babas.ka 30.10.08, 08:22 Witam.Weszłam dzisiaj na stronkę "cmentarz wirtualny".Dosyć ciekawa ta stronka.Wypowiedzi na temat tej strony są różne,za i przeciw.Może podyskutujemy na ten temat. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
graga211 Re: Cmentarz wirtualny 30.10.08, 09:12 Wstaw link, bo nie wiem, o czym mam dyskutować. Odpowiedz Link
babas.ka Re: Cmentarz wirtualny 30.10.08, 16:50 Na wyszukiwarce wystukałam "cmentarz wirtualny".Nie umiem wpisywać linków. Odpowiedz Link
super222 Re: Cmentarz wirtualny 30.10.08, 17:06 Jeżeli to jest coś o duchach, to ja się nie piszę. Może chociaż opisz o co w tym wirtualnym cmentarzu chodzi. Czy może to cmentarz nicków!?! )) Odpowiedz Link
babas.ka Re: Cmentarz wirtualny 30.10.08, 17:39 Jest to cmentarz, na którym można za opłatą postawić nagrobek, zapalić znicze,postawić kwiaty.Ta stronka jest dla osób,które mają bliskich daleko i nie mają możliwości pojechać osobiście na grób.Opłaty są naprawde minimalne.Dosyć ciekawie to wygląda.Nic tam nie ma o duchach. Odpowiedz Link
maria73 Re: Cmentarz wirtualny 30.10.08, 17:57 jestem absolutnie przeciw!!! Pamięć o bliskich którzy odeszli jest w naszych sercach. Nie ma znaczeniaczy w dniu 1.11..... uda nam się zapalić znicz..... Ważne że pamiętamy. Ten wirtualny cmentarz to żerowanie na ludzkich uczuciach. Zauważcie cyt."za opłatą można postawić nagrobek,zapalić znicze,postawić kwiaty ." I znowu ktoś zbije kasę na cierpieniu innych. opłaty minimalne?? Z grosików rosną fortuny. Jestem zniesmaczona tym pomysłem. Odpowiedz Link
pia.ed Prawdziwy cmentarz ... 30.10.08, 19:10 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/51,80269,5866609.html?i=0 Zdjecia z wroclawskiego cmentarza ... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Cmentarz wirtualny 30.10.08, 19:24 Jestem również przeciwna takim wirtualnym cmentarzom. Nie podoba mi się takie upraszczanie.Nie ma czasu na nic,wszyscy jesteśmy zabiegani,ale choć raz w roku powspominajmy swoich najbliższych i zapalmy im świeczkę ale prawdziwą.Kto nie może,zaduma i pamięć wystarczy. Odpowiedz Link
zajbel Re: Cmentarz wirtualny 31.10.08, 15:18 Do rodzinnych grobów mam 460 km więc nie jeżdżę na Wszystkich Świętych bo to za daleko ale za to chodzę na miejscowe cmentarze i zapalam zniczyki na grobach gdzie nikt światełka nie zapalił. Zapalam też znicze na grobach dzieci zmarłych na szkarlatynę w czasie II wojny, to nic że większość grobków się rozpadła, że większość pochowanych to niemieckie dzieci, że cmentarz ewangelicki, one tez potrzebują światełka do nieba. W ten sposób nie muszę bawić się w wirtualne cmentarze. Jest mnóstwo mogił, chociażby żołnierskich, zbiorowych mogił ofiar różnej maści zarazy, powstańczych, tam też idę . Przedtem chodziłam z dziećmi, teraz z wnukiem, niech sie uczy historii i szacunku do ludzkiego życia. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: ten ? 17.09.15, 19:18 Nie wiem. Nie bardzo jestem za tym aby prywatne sprawy przenosić do swiata wirtualnego ,choć wszystko ku temu zmierza. Na kazdym cmentarzu jest miejsce gdzie mozna zapalić znicz tym, którzy sa daleko. I póki co to mi wystarczy. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ten ? 17.09.15, 19:19 Ten link został podany tylko był nieaktywny. loona.pl/ Odpowiedz Link