Dodaj do ulubionych

Starsza pani od pomocy

27.01.09, 07:54
86-letnia mieszkanka Białołęki sama rozkręciła akcję pomocy najuboższym. Przez 12 lat pomogła ludziom w całej Polsce: bezrobotnym, pogorzelcom, zagrożonym eksmisją. Teraz organizuje węgiel na zimę dla swoich podopiecznych.

Przeczytałam z podziwem i z lekkim zażenowaniem, że ja tak nie potrafię. Chwała Jej za to co robi.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,6204991,Starsza_pani_od_pomocy.html
Obserwuj wątek
    • jaga_22 Re: Starsza pani od pomocy 27.01.09, 08:51
      To rzeczywiscie niesamowite.Może w tym wieku przychodzą najlepsze pomysły? ale
      co z realizacją,nie każdy tak potrafi.Trzeba
      mieć weeeeeeelkie serce.http://i40.tinypic.com/2u7t310.jpg
      • xy.5 Re: Starsza pani od pomocy 27.01.09, 08:56
        Osoba godna podziwu i szacunku.Czytałam.
        • polnaro Re: Starsza pani od pomocy 27.01.09, 09:03
          Też podziwiam. Dzięki jej aktywności wiele osób uzyskuje pomoc, ale i ona sama
          utrzymuje się w podziwu godnej formie.
          Nic tylko naśladować!
          • ditai-lutek Re: Starsza pani od pomocy 27.01.09, 11:10
            Na pewno dużo przeżyła, jest w tych latach, gdy w czasie wojny zabierano z domu
            14 letnie dziewczynki i wysyłano na roboty do Niemiec, ale one nie lubią o tym
            mówić. Godna wielkiego szacunku osoba.
            • agata-52 Re: Starsza pani od pomocy 27.01.09, 14:05
              Można mieć wielkie serce, ale nie umieć, lub nie mieć możliwosci zorganizowania takiej akcji pomocy. Kobieta godna podziwu i szacunku. Są osoby, które całe swoje życie będą tylko oceniać, rzucać oskarżenia, szukać winnych, żyć przeszłością i użalać się nad swoim losem. Ta kobieta, pomimo zaawansowanego wieku nie zrzędzi, tylko żyje do przodu.
              • iryska2604 Re: Starsza pani od pomocy 27.01.09, 17:58
                Tak rzadko sie spotyka takich ludzi,to aż nieprawdopodobne ze w tym wieku ta
                pani potrafi z takim zaangazowaniem działac na rzecz potrzebujących.Duzo
                zdrowia jej zyczę!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka