarosława Kaczyńskiego? Argument jest jeden i nie zaskakuje. Całą winę za to, że prezes Prawa i Sprawiedliwości wypalił z mównicy sejmowej "jesteśmy ludzkimi panami, bo jesteśmy panami, w przeciwieństwie do niektórych" ma ponosić oczywiście Platforma Obywatelska. Zdaniem obrońców Kaczyńskiego, kluczem do "właściwego" zrozumienia jego słów ma być fakt, iż chwilę wcześniej z opozycyjnych ław ktoś rzucił hasło "ludzcy panowie", gdy prezes chwalił się, że ostatnie sejmowe protesty można było rozwiązać siłowo, ale ekipa "dobrej zmiany" się na to nie poważyła.

natemat.pl/202119,prawica-chce-obronic-kaczynskiego-ale-tylko-go-kompromituje-bo-od-zwrotu-ludzcy-panowie-wazniejsze-bylo-co-innego
        Szkoda jeszcze ze to nie wina Tuska.
        • aga-kosa Re: LUDZKI PAN - a co na to prawica? 23.02.17, 08:58
          Nie czuję się obrażona słowami, które padły z ust Jarosława K.
          Kto robi plotki, opluwa, rzuca wyzwiskami, podnosi głos - to ktoś kto nawet we własnych oczach jest NIKIM. To ktoś poprawiający sobie samopoczucie - O! jaki jestem wielki bo temu mądremu, ważnemu dołożyłem, że mu powiedziałem tak, że mu w pięty poszło. Patrzcie jaki jestem odważny...
          I kto to mówi? Ktoś kto w swoim życiu prawdopodobnie nic dobrego drugiemu człowiekowi nie uczynił.
          Ja mam takiemu JK dać satysfakcję, że jego słowa do mnie dotarły? A o czymże on mówił. Użył kilka słów ze słownika języków obcych i gdyby go ktoś zapytał o ich znaczenie - szczęka by mu spadła na kolana.
          O nie, ja mam powód do dumy, że jestem Polką, że żyję w Polsce, że coś dla swoich rodaków - choćby na mojej ulicy zrobiłam. smile aga
          • dociek Re: LUDZKI PAN - a co na to prawica? 23.02.17, 09:25
            Dla mnie Kaczyński i jego ekipa, to takie zbiorowisko mentalnego pospólstwa, największe prymitywy lumpenproletariatu, które "rżną panów" (w sensie podszywania się), według archetypu "polskiego pana"...
            • estella50 Re: LUDZKI PAN - a co na to prawica? 23.02.17, 10:56
              Podpisuję się i pod słowami Agi i pod słowami Docieka.
              Te moralne zera leczą własne kompleksy próbując obrażać innych. Im więcej takich ataków tym większe kompleksy atakujących. Taka prawidłowość.
              • jesienna.sonata Re: LUDZKI PAN - a co na to prawica? 23.02.17, 11:30
                "Pany" z twarzami wykrzywionymi nienawiścią i zaciśniętymi pięściami, w brudnych butach i zepsutymi zębami.
                • zajbel Re: LUDZKI PAN - a co na to prawica? 23.02.17, 12:12
                  Nie takich "panów" rewolucje powyrzynały więc i ich spotka to samo. Jak przegraja to najbardziej będą chcieli im dołożyć ich poplecznicy źli sami na siebie że tak długo dawali się wodzić za nos . Będą mścić się za własne błędy i tak jak dziś Piotrowicz wrzeszczy +precz z komuna+ tak i oni będą skandować "precz z Kaczorem dyktatorem. "
                  • dociek Re: LUDZKI PAN - a co na to prawica? 23.02.17, 13:37
                    Coraz częściej zastanawiam się czy u ludzi z centralnej jaczejki poPiSodolonych organy gębowe (tzw. mordy), w tym zawierające narządy, służące normalnym ludziom do mowy, nie zamieniły się w zdegenerowane organy płciowe...?
                    Co przeczytam lub zobaczę i usłyszę wystąpienia na jakikolwiek temat, to jest po prostu gigantyczne, debilne pierd*lenie bez sensu. Kaczyński, Suski, Błaszczak, Maciarewicz, Szyszka, Morawiecki, Radziwiłł, Jaki, Mazurek, Kempa, Pawłowicz... itd.

wiadomosci.onet.pl/kraj/krystyna-pawlowicz-tlumaczy-slowa-kaczynskiego-o-ludzkich-panach/8q57s9t
                    "PAN,- osoba od której coś w danej sytuacji zależy, panująca nad sytuacją, opanowana, niezależna osobiście.
                    Jeśli nie wykorzystuje swych możliwości działania, by zdyscyplinować winnych różnych przewinień, to "LUDZKI pan".
                    Więc słusznie, ktoś z sali od PO docenił prezesa J.Kaczyńskiego nazywając go "ludzkim panem". Chociaż raz poprawnie, z uznaniem, szacunkiem i należną wdzięcznością.
                    "
                    • alfredka1 Re: LUDZKI PAN - a co na to prawica? 23.02.17, 15:00
                      Było takie powiedzenie o Leninie :
                      "dobry człowiek , przechodził kolo dziecka
                      i mógł je zastrzelić
                      a on je tylko kopnął "

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka