Dodaj do ulubionych

Tylko Zloty Rog - do Poli

16.09.04, 19:51
Przestan juz chodzic do tego Marcpolu (chyba ze ze wzgledu na podobienstwo
nazwy do twojego nicka). Zaraz obok masz jeden z lepszych grochowskich
sklepow - Zloty Rog. Sklep jak sklep - ale w kontekscie innych tego rodzaju
przybytkow grochowskich niezle zaopatrzony - a nawet wiecej niz niezle, mila
i szybka obsluga, dosc dlugie godziny otwarcia. Jesli nie bedzie ci
odpowiadal jego dzial monopolowy to za rogiem w sklepie Konesera spory wybor
win i wodek w niskich cenach. Jak przypominam sobie zakupy w Marcpolu to az
mi sie niedobrze robi - sklep niby duzy ale z listy zakupow udalo mi sie
zrealizowac jakies 25%. Obym nie musial tam wracac.
Obserwuj wątek
    • pol-a A gdzie on? 16.09.04, 21:59
      No ja b. chętnie w Złotym Rogu będę nabywał tylko gdzie on jest? Zdaje się, że
      po nieparzystej stronie Grochowskiej róg Grenadierów?M-dzyborskiej, koło
      wiekowego krzyża? Ze spożywczakami w okolicy rzeczywiście jest kłopot. Marcpol
      przy Kinowej kiepski. Już lepszy, większy i bardziej estetyczny ten w kinie 1
      Maj. Nawet piwo marihuanowe mają.
      • Gość: Mat Re: A gdzie on? IP: 5.6R* / *.nokia.com 16.09.04, 23:42
        Powiedzmy wprost. Na Grochowie nie ma ani jednego przywoitego sklepu
        spożywczego. Chyba najbliższy przyzwoitości jest rzeczywiście Marek Pol w
        kinie, ale to głównie chyba dlatego że jest ciut większa niz przeciętnie
        różnorodność towaru ze względu na rozmiar powierzchni. Poza tym już się zdązył
        popsuć - zaraz po otwarciu był np dość duży wybór zagranicznego piwa, w tej
        chwili mozna go szukać tam ze świeczką... No ale przynajmniej moje ulubione ice
        tea jest na bieżąco ;-) Złotego Rogu przyznam nie lubię (tak Pola, to jest na
        Grochowskiej róg Międzyborskiej) ale tylko dlatego że nienawidzę sklepów
        niesamoobsługowych i spowiadania się sprzedawczyni z tego co chcę kupić. Po
        prostu lubię pochodzić po sklepie i sie pozastanawiać a nie recytować z góry
        ustaloną listę. Chyba najlepszy wybór towaru w spożywczakach w naszej dzielnicy
        jest w 2 sklepach na Kępie - w "mini europie" na Międzynarodowej i w Albercie
        na Francuskiej. Tyle że to cholernie daleko...
        • szaser Re: A gdzie on? 17.09.04, 07:34
          "Złoty Róg" jest wyjątkowo drogi, a pod nim zbiera się cały element grochowski,
          więc omijam go zawsze szerokim łukiem. Sto razy wolę nowy Marcpol w d. kinie.
          • marysia Re: A gdzie on? 17.09.04, 10:27
            Złoty Róg jest w porządku, acz niejednokrtonie dostałam tam towary
            przeterminowane lub prawie przeterminowane.
            Ja też wolę Marcpol w d. kinie, i często tam zachodzę, mają dużo ciekawego
            nabiału. A w kwestii bardziej wyszukanych towarów, to jadę po prostu do Piotra
            i Pawła w BlueCity, ale to już jest dłuższa wyprawa.
            Tymczasem ostatnio odkryłam zakupy przez internet - Leclerc na Bielanach
            wprowadził taką usługę. (www.hipernet24.pl). Za pierwsze 10 kg zakupów płaci
            się 14 złotych ,a za każde kolejne 3 złotych więcej. (przynajmniej na
            Grochowie, bo jesteśmy w tzw. 3 strefie dowozowej). Zamówiłam tam wodę, mleko,
            soczki, proszek do prania, itd, wyszło mi sporo kilogramów, bo wszystko brałam
            w zgrzewkach, żeby nie robić zakupów za często. Przywieźli o wyznaczonej
            godzinie (najwcześniej mogą bodajże po 3 godzinach od zamówienia), wnieśli do
            domu ładne zaklejone kartony z zakupami i zainkasowali pieniądze (można też
            kartą albo przelewewm). Wszystko było w porządku, wcześniej zadzwonili tylko i
            powiedzieli,ze nie mają oliwek Pudliszek, więc zamieniłam je na oliwki
            hiszpańskie... No... byłam zachwycona, bo zaoszczędziłam co najmniej 3 godziny
            łażenia po sklepie i nie musiałam tego wszystkiego targać do domu.
            Polecam :)
            • Gość: Mat Re: A gdzie on? IP: 5.6R* / *.nokia.com 17.09.04, 13:26
              O, z tym webowym Leclerkiem to warto wiedzieć, być może zaraz z tego skorzystam
              bo wszystko mi się właśnie w domu skończyło a czasu nie mam kompletnie ;-)
              Dzięki!

A w kwestii bardziej wyszukanych zakupów, to jak już gdzieś jechać to ja
              polecam Bomi - w Klifie (zdecydowanie większy) albo w Jupiterze. Nie są to może
              tanie sklepy ale za to co do jakosci i ilość dóbr wszelakich można wyrażać się
              tylko w samych superlatywach. No i ciut bliżej niż do Blue City.

Nawiasem mówiąc: ja wiem że to już ktoś na forum mówił, ale nie pamietam: czy w
              powiększonej Promenadzie będzie jakiś spożywczy i jaki?
              • niech Re: A gdzie on? 17.09.04, 13:31
                Ale Bomi (znakomity zreszta) nie miesci sie na Grochowie. Delikatesy z
                prawdziwego zdarzenia sa wlasnie w starej Promenadzie - ale maja superzaporowe
                ceny.
                • Gość: Mat Re: A gdzie on? IP: 5.6R* / *.nokia.com 17.09.04, 14:50
                  Blue City też się nie mieści na Grochowie - zauważ że to była odpowiedź na
                  posta poprzedniczki ;-)
                  • niech Re: A gdzie on? 17.09.04, 18:43
                    Wiem, wiem, po prostu chodzilo mi o grochowskie sklepy. Tez bym wolal miec Bomi
                    pod reka.
    • Gość: kiwi Re: Tylko Zloty Rog - do Poli IP: *.chello.pl 17.09.04, 19:20
      Kiedy przejeżdżam obok bazarku Szembeka i znajdę miejsce do zaparkowania,
      kupuje tam. Rewelacyjne pieczywo, wędliny w sprawdxzonych miejscach, warzywa i
      owoce oraz sery wszelakie. Chemię tylko kupuje w duzych sklepach bo taniej i
      szybciej. Ale mało kto wie, ze na Szembeku nie trzeba tachać tych siat bo w
      parkingu podziemnym można, jak w jakim Geancie czy Globim, wziąć wózek na
      zakupy i spokojnie po całym terenie z nim grasować. Polecam.
      • edeka5 Re: Tylko Zloty Rog - do Poli 18.09.04, 10:37
        Popieram Kiwi. Nie mieszkam na Grochowie i do placu Szembeka mam daleko, ale
        wracając z centrum staram się robić tam zakupy. Odpowiedają mi sklepy i to, że
        jest garaż podziemny, gdzie narazie zawsze zaparkowałam i mogę skorzystać z
        wózka na zakupy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka