Dodaj do ulubionych

Paserka na stadionie

17.08.05, 00:29
Powiedzcie mi prosze, dlaczego jeszcze nie zlikwidowano bazaru na stadionie
X-lecia? Wszyscy wiedza, ze wiekszosc sprzedawanych tam rzeczy to podrobki,
rzeczy kradzione etc. Bylem tam ostatnio i widzialem handlarzy, ktorzy w
reklamowkach w smietnikach trzymaja pirackie filmy na dvd i gry. Policja
udaje, ze z nimi walczy, ale prawda jest taka, ze nikt nic nie robi. Prawie w
centrum europejskiej stolicy jest smierdzacy wrzod, ktory swiadczy o
prawdziwych zasadach, jakimi kieruje sie prezydent Kaczynski - Prawo dla
zlodziei a sprawiedliwosc dla swoich.
Wszyscy dobrze wiemy, ze prawdziwy prezydent stolicy europejskiego kraju po
prostu by taki bazar zamknal z dnia na dzien.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc troska o zwalczanie konkurencji sklepow :( IP: *.molgen.mpg.de 17.08.05, 00:54
      Przeszkadzaja bazary, handlarze uliczni, male sklepiki - tylko centra handlowe
      sa cacy.
    • Gość: d Re: Paserka na stadionie IP: *.chello.pl 17.08.05, 00:55
      Czeczeńcy rozmawiający z Rosjanami, Koreańczycy z Mongołami,
      Nigeryjczycy z Białorusinami... i wszyscy mówią PO POLSKU!

Do tego: wietnamskie sklepy spożywcze,
      kantory internetowo-telefoniczne (Ghana, Kamerun, Wietnam etc. etc.),
      biura podróży "tylko dla azjatów"...

Naprawdę nie chcemy ich w Warszawie?
    • rydzyk_fizyk A w Rosji też są takie ceny? 17.08.05, 02:24
      Swoją drogą ciekawe ile wynosi marża na tym towarze?

"Kupuję cztery nożyki Gillette za 24 zł (w sklepie obok stadionu zapłaciłbym 45 zł)"
      • Gość: atodopiero Re: A w Rosji też są takie ceny? IP: *.waw.tgc.pl / 212.244.73.* 17.08.05, 09:01
        Ach, proszę docenić piękną polszczyznę: "Stoiska z markowymi kosemtyki". Skąd
        wiemy, że z markowymi" - Czujemy wszystkiemi zmysły.
    • Gość: polka Re: Paserka na stadionie IP: 193.110.99.* 17.08.05, 09:21
      Ludzie! Mąż prowadzi sklepik! Nie może mieć towaru bez FAKTUR!!!!!!
      Dlaczego nie można na tym czy innym bazaże spytać sprzedającego o fakturę?!?!?
      Towar oryginalny - bez faktury?!?!? To chyba cos nie tak! Hurtownicy tez wydają
      jakieś faktury czy kwity?!?! A jak chandluje towarem przez siebie
      wyprodukowanym to też to można udowodnić!!!!
    • Gość: polka Re: Paserka na stadionie IP: 193.110.99.* 17.08.05, 09:22
      Przepraszam - nerwy - bazarze - oczywiście!
    • vars2 Re: Paserka na stadionie 17.08.05, 09:26
      Komus zalezy na tym, zeby utrzymywac balagan w tym kraju i osmieszac go w
      oczach swiata..
      • Gość: d Re: Paserka na stadionie IP: *.chello.pl 17.08.05, 23:43
        Nikt nikogo nie ośmiesza w oczach świata "Bazarem Europa".
        To TURYSTYCZNA ATRAKCJA ceniona tak samo jak Łazienki.
    • Gość: wavier Czy wy nie macie Boga w sercu??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 09:28
      A tych, których nie stać??NAwet produkty z lini TESCO nie są tak takie jak te
      markowe na stadionie!!!!!!!!!!!!Zlikwidować "Jarmark europy"???Ten stadion to
      orginalne miejsce, jakiego nie mają inne miasta w Polsce(inaczej by nie
      przybywali do stolicy)!!Odpieprzcie się od tego!!Zajmijcie się lepiej
      złodziejami komórek!!
      • Gość: wavier Re: Czy wy nie macie Boga w sercu??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 09:45
        ...oryginalne miejsce...
      • makoba Re: Czy wy nie macie Boga w sercu??? 17.08.05, 09:48
        Jesli mam byc szczera, to dla mnie ten stadion to zbawienie odzierzowe. jedna
        pensja, dwojka dzieci... Tylko tam moge kupic dzieciom buty. Na inne mnie nie
        stac. Normalnie w sklepie dzieciece buty to wydatek rzedu 70 zl. Niestety w
        sklepie nie kupie tez spodni za 20 zl, czy bluzki za 10. Wiem, ze kupujac tam
        popieram czarna strefe, ale niestety w imie idei nie moge nie kupic dzieciakom
        butow. A uzywanych butow nie uznaje.
        • qmata Re: Czy wy nie macie Boga w sercu??? 17.08.05, 11:27
          Po prostu jak ktoś nie ma dzieci które potrafią wyrosnąć z butów przez 3 m-ce to
          tego nie zrozumie. Tacy ludzie nie wiedzą że w sklepach dziecięce buty zaczynają
          się od 100 zł. Moje starsze dziecko idzie od 1 września do żłobka. Pani dyrektor
          dała listę zakupów: 2 piżamy, 5 par rajstop, kapcie itd. lista jest dość
          długa..., więc idę w sobotę na stadion bo muszę to dziecku kupić a mogę na te
          całe zakupy przeznaczyć tylko 200 zł.
          • Gość: rozsądny Re: Czy wy nie macie Boga w sercu??? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.08.05, 12:13
            To gdzie kupujesz buty? Ja ostatnio kupiłem piękne buciki dla dzieci w CCC. Zapłaciłem za dwie pary 50 zł, jedna za 30, druga za 20.
            • qmata Re: Czy wy nie macie Boga w sercu??? 17.08.05, 13:49
              Ostatnio byłam w Bartku w Geancie i się załamałam, byłam też w budzie na
              szembeku i porządne jesienne buty wcale nie były tańsze. Kapcie czy tenisówki
              można kupić za 20 - 30 ale skórzane sandałki już za 60 -80.
              • Gość: szlag Re: Czy wy nie macie Boga w sercu??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 00:37
                Polecam ccc, deichman i smyk w okresie przecen - bardzo fajne buciki można
                wyrwać. (ostatnio w ccc za 30 i w smyku za 50 kupiłam jesienne, nubukowe, dla
                dziewczyn, 4 i 6 lat) Na żadnym stadionie i bazarach się nie zaopatruję, a w
                bartku też nie kupuję i jakoś żyję.

co do wymogów żłobkowych, to powiedzmy, że te 5 par rajstop to jest bardziej
                umowne :) chodzi o to, że młodsze dzieci muszą mieć coś na zmianę, jeśli się
                zmoczą, zaleją soczkiem itp. - jeśli będziesz pamiętać o regularnym donoszeniu
                tego, co zabrałaś do wyprania, to spokojnie trzy pary rajstop wystarczą w
                szafce, nikt nie będzie Cię z tego tak precyzyjnie rozliczał :), i nie dawaj
                nowych rzeczy, zostaw dla siebie, dla żłobka coś z domowych wybierz.
                • makoba Re: Czy wy nie macie Boga w sercu??? 18.08.05, 08:08
                  Ale fajnie :) Dyskusja o 2 pary rajstop (5 kupic, nie 3 wystarcza) Co do butow
                  to i tak mnie nie przekonacie, bo jesli moim dzieciom buty sie zniszcza lub z
                  nich wyrosna, to nie bede czekac na przeceny. Mlodszemu musze kupowac
                  ortopedyczne i one niestety ponizej 70 nie schodza. Starsza ubieram na
                  stadionie. Wozek tez tam kupilam. Zwykla rozkladana parasolka. W sklepie ceny od
                  200/300, a tu 130... Kostium kapielowy dla dziecka: 10 zl itd. Nie stac mnie na
                  przeplacanie jak moge kupic taniej. Takie niestety mamy czasy. I prosze,
                  skonczmy juz dyskusje o butach i rajstopach:)
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: szlag Re: Czy wy nie macie Boga w sercu??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 09:14
                    ja w ogóle nie do Ciebie, i nie zamierzałam przekonywać, kupuj gdzie wolisz
                    o rajstopkach było do qmatej, wiem jak to jest jak się dziecko posyła do żłobka
                    czy przedszkola pierwszy raz i patrzy na tę listę jak na dziesięć przykazań. W
                    praktyce nie potrzeba tylu rzeczy, ilu wymagają.
                    to wszystko.
        • israel Re: Czy wy nie macie Boga w sercu??? 21.08.05, 00:33
          Prosze Cie nie plec glupot, jest mnostwo centrow z tanimi butami a latem i zima
          sa przeceny, w FACTORy w Ursusie mozna kupic buty markowe dla dzieciakow za
          45zl! Ale tez zrozum, ze nie chodzi nam o zamkniecie bazarow, tylko o to, ze po
          pirewsze - mnostwo na stadionie jest kradzionego i pirackiego towaru, a po
          drugie to nie jest miejsce na bazar. Tam jest do cholery stadion sportowy! Ten
          syf, smrod i zlodziejstwo na stadionie w centrum stolicy to wtyd. Jesli tego nie
          czujesz, to tylko i wylacznie zle o Tobie swiadczy. Niestety w Warszawie
          wiekszosc mieszkancow to przyjezdni, dla ktorych piekno tego miasta jest
          zupelnie obojetne. Dla nich wazna jest tylko micha. Bazar na stadionie,
          ciuchlandy w centrum miasta, hala kupiecka pod PeKiNem. Super, bo tanio! Co z
          tego, ze miasto wyglada jak wies w Afganistanie.
          • makoba Re: Czy wy nie macie Boga w sercu??? 21.08.05, 08:11
            Przyjezdna nie jestem. Od czterech pokolen moja rodzina mieszka w Warszawie.
            Mnie tez sie ten balagan i smietnik nie podoba, ale tanio i blisko. Do Ursusa po
            buty jezdzic nie bede jak moge podjechac na stadion w 5 minut. Niektorzy
            niestety nie wiedza jak to jest gdy w domu sa male dzieci, a pensja jedna, bo
            takie czasy. I bardzo Was prosze zebyscie przestali juz na mnie najezdzac, bo
            napisala, ze buty kupuje na stadionie. Nie ja jedna. I ta nagonka na moja osobe
            niczego nie zmienicie. Bardzo prosze mi wiecej nie dokuczac slowami typu: "Dla
            nich wazna jest tylko micha. Bazar na stadionie,ciuchlandy w centrum miasta,
            hala kupiecka pod PeKiNem. Super, bo tanio!"
            Mozna sie czasem zastanowic, ze nie wszystko jest tylko albo czarne, albo
            biale., a ludzi kupujacych na stadionie wrzucac do jednej beczki z napisem:
            obojetnosc na piekno, micha najwazniejsza, itd. Wydaje mi sie, ze zbyt latwo
            przychodzi Ci krytykowanie sytuacji innych.
            Czy to, ze ja kupuje tam buty, to odrazu znaczy, ze popieram zlodziejstwo,
            piractwo i syf w warszawie???????????? Gruba przesada z takim sadem.
            Pozdrawiam.
            • makoba Re: Czy wy nie macie Boga w sercu??? 21.08.05, 08:59
              A tak wogole to watek jest o paserce na stadionie. Ja kradzionego nie kupuje. A
              co do innych artykulow, to gdyby pensje rosly rowno z cenami w sklepach to
              jestem pewna ze tego typu targowiska przestalyby istniec. Moze na tym zakonczmy
              temat szczucia osob, ktore 2 razy do roku kupia tam pare butow.
              Pozdrawiam i zycze milego dnia.
            • israel Re: Czy wy nie macie Boga w sercu??? 21.08.05, 16:22
              Ok, przepraszam, przesadzilem.
              Ale musisz zrozumiec, ze to nie jest miescie na taki handel. Mozna przeciez
              spokojnie zbudowac duza hale, jak to jest w USA, gdzie na przedmiesciach masz
              mega hale z tanimi ubraniami, czesto uzywanymi, ale moze znalezc swietnej
              jakosci super ubrania za 1$. NIe powinien taki bazar dzialac na stadionie i w
              centrum miasta. Tym bardziej, ze wiekszosc towaru tam to podrobki, pirackie
              materialy itd. Kupujac w takich miejscach czesto nieswiadomie wspieramy
              zlodziejstwo (podrobki marek odziezy). Od lat powtarzam, tak jak w przypadku
              hali kupieckiej pod PKiN. Miasto powinno przekazac kupcom ze stadionu takiej
              hali itd plac na przedmiesciach i puscic tam linie autobusowe miejskie. Nie
              zgodze sie nigdy na smietnik w Warszawie.
              ps - ladne dzieciaki;)
              • makoba Re: Czy wy nie macie Boga w sercu??? 22.08.05, 08:21
                A dziekuje, wiem, ze ladne :)
                Co do tego przeniesienia to rzeczywiscie byloby jakies wyjscie. Te tony smieci,
                syf i balagan jest straszny. Pamietam jeszcze imprezy na stadionie, pozegnanie
                lata z radiem i inne. Pozatym wolalabym, zeby nasze okolice bardziej kojarzyly
                sie z piekna zielenia parkow, a nie z najwiekszym targowiskiem-syfiskiem w
                europie i w dodatku z kradzierzami, piractwem itd. Masz tu 100% racji.
                Pozdrawiam serdecznie.
      • Gość: wqu..ony [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 09:59
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: j. tylko proszę, niech nikt z nim nie dyskutuje... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 10:10
          osoby psychiczne należy po prostu izolować
          • qmata Re: tylko proszę, niech nikt z nim nie dyskutuje. 17.08.05, 11:20
            a mi go bardzo żal....
            może mu w dzieciństwie coś ciężkiego spadło na głowę i teraz taki ogólnie
            nieszczęśliwy
            • Gość: rozsądny Re: tylko proszę, niech nikt z nim nie dyskutuje. IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.08.05, 12:09
              Szkoda, że go wycięli. Miał gość trochę racji, oprócz ostatniego zdania...
    • Gość: Domcia Re: Paserka na stadionie IP: 213.17.175.* 17.08.05, 09:45
      Nie zamknęli dlatego, że to miejsce daje zarobek tysiącom ludzi, ktorzy żyją
      właśnie z takich, jak ty, którzy tam przychodzą! I robią zakupy! Część jest
      legalna, część nie, ale nie da się tego rozgraniczyć, jak widać, bo nie mogą
      wszyscy ponosić odpowiedzialności za oszustów, którzy sprzedają rzeczy
      kradzione albo podrabiane i również tych oszustów, którzy je od nich kupują, bo
      niestety ludzie, którzy stwarzają popyt na kradziony, tańszy towar, również są
      oszustami.
    • Gość: Aga Re: Paserka na stadionie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 10:27
      Po pierwzsze stadion nie należy do miasta tylko, o ile dobrze pamiętam artykuły
      na ten temat, do któregoś ministerstwa (pewnie sportu). Poza tym słyszałam, że
      z końcem roku mają Stadion zamknąć, a handlujący mają się przenieść do
      wybudowanych hal w Nadarzynie. Nie wiem tylko, czy to nadal aktualne.
    • Gość: Dobromir Re: Paserka na stadionie IP: 213.17.245.* 17.08.05, 10:31
      Biedaki, nie wiedzieli o problemie. Oj, już-już się zajmą problemem ... I tak
      do następnego artykułu w prasie lub reportażu w TV. Kto tu z siebie robi
      durnia? Nie jestem przeciwny handlowi tanim towarem, bo sam nie lubię
      przepłacać, ale chciałbym mieć pewność, że kupując choćby takie nożyki Gillette
      na takim stadionie nie biorę udziału w przestępczym procederze. Bo taniej można
      i bez kradzieży.
    • Gość: Arek "Aiwa-Platz" Re: Paserka na stadionie - czy to udowodnione? IP: *.idea.pl 17.08.05, 10:42
      Z historycznych obserwacji wynika że Żydzi i Ormianie to mocno konkurujące ze
      sobą w handlu narodowości. Takim handlem na Stadionie zajmują się nasi rodacy
      bez pracy i Ormianie. Handel zaczyna się przed świtem i kończy koło południa
      niezależnie od pogody i pory roku. Kupuję te nożyki od początku lat 90-tych i
      ciekawi mnie o co Gazeciarzom tym razem się rozchodzi. Do kogo należą te
      wielkie sklepy, których interesów tu nagle zaczęli bronić? I czy aby na pewno w
      interesie nas, konsumentów?
    • Gość: CIEMNOGROD Re: Paserka na stadionie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 11:59
      cztery nozyki za 24zł to mocno wygorowana cena ja przywoże z USA gdzie są
      tańsze! 45zł za 4nożyki! Polski CIEMNOGRÓD a moze dziennikarszka kryptoreklama
      zlodziejskich sklepowych cen?!
      • Gość: aaa Re: Paserka na stadionie IP: 213.25.161.* 17.08.05, 12:13
        a propos bandyckich cen -oto fragment z wyszukiwarki - i prawdziwa cena hurtowa
        za 4-pak nożyków
        Buy Gillette Mach3 3 X 4 Replacement Blades
        Post Date: Aug 12, 2005
        Expiry date: Aug 22, 2005
        Detailed Buying Lead Description
        Gillette Mach 3 Turbo Razors - 4 cartridges

Interested ordering a full container of Gillette Mach 3 replacement blads - 4
        cartridges

Interested price = $4.25

Interested call me.
        need upc code before purchase. Cash buy

need upc code before purchase. Cash buyer ready call me
        • Gość: Benon Re: Paserka na stadionie IP: *.crowley.pl 17.08.05, 13:13
          ja kupuje za 2.99zl w geancie 6 zyletek leader price i starczaja mi na pół roku!! ha ha,
    • Gość: xxxx Re: Paserka na stadionie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 12:52
      o fajnie to jade na stadion...;]
    • Gość: złodzieje GW: dzięki za info. Teraz wiem że to oryginały. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 14:40
      Więc będę kupował częściej.
      I moim znajomi.
      I czytelnicy. Wszyscy.
    • toja3003 kolego israel odpowiadam: 17.08.05, 16:09
      gdyby ten bazar zamknięto to handel byłby
      na jakimś innym stadionie czy boisku
      prawda? Więc po co się pultasz.
      Trzeba walczyć z przyczynami a nie skutkami.
      A póki są chętni żeby lewiznę kupować
      to zawsze znajszie się sprzedający nie?
      • israel Re: kolego israel odpowiadam: 21.08.05, 16:24
        Nie do konca. Juz to pisalem, wystarczy, ze miasto wydzierzawi takim kupcom plac
        na przedmiesciach i pusci tam miejska linie autobusowa dla biedniejszych ludzi.
        NIech kupcy zbuduja tam sobie hale i sprzedaja bez nerwow.
    • Gość: gh67 Re: Paserka na stadionie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 20:36
      " takie towary rekwirują policjanci, gdy kontrolują stadion"
      LOOOOOOOOOOOOOL, normalnie leżę i kwiczę. Powinno być raczej - takie towary są podstawiane policjantom, którzy udają czasem że kontrolują stadion. Nie od dziś wiadomo, że stadionowy posterunek, ochrona stadionu i mafie kontrolujące sprzedaż to jedna klika. Aby coś się tam zmieniło potrzeba by zorganizowanej akcji policji i służby celnej - ale nie ze stadionu, ba nawet nie z komendy miejskiej - tu trzeba policjantów z innych miast albo komendy głównej (chociaż pewnie część z nich też jest zamieszana ...)Polecam wybrać się kiedyś na obserwacje stadionu kiedy ma być akcja - ochroniarze ostrzegają sprzedawców, Ci chowają najbardziej wartościowy towar i odchodzą od stoisk - wtedy z pompą wkracza policja i rekwiruje jakieś 100 płytek CD - ROTFL

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka