Dodaj do ulubionych

CHCEMY OTWARCIA BOISKA ZWAR-U!

IP: *.jjs.pl 22.02.05, 16:31
ZWAR-owskie boisko zamknięte na cztery spusty, odkąd jesienią przyszła nowa
władza kolejnych buraków.Ludzie!Dlaczego tak jest?Dlaczego nasze dzieci nie
mogą bawić sie na boisku(tym mniejszym rzecz jasna),dlaczego nie można
pobiegać po bieżni wieczorkiem czy rankiem?Dlaczego w całej Europie
udostępnia się takie obiekty, a u nas zamyka!Teraz otworzyli na terenie obu
boisk skup złomu.Rozmaici ludzie ciągną na wózkach złom-ok nie mam nic
przeciwko.Ale jak tylko człowiek chce sobie pobiegać z psem,czy
pospacerować,to jacyś osiedlowi dresiarze zatrudnieni do pilnowania terenu
wyganiają Cię!!!Co ciekawe sami chodza tam ze swoimi amstafami na siusiu.
Ludzie!Walczmy o otwarte boisko!Walczmy o otwarta furtkę dla dzieciaków
u;Żegańskiej, którą zamknęli jesienią na gruby łańcuch!Często dzieci
przeskakują ogrodzenie w tym miejscu, żeby móc pograć w piłkę.Toż to absurd
totalny!Boisko dla ludzi!Nie tylko dla "działaczy" którzy urządzają tam
ogniska na zakończenie lub rozpoczęcie sezonu.Ludzie !Walczmy ze ZWAR-owską
głupotą!Podisujcie się kto za otwarciem boiska.Moze warto to zgłosić do
urzędu gminy i ukrócić ich nieprawne postępowanie.
Obserwuj wątek
    • tuzin_cwks Re: CHCEMY OTWARCIA BOISKA ZWAR-U! 22.02.05, 17:23
      Ale mowisz o glownym boisku na ktorym graja plikarze w MLS?
      • Gość: lolo Re: CHCEMY OTWARCIA BOISKA ZWAR-U! IP: *.jjs.pl 23.02.05, 10:30
        Tam są dwa boiska w kupie.Jedno-profesjonalne, gdzie odbywają sie mecze.Tam
        dookoła niego jest bieznia,gdzie fajnie byłoby pobiegać.Drugie to boisko
        treningowe,gdzie latami bawiły sie na nim dzieci, młodziez grała w pilke.I na
        to mniejsze boisko od str.osiedla na Żegańskiej zamknęli furtkę.Otworzyć ją!!!!
        • Gość: Międzylesianin1 Re: CHCEMY OTWARCIA BOISKA ZWAR-U! IP: *.marysienki.met.pl / 217.153.134.* 23.02.05, 14:57
          Zamkneli, bo pewnie mieszkańcy nowego osiedla chcą mieć ciszę i całe okna. Tak
          sądzę. Jak byłem młody, to tam gdzie jest teraz osiedla była dość wysoka górka
          z której można było zjeżdżać na sankach. Był też asfaltowy kort tenisowy, który
          zimą zamieniał się w lodowisko. Było naprawdę ekstra!!! A na stadion zawsze
          można było wejść, chyba że miał być mecz lub trening, to wtedy schodziliśmy na
          bok i patrzyliśmy jak grają w piłkę. Teraz górki nie ma i moje dzieci nie mają
          gdzie korzystać z uroków zimy. Trochę to smutne, że gmina ma w nosie wypoczynek
          dzieci i młodzieży. A potem w kronikach kryminalnych piszą, że młodzież z nudów
          napada na staruszki itp. A gdzie mają się spotykać po lekcjach? Może u
          Godlewskiego w domu ?
    • Gość: lolo Re: CHCEMY OTWARCIA BOISKA ZWAR-U! IP: *.jjs.pl 23.02.05, 18:52
      Dziekuję za odzew !Słyszałam od sąsiadów że właśnie tak kiedyś było.Górka i w
      ogóle.Nie sądzę,że to Ci z nowego odiedla protestowali.Myślę,że to jednak
      sprawka "panów od sportu".Kiedy rządził tym p.Domański też było nieżle.Smarował
      np.ogrodzenie od góry smarem i biedne dzieci miały kurteczki do wyrzucenie(te
      które chcialy mimo wszystko pobiegać za piłką po boisku).Trzeba to zmienić.
      • Gość: Międzylesianin1 Re: CHCEMY OTWARCIA BOISKA ZWAR-U! IP: *.marysienki.met.pl / 217.153.134.* 24.02.05, 11:06
        To proponuję pana Domańskiego też wysmarować smarem, to może przestałby
        wymądrzać się na łamach "Mieszkańca" , które sam wydaje !!!! Nie czytajcie
        tego! Niestety nasi radni są bezradni i tyle! Ale niedługo będą wybory i mam
        nadzieję, że mieszkańcy Międzylesia zweryfikują wcześniejsze decyzje i rozliczą
        dotychczasowe władze. Oby tak było !!!
        • Gość: Herold Re: CHCEMY OTWARCIA BOISKA ZWAR-U! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 17:04
          Zostawcie też trochę smaru dla radnego Szybiaka, który jest "działaczem" komisji
          rewizyjnej tego szacownego klubu...
    • Gość: KaZa A ja tam chodziłam na lekcje W-Fu!! IP: *.jjs.pl 30.03.05, 14:17
      ok 6 lat temu zostało zlikwidowane Liceum Zawodowe na terenie ZWARu. Ja
      ukończyłam je w 1998 roku. Chodzilismy wtedy na lekcje W-Fu właśnie tam na to
      boisko! Było fajnie! Nawet kożystaliśmy ze stadionu! Miejscowe dzieciaki też
      zawsze tam przychodziły (np. mój mąż z kolegami jak byli dziećmi).
      Czy ci ludzie poszaleli!?
      • Gość: kim Re: A ja tam chodziłam na lekcje W-Fu!! IP: *.atm2-0-1161025.0x3ef29b76.hrnxx3.customer.tele.dk 30.03.05, 14:38
        A my ze szkoly nr. 138, chodzilismy na lekcje WF "na polane" do lasu przy
        Trakcie Napoleonskim :( Nie bylo jeszcze stadionu, a na miejscu osiedla po
        drugiej stronie ulicy byly bajora / glinianki - bylo sie gdzie latem kapac ;)
        pozdr. kim

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka