Dodaj do ulubionych

Protest w sprawie wycofania linii 359 i co dalej.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 11:14

------------------------------------------------------------------------------
--

Na przystanku Kombajnistów 04 wisi info na temat protestu w sprawie
likwidacji linii359.
Jak informuje kartka ludzie by chcieli przywrócenia 359.
Jednak są na to nikłe szanse.
Więc komitet protestowy[chyba Rada Osiedla Zerzeń] wyśle propozycje do ZTM-u.
Mniej więcej to tak wygląda:
podniesienie częstotliwości linii 147 przez cały dzień,w szczycie co 15
minut.
Trasa do Ronda Waszyngtona bez zmian,następnie przez Most Poniatowskiego do
Dworca Centralnego.

Jak twierdzi info ludzie w większości jadą w kierunku Dworca Centralnego niż
do Dworca Wschodniego.
Podpisy w sprawie protestu będą zbierane w autobusach 147 i na terenie Wawra,
popołudniu.
Następnie zostanie wysłana petycja do Ztm-u.
Więcej info na ten temat na przystankach linii147 na terenie dzielnicy Wawer.
Na pewno to info jest na przystanku Kombajnistów 04.
Myśle że wystarczy zwiększyć częstotliwośc linii 147 do 20 minut i
skoordynować z linią 119 przez cały tydzień.
W sprawie zmiany trasy, jestem na tak.
Obserwuj wątek
    • Gość: lepperinho kumitecie, może blokada drogi IP: *.jjs.pl 03.09.06, 12:31
      szanowny Krzysztofie, śledzę Twe koncepcje na wawkomie i jestem rozczarowany.
      Więcej rzeczowej oceny i rozsądku trzeba! To ten durny kumitet spłodził
      najbardziej idiotyczną linię w mieście: 305 wożące max. 5 pasażerów. A teraz
      nowy pomysł: z Międzylesia cztery linie z czego trzy do Dw. Centralnego...

> Jak twierdzi info ludzie w większości jadą w kierunku Dworca Centralnego niż
      > do Dworca Wschodniego.

Mogą się przesiąść w 119, mogą pojechać w drugą stronę do Międzylesia i dalej
      pociągiem a w ostateczności 521, mają jeszcze 142/702 do Wiatracznej. Nie może
      być tak że każda ulica ma mieć transport idealny. Teraz wreszcie jest autobus na
      Lucerny.

147 powinno wreszcie, po tylu latach przestać robić bezsensowny zawijas do Radości.
      • Gość: kleo Re: kumitecie, może blokada drogi IP: *.tele2.pl 06.09.06, 17:55
        nie jestem za skierowaniem kolejnego autobusu na centralny (bardziej przydałby
        się chyba jadący Nowym Światem, albo kończący trasę na pl. Trzech Krzyży), ale
        z drugiej strony wolę, żeby na 4 autobusy 3 jeździły do dworca centralnego,
        niźli na 3 autobusy 2, które jadą na dworzec wschodni.
        • Gość: GREGGGGG Re: kumitecie, może blokada drogi IP: *.aster.pl 13.12.06, 19:08
          Od kiedy ?
    • Gość: krzysieks1984 Re: Protest w sprawie wycofania linii 359 i co da IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 12:54
      Fakt jestem userem na Wawkomie .
      Co do wszystkiego.
      Nie jestem związany z tą akcją.
      Nie jestem członkiem Komitetu protestacyjnego,ani radnym Rady Osiedla Zerzeń.
      A w przyszłości,kto wie......
      Jednak uważam że Ztm popełnił błąd ,nie zwiększając częstotliwości 147 po
      wycofaniu 359.
      Więc akcje popieram,bo naturalnie się tego spodziewałem,tego całego protestu.
      Ogólnie jestem na uboczu tej sprawy ,bo jestem mieszkańcem Zastowa i będe
      raczej pasażerem linii 119 .

• aakk26 Re: Protest w sprawie wycofania linii 359 i co da 05.09.06, 10:28
      a ja to zupełnie popieram. jeździłam codziennie linią 359 i nigdy nie było w nim
      mniej niż 5 osob. w godzinach szczytu był własnie zawsze napakowany ludzmi.
      119 mi nie załatwia sprawy, bo akurat on nie jedzie czerniakowską i gagarina,
      czyli najbardziej zaludnionymi ulicami, tylko wysłali go w boczną bobrowiecką.
      to był jedyny autobus który łaczył wał i czerniakowską, a teraz żeby pokonac ten
      sam kawałek, musze iść pod mostem kawał i podjeżdzać spod Zusu.
      i tak robi sporo osób.
      wiadomo, każdy sie patrzy na swoją sytuację.
      • Gość: db Re: Protest w sprawie wycofania linii 359 i co da IP: *.cst.tpsa.pl 05.09.06, 10:46
        zdecydowanie podpisuję się pod protestem

biorąc pod uwagę, że 119 ma być zupełnie wycofane z Traktu/Bronowskiej (ma
        jeździć Kadetów->Lucerny jak będzie przejezdne),
        mieszkańcy okolic Zwoleńskiej będą pozbawieni bezpośredniego połaczenia do
        Centrum...
        ja zdaję sobie sprawę, że ZTM nie obchodzi to, że większość mieszkańców pracuje
        w Centrum a nie na Dworcu Wschodnim...
        dzisiaj 119 jechałem 15 minut spóźnionym - chyba korki na Szpotańskiego/Lucerny
        oraz Chełmskiej/Sobieskiego to nie jest rewelacyjny pomysł
        359 przecież żadko kiedy spóźniał się więcej niż 2-3 minuty !!

nie mówiąc o tym, że do Centrum 119 dojechało o 9 rano prawie zupełnie puste...

pozdrawiam
        db
        • Gość: /dev/lepper korki na Lucerny? czyś ty zlucerniał? IP: *.jjs.pl 05.09.06, 12:27
          tam chyba nigdy w dziejach kaczego miasta nie było korka. Jeśli już, to korki
          były na Zwoleńskiej przed rondkiem, i to konkretne, 359 miewało spóźnienia niemałe.

> nie mówiąc o tym, że do Centrum 119 dojechało o 9 rano prawie zupełnie puste...

359 bywało nie raz całkiem puste. Moim zdaniem zmiana dobra, teraz tylko trzeba
          wyprostować 147 - Radość out - i skomunikować to wszystko tak by była przesiadka
          147->119. Nie może być linii do Centralnego i na Zwoleńskiej i na Lucerny, to
          byłby absurd.

Ludzie, myślcie logicznie i kompetentnie! nie może być tak by z każdej ulicy
          miał być bezpośredni dojazd do Centalnego. Takie myślenie jest niestety
          rozpowszechnione w ZTM i kończy się powoływaniem linii jeżdżących zewsząd
          wszędzie z beznadziejną częstotliwością.
          • Gość: db Re: korki na Lucerny? czyś ty zlucerniał? IP: *.cst.tpsa.pl 05.09.06, 16:57
            > tam chyba nigdy w dziejach kaczego miasta nie było korka...
            no to dlaczego dzisiaj między 8 a 9 rano 119 był spóźniony na przystanku
            KOMBAJNISTÓW o ponad 10 minut??
            (dwa kursy - na poprzedni nie zdążyłem mimo, że byłem 10 minut po czasie)
            a na tej Lucerny to chociaż ktoś mieszka? czy 119 będzie tam muchy wozić?
            • Gość: /dev/lepper Re: korki na Lucerny? czyś ty zlucerniał? IP: *.jjs.pl 05.09.06, 19:51
              > no to dlaczego dzisiaj między 8 a 9 rano 119 był spóźniony na przystanku
              > KOMBAJNISTÓW o ponad 10 minut??
              > (dwa kursy - na poprzedni nie zdążyłem mimo, że byłem 10 minut po czasie)

spóźnienie najłatwiej tam złapać na przejeździe i dojazdach do niego. Na
              Szpotańskiego i Lucerny korków nie było ani rano ani nigdy :) Niekiedy też
              autobusy przyjeżdżają spóźnione z centrum i nie zdążą nadrobić.

> a na tej Lucerny to chociaż ktoś mieszka? czy 119 będzie tam muchy wozić?

zdecydowanie mieszka i brak autobusu tamże był wielką kompromitacją. Kościół,
              sporo osiedli, dobry dojazd do przystanku kolejowego Anin.
    • Gość: kleo Re: Protest w sprawie wycofania linii 359 i co da IP: *.tele2.pl 05.09.06, 13:09
      jechałam 2 razy 119 i więcej tym autobusem nie pojadę. Snuje się niemiłosiernie
      na odcinku Bobrowiecka/Chełmska. Przede wszystkim Bobrowiecka nie jest
      przystosowana do autobusów - prawie cały pas zajęty przez parkujące samochody;
      w pewnym momencie kierowca musiał zatrzymać autobus, żeby mógł przejechać
      autobus znad przeciwka! W efekcie, na odcinku, którym jechałam spóźniony był o
      5 minut i zapewniam, że nie było to w godzinach szczytu, ani przy natężonym
      ruchu. Zupełnie nie rozumiem tłumaczenia, że "Bobrowiecką musi jechać jakiś
      autobus". Przecież niedaleko jest Czerniakowska i Chełmska, więc mieszkańcy nie
      powinni mieć problemów z dojazdem! Moim zdaniem powinno się z powrotem
      wyprostować linię na tym odcinku. Co do propozycji zmiany linii 147 to jak
      najbardziej popieram. Nie może tak być, że na 3 autobusy jadące Wałem
      Miedzeszynskim aż dwa jadą na Dworzec Wschodni. Czy to naprawdę jest jakiś
      wielki węzeł przesiadkowy? Efekt jest taki, że dosłownie kilku ludzi dojeżdża
      do pętli, a 3/4 pasażerów wysiada na Rondzie Waszyngtona. Z przesiadką na
      rondzie można dojechać aż do 10 minut szybciej niż 119 dlatego uważam, że
      powinno się tę linię puścić mostem Poniatowskiego, moze nie do dworca, bo tam
      już jest 119, ale np. do Placu 3 krzyży (dogodne przesiadki na Nowy Świat i
      Krakowskie Przedmieście).
    • Gość: Wanda Protest w sprawie zlikwidowania linii 359 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 21:29
      Prośby o nowe połączenia Tramwajowe/Autobusowe kierować należy do Dyrektora
      BDiK: BIP.warszawa.pl/informacja.asp?mn_id=169
    • aakk26 Re: Protest w sprawie wycofania linii 359 i co da 06.09.06, 09:51
      119 rano jest codziennie spóźniony ponad 10 min już pod trasą siekierkowską.
      dlatego wsiadam w 146 i oczywiście jak 3/4 ludzi z autobusu przesiadam sie na
      rondzie waszyngtona. oczywiscie żeby dojechac normalnie w rejony czerniakowskiej
      to nie ma mowy, bo jadę osiedlową uliczką bobrowiecką, na której oczywiście
      zamista zrobić przystanek bliżej gagarina, to jest zrobiony na środku tej ulicy,
      chyba wyłacznie dla uczniów tej wielkiej szkoły prywatnej, której uczniowie i
      tak autobusami nie jeżdżą.
      • Gość: .,., Re: Protest w sprawie wycofania linii 359 i co da IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 12:44
        119 nie jedzie jak dawne 359, ponieważ 199 ma zapewniać dojazd z okolic centrum
        do fabryk przy Kierbedzia. A w prawo się nie da jechać, ponieważ jest nakaz
        skrętu z lewo, ale mozna jednak skręcać w prawo, ale problem byłby z
        zawracaniem. Oraz jedzie Lucerny, zeby zapewnić dojazd do kościoła i szkoły,
        jezeli donbrze pamiętam. Aha jeszcze do 359. Pamiętam, że jeździło pustawe (7
        osób, to naprawdę nie tłok) i uważam, że 119 jest dobre.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka