Dodaj do ulubionych

CH Międzylesie

IP: *.jjs.pl 15.03.06, 13:56
Konsultacje społeczne nt. budowy tunelu pod przejazdem kolejowym w
Międzylesiu odbyły się, czy to może "zapowiedź" budowy dużego sklepu przy
Żegańskiej?
Obserwuj wątek
    • Gość: dona Re: CH Międzylesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 17:44
      Nareszcie Hipermarket z prawdziwego zdarzenia.Juz nie moge sie doczekac kiedy
      bede tam smigac na zakupy
      • miedzylesianin1 Re: CH Międzylesie 15.03.06, 18:39
        nie ciesz się !!! Najpierw będziesz musiała do niego dojechać, a później
        wyjechać. Jedyna lokalizacja brana w tej chwili pod uwagę, to dawne tereny ABB,
        a wczesniej ZWAR. Z tego co wiem narazie panuje cisza w tej materii. Podstawowy
        problem związany z budowa super- lub hipermarketu w Międzylesiu dotyczy
        dojazdu - bezkolizyjnego. Tak, aby łatwo mozna było wjechać i wyjechac z terenu
        sklepu. Póki banda "kupców" (przepraszam za bandę jeśli kogoś uraziłem) z
        Żegańskiej sprawuje dyktat w tym rejonie, to nie widzę szans. Najpierw trzeba
        wyburzyć "wspaniałe" pawilony handlowe i poszerzyć ulicę. Ale jak znam życie,
        to "kupcy" niczym Rejtan będą bronić swych "nowoczesnych lokali handlowych". W
        naszej dzielnicy brakuje radnych "z jajami". Wszyscy się boją, nie wiedzą pod
        kogo się podczepić i tak od wyborów do wyborów. Pełnomocnik Bittel też nie
        wiele zdziałał w tej materii. Taki typ.
        Pozdrawiam
        • robisc Re: CH Międzylesie 15.03.06, 21:07
          mam nadzieje, ze nigdy zadnego hipermarketu nie wybuduja mi pod oknem;
          wystarczaja mi centra King Cross i Promenada, a zywnosc kupuje w Marcopolu
          • Gość: krzyhu2005 Re: CH Międzylesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 23:05
            Kupujesz w Marcpolu? To przepłacasz. Marcpolowi i Geantowi przydałaby sie
            konkurencja. Zgadzam się jednak, że jego budowa musiałaby wiązać się z
            rozwiązaniem problemu komunikacji wokół centrum.
    • jhbsk Re: CH Międzylesie 16.03.06, 09:10
      Wątpię. Handlarze, nie wiedzieć czemu zwani kupcami, sprawę zablokują.
    • Gość: El_Minio Re: CH Międzylesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:01
      Mogli by postawic jaks wyjebista galerie handlowa z Carrefourem czy Auchanem
      gdyz Geant jest wpoblizu i potrzebuje konkurencji.Wreszcie by sie ucywilizowal
      handel w okolicy.Kupcami nie ma sie co przejmowac gdyz zdecydowana wiekszosc
      mieszkancow chce robic zakupy w cywilizowanych warunkach a nie w smietniku na
      miare pchlego targu w Grojcu ,nie obrazajac Grojca.Niech buduja i to jak
      najpredzej gdyz jestesmy najbardziej zapozniona dzielnica w tym wzgledzie .Nie
      kazdy ma czas na calodniowe zakuopy polaczone z wyprawa do Galeri Mokotów czy
      Arkadi badz CH Targowek .Trzymam kciuki za powodzenie tej inwestycji.Jak trzeba
      to zrobimy pikiete lobbystow CH badz antypikiete kliki kupieckiej co winduje
      ceny swoich towarow w kosmos.Niech poczuja oddech zdrowej konkurencji.
      • Gość: Kaczy Dół Re: CH Międzylesie IP: *.jjs.pl 16.03.06, 12:50
        myślałam, że ktoś coś więcej wie
        to moje gdybanie tylko niestety, o wielkopowierzchniowym sklepie to co jakiś
        czas chodzą słuchy, już miałam nadzieję, że tym razem coś się rusza

możliwe, że radni rozprawiali o bezkolizyjnym przejeździe przez tory kolejowe w
        Międzylesiu ze względu na SKM, na moje oko korki są teraz większe, pewnie
        kolejka częściej jeździ

co do tzw. kupców, to przecież i tak każdy świeże pieczywo, gazetę, owoce i
        wędliny będzie kupował "na rogu", trochę im się zyski zmniejszą (ceny to tu są
        ze 20-30% wyższe niż w centrum) ale nie sądzę, żeby plajtowali (męża wuj ma
        sklep niedaleko Carrefour'a i ciągnie dalej) a niezaprzeczalnym faktem jest, że
        międzyleskim obiektom przydałoby się przynajmniej trochę mydła i farby, chociaż
        osobiście jestem za "trzęsieniem ziemi" :)

na (anty)pikietę zgłoszę się niezależnie od pogody!!!
        • Gość: Muniek Re: CH Międzylesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 12:58
          Więcej-

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=292&w=32758362&a=32758362
          • Gość: Muniek Re: CH Międzylesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 13:01
            Suplement-

www.wawer.waw.pl/beta/modules.php?name=News&new_topic=&page_nr=13
            • Gość: Kaczy Dół Re: CH Międzylesie IP: *.jjs.pl 18.03.06, 19:52
              ech... to znaczy nic z super-hiper-marketu...

niech od zaraz ogłoszą, że Międzylesie to skansen połączony z rezerwatem
    • meps3 Re: CH Międzylesie 19.03.06, 16:31
      Witam
      O ile dobrze myślę to jest rzczej związane z planami rozwiązań komunikacyjnych
      przejazdów kolejowychi i ulic wzdłuż torów kolejowych.Czytałem kilka dni temu w
      jakiejs gazetce ,że opracowano kilka planów koncepcyjnych na ten temat.Są
      proponowane różne rozwiązania ,budowy jeszcze jednej pary torów,zagłębienia ich
      w wykopie lub wybudowania nasypu.Są tez planowane wiadukty lub tunele właśnie w
      Międzylesiu i chyba u mnie w Falenicy lub w Miedzeszynie.Lecz jak znam realia
      Wawra to i tak nic z tego nie będzie bo cała forsa ucieknie do centrum albo w
      najlepszym przypadku na Pragę płd.Jeśli zaś chodzi o plany wybudowania czego
      kolwiek przypominającego supermarket to już takie były,dotyczyły właśnie
      Międzylesia i o ile pamięć mnie nie zawodzi to ktoś z gminy kto wydał
      pozytywną opinie nie nacieszył sie swoim stanowiskiem.No niestety lobby-
      kupieckie, kupieckie !!! oni nie maja pojęcia kto to kupiec- Handlarzynów
      działa

pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka