Dodaj do ulubionych

co budują na Szembeku?

19.07.04, 17:31
Jest już szkielet kilkukondygnacyjnej, wolnostojącej plomby - patrząc od
Grochowskiej, po lewej stronie kościoła. Na ścianie wisi reklama agencji
Unikat. Nie wiecie co to za inwestycja?
Obserwuj wątek
    • Gość: kuranyi Re: co budują na Szembeku? IP: *.net-serwis.pl 09.08.04, 21:32
      podobno supermarket
      • jolajola1 Re: co budują na Szembeku? 10.08.04, 01:46
        supermarkecik chyba
    • Gość: robbin to mieszkania mają być IP: *.wprost.pl / 217.17.41.* 10.08.04, 14:02
      mieszkania buduja, ale to trwa juz drugi czy trzeci rok i wygląda bardzo
      podejrzanie. Już na pierwszy rzut oka widać fuszerkę - okrągłe okno zrobili nie
      tam, gdzie trzeba i w prymitywny sposób musieli je "przesunąć", wykorzystując
      połówki cegieł. Nie chciałbym tam mieszkać.
      • Gość: DoKo KSP Re: to mieszkania mają być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 18:20
        Ma to być budynek mieszkalny... w pełni zgadzam się z Robbinem. Cała ta
        inwestycja mi się nie podoba... (pod każdym wzgledem).
        • pbd2 Re: to mieszkania mają być 10.08.04, 19:12
          Moze to jakies socjalne beda??? Unikat to znana firma, dziwne, ze nagle buduje
          w taki sposob. Szembekowi przydaloby sie uporzadkowanie zabudowy, ale budowanie
          ruder jest bez sensu...
          • pol-a Nie Unikat 12.08.04, 12:15
            Supermarketu to tam na pewno nie będzie. Raczej mieszkania lub biura.
            Dzwoniłem do Unikatu ale oni nic tam wiedzą o inwestycji. Chyba pomyliłem
            nazwę, która widnieje na banerze zawieszonym na rusztowaniu. Może ktoś
            sprawdzi,co faktycznie tam jest napisane?
            • konrad.boryczko Re: Nie Unikat 12.08.04, 12:34
              Na banerze nie wiem, ale jeszcze we wtorek:) na zoltej tablicy bylo "budynek mieszkalny".
              Pzdr.
              • doko_ksp Re: Nie Unikat 12.08.04, 13:05
                Pola, wcale się nie pomyliłeś. Widnieje tam napis "Unikat" na 100%
                • pol-a Unikat zdradza 20.08.04, 11:20
                  Rozmawiałem z Unikatem. Budynek będzie mieszkalny (cena m kw. 3370 zł z VAT-em,
                  garaż w podziemiu 25 tys. , nieobowiązkowy, lokale mają po 2,7 wys. z wyjątkiem
                  szóstej dwupoziomowej kondygnacji), a wznosi go deweloper z Włoch (!). Na
                  parterze znajdą się dwa lokale usługowe. Agent chwalił „interesującą” elewację
                  w barwie „ziemistej zieleni” (parter) oraz ecru (piętra), dopasowanych do
                  kolorostyki murów kościoła. Dach ma być półokrągły i „lekki”.
                  • doko_ksp Re: Unikat zdradza 20.08.04, 15:24
                    No cóż... poczekamy, zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądało... Pola dzięki
                    za informacje :)
                    • doko_ksp Re: Na płocie już nie Unikat... 18.06.05, 08:34
                      ... a "europlanning investments". Odmalowali płot na beżowo (po co nie
                      wiem...), budowa dachu już wyraźnie zbliża się ku końcowi. Dach tak jak
                      zapowiadali - pół okrągły... Mnie się takie udziwnienia nie podobają. Jestem za
                      tradycyjnymi spadzistymi dachami. (tak wiem że świat idzie do przodu tylko ja
                      stoję w miejscu!) Poczekajmy na elewację...Choć na projekcie widać co nie co.
                      Zakończenie inwestycji wrzesień 2005. Tutaj wszelkie szczegóły:
                      www.europlanning.pl/inwestycje-mieszkania-nieruchomosci.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka