Dodaj do ulubionych

Szkoła Podstawowa im. Kajki w Aninie...??

18.07.06, 14:16
Poszukuję osób, których dzieci idą w tym roku do pierwszej klasy do szkoły
jak w temacie lub chodzą już do starszych klas. Jak tam jest? Jaki jest
poziom? Jaka opieka nauczycieli? Mój syn idzie w tym roku do tej szkoły do
pierwszej klasy.
Obserwuj wątek
    • Gość: qwertk Re: Szkoła Podstawowa im. Kajki w Aninie...?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 10:28
      jak codzilem tam 23 latat temu do pierwszej klasy poziom byl stosunkowo
      niezly.Pozniej tez.
    • Gość: Aga Re: Szkoła Podstawowa im. Kajki w Aninie...?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 13:34
      Ja tą szkołę kończyłam ale... to było ok. 20 lat temu dla odmiany ;-) i bardzo
      miło ją wspominam. Ale - tak poważnie - to obecnie chodzi tam córka znajomych i
      jest OK.
      • magdusia17 Re: Szkoła Podstawowa im. Kajki w Aninie...?? 20.07.06, 10:44
        Dzieki za informacje. Mam nadzieje, że teraz jest też niezły poziom nauczania
        bo niestety ale w okolicach Wawra trudno znaleźć dobrą szkołą. Naszym rejonem
        jest szkoła 195 na Króla Maciusia ale ta szkoła nie cieszy sie najlepszą
        opinią.
        • Gość: Aga Re: Szkoła Podstawowa im. Kajki w Aninie...?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 11:50
          Jest jeszcze całkiem niezła szkoła prowadzona przez Felicjanki - ale niestey
          płatna...
          • magdusia17 Re: Szkoła Podstawowa im. Kajki w Aninie...?? 21.07.06, 09:22
            Słyszałam że w szkole Felicjanek nie jest teraz tak najlepiej. Poziom może jest
            i wysoki ale tylko dzieci uzdolnione i osiągajace bardzo dobre wyniki są
            otoczone opieką. Te które sobie nie dają rady, mają gorsze oceny są wręcz
            olewane przez siostry. Słyszałam również, że jest coś w rodzaju tablicy
            wiszącej zaraz przy wejściu do szkoły, na której jest lista najlepszych 10
            uczniów. Moim zdaniem nie jest to najlepsze. A jeżeli jakieś dziecko chce ale
            nie potrafi nauczyć sie na 5? Czyli, ze od najmłodszych lat, od pierwszych dni
            w szkole uczą ich, że istnieją lepsi - którzy znajdą swoje nazwisko na tablicy
            i ci gorsi, którzy być może nigdy sie tam nie znajdą?? Chyba są lepsze sposoby
            na mobilizację do nauki...
            Mój syn chodził do przedszkola do sióstr sercanek na Korkowej i muszę przyznać,
            że tam siostry nie wyróżniały dzieci - zdolne czy nie zawsze z nimi pracowały
            tak aby osiągały lepsze wyniki.
    • kamil Re: Szkoła Podstawowa im. Kajki w Aninie...?? 21.07.06, 07:41
      SP 218 skonczylem 10 lat temu. To bardzo dobra szkola i goraco ja polecam.
      Rowniez nalezalem do rejonu Krola Maciusia i chwala Bogu nie poszedlem, bo
      szkola nie cieszy sie dobra opinia. Gdybym mial dziecko, poslalbym do SP 218 Kajki.
      • Gość: wacuś Re: Szkoła Podstawowa im. Kajki w Aninie...?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 07:49
        A kto chodzil do szkoly obok t.j. do Więcka??????? To byla uczelnia, to byly
        czasy.Do Felicjanek też chodzilem ale w latach 50-tych z tego co pamiętam gros
        czasu poświęcaly na naukę pieśni nabożnych - to mi zostalo w pamięci.Dlugo do
        niej nie pochodzilen bo to byla i w tamtych czasach b. droga szkola.Pozdrawiam
        wszystkich z tych okolic.Teraz mieszkam na obczyźnie...... bo na Bródnie.
      • Gość: Hela Re: Szkoła Podstawowa im. Kajki w Aninie...?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.16, 18:23
        To było dawno temu. Teraz jest tragedia. Jedna z pań od matematyki tylko sie drze. Żadne skargi u dyrekcji nie pomagają, dyrektorka udaje ze nie wie o co chodzi mimo, ze ta pani ma Taką opinie od lat. Pani ma z 70 lat i została kilka lat temu ściągnięta z emerytury. Gdy ktoś zbyt głośno ocenia panią G. Od matematyki natychmiast odbija sie to na dziecku. Jest ciagle pytane i poniżane przy tablicy. Na zajęciach dodatkowych czy na lekcji gdy dzieci mówią ze czegoś nie zrozumiały jest tylko ryk: Trzeba było słuchać na lekcji" i tyle w kwestii tłumaczenia.Każdy sie boi pójść do kuratorium żeby to nie odbiło sie na jego dziecku. Czekam tylko aż któreś dziecko wpadnie na pomysł żeby ja nagrać i wrzucić do sieci. Dopiero wtedy będzie szok!!Egzamin " komisyjny" dla dzieci, które nie zgadzały sie z oceną na koniec roku przeprowadzała oczywiście pani G, która te dzieci uczyła. Co to za komisyjny ? Mogła tam być ale nie powinna mieć prawa głosu. W 6 klasie postawiła dziewięć 2 na koniec roku. Jednemu z chłopców nie dała poprawić 3 mimo ze na półrocze miał 4,ale musiało być hej na wierzchu. Generalnie kolesiostwo, rodzic nigdy nie ma racji. Pani dyrektor i jej świta jest ponad wszystkim. Stara kadra, (panie ok 70 lat to już raczej powinny odpoczywać na emeryturze i dać miejsca pracy młodym podobno mamy niż demograficzny ???), której już niewiele sie chce. Nie polecam!!!
    • qawsedrftg to były czasy 30.07.06, 23:01
      kończyłem 218-tą już 19 lat temu i nie było idealnie... poziom przeciętny,
      ciągłe zastępstwa i zmiany nauczycieli, WF z polonistką Panią Snopek to było
      nawet zabawne, tak samo jak ZPT z Panią Qsak, największym jednak problemem było
      kilku "trudnych" których cyklicznie przenoszono z klasy do klasy, a oni wszędzie
      mącili... Ciekawe, jak jest teraz, jakiś czas temu robiono dni otwarte i
      wyglądały bardzo sympatycznie.
    • magdusia17 mają strone internretowa 02.08.06, 12:58
      Właśnie znalazłam ich stronkę internetową www.sp218.pl. Z tego co widać to mają
      pełny program imprez na cały rok. Byłam na dniach otwartych i podobało mi się
      ale zawsze lepiej poznać opinię innych. W internecie zawsze wszystko wygląda
      idealnie.
    • Gość: rodzic Re: Szkoła Podstawowa im. Kajki w Aninie...?? IP: *.146.70.238.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.02.17, 10:47
      Moj syn chodzi do czwartej klasy. Szkola jest bardzo dobrze prowadzona i utrzymuje wysoki poziom. Obecna dyrektorka pracowala wiele lat w 218 jako nauczycielka i wice, tak ze zna szkole od podszewki. Doskonaly zgrany zespol nauczycieli. Maja etyke alternatywnie do religii, co poniektorym zapewn przeszkadza.... Szkola zajmuje w Warszawie w rankingach REGULARNIE ok.30 miejsca, co jest wynikiem dobrym. Tak tez oceniam szkole :)
      • Gość: lenusoida Re: Szkoła Podstawowa im. Kajki w Aninie...?? IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.17, 09:14
        Ja też znam tę szkołę od podszewki, kiedyś byłam tam uczennicą. Wtedy to był poziom, kultura, atmosfera, wszystko organizacyjnie dopięte na ostatni guzik. W ciągu ostatnich dwóch lat uczęszczały do niej moje dzieci, i co? Z tamtej szkoły nie zostało nawet wspomnienie. Nauczyciele jacyś zastraszeni, niespokojni, dziwni. Po korytarzu biega zastępczyni dyrektorki, jakaś mocno starsza pani, która słabo posługuje się polszczyzną, zaciąga jakimś wiejskim dialektem, np. brak mi nerw, karkuluję, włancza, etc. Zewsząd wyziera jakiś specyficzny rygor tworzący atmosferę niepokoju i niepewności. Jako rodzic, źle czułam się w tej szkole, a jak mogły się czuć tam moje dzieci, przebywając siedem godzin dziennie? W tym roku są już w innej szkole. Na szczęście.
      • Gość: HEELLEENNAA Re: Szkoła Podstawowa im. Kajki w Aninie...?? IP: 195.187.84.* 19.06.18, 12:40
        Po co pisać jak sie nie ma pojecia. Nigdy nie pracowała jako nauczycielka, a tym bardziej vice. Przyszła od razu na dyrektora szkoły.Co do wysokiego poziomu szkoły to raczej słabo...stara kadra czyli emerytowane nauczycielki nie majace juz cierpliwości do dzieci...nie mówiac juz o pasjonatch, którzy chcieliby cos z tymi dziecmi cokolwiek zrobić...Teraz doszedł jeszcze oddział na Alpejskiej(kl 6 i 7,od września też 8 i tam jest nie lepiej...Wice-dyrektorka b. sie stara ale sama nic nie zrobi. Fajni nauczyciele od fizyki i chemii widać ze lubia dzieci, pani od hiszpańskiego przerost formy nad treścią jej przedmiot jest b.ważny koniecznie w domu dzieci muszą codziennie robić instaling (w innych szkołach jest dla chetnych) itd, a pani i tak zwraca uwage na 3 osoby,które uczą sie juz 3 rok zamiast na dzieci, dla których jest to nowy jezyk ... tragedia jakaś. W tym roku poszli po bandzie z ocenami z zachowania myślą ze 14-latkowie usiądą w ławkach i będą siedziec jak pierwszoklasiści.. Jakoś wicedyrektorka czy nauczyciel od fizyki ich ogarnia ... Generalnie nie polecam niestety

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka