Dodaj do ulubionych

WOJNA W GRUZJI

08.08.08, 18:37
Dla mnie to niepojete-Rosjanie nigdy chyba ne pozbędą sie
wielkomocarstwowych zapędów.Dlaczego nie moga zniesc że inny narod sam chce
stanowic o sobie?
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,5567972,Saakaszwili__Rosyjskie_wojska_wjechaly_do_Osetii_Pld_.htm
Obserwuj wątek
    • jaga_22 Re: WOJNA W GRUZJI 08.08.08, 19:02
      Może mój link się otworzy.
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,5567883,Konflikt_osetynski___minuta_po_minucie.html
      Rosja niby broni swoich obywateli ,którzy mieszkają w Osetii
      • iryska2604 Re: WOJNA W GRUZJI 08.08.08, 21:06
        Cos żle skopiowałam.Wiesz,wydaje mi sie ze kazdy pretekst jest dobry zeby
        pokazać kto tu rządzi.A skad tam sie wzieli Rosjanie?Czyzby nie na wskutek
        szalonych dzialań Stalina?Przemieszali cale narody a teraz zdziwienie ze ich nie
        chcą?
        • jaga_22 Re: WOJNA W GRUZJI 08.08.08, 21:29
          W Osetii mają rosyjskich żolnierzy.
          • iryska2604 Re: WOJNA W GRUZJI 10.08.08, 20:49
            A co oni tam mają do szukania?Gdyby nie wielkomocarstwowe zapędy bolszewikow i
            utworzenie zlepku z innych narodow i nacji,częstokroć odmiennych kulturowo i
            etnicznie-pod tytulem ZSRR-nie musiałyby teraz te narody walczyc o swoja tozsamosc.
            A tam wre i giną niewinni ludzie
            wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,5573485,Wymuszanie_pokoju.html
            • olejowy.bogacz Re: WOJNA W GRUZJI 11.08.08, 09:06
              ...roku pamietnego, wrog(bandyci) napadl
              na.......kobiety,dzieci,furmanki,szabelki i koniki, Bogu ducha winne.
              • uyu Re: WOJNA W GRUZJI 11.08.08, 10:51
                Dziwicie sie, nbo zapomnieliscie o tym, ze przez Gruzje przechodza
                trzy ropociagi.
                A jak szantazowac Europe nie polozywszy na nich lapy?
                • olejowy.bogacz Re: WOJNA W GRUZJI 11.08.08, 11:04
                  Czy rozumiec, ze to nie szejki amerykanskie tylko watazki sowieckie
                  podrazaja mi eksploatacje samochodow, odloty i dogrzewanie? Hmmm, a
                  moze to eurokolhozowa prowokacja? Dziwi mnie dlaczego Putin i ekipa
                  rosyjska nie zostala wyslana z olimpiady na front. Obludne i
                  pokretne to wszystko, jak w polityce.
                  • dede43 Re: WOJNA W GRUZJI 11.08.08, 17:19
                    Przykro mi, ale ja śledzę olimpiade nie wojnę. Na Kaukazie, na
                    Bałkanach od wieków sie tłukli, nie ma półwiecza bez konfliktów
                    etnicznych i innych w tych roponosnych rejonach. Nie lepsze,
                    choć "bardziej cywilizowane" sa konflikty w Belgii (Wallonowie), w
                    Hiszpanii (Baskowie), nie zapominając o domagającej się autonomii
                    Irlandii, Szkocji,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka