Dodaj do ulubionych

wybory zarządu Wawra

IP: *.xdsl.centertel.pl 24.06.12, 10:34
W najbliższy wtorek, 26 czerwca ponoć mają się wybierać (ci sami). Może warto władzy patrzeć na ręce! Obrady rady są dostępne dla mieszkańców! g. 16.30 i g. 18.00
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: wybory zarządu Wawra 25.06.12, 08:59
      Z naszych nieoficjalnych informacji wynika, że plan wskrzeszenia zarządu Wawra w składzie: Jolanta Koczorowska, Przemysław Zaboklicki, Adam Godusławski może się nie udać. W PO funkcjonuje wewnętrzna opozycja, która zażąda wymiany burmistrza.

Radni dzielnicy czekają też na opinię ratusza w sprawie uchwały o odwołaniu zarządu Wawra. A tam trwa wewnętrzne śledztwo.

Wicedyrektor gabinetu prezydenta Warszawy Jarosław Jóźwiak, w ramach nadzoru nad działaniami rad dzielnic, zażądał przesłania uchwały dzielnicy oraz kopii głosu nieważnego, który zdecydował o odwołaniu.

Burmistrz Koczorowska straciła stanowisko na początku lipca wynikiem 11 głosów „za", 10 „przeciw", przy jednym głosie nieważnym, który przesądził o odwołaniu.
      www.zyciewarszawy.pl/artykul/1,657433.html
      • w_v_w Mam nadzieje, że przepadną wiekszą ilością głosów 25.06.12, 13:56
        ...figuranci, ignoranci muszą odejść!!!

Wawerka
        • poziomka001 Re: Mam nadzieje, że przepadną wiekszą ilością gł 25.06.12, 17:14
          też mam taką nadzieję, może wreszcie zdarzy się jakiś cud i naszą dzielnicą zacznie zarządzać ktoś kto ma chociaż odrobinę oleju w głowie.

Z konieczności przebijałam się ostatnio kawałek ulicą Zwoleńską, to co tam się dzieje to jest niepojęte, po prostu w głowie się nie mieści. Zastanawiam się czy w naszym urzędzie jest ktokolwiek kto ma jakiekolwiek pojęcie o takich rzeczach jak zarządzanie czy koordynacja prac.

Współczuję tylko tym wszystkim, którzy tam mieszkają i muszą znosić ten burdel codziennie, bo przecież ile to już miesięcy się ciągnie, a końca nie widać.
          • Gość: Bobi Re: Mam nadzieje, że przepadną wiekszą ilością gł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 19:22
            > Współczuję tylko tym wszystkim, którzy tam mieszkają i muszą znosić ten burdel
            > codziennie, bo przecież ile to już miesięcy się ciągnie, a końca nie widać.

Widzieliście kiedyś kanalizację budowaną klasyczną metodą odkrywkową? Wtedy dopiero by mieszkańcy cierpieli.
            • w_v_w Re: Mam nadzieje, że przepadną wiekszą ilością gł 26.06.12, 06:00
              Jedna z ulic w centrum Radości dostąpiła tego wątpliwego zaszczytu, to że jest bez wjazdu od Patriotów, to pryszcz, ale burdel jaki towarzyszy tej inwestycji wręcz niewyobrażalny.
              Współczuć Mieszkańcom utrudnień i zdemolowanej ulicy, którą prze wiele lat budowali :(

Wawerka
              • Gość: rex Re: Mam nadzieje, że przepadną wiekszą ilością gł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 08:08
                Znawcy się odezwali od budowy kanalizacji ! Dla nich najlepiej by było aby jej nie robić i wówczas był by święty spokój ! Jak tu dogodzić wszystkim , czy ma ktoś na to odpowiedź ?
                Robiś coś nie dobrze , nie robić też . To jakaś paranoja. Jedni obwiniają Zarząd za nieróbstwo inni że bałagan ja idzie tak oczekiwana w Wawrze inwestycja. To chyba niezadowoleni na tym forum to pisowski elektorat który jak ich wielki guru też jest ciągle ze wszystkiego nie zadowolony.Ja uważam ,że skoro wybraliśmy Zarząd to powinno mu się dać szanse 4 lata na wykazanie a nie 1,5 roku. !!
              • Gość: Bobi Re: Mam nadzieje, że przepadną wiekszą ilością gł IP: 212.160.172.* 26.06.12, 09:07
                > Jedna z ulic w centrum Radości dostąpiła tego wątpliwego zaszczytu, to że jest
                > bez wjazdu od Patriotów, to pryszcz, ale burdel jaki towarzyszy tej inwestycji
                > wręcz niewyobrażalny.

Chyba problem ze zrozumieniem.
                Generalnie budowa kanalizacji jest bardzo inwazyjna. Robi totalną demolkę. Czy to we Francji, czy Niemczech, czy Azerbejdzanie. Nie da się bezdotykowo, bezpyłowo.

Jeśli ktoś pyta się mnie, czy zgadzam się na utrudnienia ze względu na budowę kanalizacji odpowiem: TAK.
                Chociaż dla mnie najgorsze jeszcze przede mną.
                Więc dla tych którzy twierdzą że budowa kolektora burzy im mir domowy, uważam że trolują. Czyli piszą coś bez większego sensu dla wywołania sensacji.

Ludzie, jak coś piszecie, krytykujecie, zastanówcie się. Takim co twierdzą że zrobią za połowę ceny, dwa razy szybciej i lepiej ... dziękujemy. Albo zapraszamy do otworzenie firmy zarabiania grubych miliardów za super technologie lub organizację firmy.
                • Gość: jw Re: Mam nadzieje, że przepadną wiekszą ilością gł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.12, 10:28
                  przecież wiadomo, że to typowe dla jarkowych przydupasow
                  • Gość: gośc Re: Mam nadzieje, że przepadną wiekszą ilością gł IP: *.xdsl.centertel.pl 26.06.12, 11:14
                    Pworóćmy do pierwszego wątku.
                    Przecież tu nie chodzi o kolektor. Wszak Pani Burmistrz już dawno stwierdziła, że budowa kolektora to nie jest inwestycja Dzielnicy tylko MPWiK, melioracja to problem Spółki wodnej, drogi to problem ZDM, a komunikacja miejska to MZA. Jedyną kompetencją tej Pani jest pisanie pism do kompetentnych organów! - jak sama stwierdziła!
                    To po co tu Burmistrz?! i cały zarząd!? tak pojęty
                    • miedzylesianin1 Re: Mam nadzieje, że przepadną wiekszą ilością gł 26.06.12, 11:21
                      jak to po co? Kasa misiu, kasa :-) Do tego dochodzi możliwość "wyrwania" działek - przez zasiedzenie, albo ustawianie kontraktów. Dobrym przykładem jest nasz basen, albo tbs-y.
                      Ja się dziwię,że jeszcze w wiadomościach nie zobaczyłem, że CBA lub inna instytucja aresztuje kogoś z naszego urzędu.
                      • Gość: ja Re: Mam nadzieje, że przepadną wiekszą ilością gł IP: *.mofnet.gov.pl 26.06.12, 12:44
                        Ja mam nadziejęże coś się zmieni 1,5 roku indolencji Zarządu Dzielnicy jest wystarczającym powodem do zmiany. Wyobrażacie sobie kolejne 2,5 roku z Panią burmistrz co mieszkańcom na spotkaniu tak jak to miało miejsce z Mieszkańcami Zerzenia mówi: to nie jest kompetencja Dzielnicy, ten problem analizują prawnicy a mieszkańcy podpowiadają rozwiązania arty kuły z ustawy Prawo wodne... na koniec sama nieudolność przy budowie kolektora W w ulicy Zwoleńskiej, wyznaczaniu tras objazdów i komunikacji miejskiej bez opinii mieszkańców. Po pierwsze nikt nie neguje budowy kolektora W i sieci zbiorczej kanalizacji. Problem jest w firmie która to wykonuje i nie zwraca na mieszkańców odcina ich od dojść i dojazdów do domów jak to miało miejsce na Zwoleńskiej. Robi to z naruszeniem prawa i nikt nie reaguje nato bo liczy się interes POL-AQUA".
                • w_v_w generalnie bobi, to ty masz problem ze zrozumienie 26.06.12, 14:17
                  ...pisze o "burdlu" , można te inwazyjna metode budowy kanalizacji tak przeprowadzic,żeby nie stwarzać "burdla", ale chyba nie bardzo wiesz jak powinna wyglądac profesjonalna praca.

Nie mam nic przeciwko utrudnieniom, mam przeciwko marnowaniu materiału i czyjejś wcześniejszej pracy.

Wawerka
                  • Gość: Bobi Re: generalnie bobi, to ty masz problem ze zrozum IP: 212.160.172.* 26.06.12, 15:06
                    Zawsze można powiedzieć że jest nieprofesjonalny, robi burdel. Ale widziałem większe. Dla kanalizacji mniejszego niestety nie widziałem. Ale może za mało widziałem.
                    Piszesz ogólnikami. Więc nie mam się o co spierać.
                    • poziomka001 Re: generalnie bobi, to ty masz problem ze zrozum 26.06.12, 17:03

Rzeczywiście chyba mało widziałeś.

Przecież nikt nie mówi, że budowa kanalizacji czy kolektora jest be. Mnie cieszy, że w ogóle łaskawcy nam cokolwiek budują. Chodzi o formę i sposób.

Przy takim przedsięwzięciu to po pierwsze należy usiąść i się zastanowić jak to zrobić żeby było to możliwie najmniej uciążliwe dla okolicznych mieszkańców. (Tak, wiemy że bez uciążliwości się nie obędzie i że czarodziejskiej różdżką kolektora się nie zrobi, ale może być lepiej i może być gorzej)

Po drugie trzeba się zastanowić nad objazdami i jeśli jest taka konieczność to doprowadzić je najpierw do stanu używalności i dopiero potem zamykać jedną z większych ulic w obrębie dzielnicy.

A po trzecie i chyba najważniejsze, w przypadku kilkukilometrowej ulicy można sobie prace podzielić na etapy zamiast robić wielki bajzel i skakać sobie przypadkowo od dołka do dołka. Dziś pokopiemy sobie tu a jutro może tam.

I tak, są firmy które zajmują się planowaniem i przygotowywaniem szczegółowych harmonogramów dla tego typu przedsięwzięć, ale po co im płacić i potem jeszcze się męczyć, żeby wszystko grało skoro można za darmoche zrobić burdel.
                      • Gość: Bobi Re: generalnie bobi, to ty masz problem ze zrozum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 19:07
                        > Rzeczywiście chyba mało widziałeś.
                        > Chodzi o formę i sposób.
                        >
                        > Przy takim przedsięwzięciu to po pierwsze należy usiąść i się zastanowić jak to
                        > zrobić żeby było to możliwie najmniej uciążliwe dla okolicznych mieszkańców. (
                        > Po drugie trzeba się zastanowić
                        > A po trzecie i chyba najważniejsze, w przypadku kilkukilometrowej ulicy można s
                        > obie prace podzielić na etapy
                        > I tak, są firmy które zajmują się planowaniem i przygotowywaniem szczegółowych
                        > harmonogramów dla tego typu przedsięwzięć, ale po co im płacić i potem jeszcze
                        > się męczyć,

Chyba rzeczywiście ty się znasz, a ja nie.
                        • znudy Re: generalnie bobi, to ty masz problem ze zrozum 26.06.12, 22:34
                          Przecież w tym kraju wszyscy się znają na wszystkim...
                          • Gość: Bobi a i tunel kiedyś będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 00:26
                            Wyobrażam sobie larum podczas budowy tunelu.
                  • Gość: rex Re: generalnie bobi, to ty masz problem ze zrozum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 08:47
                    Wawerka ty się na wszystkim widzę znasz, co ty tak na prawdę robisz ? wydaje mi się ,że czujesz się niespełniona i zawiedziona życiem i z tond ta twoja frustracja !! Jeszcze nie czytałem twojego postu w którym byś była z czegoś zadowolona. A może ty jesteś którymś tam ramieniem wielkiego guru Jarka przydzielonym na Wawer ? bo to by wyjaśniało wszystko !
                    • w_v_w rex, jestes w "słuzbach", ze jestes taki ciekaw 27.06.12, 08:55
                      ...to by wyjasniało wiele :D

Najsmieszniejsze jest to ,że jesli nie pieje się z zachwytu nad peło, to znaczy,że popiera się PiS, nic bardziej mylnego. Jestem anarchistką od zawsze!!!

Wawerka
                      • Gość: Bobi Re: rex, jestes w "słuzbach", ze jestes taki ciek IP: 212.160.172.* 27.06.12, 15:10
                        > Najsmieszniejsze jest to ,że jesli nie pieje się z zachwytu nad peło, to znaczy
                        > ,że popiera się PiS, nic bardziej mylnego. Jestem anarchistką od zawsze!!!

Najśmieszniejsze jest to, że ludzie nie mają dystansu do siebie, do polityki do otoczenia. Politycy nas podzielili. Wszystko jest polityczne.
                        Każda decyzja, słowo, jest od razu upolityczniane.
                        Nie wiem ilu jest na tym forum politycznych-troli, ale na pewno są. To ludzie opłacani z wszystkich stron politycznych. A my dajemy się wciagnąć.
                        Jeśli sprawa kanalizacji jest upolityczniana, personalizowana, to znaczy że daliśmy się wciągnąć.
                        Niestety, Wawerko, ale twoje wypowiedzi są właśnie w tym stylu.

Widzicie różnicę między zdaniami:
                        "Kanalizacja jest robiona przez idiotów"
                        "Kanalizacja mogłaby być robiona szybciej, brakuje dobrego nadzoru, u mnie na wsi taki docinek robili 4 miesiące"
                        "Ten burdel z kanalizacją jest przez PO/HGW i jej przydupasów"
                        Pierwszy jest pisany przez laika
                        Drugi przez laika który mniej więcej wie czego chce
                        Trzeci przez trola politycznego.

Staram się być na poziomie laika który wie czego chce.
                        Wawerko, na jakim tu poziomie chcesz być?

Nie wymagajmy od polityków zachowań ludzkich, jeśli sami wobec siebie tego nie wymagamy.
    • Gość: SZOK Re: wybory zarządu Wawra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 23:25
      A tam komedia wciąż trwa, nieprzerwanie od 16.30. Wybierają znowu tych samych. Wstydu za grosz nie mają panowie i panie władza. Szkoda, że tak niewielu mieszkańców widzi tę szopkę.
      • w_v_w trudno jest doopy od stołka oderwać 26.06.12, 23:35
        ...a ryje od koryta :(
        Szkoda, że tak niewielu radnych mysli o Mieszkańcach i Dzielnicy a bardziej o "konfiturach" dla siebie :(

Wawerka
        • Gość: Mieszkaniec Re: trudno jest doopy od stołka oderwać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 00:29
          No i zarząd przeszedł w starym składzie. Pan Gójski znowu dał się "przekupic" czymś i przy powtórnym głosowaniu w sprawie Pana Zaboklickiego jego WIS w całości głosował za przywróceniem. Oby poległ w czasie wyborów 2014 . Pamiętajcie wyborcy.
          • w_v_w to wszystko spekulacje ;) 27.06.12, 07:35
            zapewne nie chodzilo o www.zw.com.pl/artykul/564590.html
            "Wybitny" specjalista od audytu, byłby bez "etata"?
            Kto by przypuszczał, że Zdzichu, taki "języczek u wagi", ale to tylko bardzo źle świadczy o jego poplecznikach.
            Taborety i matołki górą!

p.s
            No teraz jak siem wezmom do roboty, to i tunel w Miedzylesiu do konca roku zrobiom...

Wawerka
            • miedzylesianin1 Re: to wszystko spekulacje ;) 27.06.12, 08:29
              ale farsa. Mamy w Wawrze drugą Rosję - tak jak Putin ta niedojda wróciła.

Pani Kaczorowska - wstydu panie nie ma?
              Jeśli Panią odwołali, to znaczy, że Cię tu nie chcą!!! Proste, chyba, że ma się problemy natury zdrowotnej, np. słabo odbiera Pani bodźce zewnętrzne lub w niewłaściwy sposób je przetwarza.
              Ale to jest choroba, która drąży całe peło, łącznie z niby najważniejszą mieszkanką Międzylesia mieszkającą przy przedszkolu.
              • w_v_w Re: to wszystko spekulacje ;) 27.06.12, 08:35
                ...o jakim wstydzie mowisz, to zaufana partyjna koleżanka, w niej cala nadzieja i w tych dwoch pajacach. Toz to kwiat platformy:D

Dziwię sie tylko radnym, którzy tak daja soba manipulować i pomiatac, pewno za jakies marne odpadki z panskiego stołu...

Wawerka
                • poziomka001 Re: to wszystko spekulacje ;) 27.06.12, 10:19
                  Poważnie tych samych wybrali ??????

Paranoja jakaś
                  • Gość: Krzysiek_S Re: to wszystko spekulacje ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 10:21
                    Na 100%
                    • Gość: ja Podajcie Radnych którzy poparli Koczorowską IP: *.mofnet.gov.pl 27.06.12, 11:12
                      to najbardziej będzie demokratyczne posunięcie, a zarazem nauczy odpowiedzialności Radnych za podejmowane decyzje wbrew woli mieszkańców Wawra.
                      Proponuję podać
                      imię nazwisko klub oraz numer okręgu wyborczczego, żeby lepiej zapamiętać te nazwiska do 2014 r. i wtedy im wystawić laurkę :). W tej sytuacji nie ma lepszej metody i to może pochamuje ich zapędy dalsze działania wbrew interesowi i głosowi mieszkańców.
                      • Gość: ehhh Re: Podajcie Radnych którzy poparli Koczorowską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 11:27
                        do osoby wyzej, pracujesz w ministerstwie finansow, odpowiedz mi co o godzinie 11:12 robisz na forum dot. dzielnicy wawer ?????

wez sie czlowieku do roboty, bo przez takich darmozjadów jak TY mamy tak wysoki deficyt finansow publiczny. nierobie!

• Gość: Krzysiek_S Re: Podajcie Radnych którzy poparli Koczorowską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 11:29
                        Za powołaniem nowego starego zarządu głosowała cała 12 z PO oraz cały WIS[ Gójski i ska] , czyli za głosowało 15 osób.
                        Przeciw był cały czas Wawer2002[ Mirosław Gotowiec i Wiesław Domański]oraz cały PIS czyli kolejne 6 osób.
                        Jeśli chodzi o PO to mogę jeszcze zrozumiec koleżeńską "solidarnośc" , ale spółkę Pana Gójskiego ni cholery.
                        • aninianin Re: Podajcie Radnych którzy poparli Koczorowską 27.06.12, 12:07
                          Czego nie możesz zrozumieć? Dostał za kulisami ofertę nie do odrzucenia. On jest z tej samej kliki.
                          • aninianin Re: Podajcie Radnych którzy poparli Koczorowską 27.06.12, 12:09
                            Jak w tym starym starym dowcipie:
                            Anka, pojdziesz ze mna do lozka za 10.000.
                            No jasne.
                            A za 10?
                            Zwariowales , za kogo ty mnie masz?
                            To juz ustalilismy, teraz negocjijemy cene.

Tak panie G. to wybor na cale zycie. Nie uda pan nawet za 30 lat ze tego dnia nie bylo.
                            • Gość: rex Re: Podajcie Radnych którzy poparli Koczorowską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.12, 13:36
                              Uważam ,że zamiast strzępić sobie języki na pisanie wszelkich inwektyw w stosunku do Zarządu który został właśnie wybrany demokratycznie czy się wam to podoba czy nie, sypnijcie tu jakimiś dobrymi pomysłami co by ułatwiły nam życie w Wawrze. To może zwróci uwagę Zarządu i coś zrealizuje z naszych pomysłów. Krytykować ponoć każdy potrafi natomiast wnieść coś rzeczowego to już znacznie trudniej.
                              • Gość: Bobi Re: Podajcie Radnych którzy poparli Koczorowską IP: 212.160.172.* 29.06.12, 14:20
                                Nareszcie jakieś rozsądne ludzie.
                                Ja poproszę:
                                1. harmonogram budowy tunelu w Międzylesiu
                                2. harmonogram dalszej budowy kolektora i budowy kanalizacji dla poszczególnych ulic
                                3. plan budowy ścieżek/dróg rowerowych
                                4. plany dotyczące zasad wywozu śmieci od roku 2013
                                5. Plan i harmonogram rewitalizacji Traktu Lubelskiego

Proszę was o zgłaszanie gdzie przydałby się w Wawrze mini-ronda.
                                Ja postuluję:
                                - Kadetów/Poprawna
                                - Kadetów/Nowozabielska
                                - Trakt Lubelski/Bronowska
                                - Trakt Lubelski/Zwoleńska
                                • Gość: kik Re: Podajcie Radnych którzy poparli Koczorowską IP: 193.24.24.* 29.06.12, 14:29
                                  a ja o jak najszybsza budowę ul. Panny WOdnej
                                  • Gość: on Re: Podajcie Radnych którzy poparli Koczorowską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.12, 18:01
                                    Kiedy asfalt na X Poprzecznej? Na wszystkich ulicach w okolicy zrobiono, tylko X zostawiono...
    • w_v_w A ja bym chciała, żeby 29.06.12, 17:34
      ...władza samorządowa nie tylko Wawra była niczym "żona Cezara", żebym nie musiała czytać podobnych artykułów, żeby Mieszkańcy nie musieli stowarzyszać się przeciwko urzędnikom, którzy tak często zapominają o swojej służebnej roli wobec Mieszkańców.

Dupokracja

Wawerka
      • Gość: Bobi Re: A ja bym chciała, żeby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.12, 12:12
        Ja zamiast żony cezara wolę dobrym menadżerów.
        • w_v_w Re: A ja bym chciała, żeby 30.06.12, 15:51
          Tez bym wolala, ale póki co mamy partyjniackich ignorantów, jak ktos napisal "demokratycznie" wybranych. Gratuluje poczucia humoru i dupokracji :D

Wawerka
          • aninianin Re: A ja bym chciała, żeby 30.06.12, 16:11
            Czy zarząd Wawra kontroluje jeszcze cokolwiek? Od wtorku bez zapowiedzi zamykają ostatnia glowna ulice wyjazdowa z duzej czesci Wawra , tj. ul. Kajki. Mieszkancy maja kupic samoloty?
            Czy ktos nad tym jeszcze panuje? Czy tej kanalizacji nie mozna budowac odcinkowo? Co ma budowa jej na Kajki wspolnego z tamta czescia, ze nie mozna bylo poczekac?
            • Gość: bubu Re: A ja bym chciała, żeby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 00:19
              Wawer dostał ponad 200 baniek na kanalizacje w przeciagu 4 lat to sie nie dziw ze cala dzielnica będzie rozkopana
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka