Dodaj do ulubionych

BIAŁE GRUDKI NA PENISIE !

04.07.02, 01:55
Mam białe grudki na penisie. Kilkadziesiat, od kilku lat, odkad pojawilo sie owlosienie lonowe. Wystepuja tez na jadrach, ale tam rosna z nich wlosy. Nic sie z nimi nie dzieje, nie swedza, nie ropieja, nic zupelnie, po prostu sa i paskudnie wygladaja zwlaszcza w zwodzie. Podobno to normalne zjawisko i wszyscy maja te grudki, tylko u jednych je widac bardziej u innych mniej. Ale czy jest jakis sposob zeby sie ich pozbyc? Zeby moja przyszla partnerka na ich widok nie uciekla gdzie pieprz rosnie. Plis help. Prosze o wszelkie informacje na ten temat. Podobno stan ten nazywa sie stanem Fordyce'a a grudki "Fordyce spots" Ale prosze cos jeszcze wiecej na teen temat, zdjecia, opisy, moze komus sie udalo to usunac? Czy wy tez to macie ? HELP!!!!
Obserwuj wątek
    • spawn77 Re: BIAŁE GRUDKI NA PENISIE ! 04.07.02, 21:37
      A gdzie dokladniej są te grudki?
      Na samym penisie czy u nasady żąłądzia?
      • pancio123 Re: BIAŁE GRUDKI NA PENISIE ! 05.07.02, 02:01
        spawn77 napisał(a):

> A gdzie dokladniej są te grudki?
        > Na samym penisie czy u nasady żąłądzia?

NA CAŁYM. ale ukladaja sie przewaznie w dolnej czesci, pod spodem, po bokach, w na wierzchu, u gory jest ich mniej.

• barteks20 Re: BIAŁE GRUDKI NA PENISIE ! 09.07.02, 22:39
          Fajnie,ze ktos to poruszyl bo sam to mam!!!!AAA!!!Mam to samo,nic mnie to nie
          boli nie swedzi a jednak jest i nie wiem skad sie wzielo bo jeszcze nie
          wspolzylem z dziewczyna,wiec nie zarazilem sie tym od nikogo.
          Prosze o pomoc bo moze ktos wie jak to zlikwidowac.Sa to male grudki wokol
          zoladzia i tylko tam.Duzo czytalem o tym i moge juz stwierdzic,ze to
          przypomina "Opryszczke narzadow plciowych".Sa takie objawy jak wlasnie w tej
          chorobie,ale nie ma pieczenia i swedzenia jak tak jest napisane.Wiem tez,ze jesli
          to rzeczywiscie to to trzeba uzywac masci wysuszajacych i odkazajacych a nawet
          leki przeciwwirusowe.Jesli ktos cos wie jak temu zaradzic to prosze o pomoc bo to
          nie wyglada najlepiej a mam dopiero 19 lat i wszystko jeszcze przedemna.Czekam na
          odpowiedz zyczliwych ludzi,ktorzy maja o tym pojecie.Czesc.
    • fnop Re: BIAŁE GRUDKI NA PENISIE ! 10.07.02, 16:41
      witajcie w klubie! też to mam, ale na penisie, przy nasadzie i po bokach - nigdy nie przeszkadzało, jedynie wygląda
      nieestetycznie, choć nigdy żadna z partnerek nie zwracała na to uwagi
    • firestarter1 Re: BIAŁE GRUDKI NA PENISIE ! 10.07.02, 23:14
      Ja bylem u dermatologa i pani powiedziala ze to nie jest choroba weneryczna
      jedynie efekt tego ze w tych miejscach bardziej sie pocimy i kanaliki ktorymi
      wyplywa pot sie zatykaja blokujac swobodny odplyw potu nazywaja sie te "grudki"
      prosakami. Mozna to leczyc ponoc nie schodzi latwo ale pomaga krioterapia czyli
      zraszanie cieklym azotem u dermatologo w kazdym razie kobieta nie robila z tego
      afery mozna kupic sobie specjalne emulsje w aptece np "dermoclar" albo mydlo
      antybakteryjne
    • fama1979 Grudki na zoledzi 11.07.02, 22:47
      Mam to samo, tyle ze u nasady zoledzi. Bylem z tym u 2 dermatologow. 1
      powiedzial ze prawie wszyscy to maja, tylko w roznym stopniu, jedni w bardziej a
      drudzy w mniej widocznym. 2 zas zebym sobie kupil Verrumal i to smarowal przez 5
      dni z rzedu na otwartej zoledzi. Znika, po bolesnym zabiegu ale za kilka tygodni
      odrasta z powrotem. Trzeba sie chyba z pogodzic z tym nieapetycznym
      wygladem....
    • pancio123 Re: BIAŁE GRUDKI NA PENISIE ! 03.08.02, 16:00
      To jak, nie ma na to lekarstwa ?
      • the_foe jest! 09.08.02, 01:29
        jesli chodzi o nasade zoledzia to jest oproste rozwiazanie: obrzezanie!Grudki
        te to zapewne zatkane łojem pory. Jak wiadomo w tym miejscu penis mocno
        sie "poci", co objawia sie wytwarzaniem serowatej substancji. rozwiazaniem
        jest czeste się mycie, ale to tylko zmniejszy efekt, gdyz napletek blokuje
        wentylacje.
    • mozart Re: BIAŁE GRUDKI NA PENISIE ! 05.08.02, 10:18
      Troche czytalem o tym, ale takie zmiany powinny wystapic nie tylko tam, lecz na
      calym ciele (patrz malzowiny uszu, plecy), choc w mniej widoczny sposob. Jest
      to spowodowane nadmiernym wydzielaniem potu i loju oraz zmianami tradzikowymi.
      Przypatrz sie blizej, a stwierdzisz, ze tych bialych krost wyrastaja wlosy.
      Wydaje mi sie, ze dopoki bedzie trwac wzmozona aktywnosc tradzikowa, ten stan
      bedzie sie utrzymywac. Problem w tym, ze burza hormonalna roznie trwa u ludzi.
      Glowa do gory
      M.
      • pancio123 Re: BIAŁE GRUDKI NA PENISIE ! 05.08.02, 22:41
        eeee to cos zle wyczytales, bo u mnie sa tylko na wacku, jajkach i jeszcze troche na sutkach, ale to chyba nie one. Tak czy siak na wacku wygladaja paskudnie, okropnie, fe ... No i co z tym fantem zrobic... Ja to mam kurwa pecha.
    • ssij Re: BIAŁE GRUDKI NA PENISIE ! 09.08.02, 09:04
      Musiales byc niezlym brudasem... stad te grudki na twoim szlalfie...
      Teraz to sie myj bo ci jeszcze odpadnie
    • mroc Re: BIAŁE GRUDKI NA PENISIE ! 14.09.02, 18:48
      Szanowni koledzy. Białe grudki na mosznie i na penisie to torebki z których
      wyrastaja włosy. Ponieważ skóra w tych miejscach jest cienka to je po prostu
      dobrze widać i czuć pod palcami. Te grudki to problem dojrzewajacych chłopców,
      którzy najpierw zauwazają ich powstanie a dopiero później zaczynaja im rosnąc
      włosy. Na jądrach możecie zobaczyć rosnące włosy i na dole członka ale wyżej
      na penisie czesto nie wystają z nich włosy bo zdążą sie wytrzeć zanim wyrosną
      długie. Malutkie grudki na obrzeży żołędzi to gruczoły łojowe produkujace tzw.
      mastkę. Gdybyście sie nie myli i nie ściągali napletka to pod napletkiem
      gromadziłaby się wydzielina z tych gruczołków - mastka. Mastkę należy usuwać
      podczas mycia bo śmierdzi (w wiekszych ilościach). Nie wyciskajcie tych
      gruczołków sądząc, że to trądzik.
      Taka już uroda naszych genitaliów. Ale dziewczyny i tak kochaja nasze penisy,
      jeżeli tylko czują, że to penisy ich ukochanych.
      • holendera Re: BIAŁE GRUDKI NA PENISIE ! 14.09.02, 20:55
        a ja mysle ze jestescie nosicielami wirusa HPV (brodawczaka ludzkiego), u was
        zle to wyglada, a u nas powoduje raka szyjki macicy.
        To straszne ze wszyscy to macie!!!
        • spawn77 Re: BIAŁE GRUDKI NA PENISIE ! 17.09.02, 13:49
          Też to mam ( chodzi mi o to wokół żołądzia a nie te z których wyrastają
          włosy ). Kiedyś znalazłem angielskie forum na którym był o tym temat. Tam się
          dowiedzialem że na to nie ma raczej lekarstwa , jedynym roawiązaniem jest jakiś
          zabieg. Nie jest to pochodzenia wirusowego ani innego innego (czyli nie jest to
          choroba którą można kogoś zarazić). Nie wiadomo dokladnie dlaczego to
          powstaje. Angielską nazwą tego jest Penile pearls (syn. pearly penile papules,
          papillae of the coronal sulcus or glans penis, hirsuties papillaris penis,
          coronal papilla). Najwięcej się chyba używa nawy pearly penile papules. Podobno
          10 - 30 % mężczyzn to ma. Jeśli ktoś wie coś o tym jeszcze to niech napisze.
          Może jednak istnieje sposób żeby się tego pozbyć?
        • michalek.22 Re: BIAŁE GRUDKI NA PENISIE ! 12.10.02, 19:34
          holendera napisała:

> a ja mysle ze jestescie nosicielami wirusa HPV (brodawczaka ludzkiego), u was
          > zle to wyglada, a u nas powoduje raka szyjki macicy.
          > To straszne ze wszyscy to macie!!!

kobieto nie mieszaj się do tych spraw!!!
          Ty na ten temat wiesz najmniej i nie powinnaś brać w niej udziału bo tylko
          pogrążasz chłopaków w stresie!
          To o czym oni mówią (a raczej piszą) to rzecz normalna.
          Wszyscy to mają (tylko nie u wszystkich to widać)
          Jeśli masz faceta to go rozbierz i obejrzyj jego "męskość" bardzo dokładnie (w
          razie potrzeby użyj lupki) a na pewno zobaczysz TO o czym mowa!!!

• big82 Re: BIAŁE GRUDKI NA PENISIE ! 15.10.02, 13:20
      Tez to mam od kilku lat, dermatolog powiedzal ze to trzeba jakos wypalic! :-( Jest to jakis zabiego, chyba nie bardzo przyjemny? Ja mam jeszcze inny problem... moj penis jest krzywy! Co ja mam z tym zrobic!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka