Dodaj do ulubionych

Grochów wszedł do Europy

IP: *.idea.pl 01.05.04, 08:39
W mojej kamienicy ten fakt nie przeszedł bez echa. Zrobiło się
międzynarodowo. Od dziś mieszkanie na czwartym piętrze wynajmuje Ukrainka z
Tarnopola. Bardzo sympatyczna. Jest też unijnie kolorowo. Moja sąsiadka,
emerytowana pielęgniarka, paraduje od rana w granatowej bluzce w zółte kropy.
Najmocniej jednak fetował inkorporację sąsiad z parteru, który w ogóle fetuje
bardzo często. Właśnie w tej chwili stoi w oknie i grzeje twarz w słońcu. Nos
ma w europejskiej barwie. Atramentowy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Thierry Re: Grochów wszedł do Europy IP: *.chello.pl 05.05.04, 18:08
      A mój sąsiad od kilku dni puszcza stale "Odę do Radości" w wykonaniu chóralnym.
      Tylko nie wiem czy stał się z dnia na dzień wielkim miłośnikiem muzyki Ludwika
      van Beethoven'a, czy też jest to jego dekada w związku z naszym wejsciem do
      Uniii Europejskiej.

p.s. Flagę biało-czerwoną też wywiesił. Wisi do dzisiaj.
      • Gość: pola Re: Grochów wszedł do Europy IP: *.stacje.agora.pl 05.05.04, 18:34
        A czego sąsiad słuchał wcześniej?
        • Gość: Thierry Re: Grochów wszedł do Europy IP: *.chello.pl 05.05.04, 23:35
          Czego słuchał ? Hmmm.... o ile dobrze pamiętam to było: "Don't give up"
          w wykonaniu Sinead O'Connor & Peter Gabriel & Sting - (wersja live - unreleased)
          • Gość: pola Re: Grochów wszedł do Europy IP: *.stacje.agora.pl 07.05.04, 12:00
            Czyli utrzymał konwencję. Myślałem, że może przed 1 maja manifestacyjnie
            puszczał „Rotę” i „nawrócił się” dopiero po tym jak inkorporacja stała się
            faktem.
            • Gość: Thierry Re: Grochów wszedł do Europy IP: *.chello.pl 07.05.04, 16:39
              Masz doskonale przeczucie. Wszystko odbywa się we wlaściwej konwencji a rozwój
              wypadków postepuje we właściwym (tak myślę) kierunku. Nasza biało-czerwona
              znikła już z balkonu, a moje stargane nerwy sąsiad regeneruje puszczając suitę
              z Forrest Gump (Allan Silvestri) - wersja orkiestrowa, czas nagrania 8.50 min.
              To wprawdzie nie Unia Europejska, ale ......... co to komu przeszkadza.
              • Gość: pola Re: Grochów wszedł do Europy IP: *.idea.pl 08.05.04, 19:51
                Masz sąsiada globalistę ;)
                • Gość: Thierry Re: Grochów wszedł do Europy IP: *.chello.pl 08.05.04, 23:23
                  Ano właśnie, uczymy sie (czy też rownamy)do najl
                  • Gość: Thierry Re: Grochów wszedł do Europy IP: *.chello.pl 08.05.04, 23:26
                    coś się nie dokonczyło mialo być: do najlepszych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka