Dodaj do ulubionych

parking przy UG Praga Płd

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 12:08
Chciałam zaparkować na parkingu oprzy Urzedzie Gminy na Grochowskiej. Jak zwykle pan parkingowy nie wpuścił mnie, gdyż brak miejsc. Tak się składa, że moja praca wymaga częstych wizyt w urzędach gminy. I tak w urzedzie Ursynów, Ursus, Wawer, Włochy można praktycznie zawsze zaparkować na parkingu, nie ma tam żadnych szlabanów, ani parkingowych, z założenia chyba jest to parking dla petentów. Natomiast Praga Płd mam wrażenie ma parking tylko dla pracowników. Zwykły człowiek musi zrobić ze trzy kółka Terspolska - Grochowska - Kamionkowska, żeby w końcu zaparkować. Czy komuś udało się kiedyś wjechać na ten wyjątkowy parking idąc do urzędu?
Obserwuj wątek
    • Gość: meeee Piechotką zdrowiej IP: *.jjs-isp.pl 17.11.10, 13:14
      Niektórzy to by najchętniej wjechali do środka samochodem. Ja jeżdżę komunikacją zbiorową a gdy niekiedy poruszam się samochodem, to nie jest dla mnie problemem stanąć trochę dalej i przejść kawałek pieszo. Polecam to genialnie proste rozwiązanie :)
      • wajego Re: Piechotką zdrowiej 17.11.10, 13:22
        Dokładne. W okolicy jest mnóstwo miejsc parkingowych. Ale w Polsce sugestia przejścia 100 metrów czy przejechania przystanku tramwajem traktowana jest jak zamach na prawa obywatelskie.
        P.S. Miejsca parkingowe dla niepełnosprawnych są.
        • Gość: budlah Re: Piechotką zdrowiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 13:41
          Bez przesady! Przejście tzw 100 metrów nie jest dla mnie żadnym problemem. Ciekawa jestem gdzie w okolicy jest pełne tych miejsc parkingowych?? Zastanwiam się dla kogo jest ten parking?
          • wajego Re: Piechotką zdrowiej 17.11.10, 14:02
            Dla kogo jest parking to nie wiem, pewnie dla pracowników co jest skandalem.
            A miejsc jest mnóstwo wzdłuż Grochowskiej w stronę Wiatracznej, na Kobielskiej, Kinowej itp.
            • Gość: Hihi Re: Piechotką zdrowiej IP: *.acn.waw.pl 17.11.10, 18:29
              Uhum, i na Marszałkowskiej też.

Skąd w jeżdżacych zbiorkomem ta zawiśc wobec kierowców? Przecież nie po to jadę gdzieś samochodem, zeby potem zapierdealać trzy kilometry w deszczu i zimnie, logo?
              • Gość: wajego Re: Piechotką zdrowiej IP: *.aster.pl 17.11.10, 20:42
                Tak żebyś zrozumiał: A g.ó.wno kogokolwiek obchodzi, że akurat Ty jedziesz samochodem. Zwłaszcza tam, gdzie nie ma jak zaparkować.
                P.S. Nie zawiść. Tylko obrzydzenie do polskich roszczeniowych egoistów. Skąd to się w narodzie wzięło...
                • rosada Re: Piechotką zdrowiej 17.11.10, 21:31
                  Punkt widzenia zależy od... punktu dojechania ;)
                  Skoro jeżdżący zbiorkomem nie widzą problemu, to może przystanek Urząd Dzielnicy przenieść przy Podskarbińskiej i przy Terespolskiej. Piechotą bliżej... ;)
                  Sorki, ale mimo braku czasu nie mogę milczeć. Po pierwsze zmiany na tym parkingu są konieczne. Proponowaliśmy władzom tej i poprzedniej kadencji budowę przy UDz parkingu wielopoziomowego. Niestety, bez odzewu. Mam nadzieję, że może w nowej kadencji... Bo właściwie wydaje się, że to jest jedynie kwestia kasy. A to można załatwić w ramach PPP.
                  Po drugie wkurzam się, mimo, że też chcę, aby Ziemia była piękna, zdrowa i przyjazna, na róznego rodzaju utrudnienia, jakie władze fundują kierowcom indywidualnym. Przecież, w zdecydowanej większości, to z opłat pobieranych przez tych kierowców budowane i utrzymywane są ulice...
                  Ps.
                  A że część parkingu jest przeznaczona dla urzędników i samorządowców - nic dziwnego. Akurat tak powinno być. Tylko niech mi nikt nie mówi, że problem zmotoryzowanych mieszkańców jest sztuczny, a okoliczne uliczki pełne miejsc parkingowych. Bo bredzi.

• Gość: wajego Re: Piechotką zdrowiej IP: *.aster.pl 17.11.10, 22:32
                    Nieładne słowa panie redachtorze. Chodzi o to, że jazda samochodem nie jest jedyną słuszną metodą przemieszczania się po mieście. A jakieś 80% kierowców nie szuka żadnych alternatyw i narzeka na stan dróg i parkingów. Bo zbiorkom jest be. A nie jest.
                    Przykład? 11.11 (święto, dzień wolny). Jechałem z CK Północnego na Francuską zbiorkomem (bus, metro, tramwaj) a moja luba samochodem. Była... 10 minut wcześniej. Bo szukała miejsca parkingowego (znalazła na samej Francuskiej, szacun niemożebny).
                    Ja Was pazdrawlaju tawariszci;)
                    • pantalon Re: Piechotką zdrowiej 18.11.10, 10:27
                      wajego a moglbys napisac skad wziales te dane? Czy talko tak sobie palnales 80% bo ta ladna liczbna i robi wrazenie 90 byloby juz deko podejrzane. :)
                      Na twpj przykllad mozna dac mase kontrprzykladow i tak mozemy sie wymieniac do usmiechnietej smierci.
                      A tak BTW jaka jest alternatywa do narzekania na stan drog i parkingow bo oprocz nienarzekania nic mi do glowy nie przychodzi

PanTalon
                    • rosada Re: Piechotką zdrowiej 24.11.10, 23:13
                      Nieładne słowa Panie Jeszcze Radny ;) Demokracja, to wybór. Wolność, to wybór. Ale nie w tym rzecz. Bez względu na dane (których potwierdzenia oczekuje PanTalon) , to 80 % kierowców nie szuka alternatywy, bo 100 % kierowców, to kierowcy. Czyli ludzie, którzy jeżdżą samochodami (ponosząc znacznie większe koszty niż jeżdżący zbiorkomem). I nie komfort jazdy jest tu najważniejszy. Często tak muszą. Bardzo rozsądne są wpisy a oraz budlaha.
                      Idąc za przedstawioną logiką, to zbiorkom też jest be. Też truje. Niszczy jezdnie. Może więc lektyki ?
                      Ja tożie Was pazdrawliaju, Tawariszcz ;)
                      Ps.
                      Jak po Warszawie poruszają się władze ? Bo łatwo się wprowadza ograniczenia dla innych, jeśli samemu ma się przywileje...
                • Gość: jkm [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 08:48
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: ??? chwileczkę jakiej gminy? IP: 81.219.13.* 18.11.10, 11:35
      • odpi Re: chwileczkę jakiej gminy? 18.11.10, 14:55
        ... gminy Warszawa
        patrz - art. 1 ust. 1 ustawy o ustroju wa-wki
    • Gość: a Re: parking przy UG Praga Płd IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.10, 19:40
      Właśnie urzędnicy powinni do pracy dojeżdżać tramwajami. Nie ma powodu, zeby na nasz koszt zapewniać im i ochraniac osobne miejsca parkingowe. W swojej pracy nie potrzebują prywatnych pojazdów.
      Od czasu otwarcia sądu cała okolica zapchana jest samochodami interesantów sądu i urzędu. Znowu urzędasy zlekcewazyły problem parkowania. Właśnie pan Radek i towarzystwo z Terespolskiej. Sami przecież mają gdzie parkować. Bezpiecznie i wygodnie.
      Zazdroszczę mądralom, którzy na forum wyśmiewają konieczność jeżdżenia samochodem w pracy. Pewnie nic konkretnego nie robią, a może mają prostą urzędniczą robotę, albo jakąś inną, jeszcze mniej absorbującą. Nie są w stanie pojąć, że są ludzie, którzy muszą w ciągu jednego dnia zjawić się osobiście w kilku miejscach, czasem nawet dość odległych. Tacy ludzie jeżdżą samochodami i muszą je gdzieś parkować.
      • Gość: budlah Re: parking przy UG Praga Płd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 08:30
        Popieram! Pewnie, że wolałabym do pracy pojechać komunikacją. Książkę mogłabym poczytać, zero problemu z parkowaniem, sam luz, ale niestety nie mogę, taka praca. Rozumiem, że Grochowska to praktycznie centrum miasta, więc problem z parkowaniem bedzie. Ale jak można nie zapewnić żadnych miejsc parkingowych dla petentów urzędu! Niech wprowadzą jakieś bilety, które pobierasz w urzędzie jak załatwiasz sprawę i następnie oddajesz parkingowemu. Poza tym obok jest wielki gmach sądu, gdzie również nie ma miejsc parkingowych. Za sądem uczelnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka