Gość: artur IP: *.idea.pl 27.02.05, 22:00 Witam, Zamierzam kupic segment na Wawrze - deweloper: Developer-House. Szukam opinii nt dzielnicy oraz developera. Bee wdzieczny za Wasze sugestie i rekomendacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Segmenty na Wawrze IP: *.pgi.waw.pl 28.02.05, 08:33 Drobne czepialstwo z mojej strony, ale W WAWRZE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poludniowiec Re: Segmenty na Wawrze IP: 217.153.92.* 28.02.05, 13:30 Doradzam ostroznosc. Mi sie podobaly ich segmenty ktore mialy powstac na Ul. Poprawnej rok temu a do dzisiaj jest tam łąka... Nalezy sprawdzic ich z kazdej strony, wszelkie uprawomocnione pozwolenia itd. i spisac "bezpieczna" dla siebie umowe:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tele Re: Segmenty na Wawrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 12:32 tez szukam segmentu co sadzisz o klimontowskiej firma marcbud Odpowiedz Link Zgłoś
userid Re: Segmenty na Wawrze 16.03.05, 13:32 Czy chodzi ci o te segmenty co teraz są tam budowane, przed kanałkiem (patrząc od Traktu)? Często przechodzę tamtędy i widzę jak to chałturzą. Nie znam się specjalnie na budownictwie. Mam podobny dom obok więc porównuję je ze swoim. Widać od razu że używają cegły najgorszego gatunku (nie zobaczysz ani jednej całej), układane są byle jak, nierówno, ściany są cienkie, potem okładane styropianem i tynkowane, działeczki mikro. Poza tym przed tymi co teraz się budują na pewno stanie blisko drugi rząd domów i zasłoni widok na pola (jak długo to będą pola?). To tyle krytycznych uwag. Firmy budowlanej nie znam. pzdr ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Segmenty na Wawrze IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 23.03.05, 22:31 I jak z tymi segmentami na Klimontowskiej. Tez jesteśmy zainteresowani i właściwie nam się podoba. Nic nie wiemy jeszcze o firmie ale sprawdzamy. Może ktoś wie już więcej od nas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Segmenty na Wawrze IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 23.03.05, 22:34 Czy wiesz już więcej na ten temat? My też się interesujemy i to dość poważnie, ale jeszcze nic złego na ten temat nie słyszeliśmy. Jeśli jednak są takie informacje, to fajnie byłoby je poznać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agawa Re: Segmenty na Wawrze IP: 194.126.238.* 13.09.05, 09:43 Powiem jedno - nie rób tej głupoty. To są oszuści - wiem co mówie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratownik Re: Segmenty na Wawrze IP: 81.210.38.* 13.09.05, 15:01 Kiedys nazywali się Aardom, znani z wielu numerów, m.in. notariusz poświadczajacy nieprawdę, więc radze uważać i lepiej zrezygnować i poszukać lepszą, sprawdzona firme, jełsi nie wierzysz to pogadaj z ludźmi, którzy buduja osiedle przy Wale Miedz. 414, oni sie od takiego przekrętu ledwo wyzwolili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Segmenty na Wawrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 12:37 Poszukaj informacji na forum Dom/ Developerzy. Powinno się Tobie odechcieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan Re: Segmenty na Wawrze IP: *.k.mcnet.pl 18.03.05, 12:43 Kupilem w ubieglym roku segment w Wawrze od Mostostalu-Technika (biuro przy Bronowskiej) - oczywiscie jak kazdy objechalem najpierw to co zrobili wczesniej i popytalem ludzi, potem tydzien po tygodniu a raczej dzien po dniu patrzylem jak rosnie nasz domek (umowe podpisalem jak ledwo cos wychodzilo z ziemi). Wszystko odbylo sie bez niespodzianek i w terminie takze zdecydowanie polecam tego developera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawerczyk Re: Segmenty na Wawrze IP: *.crowley.pl 20.03.05, 21:27 Developer House to odprysk dawnego Aardomu, radze uważać i zobaczyć posty w dziale Dom/Developerzy włąśnie na temat Aardomu, proponujue również kontakt z ludxmi z osiedla Przy Wale etap VI.... powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Segmenty na Wawrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 14:00 Co do Klimontowskiej i Marcbudu. Przyglądałam się temu pod koniec zeszłego roku. Na tamten moment nieuregulowana była sprawa działki. Współwłasność, czyli jedno z najgorszych rozwiązań. Wszystko, według zapewnień, miało się szybko wyjaśnić. Byliśmy umówieni na telefon, jak już będzie ok. Do dziś Pan nie zadzwonił, a ja straciłam na to ochotę. Za dużo pieniędzy trzeba włożyć w wykończenie, a i co do jakości używanych materiałów miałam i mam duże wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
tripper Re: Segmenty na Wawrze 13.04.05, 15:31 eh, tak sie rozczulam troche jak to czytam, bo 'za moich czasow' (jakies 10 lat temu), przez teren obecnego Wichrowa Parku chodzilem do szkoly ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Segmenty na Wawrze IP: 62.233.201.* 13.04.05, 16:06 hi hi. a ja tam teraz mieszkam :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
tripper Re: Segmenty na Wawrze 14.04.05, 12:27 aaaaa a mama mowila siostrze i mnie, zebysmy tamtedy nie chodzili, bo w tym sadku (nie wiem, czy teraz jest, tak blizej kanalku roslo kilkanascie zdziczalych drzewek owocowych) grasuje zboczeniec ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlp Re: Segmenty na Wawrze IP: 193.41.113.* 14.04.05, 09:08 Moja rodzina, zasiedziała na tych terenach od czasów międzywojennych pamięta, jak na tych polach w czasie wojny były kopcowane ziemniaki dla miasta Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
tripper Re: Segmenty na Wawrze 14.04.05, 12:28 mlp, byc moze sie znamy w takim razie :) Odpowiedz Link Zgłoś
elle666 Re: Segmenty na Wawrze 14.05.05, 23:56 tez nosiłam sie z podobnym zamiarem, ale po głebszym namysle doszłam do wniosku ze to kpina. dom sporo kosztuje a trzeba w niego władowac praktycznie drugie tyle na wykonczenie. mikroskopijne dzialki to po prostu kpina z klienta ktoremu wmawia sie, ze kupuje dom z OGRÓDKIEM. i np. segmenty na wiązanej miały być gotowe w maju, ostatnio tam przejezdzalam i zajrzalam z ciekawosci - wszystko rozbabrane tak jak kilka miesiecy temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlp Re: Segmenty na Wawrze IP: 193.41.113.* 13.09.05, 16:45 Mi po prostu szkoda tych osób, którzy za 400 - 500 tys kupują mały segment z malutką działką i mają dom praktycznie w stanie surowym zamkniętym i jeszcze muszą się z developerem użerać o zapisy umowne i jeszcze żyją w strachu czy aby w terminie dostaną dom za który zapłacili, czy będzie akt notarialny, czy mozna bedzie dojść suchą nogą do domu i tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś