Dodaj do ulubionych

Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosować!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 18:12
Drodzy państwo wybory się zbliżają i trzeba wiedzieć na kogo głosować.
Jeśli chodzi o okręg II, ja jestem z III[ co mnie cieszy] w Wawrze to nie
warto głosować na dwie osoby. Pewnego młodego radnego z PO oraz na Zastępcę
Burmistrza Wawra.
Jeśli chodzi o drugiego to chodzą plotki że zamieszany jest w sprawę
wysypywania ziemi przy ulicy Wąbrzeskiej, a to jest teraz chroniony WOCHK i ma
już na karku prokuraturę. Chcemy chyba uczciwych radnych?
Jeśli nawet to nieprawda ze coś złego zrobił to bez powodu jednak nie jest
oskarżany.W każdym zarzucie jest ziarnko prawdy.
Ten Pan również faworyzuje swoje osiedle Wawer i Sadul, a jest Burmistrzem
całego Wawra. Powinien środki finansowe przeznaczać proporcjonalnie równo na
wszystkie osiedla, a nie tylko tam gdzie może zdobyć głosy wystarczającego do
dostania się do rady.
Również sprawa basenu jest wątpliwa.
Ostatnia sprawa to rewolucja komunikacyjna.
Mimo że byłem przeciw reformie , to jednak Burmistrz wcale nie był przeciw.
Przestraszył się mieszkańców osiedla Wawra, kiedy zaprotestowali przeciw
likwidacji 119 i zdecydował że nie poprze reformy, mimo że wcześniej był za. Z
moich informacji wiem, że cieszył się jak dziecko, że 115 pojedzie na
upragnioną Wiatraczną.
Pod sumując tego Pana:
- sprawił że są inwestycje w osiedlu Wawer i Sadul , a np. Las już nie ma[
przykład światła na Lucerny].
- nie zna realiów panujących w jego osiedlu, więc prawie by poległ na osiedlu
, jakby nie zmienił decyzji.
- mimo braku udowodnienia winny , coś się za nim ciągnie. Czy chcemy radnych[
burmistrza] oskarżanych przez prokuraturę. ja nie.
Jeśli chodzi o młodego radnego na G to działa on przeciwko nam popierając
wszystkie decyzje Burmistrza. Nie myśli samodzielnie, jest za bardzo wierny PO.
Więc drodzy państwo głosujmy na osoby nie związane z tym układem. Osoby dla
których ważny jest cały Wawer, a nie cząstka.
Czy to będzie PO PIS , czy inne KW to nie ważne. Ważne żeby nie głosować na
osoby, które będą na pierwszych miejscach na listach bo oni reprezentują
obecny układ radnych. Radnych którzy działają tylko na rzecz osób wybranych, a
nie całego ogółu mieszkańców.
Jest szansa że osoby z list od 2-3 do 7, czy dalszych miejsc nie będą tak
zależni od swoich partii, czy komitetów.
Przypomnę że Burmistrz był z Wawerskiej inicjatywy Samorządowej, więc niby nie
partyjny, a jednak działa nie dla Samorządu, tylko własnego interesu.
Wybrałem te dwie osoby , bo oni chyba najbardziej szkodzą w Wawrze.
Jednak nie podobają mi się też Adam G oraz radny B z WIS[ mój okręg], ale
podkreślam tych co opisałem to trzeba wywalić z rady na 100%!
Wiesław Mychoń Radość.
Ja nic nie ma do ukrycia.

Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek_S Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 19:21
      Ostro! Lekkie przegięcie to fakt.
      Tyle mojej osoby w tym temacie.
      • w_v_w Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow 27.07.10, 19:44
        Gość portalu: Krzysiek_S napisał(a):

> Ostro! Lekkie przegięcie to fakt.

Nie sądzę, kazdy ma prawo do oceny wg posiadanej wiedzy.

Wawerka
        • Gość: Krzysiek_S Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 19:48
          Ja tam wiem jak jest, ale nie byłbym chyba taki odważny, żeby toto wprowadzać w
          obieg.
        • Gość: Pozytywka Na kogo głosować? IP: 87.205.146.* 11.11.10, 02:22
          A ja zadam pytanie trochę bardziej pozytywnie - na kogo głosować? Do zrobienia jest dużo więc warto wesprzeć osoby, które maja pomysł co zrobić by rozwiązać problemy rodem z XIX wieku - kanalizacja, problemy z prądem itd. Polecam serwis z informacjami o kandydatach na radnych Wawra, Rady Warszawy i Sejmiku. Można znaleźć linki do ich stron z programem, ale też profile na facebooku, a także zadać kandydatom pytania dotyczące najważniejszych waszym zdaniem spraw.
    • w_v_w Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow 27.07.10, 20:19
      Gość portalu: Propo napisał(a):

[...]
      > Ten Pan również faworyzuje swoje osiedle Wawer i Sadul, a jest Burmistrzem
      > całego Wawra. Powinien środki finansowe przeznaczać proporcjonalnie równo na
      > wszystkie osiedla, a nie tylko tam gdzie może zdobyć głosy wystarczającego do
      > dostania się do rady[...]
      >Nie myśli samodzielnie, jest za bardzo wierny PO.

Ten pan wiceburmiszcz swoje stanowisko zawdzięcza PO, pewnemu układowi, bo chyba
      nikt nie ma watpliwości co do niekompetencji tego osobnika.
      Wiele lat temu jako działacz osiedlowy zaskarbił sobie przychylnośc Mieszkanców,
      sprytnie wykorzystując ówczesne władze Wawra, które to postawiły na tego pana,
      myśląc,że będa miały wiernego radnego. Nie przewidziały,ze przerżną wybory, nie
      przewidziały,że ów działacz o d "uliczek" pokaze im "gest Kozakiewicza" i
      bedzie rzeźbił z "nowym układem" I tak juz zostało, kolejny Dyzma w Wawrze:(

Pozdrawiam
      Wawerka
      • Gość: Krzysiek_S Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 20:45
        Mi tam podpadł w sprawie komunikacji miejskiej[ trzy razy zmieniał zdanie] , ale
        tak w rozmowie to jest miły Pan.Ołtarze robi na Boże Ciało, odwiedza pozostałe w
        okolicy.
        Obiecał mi remont Wąbrzeskiej.
        I mamy się go czepiać?

• tubylecwawerski Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow 27.07.10, 20:55
          No tak - ołtarze na Boże Ciało artykułem 1 potrzeby.
          Jak chcesz to ja obiecam Ci że Wawer będzie miał dostęp do morza i to morza
          Czarnego. :)
          • Gość: krzysiek_S Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 21:04
            A nie wyczułeś ironii.?
      • Gość: Propo Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 21:02
        A ma on coś wspólnego z MZK, bo jak były jazdy techniczne mikrobusami, to nasz
        szeryf chodził w kurtce MZK?
        • w_v_w Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow 27.07.10, 21:12

> A ma on coś wspólnego z MZK, bo jak były jazdy techniczne mikrobusami, to nasz
          > szeryf chodził w kurtce MZK?

Moze dorabia po godzinach :D

Wawerka
          • Gość: Propo Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 21:33
            Ale teraz zdaje się jest MZA, a on miał MZK czyli kurtkę firmy która już nie
            istnieje od 20 lat. MZK to takie ZTM+MZA razem.

• w_v_w Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow 27.07.10, 21:47

> Ale teraz zdaje się jest MZA, a on miał MZK czyli kurtkę firmy która już nie
              > istnieje od 20 lat. MZK to takie ZTM+MZA razem.

Może to dobra wrózba i tez zniknie z Samorządu, albo kolejny raz podczepi sie
              pod coś :(

Wawerka
              >
    • Gość: Mieszkanka Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 13:24
      Witam,
      a ja mogę polecić na kogo głosować:
      okręg 1: Cezary Jurkiewicz (Lista 5 poz 9)
      okręg 2 Wiesław Leszko (Lista 5 poz 5)

• Gość: DE__GOMI Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.11.10, 18:46
        Witam,
        Kandyduję do Rady Dzielnicy Wawer i proponuję Państwu, aby jednym z kryteriów przy podejmowaniu decyzji wyborczych było miejsce stałego zamieszkania kandydata. Wszak te wybory to takie lokalne sprawowanie władzy i ważne jest by demokracja przedstawicielska była faktycznie przedstawicielską.
        W wyborach tych powinno się głosować na "sąsiada", a nie na osoby, które w danym okręgu wyborczym znalazły się z "nadania" partii czy Komitetu Wyborców.
        W zwiazku z tym, że kandyduję z 2 okregu wyborczego (osiedla Wawer, Sadul, Zerzeń i Nadwiśle) - dwa ostatnie były dotychczas słabo reprezentowane w Radzie Dzielnicy proponuję przed podjęciem ostatecznej decyzji wyeliminowć osoby niezamieszkujące w naszym okręgu wyborczym.
        Oczywiście dalsze decyzje przy czyich nazwiskach oddać 5 głosów do Rady Wawra podejmiecie Państwo analizując programy, czy kierując się sympatią do kandydatów, ale pamietajcie, że kandydaci nie z naszego okręgu będą bardziej zainteresowani całościowym rozwojem Wawra niż poprawą lokalnych problemów.
        Poniżej pełna lista kandydatów z 2 okręgu - niestety na stronie http//www.PKW.GOV.PL nie ma danych adresowych, ale proponuję, żebyscie Państwo samodzielnie (czy przez forum) ustalili, który kandydat jest mieszkańcem okręgu z którego kandyduje:
        Lista nr 1 - KOMITET WYBORCZY SOJUSZ LEWICY DEMOKRATYCZNEJ
        1 Maicki Miron 56 Warszawa
        2 Kowalski Paweł Sławomir 45 Warszawa
        3 Nałęcka-Ring Ingeborg 61 Warszawa
        4 Asfal Krzysztof Marek 32 Warszawa
        5 Lesiak Janina 64 Warszawa

Lista nr 4 - KOMITET WYBORCZY PLATFORMA OBYWATELSKA RP
        1 Grudziąż Michał 31 Warszawa
        2 Baraniewski Leszek Piotr 49 Warszawa
        3 Sołtysiak Michał Jerzy 32 Warszawa
        4 Skołożyńska Ewa Grażyna 53 Warszawa
        5 Hrycan Grażyna Barbara 59 Warszawa
        6 Kruszewski Patryk Jakub 30 Warszawa
        7 Wolska Agata Jadwiga 44 Warszawa
        8 Gerulewicz Grzegorz Jan 49 Warszawa
        9 Gacyk Maciej 47 Warszawa

Lista nr 5 - KOMITET WYBORCZY PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ
        1 Plakwicz Andrzej Wiesław 35 Warszawa
        2 Kacprowicz Sławomir Stanisław 48 Warszawa
        3 Stępień Maciej Stanisław 57 Warszawa
        4 Wielogórski Waldemar Grzegorz 38 Warszawa
        5 Leszko Wiesław 28 Warszawa
        6 Zalewski Grzegorz Maksymilian 24 Warszawa
        7 Grodecki Janusz Marek 53 Warszawa

Lista nr 34 - KOMITET WYBORCZY WYBORCÓW WAWERSKA INICJATYWA SAMORZĄDOWA
        1 Gójski Zdzisław 57 Warszawa
        2 Wilczyńska Henryka Urszula 64 Warszawa
        3 Zakrzewska Wanda 63 Warszawa
        4 Roszkowski Józef 80 Warszawa
        5 Strzeliński Jan 63 Warszawa
        6 Prusakowska Bożena Hanna 56 Warszawa
        7 Migut Wiesław Tadeusz 49 Warszawa
        8 Kosowska Jadwiga 60 Warszawa
        9 Malinowski Krzysztof 44 Warszawa
        10 Zabrzyjewski Maciej 43 Warszawa

Lista nr 35 - KOMITET WYBORCZY "WAWER 2002"
        1 Zając Adam 64 Warszawa
        2 Tobijasz Waldemar 43 Warszawa
        3 Kurek Beata 51 Warszawa
        4 Miara Anna 58 Warszawa
        5 Jesiotr Paweł 35 Warszawa
        6 Zięba Anna 29 Warszawa
        7 Kowalski Adam Antoni 67 Warszawa
        8 Gotowiec Mirosław 43 Warszawa ul. Wiązana
        9 Jankowski Krzysztof 34 Warszawa

Mirek Gotowiec
        www.mirekgotowiec.webpark.pl/
        • Gość: Andrzej Olszewski Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 22:08
          Drodzy Sąsiedzi,
          Uważam, że miejsce zamieszkania kandydata do Rady Dzielnicy jest jednym z ważniejszych kryteriów wyboru. Nie pozwólmy, aby o naszych sprawach decydowali ludzie spoza naszych osiedli.
          Jestem mieszkańcem Międzylesia, a moje dzieci chodziły i chodzą do wawerskich szkół.
          Kandyduję w okręgu 3 (Anin, Międzylesie, Radość) lista nr 5, miejsce nr 5.
          Pozdrawiam Andrzej Olszewski
          www.pis.waw.pl/andrzej.olszewski
          • Gość: yaro Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow IP: *.aster.pl 09.11.10, 22:59
            Andrzej Olszewski napisał(a):

> Drodzy Sąsiedzi,
            > Uważam, że miejsce zamieszkania kandydata do Rady Dzielnicy jest jednym z ważni
            > ejszych kryteriów wyboru. Nie pozwólmy, aby o naszych sprawach decydowali ludzi
            > e spoza naszych osiedli.

masz takie samo zdanie odnośnie kandydatów na prezydentów miast? PiS porozsiewał trochę "spadochroniarzy" po różnych miastach więc jestem ciekaw jak to co napisałeś odbierze prezes.... Może jako krytykę, więc zastanów się nad odpowiedzią bo casus posłanek działa na wyobraźnię:-)))
            PS. Po jaką cholerę na swojej stronie dotyczącej wyborów samorządowych umieściłeś katyńsko-smoleńskie refleksje?
            • Gość: Andrzej Olszewski Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 23:23
              Szanowny Panie,
              Doceniam Pana merytoryczny głos w dyskusji. Strona nie jest przygotowywana przeze mnie, ale rozumiem, że nie wszystkim musi odpowiadać. Mnie wiersz maturzysty w niczym nie przeszkadza. Chętnie odpowiem na Pana pytania dotyczące mojego programu.
              Pozdrawiam
              Andrzej Olszewski
              www.pis.waw.pl/andrzej.olszewski
              • Gość: yaro Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow IP: *.aster.pl 10.11.10, 00:39
                OK, oficjalnie też możemy...
                Szanowny Panie,
                pytanie odnoszące się do Pana stanowiska, że najlepiej o sprawy mieszkańców dbają ci, którzy sami mieszkają w danym mieście, dzielnicy itp. zadałem z ciekawości, mając głównie na uwadze stopień ubezwłasnowolnienia działaczy Pana partii... Pan Kaczyński desygnując w tegorocznych wyborach samorządowych jak i np. w ostatnich do europarlamentu kandydatów nie mieszkających w danym mieście/regionie prezentuje pogląd zgoła odmienny od Pańskiego więc ciekawi mnie, czy głosząc pogląd inny niż prezes nie będzie Pan za chwilę byłym kandydatem lub radnym a to w istotny sposób może wpłynąć na realizację Pańskich przedwyborczych obietnic, co z kolei determinuje decyzję wyborców co do ewentualnego głosu na Pana kandydaturę. Ale skoro uznaje Pan, że ta kwestia jest nieistotna to przejdźmy do Pana programu:
                po pierwsze bezpieczeństwo - przy pomocy jakich instrumentów chce Pan dbać o bezpieczeństwo na drogach?
                po drugie rozbudowa sieci dróg lokalnych i dojazdowych do centrum W-wy, mostu, kanalizacji itp. - jak chce Pan zapewnić finansowanie tych inwestycji? Kiedy (orientacyjnie, chodzi mi podanie przewidywanej daty) i co miałoby powstać? Ja też mogę obiecać budowę mostu (albo nawet dwóch...) i dróg rozładowujących korki np. na Trasie Siekierkowskiej czy Trasie Łazienkowskiej ale jak ktoś mnie zapyta "jak chcesz to zrobić" to odpowiem "nie wiem". Tylko że ja nie kandyduję na radnego więc mogę obiecać cokolwiek; chciałbym jednak, aby obietnice radnych miały choć cień szansy na realizację i aby razem z obietnicami kandydaci przedstawiali informacje jak chcą je realizować...
                po trzecie kultura - organizacja Parku Kultury na skraju Mazowieckiego Parku Krajobrazowego jest chwalebna; rozumiem, że ma Pan pomysł skąd wziąć na to pieniądze a wszelkie zgody i inne formalności nie stanowią dla Pana problemu?

I ostatnie pytanie: jak mając na uwadze kompletny brak zdolności koalicyjnej Pana partii zamierza Pan pozyskać większość niezbędną do spełnienia obietnic? Bez żadnej złośliwości mogę stwierdzić, że PiS nie wygra wyborów w Warszawie i na Mazowszu w skali pozwalającej na samodzielne rządzenie więc z kim zawiąże koalicję?
                A wiersz jest niestosowny z racji tego, że tragedia smoleńska nie powinna być wykorzystywana w kampanii samorządowej. Tak trudno to zrozumieć?
                • Gość: Andrzej Olszewski Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 11:02
                  Szanowny Panie,
                  Dziękuję za Pana pytania. Postaram się przedstawić moje punkty widzenia na poszczególne zagadnienia.
                  Bezpieczeństwo na drogach. Mam tu na myśli rozmieszczenie urządzeń wymuszających ograniczenie prędkości w newralgicznych miejscach tzn. w okolicach szkół, przedszkoli, przejść dla pieszych. Przykład takiej instalacji to ul. Lucerny (światła), czy też ul. Juhasów (garby).
                  Rozbudowa sieci lokalnych i dojazdowych dróg do centrum. Główne drogi łączące Dzielnicę z Centrum to Wał Miedzeszyński, ul. Czecha i Płowiecka. Brak jest przedłużenia ul. Bora Komorowskiego, mostu na „Zaporze”.
                  Lokalny układ dróg nie jest dopasowany do istniejącej siatki dróg dojazdowych do Centrum, co ogranicza możliwości dojazdowe do Wału Miedzeszyńskiego np. rozbudowa ul. Panny Wodnej.
                  Brak bezkolizyjnych przejazdów przez tory kolejowe w Międzylesiu (ul. Zwoleńska i ul. Żegańska), czy Radości.
                  Proszę zwrócić uwagę na fakt, że powyższe postulaty nie są nowe. Dokładnie były one podnoszone w poprzednich wyborach przez różne ugrupowania, ale przez ostatnią kadencję niewiele się wydarzyło.
                  Budżet Warszawy jest zdecentralizowany, zadaniowy. W związku z tym, Wawer otrzymuje środki na realizację zadań statutowych. Wprowadzono wieloletnie planowanie inwestycyjne tj. 5- letnie plany kroczące.
                  Wymienione przeze mnie konieczne zadania drogowe do wykonania mają różny charakter oraz przewidywany okres inwestycyjny. Dlatego system budżetowy Warszawy dostosowany jest do ich realizacji. Oczywiście możliwości wykonania tych działań zależą od podziału środków budżetowych. Ja wskazuję, że jestem tym kandydatem na Radnego, któremu zależy na realizacji wymienionych inwestycji i będzie dążył do takiego podziału środków w ramach budżetu, aby ich realizacja została wykonana lub rozpoczęta podczas nadchodzącej kadencji. Posiadam umiejętności i doświadczenie w zakresie finansów, które pozwolą mi na kontrolę ciągłości i racjonalności procesu inwestycyjnego.
                  Realizacja Parku Kultury. Ten pomysł może być realizowany przy współdziałaniu inwestora publicznego i inwestorów prywatnych (partnerstwo publiczno-prawne). Jestem przekonany, że inicjatywa ta uaktywniłaby lokalny biznes i stworzyła mieszkańcom nowe miejsca pracy i formę aktywności.
                  Wydaje mi się, że niepotrzebnie przenosi Pan problemy ze szczebla krajowego na szczebel samorządowy. Jestem przekonany, że kiedy zostaną wybrani na Radnych mieszkańcy Dzielnicy, to będzie możliwe porozumienie wokół tych inicjatyw, które są niezbędne dla rozwoju Wawra.

Jeśli chciałby Pan kontynuować dyskusję proponuję przenieść ją do wątku „na kogo głosować”, aby nie zarzucano Panu braku zrozumienia wątku.

Pozdrawiam
                  Andrzej Olszewski
                  pis.waw.pl/andrzej.olszewski
                  • Gość: cns80 Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.10, 08:02
                    Po pierwsze to wypadałoby żeby radny wiedział jakie ma (lub może mieć) kompetencje, bo z całą pewnością nie zbuduje mostu, ani drogi między dzielnicami. Sprawa przejazdów kolejowych także nie leży w kompetencji radnego, bo tu głos ma PKP. Pana program (jak większości) jest pełen frazesów i mydlenia oczu, ponieważ nie jest pan w stanie wykonać jego założeń nawet w 5 kadencji.
                    Po drugie to za światła na Lucerny ktoś beknie, bo nie poprawiły warunków, a jedynie je pogorszyły. Do tego wiecznie się psują (od pierwszego miesiąca po uruchomieniu nie było dnia żeby wszystkie sygnalizatory były sprawne), a kosztowały masę pieniędzy.
                    Zamiast populizmu proponuję obiecać coś mniejszego co będzie Pan mógł zrobić i się pochwalić.
    • Gość: tadościanin Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 08:42
      Jak zwykle, wszyscy piszą nie na temat. Pytanie założyciela wątku brzmiało, na kogo NIE głosować! Czego się można spodziewać po wyborcach, którzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem? Oczywiście tego, że równie bezmyślnie wybiorą tych co zawsze.
      Ja odpowiadam: nr ! do wywalenia to pan Barciński.
      Nastepni to ci wszyscy, którzy ani razu nie zabrali głosu na sesjach rady.
      • w_v_w Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow 10.11.10, 11:10
        Gość portalu: tadościanin napisał(a):

>[...]
        > Ja odpowiadam: nr ! do wywalenia to pan Barciński.

Popieram, ten koles, to totalny obciach pod każdym wzledem!!!

Wawerka

• Gość: Mie Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 16:52
        Skoro nie ma wątku na kogo głosować to czemu nie można podpiąć się pod te forum
        Trochę poszperałam po kandydatach, którzy się udzielaja na forach internetowych i polecam głosować do Rady Dzielnicy na:

okręg 1: Cezary Jurkiewicz (Lista 5 poz 9)
        okręg 2 Wiesław Leszko (Lista 5 poz 5)

Polecam forum www.goldenline.pl/forum/1956174/wybory-samorzadowe-wawer-2010r/s/1, gdzie można sobie poczytać wypowiedzi aktywniejszych kandydatów.
        • Gość: Mieszkanka Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 17:05
          Przepraszam jednak istnieje watek na kogo glosowac. Czuje sie teraz jak "glupi" wyborca
          • w_v_w Miało nie być zębiastych... 12.11.10, 18:01

...a tu w skrzynce szczerzy kły niejaka Chodecka a jakie dokonania hohoho.

czy dobrze pamietam, że zamieszana w jakies zasiedzenia gruntów??

I jak tu wierzyć PO?

Wawerka
            • Gość: abba Re: Miało nie być zębiastych... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.11.10, 20:33
              Zębiaści mogą być, miało nie być "zębicznych uśmiechów" ;) A Hania Ch. już chyba wyjaśniła te grunty... ?
              • w_v_w Re: Miało nie być zębiastych... 12.11.10, 22:13
                Gość portalu: abba napisał(a):

> Zębiaści mogą być, miało nie być "zębicznych uśmiechów" ;) A Hania Ch. już chyb
                > a wyjaśniła te grunty... ?

O kurde, w kazdym razie "usmiech na focie zarąbiasty"
                Chyba nawet coś wybudowała? Ludzie to maja szczęśccie :D

Wawerka
                • Gość: abba Re: Miało nie być zębiastych... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.11.10, 23:49
                  Wróżka - Zębuszka niemalże ;D A chyba tak, budowy szły... ;D
        • Gość: abba Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.11.10, 20:31
          A ja akurat znam te persony i krzyżyka na nie bym nie postawił. A dzwon dlatego głośny, że wewnątrz próżny ;)
          • Gość: cns80 Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.10, 08:04
            Nic dodać, nic ująć :)
      • Gość: Damian Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.10, 21:23
        Popatrzyłem na "jedynki" na listach -to w większości spadochroniarze. Nie chcę ich w Wawrze
        • Gość: abba Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.11.10, 23:57
          Może nie większość, W liczących się partiach (PO i PiS) tylko z PiS Werbanowski na Marysinie a z PO Jankowski w 4 okręgu. Na nich nie radzę głosować. O innych listach nie piszę, bo szkoda czasu - tam są przeważnie tylko cwani "liderzy" na jedynkach a reszta ma naiwnie pracować na mandacik dla nich, szkoda słów. A ta reszta też ma pojęcie o samorządzie jak ślepy o kolorach (polecam listę domańsko-godlewską na Marysinie na przykład)
          • Gość: mam Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow IP: *.chello.pl 13.11.10, 17:28
            Haha bo w PO czy PiS tak wcale nie jest:D człowieku ale bzdury napisałeś:)
          • Gość: Mietek Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow IP: *.chello.pl 17.11.10, 22:46
            Lista Domańsko-Godlewska to dopiero tragedia. Pospolite ruszenie przedwyborcze. Kto o nich słyszał. Emeryt Domański już mógłby dać sobie spokój. Wystarczająco narozrabiał jak był vice burmistrzem 2kadencje temu i wpakował urzad w stary biurowiec na Żegańskiej, który ciągle jest remontowany i pewnie już kosztował dwa razy tyle jak nowy budynek.Wystarczy już tych dziadków cwaniaczków.
    • Gość: Aquarius Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.10, 19:02
      Odważne tezy - i poważny temat. Mnie zastanawia Jan Lesiak startujący z list SLD z Wawra... Czy to ten od szafy?
    • Gość: Robert Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 21:56
      Na kogo nie głosować - na tych co nie dotrzymują obietnic i oszukują, link:

wybory.wp.pl/kat,122354,title,Przewrotna-praktyka-Platformy-Obywatelskiej-w-stolicy,wid,12847279,wiadomosc.html?ticaid=1b3ce&_ticrsn=5
    • Gość: Paw Akcja "Ostrobramska" :) IP: *.chello.pl 14.11.10, 18:31
      Kampania wyborcza nabiera tempa. Dzisiaj zachęcałem do poparcia mojej kandydatury przy Ostrobramskiej. Cieszą mnie niezmiernie miłe słowa które usłyszałem od mieszkańców:) Utwierdzają mnie one w przekonaniu, że jest więcej ludzi którzy mają dość partii w samorządzie, mają podobne zdanie jak ja. Dziękuję Kasi, Magdzie i Marcie za pomoc:)

Zapraszam do obejrzenia fotoreportażu z dzisiejszej akcji na www.paweldabrowski.pl:)
    • Gość: Głosuj świadomie Re: Wybory - baza informacji o kandydatach IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.10, 22:06
      Ciekawe informacje o kandydatach można znaleźć na serwisie poświęconym wyborom samorządowym TyTuRządzisz.org l - poza programami kandydatów, są tam linki do ich profili na facebooku a także informacje o spotkaniach przedwyborczych... Można samemu dodawać pytania do radnych (na razie niestety nie kwapią się by na nie odpowiadać...) i znaleźć na mapie miejsce głosowania....
    • Gość: Mietek Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow IP: *.chello.pl 17.11.10, 22:36
      Zgadzam się z przedmówcą. Co do vicka.I co do osób na listach.
      Warto zwrócić uwagę na osoby od 2 do 5 bo pozostałe osoby bardzo często są tylko uzupełnieniem listy i nawet sami nie zakładają , że mogą się dostać do rady a jedynie chcą wspomóc listę głosami sąsiadów.
      • Gość: Mietek Re: Wybory samorządowe 2010 - na kogo nie głosow IP: *.chello.pl 17.11.10, 23:05
        Kiepsko u mnie z techniką. I dopiero teraz zauważyłem , że odniosłem się do informacji w prawdzie z początku dyskusji ale to było bardzo dawno. Poproszę młodszych w rodzinie to mnie poduczą obsługi tego forum.
        • Gość: Lolek Marcin Daszko - dobry wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 10:46
          Facet zrobił fajną kampanię i tym mnie ujął.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka