Dodaj do ulubionych

PiS a Konstytucja

10.07.18, 19:11
Jakby PiS tak czytało przepisy kulinarne, jak czyta konstytucję, to w jego szarlotce nie byłoby jabłek
Wracając do pytań. Czy jak PiS robi tradycyjną polską szarlotkę, też omija składniki przepisu? I robi szarlotkę – tradycyjną, z polskich jabłek – bez mąki albo bez cukru? Tak sobie porównajmy.
Utrzeć masło z cukrem. Art. 180 konstytucji: „Sędziowie są nieusuwalni”. Dodaj mąkę i jajko. Art. 180 ustęp 4 konstytucji: „Wiek emerytalny określa ustawa”.

Tak jak szarlotka się nie uda bez mąki i jajek, które połączone z masłem i cukrem łączą się w ciasto, tak przepisy konstytucji łączą się w całość. Ustawodawca, gdy określa ustawą wiek emerytalny, musi brać pod uwagę artykuł o nieusuwalności sędziów tak samo, jak kucharz musi zacząć od masła i cukru, bo inaczej ciasta nie będzie.

wyborcza.pl/7,75968,23654738,jakby-pis-tak-czytalo-przepisy-kulinarne-jak-czyta-konstytucje.html#BoxGWImg
Pani Kolenda - Zalewska bardzo mądrze i przejrzyście wytłumaczyła tok myslenia ( a raczej niemyslenia). Ze też ludzie tego nie widzą? NIE CHCE IM SIĘ...
Obserwuj wątek
    • aga-kosa Re: PiS a Konstytucja 10.07.18, 20:48
      Dowcip z PRL:
      Czy pies będzie dobrowolnie jadł musztardę?
      - ?
      - Będzie. Trzeba mu tylko podogonie musztardą wysmarować.
      Przytaczam ten dowcip na dowód tego, że społeczeństwo "będzie chcieć" jak mu cztery litery rząd posmaruje czymś co zaboli. sad aga
      • ewa9717 Re: PiS a Konstytucja 10.07.18, 21:27
        Niestety masz rację... Nie sprawdzamy się jako społeczeństwo.
      • estella50 Re: PiS a Konstytucja 10.07.18, 21:43
        Ja jestem przekonana, że pisowcy doskonale wiedzą, że łamią I kłamią. Kaczor ma tym swoją prywatną zemstę, a wszyscy jego podlegli miłość do władzy I kasy (kolejność dowolna).
        I to im się opłaca! Najważniejsze przecież, żeby mieć!
        • iryska2604 Re: PiS a Konstytucja 10.07.18, 21:50
          Ale to jest dla nas żenujące... Ja sie wstydzę za Polaków - dosłownie. Boli mnie to . I diabli mnie biorą ja tradycyjnie biorę sie najpierw i robię prasówkę. MOZNA PAŚĆ NA ZAWAŁ.
          • estella50 Re: PiS a Konstytucja 10.07.18, 22:35
            Masz rację, można! Dlatego zrób sobie czasem reset, jak ja niedawno, żeby nie odlecieć. Nie jesteśmy w stanie zmienić tego, co mamy w kraju, ale o siebie możemy zadbać.
            Nie tylko my robimy głupoty jako społeczeństwo. No bo kto wybrał na przykład Trumpa? Społeczeństwo wiodącego imperium!
            Takie czasy, takie obyczaje, niestety!
            • dociek Re: PiS a Konstytucja 10.07.18, 22:43
              Niestety, debile nie zostały wybrane na chwilę.
            • wikul Re: PiS a Konstytucja 11.07.18, 16:46
              estella50 napisała:

> Nie tylko my robimy głupoty jako społeczeństwo. No bo kto wybrał na przykład T
              > rumpa? Społeczeństwo wiodącego imperium!

Gretkowska już nie mogła wytrzymać. Nawet takie analizy nie dają powodów do optymizmu.

wiadomo.co/jak-gnije-wladza/

Też zastanawiam się do tej pory jak Amerykanie ludzie na ogół mądrzy i doświadczeni wybrali takiego tępego nieprzewidywalnego narcyza który chce rozwodu z UE. Zgroza!

• iryska2604 Re: PiS a Konstytucja 11.07.18, 18:03
                Może umieją przemawiać do "prostego ludu"? Bo Pis to potrafił a ich język ,jak to określił profesor jest -

Język jest adaptacją języka bolszewizmu, już same słowa mają budować pogardę dla przeciwnika, lokować go wśród zdrajców, z którymi nie można rozmawiać, układać się, zawierać kompromisów, respektować ich praw. Wzór takiego języka daje J. Kaczyński– grzmi w swoim komentarzu na Facebooku prof. Andrzej Friszke.

wdolnymslasku.com/2018/07/07/szokujacy-wpis-prof-friszke-pisiorski-motloch-zyje-nienawiscia-chce-nienawisci-ona-ich-napedza/
                No i ludzie lubią miec tych ONYCH - przez których zycie im nie wyszło,nie pomysla ze nie to jest przyczyną a własna niezaradnośc. i jak sie zjawi ktoś kto im powie ze teraz wreszcie będą mogli oddychać pełną piersią i coś znaczyć - to wybieraja.
                • wikul Re: PiS a Konstytucja 11.07.18, 19:44
                  Nie dziwię się. Jak może historyk Friszke dyskutować z notorycznymi kłamcami tworzącymi nową historię. Ile można grzecznie prostować i łagodnie perswadować. Wydaje się że polityczny troglodyta rozumie tylko argumenty prezentowane przy pomocy maczugi.
                  • estella50 Re: PiS a Konstytucja 11.07.18, 21:53
                    Trafiłeś w punkt! Czasem mi się wydaje, że oni wręcz chcą, żeby te maczugi poszły w ruch, żeby mogli nareszcie tych terytorialsów na ulice wypuścić. Straż marszałkowska w sejmie już chodzi przecież z bronią naładowaną ostrą amunicją i prawem do jej użycia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka