Dodaj do ulubionych

zaginęła PAPUGA

IP: *.lukman.pl 05.07.12, 11:46
W dniu 24.06.2012r ok. godz. 18:00 na Gocławku przy ulicy Tarnowieckiej 3 zaginęła papuga nimfa szara. Ma ona biało-szare piórka, pomarańczowe policzki i żółty czubek. Reaguje na imię Zefirek i dźwięk dzwonka do drzwi. Pije wodę wyłącznie ze szklanki.

Proszę o jakiekolwiek informacje. Może ktoś widział papugę. Nie wiem nawet do jakiej dzielnicy mogła dotrze. Gdzie jej szukać...

Znalazcę bardzo proszę o telefon, czeka nagroda.
503 322 579
Obserwuj wątek
    • Gość: ABC Re: zaginęła PAPUGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.12, 08:51
      Trzeba być kompletnym ignorantem, żeby część Grochowa, na której były okopy Skrzyneckiego i stała kwatera gł. Naczelnego Wodza w czasie Bitwy Grochowskiej (okolice Zamienieckiej!) nazywać Gocławkiem. Wakacje, więc pora na uzupełnienie wiedzy o miejscu swego zamieszkania.
      • Gość: Kasia Re: zaginęła PAPUGA IP: *.lukman.pl 06.07.12, 09:36
        Nie o nazwy dzielnic chodzi tylko o PAPUGĘ. W tym celu ten temat został założony. A jeżeli aż tak bardzo Pana/Panią razi ten Gocławek to proszę się przejechać na ulicę Tarnowiecką gdzie na każdym bloku widnieje tablica z nazwą ulicy i napisem uwaga! "Gocławek".

W dalszym ciągu papuga jest poszukiwana. Bardzo proszę o jakiekolwiek informacje które pozwoliłyby mi chociaż na ustalenie miejsca w którym papuga przebywała.
    • Gość: maoz Papuga ale obawiam sie, ze nie ta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.12, 09:03
      6 lipca ok. 20:45 widziałem papugę na Dworcu Wschodnim . Nie dam głowy czy była to nimfa szara (popatrzyłem w necie i nie bardzo mi pasuje) : w locie w oczy rzucała sie tylko barwa zielona i czerwona . Z drugiej strony patrzylem pod słońce, niezbyt dobrze było widać - ludzie robili zdjecia , może ktos się odezwie? . Poza tym ile papug żyje na wolności w Warszawie? ;)
      Wiem, ze po tylu dniach szczególy nie maja sensu ale uzupełnie, że ptak siedział (odlatywał i wracał ) na budynek dworca (ten od Kijowskiej) i widac go było z peronu 1.
      Powodzenia w poszukiwanach.
      • Gość: katiko Re: Papuga ale obawiam sie, ze nie ta IP: *.lukman.pl 09.07.12, 10:44
        Już 30 czerwca papuga była widziana w tych okolicach ale nikt nie potrafił mi powiedzieć jak wyglądała. Porozwieszałam tam ogłoszenia licząc na to że ktoś się odezwie ale niestety nie dostałam żadnej odpowiedzi dlatego tym bardziej dziękuje Ci za cenne informacje.
        Jeśli miała ona zielone i czerwone pióra to niestety nie moja. Nie wiadomo ile taka oswojona papuga na wolności jest w stanie przeżyć. Nie ma łatwego zadania bo jest nie przyzwyczajona do poszukiwania pokarmu i w mieście czyha na nią wiele drapieżników. Jeśli ktoś ma zdjęcia tej papugi proszę je wrzucić np na gumtree aby właściciel który jej szuka miał szansę na jej znalezienie. Ja w dalszym ciągu wbrew zdrowemu rozsądkowi szukam swojej zaginionej już 2 tygodnie temu..:(
        to link do mojego ogłoszenia:
        warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zgubiono-znaleziono-Papuga-nimfa-szara-W0QQAdIdZ390835778

Jeśli ktoś z was znajdzie kiedyś papugę proszę starać się ją złapać. Tylko w ten sposób można ją uratować. Zdana tylko na siebie zginie. Można zadzwonić do zoo do ptasiego azylu bądź straży miejskiej - oni będą wiedzieli co robić.
        • Gość: Ania Re: Papuga ale obawiam sie, ze nie ta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 18:11
          Mmm słodka. Mam nadzieję, że się znajdzie.
    • zizet12 Re: zaginęła PAPUGA 01.08.12, 13:33
      na forum zielona białolęka pisano że znaleziono papugę, może to ta
      forum.gazeta.pl/forum/w,36264,137847613,137847613,znaleziono_papuge.html
      • Gość: katiko Re: zaginęła PAPUGA IP: *.lukman.pl 03.08.12, 13:56
        juz sprawdzalam, niestety to nie ta...
    • Gość: papuga Re: zaginęła PAPUGA IP: *.um.warszawa.pl 06.08.12, 13:15
      Zgłoś zaginięcie ptaka do Straży Miejskiej (referat Ekologiczny) - pod 'skrzydłami' kierownika referatu znaleziskaodnajdują się wszelkie znalezione dziobate i skrzydlate!
      • Gość: katiko Re: zaginęła PAPUGA IP: *.lukman.pl 07.08.12, 14:26
        Do SM dzwoniłam zaraz po zaginięciu papugi...
    • iwona681 Re: zaginęła PAPUGA 14.08.12, 11:01
      Na Gumtree znalazłam ogłoszenie z 11.08. Ktoś na Pradze znalazł papugę Nimfę. Nr ogłoszenia 403580560
      • Gość: katiko Re: zaginęła PAPUGA IP: *.lukman.pl 20.08.12, 14:44
        Dziekuje za informacje. Niestety to nie moja papuga...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka