Gość: mm IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.02, 22:15 czy okolice ulic Szaserów , Garwolińskiej, Osowskiej , Wspólnej Drogi i osiedli znajdujących się w tych okolicach są bezpieczne???????? prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzchur Re: bezpieczeństwo 14.07.02, 01:58 nie bardzo - ale to rzecz wzgledna, jak sie mieszka, to ktos powie, ze bezpieczne, ale ja mieszkam blisko i moge sobie wyobrazic, ze pewne kategorie osob moga sie czuc tam niebezpiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: bezpieczeństwo 14.07.02, 09:53 Ja chyba nie odważyłabym się wskazać ani jednego miejsca w Warszawie, które z pełnym przekonaniem nazwałabym bezpiecznym po zmroku. Wszędzie można sie natknąć na niedopitych, sfrustrowanych, na głodzie itp. W całym mieście policja - jak by to elegancko określić - nie szuka zwady, a straż miejska najchętniej gania staruszki handlujące kwiatkami ze swoich ogródków. By zachować obiektywizm przyznam, że niewiele miejsc da się porównać z Brzeską, Markowską, starym Targówkiem, Gocławiem, by pozostać po tej stronie Wisły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: bezpieczeństwo IP: *.astercity.net 17.07.02, 07:47 Nie wiem, moze to i jest prawda. Ja w kazdym badz razie nigdy nie chodze - poruszam sie tylko i wylacznie na rowerze. Jak do tej pory nigdy nie doswiadczylem zadnej napasci lub chociazby proby napasci. Nie jestem rowniez jakims tam miesniakiem tylko raczej hucherkiem. Byc moze kolor mojego roweru, stroj i predkosci jakie rozwijam maskuja moje wady. Jesli tak jest to tylko na plus. Tak wiec polecam rowerek zarowno na dzienne wycieczki jak i nocne eskapady. Tak! Nocne eskapady! Zakladajac podwojne halogenowe oswietlenie bedziesz w nocy czuc sie komfortowo. W waskich osiedlowych uliczkach samochody beda ci ustepowac drogi. KOCHAM ROWER I PRAGE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzka Re: bezpieczeństwo IP: 217.17.35.* 18.07.02, 08:45 Bardzo zainteresował mnie temat "bezpieczeństwo". Co prawda ja mieszkam w Wawrze,ale mam ten sam problem. Kilka lata temu przeprowadziłam się do tego cudownego miejsca z Mokotowa. Nie byłam nastawiona źle ani na miejsce ani na ludzi. Natomiast teraz po kilku latach mieszkania w tej dzielnicy muszę się przyznać, że boję się wracać do domu kiedy jest ciemno. Codziennie kogoś napadaja w moich okolicach. Ostatnio nawet stało się to o godzinie 6.30 - w czerwcu - kiedy było widno!!! Kiedy dzieci bawiły się na dworzu!! Czy to nie straszne??? Może ktoś z was zna kogoś w rejonach Wawra kto pocieszyłby mnie, że jednak nie jest tam aż tak niebezpiecznie jak mi się wydaje??? Pozdrawiam!1 Odpowiedz Link Zgłoś